Astrele în perioada 20-26.09.2021.
“Relații în lumina reflectoarelor: între atracție și respingere, între iluzii și ancorare în realitate.”

Săptămâna aceasta vorbim despre culminări, rezultate, concluzii, “revelații”, ca de fiecare dată când avem Lună plină și, în plus, despre relațiile pe care le avem, despre ce se întâmplă concret în viața noastră, dar și despre nevoile sau așteptările noastre la acest capitol.

Marți are loc o Lună plină în Pești, un semn zodiacal care reflectă unele dintre cele mai înalte idealuri și aspirații pe care le avem: nevoia de bine și de frumos, de liniște și de armonie, de iubire, de apartenență la acest Univers complex din care facem parte, de conexiune la tot ce ne înconjoară. Peștii reprezintă “întregul”, absolutul, nemărginirea, o lume fără de-nceput și fără de sfârșit. Însă, Peștii, ca arhetip, guvernează și cele mai puternice deziluzii pe care le avem atunci când “fugim” de realitatea concretă, fizică în care trăim, atunci când ne pierdem ca indivizi pentru că nu trasăm niște limite ferme, sănătoase între noi și ceilalți, atunci când uităm de binele și de iubirea pe care ni le datorăm nouă înșine și ne sacrificăm pentru ceilalți sau atunci când ne proiectăm “idealurile de perfecțiune” asupra oamenilor din jurul nostru sau asupra diferitelor situații pe care le experimentăm. “Binele” și “răul” coexistă, iar a a trăi în negarea celui din urmă sau într-o stare de inocență (Pești/Neptun) reprezintă iluzii, amăgiri, urmate periodic de “trezirea la realitate” și, implicit, de deziluziile aferente.

Prin urmare, această Lună plină în Pești ne poate pune față în față cu acele dorințe profunde ale sufletului nostru și cu o capacitate extraordinară de a lupta pentru ele, dar și cu un sentiment de dezamăgire, dacă am proiectat prea mult, dacă am visat prea mult (dacă în anumite domenii din viața noastră am fost “naivi”). Ca să vă dau un exemplu concret, conceptul de iubire necondiționată (Pești/Neptun) este sursa multor relații toxice, abuzive, în care unul dintre parteneri se sacrifică și oferă la nesfârșit (în speranța că acela se va schimba), în timp ce celălalt doar cere și primește. Iluzia că ceilalți se vor schimba, că vor fi așa cum ne dorim noi, că nu vor face rău etc. (pentru că noi nu am face) este doar o iluzie. Oamenii se pot schimba, dar doar dacă își doresc ei, iar “iubirea” pe care le-o putem purta nu presupune și acceptarea acelor situații abuzive în viața noastră. Și aici intervin discernământul, ancorarea în realitate, luarea deciziilor în funcție de fapte și nu de promisiuni, speranțe, potențial etc. (Fecioara ca semn de polaritate pentru Pești).
Despre Luna plină în Pești am scris în detaliu aici.

În altă ordine de idei, așa cum scriam în introducere, pe parcursul întregii săptămâni există multă activitate la capitolul “relații”. Semnele zodiacale care guvernează relațiile, Balanța (orice fel de relații) și Scorpionul (relațiile de cuplu) sunt puternic activate în această perioadă (și vor continua să fie și în perioada următoare).

În prima parte a săptămânii, Mercur (comunicare, gândire) aflat în Balanță va forma un aspect ușor cu Jupiter Rx din Vărsător (marți) și unul tensionat cu Pluto Rx din Capricorn (miercuri), iar Soarele va intra și el în Balanță (tot miercuri), toate acestea având loc odată cu Luna plină din Pești. Nevoia de a comunica, de a interacționa cu ceilalți va fi destul de mare, chiar dacă Luna plină în Pești ne-ar îndemna să petrecem, poate, mai mult timp în izolare, departe de zgomot și de agitație.

Atmosfera va crește în intensitate pe măsură ce înaintăm în săptămână și dacă luni/marți vom privi, poate, cu mai multă seninatate și detașare (Mercur/Jupiter) ce se întâmplă în relațiile noastre, miercuri (după “revelațiile”, conștientizările de la Luna plină) vom simți ceva mai mult nevoia să ne facem vocea auzită și să spunem ce nu ne place, ce ne deranjează la modul în care se desfășoară relațiile respective, ce așteptări avem de la partenerii noștri etc. (Mercur/Pluto). Anumite situații sau anumite subiecte pe care nu doream să le abordăm pentru a nu strica pacea și armonia (Balanță) pot fi adresate acum, pe principiul “am tolerat cât am tolerat, dar nu se mai poate așa”. Mai ales dacă am avut tendința să îi idealizăm pe partenerii noștri sau să trecem cu vederea anumite lucruri (în speranța că vor dispărea sau se vor rezolva de la sine), acum putem să experimentăm un fel de “trezire la realitate” (Luna plină în Pești) și să luăm atitudine. Nu trebuie să fie neapărat “o problemă majoră”, poate fi pur și simplu ceva despre care nu am avut curajul să vorbim sau ceva de care nu eram conștienți până în acel moment. Deoarece aspectul Mercur/Pluto este unul tensionat, atenție la luptele de putere, la tendința de a ne impune autoritatea asupra celorlalți, de a domina sau chiar de a manipula pentru a obține ce ne dorim. Relațiile cu părinții, cu șefii, cu reprezentanți ai unor instituții (sau cu orice alte persoane care reprezintă o autoritate pentru noi) pot fi ceva mai aprinse în această perioadă.

Joi, cu opoziția Venus în Scorpion/Uranus Rx în Taur, în relațiile de cuplu în special pot apărea tot felul de situații imprevizibile, care să ne scoată din zona de confort, în sens plăcut sau mai puțin plăcut. Nu este cea mai bună perioadă pentru a face niște planuri fixe, rigide și cu cât ne adaptăm mai rapid la situațiile neașteptate care pot apărea, cu cât suntem mai flexibili, cu atât le vom putea gestiona mai ușor.
Atât atracțiile, cât și nevoia de ruptură/separare pot fi foarte puternice acum, de aceea ar putea fi înțelept să nu dăm curs chiar primului gând care ne vine în acest sens. Pe fundalul discuțiilor mai aprinse despre care scriam mai sus și al momentului de Lună plină (iluzii sau deziluzii), putem lua destul de ușor decizia de a începe sau de a încheia o relație. În primul scenariu, atenție la lucrurile care par prea frumoase pentru a fi adevărate (Lună plină/Neptun) sau la atracțiile “obsesiv-compulsive” (Venus în Scorpion). În al doilea scenariu, atenție la așteptările exagerate, nerealiste pe care le putem avea de la partenerii noștri, pentru că aceleași așteptări pot apărea și în viitor în legătura cu alți parteneri, dacă tendința de a ne autoiluizona si de a ne deziluziona e ceva ce ne caracterizează și nu lucrăm cu asta.

În altă ordine de idei, săptămâna aceasta este cea de dinainte de Mercur retrograd în Balanță, prin urmare, anumite situații care apar acum vor fi reluate, reanalizate în săptămânile următoare, iar asta presupune că ceea ce pare “clar”, “sigur” acum se poate schimba mai târziu, un motiv în plus pentru a nu trage concluzii pripite.

Spre sfârșitul săptămânii, cu apectul ușor dintre Marte în Balanță și Saturn Rx în Vărsător (duminică) atmosfera la nivel de relații va fi mult mai stabilă, comunicarea va curge mult mai lin și natural și, chiar dacă avem topicuri mai sensibile de abordat, o vom putea face cu ceva mai multă obiectivitate.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 21.09.2021 Mercur în Balanță în trigon cu Jupiter Rx în Vărsător (între 19-22.09.2021); se repetă pe 21.09, 4.10, 1.11
▪ 21.09.2021 Lună plină în Pești
▪ 22.09.2021 Mercur în Balanță în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 20-25.09.2021); se repetă pe 22.09, 1.10, 2.11
▪ 22.09.2021 Soarele intră în Balanță (între 22.09-23.10.2021)
▪ 23.09.2021 Venus în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 22-24.09.2021)
▪ 26.09.2021 Marte în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 24-27.09.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *