Lună nouă în Fecioară – 7.09.2021
“Alege să vezi jumătatea plină a paharului!”

În data de 7 septembrie 2021, la 3:52 (ora României) are loc o Lună nouă în Fecioară: Luna și Soarele se vor afla în Fecioară, la 14°38’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Luna nouă în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Despre un pahar cu capacitate de 200 ml și care conține 100, putem spune că este pe jumătate plin sau jumătate gol, în funcție de modul în care ne raportăm la conținutul său. Ne putem concentra pe ceea ce lipsește (“ar fi fost bine să fie plin”) sau putem aprecia conținutul existent și, eventual, să îl umplem noi înșine (dacă avem cu ce).
▪ Acest exemplu cu paharul (adesea utilizat în astrologia evolutivă) este extrem de sugestiv pentru arhetipul Fecioarei, un arhetip care ne ajută să identificăm în diferite domenii din viața noastră lipsurile, minusurile, ceea ce nu funcționează cum trebuie (conform standardelor noastre) și, apoi, să încercăm “să reparăm” acele probleme pe care le-am identificat.
▪ Prin urmare, Luna nouă în Fecioară este un moment excelent pentru a demara tot felul de acțiuni prin care să luăm “ceva” care ne nemulțumește și să ne străduim să îl îmbunătățim. Dar, să avem în vedere câteva aspecte:
▪ Dacă ne concentrăm doar pe jumătatea goală a paharului (ceea ce face des Fecioara), pe ce nu funcționează în viața noastră, putem deveni extrem de critici cu noi înșine (ne putem judeca ușor pentru ce nu am făcut până în acel moment) și, implicit, și cu restul, ne putem stresa foarte tare, putem deveni anxioși, putem amâna la nesfârșit să facem ce avem de făcut pentru că ne blocăm (“sunt atât de multe care trebuie făcute, încât nu știu cu ce să încep, prin urmare, nu mai fac nimic”). În schimb, dacă alegem să vedem jumătatea plină a paharului, dacă apreciem ce am realizat până în acest moment, dacă înțelegem că ceea ce contează este progresul făcut (pașii mici făcuți, efortul depus etc.) și nu neapărat unde ajungem, atunci vom putea să trecem mai ușor la fapte.
▪ Poate “paharul nu va fi niciodată 100% plin”, pentru că perfecțiunea în sine nu există și tot timpul va mai exista ceva de reparat și de îmbunătățit la capitolul x sau y, dar ține de noi să încercăm să îl umplem, ține de noi să încercăm să fim în fiecare zi o versiune măcar un pic mai bună decât am fost în ziua anterioară. Iar această perseverență ne poate duce, pe termen mediu spre lung, mai departe decât ne putem imagina și ne poate da satisfacții foarte mari, atâta timp cât suntem blânzi și toleranți cu noi pe parcurs, atâta timp cât apreciem progresul făcut între timp și nu rămânem „fixați” pe destinația finală.”
▪ Câteva idei la care putem reflecta și pe care putem începe să le punem în practică la Luna nouă în Fecioară:
*Ce putem face pentru a fi mai eficienți în viața de zi cu zi? Avem un program care să ne ajute să fim mai organizați? La ce activități care ne iau foarte mult timp sau care ne aduc prea puțină satisfacție/nu sunt importante pentru noi putem renunța și la ce putem folosi timpul câștigat?
* Ce putem îmbunătăți în activitatea profesională astfel încât munca respectivă să devină mai ușoară sau mai plăcută?
* Avem grijă de sănătatea noastră (fizică, mentală, emoțională)? De exemplu, mâncăm sănătos, dormim/ne odihnim suficient, facem mișcare etc.? Există un echilibru între muncă și odihnă?
* Înainte de a încerca să îi ajutăm pe ceilalți, avem grijă să ne ajutăm pe noi? Ajutăm atunci când este cazul să o facem, când ni se cere sau avem obiceiul să ne oferim proactiv? Încercăm să compensăm faptul că nu avem o părere foarte bună despre noi (nu ne iubim) prin ceea ce facem? Ne sacrificăm pentru ceilalți? Dacă da, ce putem face pentru a ieși din rolul de salvator/victimă?
* Ce putem îmbunătăți/repara la noi înșine (cum putem deveni mai toleranți), astfel încât să simțim mai puțin nevoia să îi reparăm pe ceilalți?

Luna nouă în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în trigon cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna nouă în opoziție cu Neptun Rx în Pești

▪ Relația ușoară, netensionată în care se află Luna nouă cu Uranus Rx în Taur sugerează că avem și capacitatea de a pune lucrurile în mișcare (atâta timp cât ne dorim și acționăm în direcția care ne interesează), dar și o excelentă intuiție în această perioadă. Adică ne pot veni tot felul de idei, gânduri extraordinare sau putem avea diferite insight-uri, “revelații” cu privire la noi mijloace prin care să realizăm schimbările pe care ni le dorim, după cum putem primi din exterior o formă de ajutor surprinzător, neașteptat care să ne ducă acolo unde ne dorim (putem fi “omul potrivit, la momentul și în locul potrivit”). Deoarece de multe acționăm mai degrabă când suntem provocați (când aspectele sunt tensionate și nu ușoare), este important să nu lăsăm “momentul” să treacă și să facem ceva concret cu ideea care ne vine sau cu ajutorul pe care îl primim. De exemplu, dacă îmi caut un job și găsesc un anunț care pare ceea ce îmi doresc, să depun cv-ul respectiv și să nu las mintea analitică să găseasca n motive pentru care nu aș fi potrivit pentru jobul respectiv.

▪ Opoziția cu Neptun Rx în Pești, deși nu este foarte strânsă, poate sublinia ideea de “ce pot începe concret să fac” pentru a ajunge unde îmi doresc, pentru a-mi atinge visele, idealurile. Acestea pot fi foarte înalte sau imposibil de atins, dar dacă nu încerc să acționez și mă raportez doar la punctul în care mă găsesc, există șanse mari să rămân în acel punct. Dacă vreau să slăbesc 30 de kg și mă gândesc la cât de mult timp îmi va lua și cât de greu va fi, este posibil să mă sperie atât de mult procesul și să mă judec atât de mult că am ajuns așa, încât să nu mai fac nimic. Dar, dacă de azi încerc să mănânc mai sănătos și mă țin în mare de treaba asta, o să constat că peste două luni am făcut niste progrese incredibile și voi fi mândru de mine, chiar dacă “idealul” de 30 de kg nu a fost atins.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici.

fb-share-icon0

4 comentarii la „Lună nouă în Fecioară – 7.09.2021
“Alege să vezi jumătatea plină a paharului!””

  1. Îți mulțumesc cu drag și respect Kikiana;spun:” punct ochit,punct lovit „pentru mine că fecioară.succes și ție și..sa ne fie de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *