Luni, Mercur (comunicare/gândire) părăsește semnul Fecioarei și intră în Balanță, unde va rămâne până în prima săptămână din noiembrie. Va petrece o perioadă mai lungă de timp în acest semn zodiacal deoarece va și retrograda aici (între finalul lui septembrie și jumătatea lui octombrie).
▪ Cu Mercur în Balanță ne vom preocupa mai mult de modul în care funcționează relațiile noastre (orice fel de relații, nu doar de cuplu), vom reflecta la plusurile și minusurile acestora și vom căuta să aducem mai multă armonie și mai mult echilibru în aceste relații (să găsim o cale de mijloc, o punte de legătură între noi și partenerii, prietenii sau colegii noștri).
▪ Este o perioadă excelentă pentru a ne exprima, pentru a comunica, pentru a socializa, pentru tot felul de interacțiuni și schimburi de idei. Chiar și persoanele care sunt în general mai retrase, mai introvertite pot simți în această perioadă nevoia de a se deschide mai mult, de a petrece mai mult timp în compania altora.
▪ În același timp, să avem în vedere că Balanța nu este echilibrată prin natura sa, ci că ea tinde către echilibru prin relațiile pe care le formează, fiind orientată cu precădere către “celălalt” și având o nevoie puternică de a fi plăcută, acceptată, apreciată. Ceea ce înseamnă că, atâta timp cât Mercur se va afla în Balanță, putem avea și tendința de a face un pic prea multe compromisuri, de a nu spune ceea ce credem, ci ceea ce considerăm că se așteaptă de la noi sau ceea ce ne-ar putea ajuta să ne facem plăcuți (variantele distorsionate de manifestare ale Balanței). În aceeași direcție, putem selecta din informațiile care ne sunt prezentate mai degrabă pe acelea care corespund nevoilor sau așteptărilor noastre (adică să auzim ce ni spune, dar nu să ascultăm efectiv ce vor să zică interlocutorii noștri).
▪ Prin urmare, pentru a evita aceste extreme, este important să ținem cont și de alte păreri, puncte de vedere, dar, la fel de important este și să avem curajul (Berbecul ca punct de polaritate pentru Balanță) să le exprimăm pe ale noastre, chiar dacă în anumite situații acest lucru pare că „dezechilibrează” balanța. Altfel spus, “să fim de acord că nu întotdeauna putem fi de acord” și că lucrurile pot funcționa foarte bine și în acele momente, atâta timp cât există respect, înțelegere și acceptarea diferențelor inerente între doi parteneri de discuție.
A doua parte a săptămânii este marcată de opoziția dintre Marte în Fecioară și Neptun Rx din Pești. Deoarece sunt două tipuri de energii diferite (prea multă ancorare în realitate versus prea puțină, prea mult discernământ versus absența discernământului), putem avea senzația că suntem trași simultan în două direcții și, din nou, este necesar să căutăm o modalitate de a le echilibra și de a evita extremele.
▪ Cu Marte în Fecioară, dintr-o nevoie puternică de perfecțiune, putem fi extrem de conștienți de anumite imperfecțiuni, lipsuri, minusuri (“imperfecțiuni” din punctul nostru subiectiv de vedere) existente în anumite domenii din viața noastră și de aici dorința de a ne ocupa de ele, de a îmbunătăți, repara acele “probleme” identificate. Cu Marte în Fecioară ne folosim foarte bine discernământul și ne canalizăm energia în direcțiile care sunt relevante pentru noi (avem un scop bine definit și ne ținem de el, nu ne risipim energia în n direcții). Manifestări distorsionate: vedem doar ce nu funcționează, ni se pare că nimic din ceea ce facem nu este suficient de bun, ne blocăm în detalii, suntem excesiv de critici, ne facem foarte multe griji, muncim excesiv de mult (pentru a nu ne gândi la alte probleme pe care le avem) etc.
▪ Cu Neptun în Pești suntem la polul opus, putem vedea “perfecțiunea”, binele, frumosul, adevărul peste tot, inclusiv acolo unde nu ar fi cazul. La modul abstract, acestea există, “viața este perfectă în imperfecțiunile sale” și totul este așa cum trebuie să fie. Problemele pot să apară, însă, atunci când noi ne proiectăm idealurile noastre de perfecțiune asupra realității exterioare în care trăim și nu mai distingem între ideal, vis, speranță și ce se întâmplă concret în viețile noastre. Și aici intervine Neptun care “înlătură” aceste iluzii, făcându-ne să vedem lucurile cu mai multă claritate. Într-o variantă “sănătoasă” de manifestare a lui Neptun, ca să luăm un exemplu concret, noi putem iubi inclusiv niște oameni care ne-au rănit foarte tare, le putem dori tot ce e mai bun, dar asta nu presupune și să acceptăm acele relații, dacă ele sunt toxice (“te iubesc, te iert, dar îmi folosesc discernământul și îmi văd de drum”). Variante distorsionate de manifestare ale lui Neptun: fuga de realitate, absența discernământului, sacrificiul de sine (sub masca “iubirii necondiționate), adicțiile.
Prin urmare, opoziția Marte/Neptun:
▪ Ne poate ajuta să devenim mai conștienți de anumite aspecte din viața noastră unde poate ne-am autoiluzionat, unde nu am vrut să vedem realitatea așa cum este ea, ci așa cum ne-ar fi plăcut nouă să fie, unde nu am ținut cont de ce se întâmplă efectiv în viața noastră, ci de speranțe, promisiuni etc., unde nu ne-am folosit discernământul și nu am acționat, ci am adoptat o atitudine pasivă, așteptând ca lucrurile să se rezolve “de la sine”. În această privință, putem simți această perioadă ca pe un duș rece sau ca pe o trezire la realitate.
▪ Pe de altă parte, mixul Marte/Neptun ne poate ajuta să fim ceva mai blânzi și mai toleranți cu noi înșine, să facem pace cu anumite părți din noi de care nu suntem neapărat mândri și să apreciem mai mult efortul pe care îl depunem pentru a ajunge acolo unde ne dorim, dincolo de rezultatele concrete pe care le obținem. După cum ne poate reaminti că nu stă în puterea noastră să controlăm absolut fiecare aspect al existenței noastre, oricât de mult ne-am dori, că noi putem face doar ce ține de noi pentru a ne îmbunătăți viața (Marte în Fecioară), pentru a trăi frumos, în pace, în armonie, în adevăr, cu noi și cu tot ce ne înconjoară (Neptun în Pești), dar că, mai departe, trebuie să lăsăm lucrurile să curgă și să se așeze în ritmul lor, într-o ordine care este mai presus de capacitatea noastră (limitată) de înțelegere, mai presus de orice formă de logică sau de rațiune la care am putea să ne raportăm.
▪ În altă ordine de idei, deoarece atmosfera generală poate fi destul de incertă, neclară, ambiguă la mijlocul săptămânii și ne poate fi ceva mai greu să distingem între “ce e real” și “ce nu e real”, ar fi util, în cazul în care avem de luat decizii importante în această perioadă, să nu ne grăbim și să verificăm de mai multe ori datele problemei.
În weekend, lucrurile se mai limpezesc și ieșim din “ceața neptuniană”. Mercur în Balanță va face un aspect ușor, netensionat cu Saturn Rx în Vărsător la sfârșitul săptămânii, prin urmare sunt zile bune de socializare, de petrecut cu prietenii și, în general, cu cei cu care avem interese, preocupări comune.
Dacă avem anumite aspecte de rezolvat la nivel de relații, poate fi o perioadă potrivită în acest sens, deoarece vom avea capacitatea de a ne exprima și susține punctele de vedere, fără a ignora, însă, și “binele” relației (ce au partenerii noștri de spus).
Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana
P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Nu uita și să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.
Despre mine și tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici.
Principalele aspecte ale săptămânii:
▪ 30.08.2021 Mercur intră în Balanță (între 30.08-6.11.2021)
▪ 2.09.2021 Marte în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 1-4.09.2021)
▪ 5.09.2021 Mercur în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 4-5.09.2021)