Astrele în perioada 9-15.08.2021.
“Iluzii, deziluzii și trezirea la realitate.”

Săptămâna aceasta, evenimentele astrologice sunt condensate în prima parte, a doua parte a săptămânii fiind caracterizată de mai multă “liniște” (cel puțin dacă o comparăm cu ultima perioadă de timp).

Luni și marți, cu opoziția Venus/Neptun atmosfera generală poate fi destul de ambiguă și confuză. Metaforic vorbind, ne putem simți ca și cum am fi undeva pe drum și dintr-odată intrăm într-o zonă cu ceață puternică și nu se mai vede nici de unde venim, nici încotro ne îndreptăm.

▪ Venus reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine (“instinctul de supraviețure”, stima de sine, ce ne place etc.), precum și relațiile pe care le avem cu ceilalți (în special așteptările pe care le avem în materie de relații, de orice natură ar fi acestea). Neptun reprezintă cele mai mari idealuri ale noastre, dar și iluziile și deziluziile (în special atunci când proiectăm aceste idealuri asupra realității în care trăim). Orice opoziție presupune două părți implicate și necesitatea de a ajusta fiecare dintre cele două părți și de a le pune în echilibru, astfel încât ele să poată funcționa împreună.

▪ Raportându-ne strict la noi înșine, cu Venus/Neptun putem simți, la începutul săptămânii, că nu avem foarte multă energie, că avem nevoie de mai mult somn, de mai multă odihnă, că ne vine mai greu să ne concentrăm, că ne fuge mintea oriunde altundeva decât acolo unde am vrea noi să fie.
Putem, de asemenea, să ne ducem către extreme: să ne supraevaluăm capacitățile (să le idealizăm/Neptun) sau (mai degrabă) să ne vedem toate “minusurile” exacerbate și, în al doilea caz, să ne simțim dezamăgiți, neputincioși, “pierduți” și incapabili să acționăm.
Cum spiritul analitic și discernământul (Venus în Fecioară) nu vor fi punctele noastre forte în aceste zile, dacă avem decizii importante de luat acum și nu le putem amâna puțin, să verificăm măcar de mai multe ori detaliile (să nu presupunem că am înțeles sau știm, ci să verificăm). Idem dacă facem achiziții majore.
În sens pozitiv, aceste zile pot fi excelente pentru activitățile care presupun imaginație și creativitate, pentru a petrece timp în natură (dacă avem această posibilitate), pentru meditație și diferite practici spirituale, pentru a ne (re)conecta la Divinitate sau pentru a privi cu mai multă blândețe și toleranță (Neptun în Pești) anumite părți din noi cu care, în mod obișnuit, suntem destul de critici (Venus în Fecioară).

▪ Dacă ne raportăm la ceilalți, cu opoziția Venus/Neptun ne putem simți dezamăgiți de anumite aspecte ale relațiilor noastre, în special dacă ne-am proiectat idealurile de perfecțiune (de bine și de frumos) asupra acestora. Neptun are rolul de a dizolva anumite iluzii pe care le avem, astfel încât să vedem realitatea așa cum este și nu așa cum ne-am dori noi să fie (de aici trecerea de la iluzie la deziluzie). Prin urmare, dacă am sperat prea mult, dacă am văzut “potențialul”, dacă ne-am construit tot felul de scenarii care nu au legătură cu realitatea partenerilor noștri, avem ocazia să revenim cu picioarele pe pământ. Realitatea poate fi chiar mai frumoasă decât ce ne imaginăm noi, important este să fim conștienți de ea și să ne facem alegerile pornind de aici și nu de la o iluzie.
În același timp, ne putem duce către cealaltă extremă, în care să ni se pară totul extraordinar de bine în relațiile noastre, tot pentru că nu vedem realitatea foarte clar acum (sau o vedem cu ochelari roz). Pot fi zile frumoase, romantice, dar, dacă ceva pare “prea frumos ca să fie adevărat”, să ne păstrăm o doză de scepticism. Putem promite mai mult decât este cazul, după cum partenerii noștri pot proceda similar. De exemplu, dacă cineva ne promite acum că se va schimba, că va face x sau y de acum înainte, să zâmbim și să lăsăm câteva zile să treacă, pentru a vedea concret ce se întâmplă, dincolo de vorbele meșteșugite.

Miercuri, cu opoziția dintre Mercur în Leu și Jupiter Rx în Vărsător, în interacțiunile pe care le avem cu ceilalți, va trebui să ne mai temperăm avântul și focusul pe ceea ce credem, gândim, considerăm noi (Leu) cu o doză de detașare și obiectivitate (Vărsător). Să ne susținem punctele de vedere și lucrurile care sunt importante pentru noi (Leu), dar să luăm în considerare și ce au ceilalți de spus, pentru a obține rezultatele dorite. În același timp, opoziția dintre Mercur și Jupiter sugerează și necesitatea de a pune în echilibru mintea analitică și cea intuitivă (fără a le neglija pe niciuna dintre cele două).

Joi, Mercur (comunicare/gândire) intră în Fecioară, unde va rămâne până la finalul lunii august. Cu Mercur în Fecioară vom fi analitici, practici și ancorați în realitate. Adică, ne vom folosi mult mai eficient timpul și vom selecta (cu discernământ/Fecioară) din multitudinea de activități pe care le avem, pe acelea care sunt într-adevăr relevante pentru noi (care au un scop bine definit). Este o perioadă excelentă pentru a identifica diferite aspecte din viața noastră care nu funcționează așa cum ne-am dori și pentru a trece la îmbunătățirea/repararea lor. Așa cum scriam și când Venus a intrat în Fecioară, să avem tot timpul în minte că perfecțiunea este un proces, nu o destinație, prin urmare, să nu lăsăm spiritul critic exacerbat să facă mai mult rău decât bine. Altfel spus, să evităm tendința de a vedea doar ce nu funcționează (la noi sau la restul) și procrastinarea care poate să apară atunci când ne lăsăm copleșiți de câte avem de făcut (când vedem câte nu funcționează).

Joi/vineri, Venus în Fecioară va fi într-o relație armonioasă cu Pluto Rx în Capricorn. Dacă în prima parte a săptămânii ne-a fost mai dificil să rămânem ancorați în realitate, dacă am visat prea mult cu ochii deschiși sau, din contră, dacă ne-am simțit dezamăgiți de ce se întâmplă în relațiile noastre, acum ne va fi mult mai ușor să vedem lucurile “așa cum sunt” și să acționăm în consecință.
Este o perioadă excelentă pentru a rezolva/repara ceva în relații, dacă este cazul, pentru a ne oferi sprijinul sau pentru a primi o formă de susținere de la partenerii noștri.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea și o distribui, mă bucur și mai mult. 🙂
Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 10.08.2021 Venus în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 9-10.08.2021)
▪ 11.08.2021 Mercur în Leu în opoziție cu Jupiter Rx în Vărsător (între 10-11.08.2021)
▪ 12.08.2021 Mercur intră în Fecioară (între 12-30.08.2021)
▪ 12.08.2021 Venus în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 11-12.08.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *