Astrele în perioada 29.11-5.12.2021.
“În plin sezon de Eclipse.”

Săptămâna aceasta este una foarte bogată în evenimente astrologice și ne aflăm și în plin sezon de eclipse: pe 19 noiembrie a avut loc o Eclipsă de Lună în semnul Taurului (care a dat startul eclipselor pe axa Taur-Scorpion din următorii aproximativ doi ani), iar pe 4 decembrie vom avea o Eclipsă de Soare în Săgetător (ultima eclipsă pe axa Gemeni-Săgetător până în 2029).

Începuturile sau încheierile care au loc în sezonul eclipselor (o săptămână, două înainte și după cele două eclipse) au rolul de a ne aduce mai aproape de intenția de evoluție pe care o avem la nivel de suflet în această existență, prin urmare, putem avea senzația în această perioadă că lucrurile “ni se întâmplă”, cu sau fără voia/contribuția noastră. De aceea, este important să le lăsăm să curgă și să fim deschiși și flexibili, spre a vedea în ce direcție ne poartă, să încercăm să nu opunem rezistență și să nu rămânem ancorați în trecut. Să ne ducem în direcția curentului și nu împotriva sa.

Dincolo de toate acestea, săptămâna aceasta au loc multe alte evenimente astrologice, dar aspectele care se produc sunt “ușoare”, netensionate, ceea ce înseamnă că, la nivel emoțional, nu vom resimți presiunea aceea atât de puternică, ce a caracterizat luna octombrie și prima parte din noiembrie (așa cum scriam și săptămâna trecută). Bineînțeles că, aflându-ne în intervalul dintre două eclipse (iar Luna reprezentând partea emoțională din noi) ne putem simți ceva mai emoționali, mai sensibili, dar, în general, atmosfera nu va fi atât de intensă ca în alte perioade similare.

Principalele aspecte de săptămâna aceasta sunt concentrate în prima parte (luni-miercuri).

Luni se formează conjuncția exactă Soare/Mercur în Săgetător, unde va avea loc și Eclipsa de Soare.
▪ Începutul săptămânii este excelent pentru a revizui anumite convingeri/credințe pe care le avem, cu scopul de a vedea dacă este cazul ca pe unele dintre acestea să le lăsăm în urmă, pentru că deja simțim că aparțin trecutului și nu ne mai ajută în prezent.
▪ Putem fi foarte creativi în această perioadă, plini de inspirație, putem avea tot felul de idei ingenioase, revelații, momente de “aha!”.
▪ Ne poate veni mai ușor să comunicăm cu ceilalți despre ceea ce contează cu adevărat pentru noi, atenție, însă, la posibilitatea de a fi ceva mai vehemenți în exprimare, de a nu lăsa loc și pentru “adevărurile” celorlalți.

Tot luni (efectele le simțim în prima parte a săptămânii), trigonul Marte/Neptun susține și el creativitatea, spiritul artistic, intuiția, capacitatea de a simți și vedea lucruri dincolo de ceea ce este concret, palpabil.
▪ În sens mai practic, ne poate da foarte multă voință și determinare pentru a realiza lucrurile care ne interesează, mai ales dacă există acolo și o anumită implicare emoțională (“simt că îmi doresc ceva foarte tare și am energia necesară pentru a lucra în direcția respectivă, pentru a transforma dorința/visul în realitate, pentru a-i da o formă concretă”).
▪ La nivel de iubire/relații, nevoia de conexiune, de intimitate, de senzualitate poate fi foarte puternică.

Marți, cu trigonul dintre Mercur/Soare și Chiron, avem ocazia să devenim puțin mai conștienți de anumite vulnerabilități pe care le avem, să discutăm deschis despre ele (dacă dorim) și, dacă nu să le vindecăm, măcar să facem pace cu ele (să le acceptăm ca fiind parte din noi, astfel încât să ne deranjeze mai puțin în viitor).
▪ În discuțiile pe care le avem, ne pot fi atinse anumite puncte sensibile, dar, dacă stăm puțin să reflectăm la disconfortul pe care poate îl resimțim acum, există șanse mari să realizăm că acea vulnerabilitate (sentiment de inadecvare sau senzația că nu suntem suficient de x, y, z) este mai degrabă amprenta a ceva ce s-a întâmplat cândva în trecut și nu are neapărat legătură cu momentul prezent. Prin urmare, este ok să simțim ceea ce simțim, dar să nu îi acordăm o mai mare importanță decât este cazul.

Marți are loc și sextilul Venus/Neptun, prin urmare, ne putem aștepta ca, în general, în prima parte a săptămânii, la nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu), atmosfera să fie una destul de armonioasă.
▪ Ne vom concentra pe ce avem de realizat împreună (Venus în Capricorn), pe obiectivele comune, dar o vom face cu o anumită toleranță, înțelegere, deschidere (Neptun) față de partenerii noștri (nu vom căuta să ne impunem autoritatea, punctele de vedere etc.).

Marți și miercuri, cu sextilul Mercur/Saturn, respectiv Soare/Saturn, putem avea tot felul de idei ingenioase, dar și cât se poate de practice, care să ne ajute să îmbunătățim/să inovăm diferite aspecte ale realității în care trăim (indiferent de domeniul la care ne raportăm).
▪ Aceste idei pot fi rezultatul interacțiunilor pe care le avem cu persoane care sunt “pe lungimea noastră de undă” sau pe care le admirăm, de la care simțim că avem ce să învățăm, prin urmare, dacă avem lucruri de rezolvat, să nu ezităm să cerem un sfat, o părere, o recomandare.

Miercuri, Neptun staționează și se pregătește să reintre în mișcare directă.
▪ De la sfârșitul lunii iunie și până în prezent, cât a fost retrograd, am avut ocazia să reevaluăm, să reanalizăm (acesta fiind scopul oricărei retrogradări) anumite domenii din viața noastră (cele care stau sub semnul Peștilor, unde se află Neptun), domenii în care poate ne-am autoiluzionat, unde am sperat prea mult (deși realitatea ne arăta poate contrariul), unde am dat dovadă de prea multă “inocență”.
▪ Neptun dizolvă iluziile, tocmai pentru a ne arăta realitatea așa cum este ea, într-o versiune neidealizată. Binele, frumosul, iubirea există pur și simplu, dar proiectarea idealurilor noastre de bine, de frumos și de iubire asupra realității concrete în care trăim (asupra oamenilor sau diferitelor situații în care ne aflăm), mai devreme sau mai târziu, duce la un sentiment de dezamăgire, atunci când “ne trezim” din iluzie, când renunțăm la “inocență”.
▪ Când Neptun staționează (stă pe loc, înainte să schimbe direcția de mers), așa cum se întâmplă la mijlocul săptămânii, energia sa este resimțită mult mai puternic, ca o culminare a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni în domeniile respective. Adică, putem face mai ușor distincție între vis, speranță, iluzie, potențial etc. și ce se întâmplă concret în acele domenii, astfel încât să putem lua decizii mai în cunoștință de cauză.
▪ Dacă ceva dispare din viața noastră acum (“se dizolvă”/efectul lui Neptun), chiar dacă ne simțim triști sau dezamăgiți, să avem în vedere că acel ceva nu a existat de fapt pentru noi sau nu așa cum l-am perceput noi, ci a fost mai degrabă ca un castel de nisip.

Sâmbătă are loc Eclipsa de Soare în Săgetător, dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 29.11.2021 Soarele în conjuncție cu Mercur în Săgetător (între 27.11-1.12.2021)
▪ 29.11.2021 Marte în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 28.11-1.12.2021)
▪ 30.11.2021 Mercur în Săgetător în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 29-30.11.2021)
▪ 30.11.2021 Mercur în Săgetător în sextil cu Saturn în Vărsător (între 29.11-1.12.2021)
▪ 30.11.2021 Soare în Săgetător în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 29.11-1.12.2021)
▪ 30.11.2021 Venus în Capricorn în sextil cu Neptun Rx în Pești (între 29.11-2.12.2021)
▪ 1.12.2021 Soare în Săgetător în sextil cu Saturn în Vărsător (între 29.11-2.12.2021)
▪ 1.12.2021 Neptun staționează direct în Pești (a fost retrograd între 25.06-1.12.2021)
▪ 4.12.2021 Eclipsă totală de Soare în Săgetător

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *