Astrele în perioada 6-12.09.2021.
“Aliniază-ți intenția de a îmbunătăți ceva în viața ta cu faptele!”

Săptămâna aceasta majoritatea evenimentelor astrologice care au loc sunt concentrate în prima parte. Este o săptămână dinamică, în care suntem puși pe treabă și pe care o începem în forță, cu o nevoie puternică de a acționa, de a pune lucrurile în mișcare, de a ne ocupa de tot felul de activități, unele noi, iar altele pe care le-am tot amânat.

Chiar la începutul săptămânii, marți, are loc o Lună nouă în semnul Fecioarei, care ne îndeamnă să reflectăm la anumite aspecte din viața noastră care nu prea ne plac sau de care nu suntem foarte mulțumiți și să începem să le ajustăm, să le corectăm, astfel încât versiunea finală la care ajungem să fie mai apropiată de cea pe care ne-o dorim. Fecioara este foarte analitică, practică, ancorată în realitate și își folosește foarte bine discernământul, astfel încât ne poate veni natural în această perioadă să ne ocupăm de ceea ce este cu adevărat important pentru noi și să fim productivi și eficienți. Totul este să nu ne concentrăm doar pe jumătatea goală a paharului, pe ce nu funcționează și să ne reamintim să vedem și partea plină (ce am realizat până în acest moment/progresul pe care l-am făcut), precum și să ne planificăm acțiunile “pas cu pas” (ce pot repara azi, mâine, poimâine și tot așa), pentru a nu ne lăsa copleșiți de multitudinea de lucruri pe care le-am identificat ca fiind de îmbunătățit/reparat.
Luna nouă este într-o relație ușoară, netensionată cu Uranus Rx din Taur, ceea ce înseamnă că ne pot veni tot felul de idei ingenioase în ceea ce privește modul în care am putea îmbunătăți situația x sau y, după cum putem primi un jutor neașteptat din exterior, care să contribuie la accelerarea lucrurilor. Despre Luna nouă în Fecioară am povestit în detaliu aici.

Tot în prima parte a săptămânii (aspectul exact este luni, dar efectele le simțim până spre mijlocul săptămânii), Marte în Fecioară va fi într-o relație ușoară, netensionată cu Pluto Rx din Capricorn, ceea ce ne va da un plus de energie, determinare, foartă multă perseverență și forță de muncă. Prin urmare, dacă știm că avem ceva de rezolvat, dacă am tot amânat anumite activități, aceasta poate fi cu atât mai mult o perioadă excelentă pentru a trece la treabă. În contextul în care tot acum are loc și Luna nouă în Fecioară, intențiile pe care ni le punem de a îmbunătăți ceva în viața noastră vor fi puternic susținute de energia necesară pentru a trece de la teorie la practică și de la intenție la faptă.

În ceea ce privește relațiile pe care le avem (orice fel de relații, nu doar de cuplu), o atenție deosebită ar trebui acordată modului în care ne exprimăm și/sau ne comportăm, în special în prima parte a săptămânii.

▪ Cu aspectul tensionat dintre Venus în Balanță și Pluto Rx în Capricorn (luni), putem avea tendința de a ne impune autoritatea în fața celorlalți, de a încerca să obținem ce ne dorim cu orice preț (inclusiv prin diverse tehnici de manipulare), fiind mai puțin preocupați de “binele relației” sau de ce au partenerii noștri de zis și mai mult de binele nostru. Bineînțeles, și aceștia pot adopta comportamente similare. Aspectul ușor dintre Venus și Jupiter Rx (tot luni) va mai îndulci oarecum atmosfera, astfel încât dacă apar anumite situații mai tensionate, teoretic ar trebui să reușim să le rezolvăm relativ repede, dar, în orice caz, să fim cât mai onești și transparenți în interacțiunile pe care le avem și să nu uităm că “tonul face muzica”.
▪ Miercuri, cu opoziția dintre Mercur în Balanță și Chiron Rx în Berbec, informațiile pe care le primim sau modul în care se desfășoară anumite discuții ne pot face să ne simțim răniți, vulnerabili, pentru că ne pot atinge anumite “puncte sensibile” (Chiron). Prin urmare, putem avea tendința să ne retragem (să evităm conflictul printr-o atitudine pasivă) sau să încercăm “să atacăm”, la rândul nostru. Evident, niciuna dintre cele două variante nu are cum să ducă la o rezolvare concretă a situației, prin urmare, ideal ar fi să spunem ce ne nemulțumește, dar într-o formă asertivă (să ne raportăm la situația care ne supără, fără a ataca sau jigni persoana respectivă).

Vineri, Venus intră în semnul Scorpionului, unde va rămâne până în prima săptămână din octombrie. Cu Venus în Scorpion vom acorda o mai mare atenție relațiilor de cuplu: dacă suntem într-o relație vom simți nevoia să petrecem mai mult timp cu partenerii noștri, să dezvoltăm o relație mai puternică, mai apropiată, iar dacă nu suntem într-o relație, vom fi mai dispuși să cunoaștem oameni noi. Deoarece una dintre fricile cele mai puternice ale Scorpionului este frica de trădare și de abandon, atenție la tendința de a ne controla partenerii în această perioadă, la gelozie și posesivitate.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 6.09.2021 Venus în Balanță în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 5-7.09.2021)
▪ 6.09.2021 Marte în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 5-8.09.2021)
▪ 6.09.2021 Venus în Balanță în trigon cu Jupiter Rx în Vărsător (între 5-7.09.2021)
▪ 7.09.2021 Lună nouă în Fecioară
▪ 7.09.2021 Soare în Fecioară în trigon cu Uranus Rx în Taur (între 6-8.09.2021)
▪ 8.09.2021 Mercur în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 7-9.09.2021)
▪ 10.09.2021 Venus intră în Scorpion (între 10.09-7.10.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *