Prima Eclipsă pe axa Taur/Scorpion. Eclipsă de Lună în Taur – 19.11.2021
”Luminița de la capătul tunelului. Ai încredere în tine și în ce poți realiza!”

În data de 19 noiembrie 2021, la 11:03 (ora României), are loc o Eclipsă parțială de Lună/Lună plină în Taur (Luna în Taur se va afla în opoziție cu Soarele din Scorpion la 27°14’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt începând cu o saptamână/două înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc.
▪ Perioada “cea mai intensă” (cu cele mai multe evenimente/trăiri emoționale) este cea dintre eclipse: în cazul de față, perioada cuprinsă între Eclipsa de Lună în Taur din 19 noiembrie și Eclipsa de Soare în Săgetător din 4 decembrie.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2021

În 2021 avem 4 eclipse:
▪ mai: Eclipsă totală de Lună în Săgetător
▪ iunie: Eclipsă inelară de Soare în Gemeni
▪ noiembrie: Eclipsă parțială de Lună în Taur
▪ decembrie: Eclipsă totală de Soare în Săgetător
*Nodurile lunare se află pe axa Gemeni/Săgetător în perioada mai 2020 – ianuarie 2022, iar din ianuarie 2022 vor trece pe axa Taur/Scorpion (au o mișcare retrogradă).

Ceea ce înseamnă că Eclipsa din 19 noiembrie este prima pe axa Taur/Scorpion, dar Nodurile lunare se află încă pe axa Gemeni/Săgetător. Adică, începem să experimentăm un tip nou de energie/Eclipsele se vor manifesta în noi domenii din viața noastră (cele care stau sub semnului Taurului, respectiv al Scorpionului), dar rămâne în continuare puternică (până la începutul anului următor) energia Gemeni/Săgetător (unde am avut eclipse în ultimii aproximativ doi ani).

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Taur

▪ Eclipsa de Lună va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Taurului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Lună în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Taurul, ca arhetip, reprezintă “instinctul de supraviețuire”. Pentru a putea supraviețui, este necesar să ne împlinim nevoile de bază (de hrană, de apă, de adăpost etc.), adică să ne procurăm resursele necesare “supraviețuirii”, care resurse vor deveni, implicit, extrem de valoroase pentru noi (le vom aprecia în mod deosebit pentru că fără ele nu putem trăi). În momentul în care nevoile de bază ne sunt împlinite și viața noastră nu mai este în pericol (ne simțim în siguranță), conștientizăm că avem și alte tipuri de nevoi (materiale, emoționale, spirituale) și, implicit, începem să ni le satisfacem și pe acelea, prin procurarea resurselor respective.
Astfel, când ne raportăm la Taur ca arhetip ne raportăm la instinctul de supraviețuire, la necesitatea de a ne simți protejați și în siguranță, la nevoile pe care le avem (materiale sau non-materiale), la resursele noastre, la sistemul de valori, respectiv la ce ne place și ce apreciem.
▪ Din acel “instinct de supraviețuire” (care rămâne tot timpul pe fundal în cazul Taurului, chiar dacă nu vorbim de o supraviețuire din punct de vedere biologic) rezultă o anumită “autosuficiență”. Adică, pentru a putea răzbi prin viață trebuie să învățăm să ne descurcăm (și) singuri, să ne ocupăm noi înșine de nevoile noastre, să fim capabili să ne obținem singuri resursele necesare traiului de zi cu zi (bani, bunuri și ce mai avem nevoie), chiar dacă avem acces și la resursele altora (Scorpionul ca semn de polaritate). Arhetipul Taurului ne aduce aminte cât de important este să putem funcționa pe cont propriu, să avem grijă de noi, să fim puternici, independenți și să nu depindem de ceilalți (pentru că aceștia pot rămâne sau nu în viața noastră, ne putem baza pe ei pe termen mai lung sau nu etc.). Observatie! Asta nu înseamnă să ne izolăm sau să nu împărțim ce avem, ci doar să evităm dependențele. De exemplu, oricât de mult ar avea sau ar câștiga partenerii noștri (Scorpion), să ne străduim și noi să obținem măcar minimul necesar supraviețuirii, astfel încât să stăm în relații pentru că ne dorim și nu pentru că nu ne putem întreține singuri.
▪ Taurul reprezintă și relația pe care o avem cu noi înșine (stima, iubirea de sine), prin urmare, dacă noi nu avem o relație bună cu noi, cum am putea avea o relație bună cu ceilalți?
▪ Dacă energia Taurului este dusă la extrem ne putem preocupa exclusiv de partea materială a vieții (acumulare de bunuri în exces, neglijarea laturii emoționale, spirituale) sau putem avea o viziune foarte îngustă/rigidă asupra vieții (ignorăm ce se întâmplă în exterior, respingem alte puncte de vedere, nu împărțim, nu ne bazăm decât pe noi, ca și cum “confruntările”/interacțiunile cu ceilalți/Scorpion ne-ar pune viața în pericol, ca și cum e o chestiune de viață și de moarte ce avem, ce credem etc.).
▪ Prin urmare, la eclipsa de Lună în Taur, sunt activate (“luminate”) temele de mai sus legate de acest arhetip. Cum stăm la fiecare dintre punctele enumerate, care a fost parcursul nostru până în acest moment și ce putem schimba de acum încolo?

Eclipsa de Lună/Luna plină în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Taur în conjuncție cu Nodul Nord în Gemeni
▪ Luna în Taur în careu cu Jupiter în Vărsător
▪ Luna în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn

▪ Eclipsa de Lună în Taur trebuie înțeleasă în contextul întregului an 2021. Pe parcursul lui 2021 a avut și continuă să aibă loc un aspect tensionat (careu) între Uranus în Taur și Saturn în Vărsător (activat de opoziția Marte/Uranus de la mijlocul săptămânii). Adică, anumite zone/domenii din viața noastră (Saturn), care ne dădeau un sentiment de siguranță și de stabilitate au fost destul de zdruncinate (Uranus) anul acesta, au trecut prin tot felul de transformări, unele chiar radicale, ceea ce ne-a făcut pe mulți dintre noi să plutim într-o mare de incertitudine și să nu ne mai simțim chiar în siguranță (Taur). Pentru unii lecțiile lui 2021 au fost mai simple, pentru alții au fost, însă, destul de dure, de aceea am tot scris cât de important este ca anul acesta să ne redefinim modul în care ne raportăm la resursele noastre, la ce contează cu adevărat pentru noi. Când realitatea exterioară se clatină și avem, poate, mai puține resurse sau ne facem grij referitor la ziua de mâine, reînvățăm să trăim mai simplu și cu mai puțin, mai eficient și mai practic (Taur). Când realitatea exterioară se clatină și anumite resurse poate nu ne mai sunt disponibile ca înainte, este vital să nu ne pierdem cumpătul și să ne reamintim că cea mai importantă resursă pe care o avem suntem noi înșine.
Ei bine, în acest context, Eclipsa din 19 noiembrie pare un fel de luminiță la capătul tunelului. Lucrurile nu sunt perfect așezate (nici n-ar avea cum), dar sunt mult mai așezate decât până acum sau cel puțin încep să capete un contur mai ferm. Iar noi începem să înțelegem mai bine despre ce a fost vorba în acest roller-coaster intitulat 2021.

▪ Eclipsa de Lună vine cu încheieri, concluzii, culminări în anumite domenii din viața noastră (cele menționate mai jos), dar și cu privire la tot ce scriam cu privire la Taur (relația cu noi înșine, stima de sine, resurse, siguranță). Fiind, însă, o Eclipsă care are loc împreună cu Nodul Nord, nu numai că încheiem sau lăsăm ceva în urmă, dar și “dobândim ceva”.
Nodul Nord în Gemeni vorbește despre flexibilitate, adaptabilitate, curiozitate, dorința de a învăța lucruri noi, capacitatea de a privi lucrurile din mai multe perspective și de a le analiza astfel încât să ne dăm seama ce are sens și ce nu are sens pentru noi (Nodul Sud în Săgetător). Prin urmare, poate fi o perioadă excelentă, de exemplu, pentru a ne gândi cum stăm cu stima de sine (Taur) și pentru a începe să facem ceva în direcția asta, poate să citim niște cărți care să ne ajute să avem mai multă încredere în noi, poate să facem niște cursuri (Gemeni) de dezvoltare personală etc. Idem când vine vorba de resurse. Există ceva ce am putea face din care să câștigăm niște bani în plus? Avem niște abilități/talente pe care să le folosim pentru a ne suplimenta veniturile? Din interacțiunile pe care le avem cu ceilalți (Gemeni) pot să ne vină tot felul de idei.
De asemenea, la ce credințe învechite (Nodul Sud în Săgetător) cu privire la relațiile noastre de cuplu (Soare în Scorpion) a venit vremea să renunțăm, astfel încât să ne recăpătăm puterea și autonomia (Taur)? De exemplu, dacă o sursă de venit nu mai e disponibilă (dinspre partener sau familia de origine), poate fi momentul să începem să ne descurcăm pe cont propriu (și să descoperim că putem să facem asta, deși nu aveam foarte multă încredere în noi).

▪ Careul cu Jupiter în Vărsător poate arăta o anumită reticență față de schimbare sau, la polul opus, tendința de a ne arunca cu capul înainte, de a risca. Taurul vrea siguranță și stabilitate, adică să nu se prea schimbe mare lucru, Vărsătorul vrea exact opusul, noutate, inovație, progres. În primul caz, modul în care se produc anumite culminări poate să ne ia cumva prin surprindere și să încercăm să ne împotrivim, asta dacă nu ne-am obișnuit deja cu toate schimbările de anul acesta și încă ținem cu dinții de vechea noastră realitate. Prin urmare, chiar dacă unele dintre rezultatele pe care le obținem acum nu sunt exact acelea pe care le dorim sau le așteptam, este important să fim cât mai flexibili (motto-ul lui 2021) și să ne adaptăm din mers. În al doilea caz, dacă vrem să luăm niște decizii radicale acum (Jupiter în Vărsător), să ne gândim dacă ni le și permitem (Taur). De exemplu, dacă am o idee de afacere (Vărsător), să mă gândesc de două ori înainte de a investi (Taur) tot ce am în ea, să am un plan de rezervă etc.

▪ Am lăsat la final trigonul cu Pluto în Capricorn deoarece este aspectul cel mai important, un fel de bomboană de pe tort. Faptul că Pluto este într-o relație netensionată cu această Eclipsă, sugerează că, previzibile sau mai puțin previzibile, rezultatele din această perioadă vor fi mai degrabă unele care să ne mulțumească pe termen mai lung. Și Taurul și Capricornul sunt semne de pământ, practice, solide, ancorate în realitate, astfel încât mixul dintre cei doi ne poate ajuta să restabilim (măcar parțial) fundația aceea atât de zdruncinată anul acesta. Bineînțeles, emoțional vorbind, poate nu ne vom simți 100% pregătiți să încheiem un capitol, o etapă și să mergem mai departe și este perfect normal să fie așa. Dar cu Pluto în trigon cu Eclipsa culminările nu vor fi atât de disruptive, așa cum le-am perceput anul acesta, ci vor veni cumva natural sau le vom integra mai ușor.
În plus, Pluto ne poate ajuta să ne recăpătăm puterea personală, să avem mai multă încredere în noi înșine, să redevenim conștienți de ce putem și cât valorăm. În sens mai practic, dacă am depus efort în ultimele luni, acum putem vedea și o recunoaștere la nivel financiar/material (și nu numai) a muncii noastre (de exemplu, o creștere salarială, un job mai bun, o schimbare de poziție care să ne avantajeze). În orice caz, indiferent de domeniul la care ne raportam, cred că rezultatele vor fi cât se poate de concrete.
Deoarece aceasta este doar prima Eclipsă care are loc în Taur, în următorii doi ani vom tot experimenta schimbări (începuturi/încheieri) în domeniile de viață care stau sub acest semn zodiacal, acum este doar startul. Dar este un start puternic.

Despre ce se mai întâmplă săptămâna aceasta am scris aici.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

………………………………………………………….

Berbec (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Gemeni (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Rac (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Fecioară (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Pești (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Prima Eclipsă pe axa Taur/Scorpion. Eclipsă de Lună în Taur – 19.11.2021
”Luminița de la capătul tunelului. Ai încredere în tine și în ce poți realiza!””

  1. Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);exact așa este vreau sa ma mut,etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *