Lună nouă în Balanță – 6.10.2021
“Începutul intens și destul de imprevizibil al unui alt capitol în relații.”
Astrele în perioada 4-10.10.2021

În data de 6 octombrie 2021, la 14:05 (ora României) are loc o Lună nouă în Balanță: Luna și Soarele se vor afla în Balanță, la 13°24’.

Intro. Despre Luna nouă în general
▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Luna nouă în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Balanța, ca arhetip, reprezintă modul în care ne raportăm la relațiile pe care le formăm (orice fel de relații, nu doar de cuplu), nevoile și așteptările noastre la nivel de relații. Prin diferitele interacțiuni pe care le avem cu ceilalți ajungem să ne cunoaștem mai bine, să ne dăm seama cine suntem și cine nu suntem, ce ne place și ce nu ne place, cu cine rezonăm și cu cine nu rezonăm. De aceea, ne vine mai ușor să formăm relații cu unele persoane și mai greu (sau chiar imposibil) cu altele. În același timp, căutăm echilibrul și armonia în relațiile cu ceilalți, ceea ce presupune să oferim și să primim, să comunicăm și să ascultăm. Pentru că suntem unici și diferiți față de partenerii noștri, nu putem vorbi de egalitate la nivel de relații în sens matematic, nu ne putem aștepta să oferim și să primim exact aceleași lucruri, ceea ce contează, însă, este ajungerea la un soi de echilibru și către acest echilibru tinde Balanța.
▪ Ceea ce se întâmplă în realitate uneori (ca să nu zic de foarte multe ori) este că ajungem să avem relații “dezechilibrate”. Din dorința de a fi plăcuți și acceptați de către ceilalți, din teama de singurătate/respingere sau din multe alte motive similare ajungem să facem foarte multe compromisuri în relații. Sau trecem din relație în relație, fără să ne asumăm responsabilitatea pentru bucățica noastră de relație și fără să analizăm ce nu a funcționat (de exemplu, stăm în relație doar atâta timp cât ne sunt împlinite nevoile, fără să ne gândim că de împlinirea anumitor nevoi suntem singurii responsabili și căutăm mereu parteneri care să ne ofere x, y sau z). Sau, dacă am avut parte de relații mai dificile, avem tendința să credem că toate vor fi la fel, ne e frică să mai avem încredere în ceilalți și ne închidem în noi, respingând noi relații.
▪ Ei bine, Luna nouă în Balanță ne oferă prilejul să analizăm modul în care au funcționat până în acest moment relațiile din viața noastră, să ne gândim unde există armonie și unde există dezechilibre și să facem anumite schimbări (să plantăm “semințe noi”), astfel încât să ajungem la o versiune îmbunătățită de relații. Evident, schimbările nu se întâmplă peste noapte, ceea ce contează acum este să identificăm punctele pe care le avem de lucrat și, ulterior, să ne aliniem comportamentele cu intențiile.

▪ Câteva întrebări care ne pot ajuta la această Lună nouă:
– Am curajul să fiu eu însumi în relațiile pe care le am (Berbecul ca punct de polaritate pentru Balanță), să spun ceea ce gândesc sau, mai degrabă, încerc să le fac pe plac celorlalți și mă comport conform așteptărilor acestora?
– Am grijă să îmi împlinesc singur dorințele, nevoile de bază (inconjuncția Balanță/Taur) sau mă aștept ca partenerii mei să se ocupe de acest aspect?
– Am tendința să îmi idealizez partenerii/relațiile pentru ca apoi, în momentul în care mă confrunt cu realitatea, să mă simt dezamăgit (inconjuncția Balanță/Pești)?
– Există un echilibru între ceea ce ofer și ceea ce primesc în relațiile mele (Balanță)?
– Am grijă să exprim ceea ce simt, gândesc, îmi doresc etc. în relațiile mele, dar și să ascult ceea ce partenerii mei îmi transmit (Balanță)?

Luna nouă în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Marte și cu Mercur retrograd (Rx) în Balanță
(conjuncții Soare/Marte pe 8.10, Soare/Mercur Rx pe 9.10 și Mercur Rx/Marte pe 10.10)
▪ Luna nouă în relație de inconjuncție cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna nouă în opoziție cu Chiron Rx în Berbec
▪ Pluto staționează direct în Capricorn (a fost retrograd între 27.04-6.10.2021)

▪ Luna nouă în Balanță de miercuri are loc în conjuncție exactă cu Marte (la același grad) și în conjuncție mai largă cu Mercur Rx (orbul este de 7 grade), iar la finalul săptămânii vor avea loc întâlnirile (conjuncțiile) dintre Soare (vitalitatea noastră), Marte (cum acționăm) și Mercur Rx (cum gândim/comunicăm) în Balanță. Ceea ce înseamnă că există foarte multă “presiune”, foartă multă acțiune în zona de relații, traduse printr-o dorință puternică de a avea un restart la acest capitol.

>> Întâlnirea Soare/Marte are loc la aproximativ doi ani și deschide un ciclu nou cu privire la modul în care acționăm pentru a ne împlini dorințele. Deoarece această întâlnire are loc în Balanță, dorințele în direcția cărora vom acționa în următorii doi ani sunt legate de relațiile noastre, existente sau viitoare. Iar faptul că Luna nouă are loc pe acest fundal sugerează cu atât mai mult ideea de început în relații. Gândiți-vă la cum au funcționat lucrurile la acest capitol în ultimii doi ani, cum v-ați comportat voi, cum s-au comportat partenerii voștri și ce ați dori să îmbunătățiți astfel încât să ajungeți la un echilibru/Balanță (sau să îl păstrați).
Deoarece acum începe un ciclu nou, este posibil ca în ultimele două-trei luni (cât vechiul ciclu s-a apropiat de final) să ne fi încercat un sentiment mai puternic de nemulțumire, frustrare (Marte), să fi realizat că am lăsat prea mult de la noi în relații, că ne-am subestimat, că nu ne-am considerat suficient de buni și am încercat să compensăm asta prin acțiunile noastre sau că am fost foarte critici cu partenerii noștri și am încercat “să îi reparăm” (ultima conjuncție Soare/Marte a avut loc în septembrie 2019 în Fecioară).

>> Cu conjuncția Lună nouă/Mercur Rx vom analiza destul de mult tiparele noastre în materie de relații: ce s-a întâmplat, cum, de ce etc. Altfel spus, începuturile de acum sunt într-o strânsă legătură cu trecutul.
Deoarece Marte ne îndeamnă să acționăm (și putem fi destul de impulsivi), iar Mercur Rx ne îndreaptă atenția către trecut, în situația în care dorim să reluăm o legătură mai veche, ar putea fi util să rezistăm tentației și să nu ne grăbim, să nu confundăm dorința, dorul, nostalgia de moment cu mai mult (adică să lăsăm puțin timp să treacă astfel încât să vedem dacă motivele pentru care relația s-a terminat inițial au dispărut, s-au rezolvat etc.).
Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

▪ Inconjuncția dintre Luna nouă în Balanță și Uranus Rx în Taur, opoziția cu Chiron Rx în Berbec și faptul că în aceeași zi Pluto staționează direct fac din acest moment de Lună nouă unul destul de tensionat, intens și imprevizibil.

>> Începuturile care au loc la nivel de relații ne pot lua destul de mult prin surprindere (Uranus), prin urmare este util să fim cât mai flexibili și “să nu ținem cu dinții” de un anumit scenariu care am dori noi să se întâmple. Anumite schimbări pe care dorim să le facem (noi sau partenerii noștri) pot avea un impact destul de mare asupra relațiilor noastre (Balanță), prin urmare trebuie găsită o modalitatea de a ajusta nevoia de libertate și independență (de a acționa după bunul plac) cu nevoia de echilibru în relație. Dacă schimbările noastre sunt “radicale” și nu sunt “negociate” în relație, aceasta va avea de suferit; dacă nu facem anumite schimbări, ca să nu stricăm armonia, ne vom simți noi foarte nemulțumiți și vom avea senzația că nu ne mai găsim locul în relația respectivă. De aici nevoia de ajustare.

>> Cu opoziția Lună nouă/Chiron, evenimentele sau discuțiile care au loc ne pot face să ne simțim destul de vulnerabili, poate chiar răniți, după cum și comportamentele noastre îi pot răni pe ceilalți. Este posibil ca anumite schimbări să nu fie foarte bine primite, să atingă butoane destul de sensibile și tocmai de aceea, așa cum scriam într-unul dintre articolele trecute, tonul face muzica, prin urmare, indiferent ce am dori să transmitem în această perioadă, să ne alegem cu înțelepciune cuvintele. În sens pozitiv, chiar dacă anumite topicuri sunt mai delicate, faptul că le aducem în discuție și încercăm să le rezolvăm, arătând respect și empatie unii față de ceilalti poate contribui la îmbunătățirea relațiilor respective.

>> Cu Pluto care staționează direct exact în ziua în care are loc Luna nouă, emoțiile pot fi extrem de puternice și reacțiile pe măsură. Nevoia de putere și control sau, la polul opus, tendința de a ne simți copleșiti de puterea exercitată de către ceilalți poate fi foarte mare, iar acest lucru îl putem simți manifestându-se și la nivel de relații.
În același timp, deoarece Pluto contribuie la aducerea subconștientului “în lumină” (în conștient), putem avea tot felul de revelații cu privire la cauzele pentru care acționăm așa cum acționăm în relații, astfel încât să facem puțină curățenie la acest capitol și să lăsăm în urmă anumite comportamente “obsesiv-compulsive”.
Când o relație se încheie cât Mercur este retrograd (ca acum), sunt șanse mari să poată fi reluată ulterior, dacă ruptura are la bază niște neînțelegeri care ulterior sunt clarificate. De data aceasta, cu Pluto care își încheie lunga perioadă de retrogradare, dacă Luna nouă în Balanță vine la pachet cu anumite încheieri de relații, în loc să alergăm după cai morți și să încercăm să salvăm ce a fost, ne-ar putea fi mai de folos să ne gândim la ce am învățat din experiențele respective și, pornind de aici, la ce putem face diferit în viitoarele relații.

Alte aspecte din perioada 4-10.10.2021

▪ 4.10.2021 Mercur Rx în Balanță în trigon cu Jupiter Rx în Vărsător (între 2-5.10.2021)
Comunicarea decurge ceva mai ușor în prima parte a săptămânii, în special luni; este o zi bună pentru a socializa cu persoane care sunt “pe lungimea noastră de undă”, pentru a relua topicuri mai vechi (le putem înțelege dintr-o altă perspectivă), pentru a contacta un prieten cu care nu am mai discutat de ceva timp etc.

▪ 7.10.2021 Venus intră în Săgetător (între 7.10-5.11.2021)
Cu Venus în Săgetător vom simți mai mult nevoia să învățăm lucruri noi, să experimentăm, “să explorăm” lumea în care trăim, să călătorim (la propriu, dacă este posibil sau la figurat). La nivel de relații, vom fi mai atrași de persoane lângă care să ne simțim liberi, cu care să ne putem împărtăși viziunea asupra vieții, adevărurile, credințele, convingerile și lângă care să simțim că putem crește, că ne putem dezvolta. Iar dacă au și simțul umorului, succesul e garantat. 🙂

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *