Astrele în perioada 2-8.08.2021.
“Realitatea în care trăim se schimbă, iar noi odată cu ea.”
Reactivarea careului Saturn/Uranus

Așa cum am tot scris de la începutul lui 2021, este un an de transformări majore, radicale, fiind marcat de cele trei careuri dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur. Primul careu a avut loc pe 17 februarie, cel de-al doilea pe 15 iunie, iar cel de-al treilea se va produce pe 24 decembrie.

▪ Saturn reprezintă realitatea concretă în care trăim (și de care suntem destul de atașați), precum și suma “condiționărilor” pe care le avem (dinspre familie, societate, mediu etc.), care ne influențează modul în care percepem și ne raportăm la această realitate.
▪ Uranus reprezintă exact opusul, adică nevoia de a ne exprima individualitatea, unicitatea și, implicit, de a ne elibera de anumite condiționări care și-au pus amprenta asupra noastră de-a lungul timpului.
▪ Relația conflictuală dintre Saturn și Uranus zdruncină din temelii (la figurat sau chiar la propriu, în anumite situații) diferite domenii din realitatea în care trăim (Saturn), astfel încât versiunea “finală” la care ajungem să ne reflecte într-o măsură mai mare individualitatea (Uranus). Ne putem confrunta cu tot felul de situații tensionate, pe care este necesar să le adresăm și, implicit, suntem „forțați” să facem anumite schimbări majore: fie le inițiem noi, pentru că „nu mai putem” altfel, fie suntem nevoiți să reacționăm la ce se întâmplă în exterior.

Am făcut această introducere deoarece săptămâna aceasta Soarele și Mercur, care se află în Leu, vor fi întâi în opoziție cu Saturn din Vărsător și apoi în careu cu Uranus din Taur, reactivând practic careul Saturn/Uranus, care dă tonul lui 2021. (Se formează un careu în T: două careuri și o opoziție; Uranus în careu cu Soare/Mercur, respectiv cu Saturn, iar Soare/Mercur în opoziție.)
Asta înseamnă că perioada în care ne aflăm este una extrem de importantă și că domeniile în care am experimentat anul acesta cele mai importante transformări/schimbări (profesional, relațional, familial etc.) vor reveni în atenția noastră (evenimentele de acum vor fi în aceeași direcție, nu sunt 100% noi).

………..

Încheiam ultima astro-poveste cu mențiunea că duminică, pe 1 august, se formează conjuncția exactă Soare/Mercur în semnul Leului, ale cărei efecte le simțim și la începutul acestei săptămâni. Și că, având în vedere caracteristicile Leului (ca arhetip), această conjuncție va scoate la suprafață dorința noastră de a străluci, de a ieși în evidență, de a ne manifesta creativitatea, de a ne prezenta în fața celorlalți cu ce avem mai bun și mai frumos, dar că, în același timp, este important să nu ne lăsăm conduși de orgoliu (varianta distorsionată de manifestare a Leului), pentru că, în acest caz, feedback-ul pe care îl vom primi de la ceilalți nu va fi neapărat cel dorit (apreciere, susținere etc.), ci mai degrabă opusul (de exemplu, respingere).

Acest lucru devine și mai important în contextul în care, chiar la începutul săptămânii (luni/marți), Soarele și Mercur din Leu se vor afla în opoziție cu Saturn Rx din Vărsător. Opoziția implică găsirea unui echilibru între noi (“eu sunt cel mai bun, frumos, deștept; ideile mele sunt extraordinare; vreau să se întâmple lucrurile așa cum consider eu că e bine etc.”) și cei cu care interacționăm (care au și ei dreptul la un punct de vedere, la recunoaștere, apreciere etc). Altfel spus, implică temperarea modului nostru subiectiv (Leu) de a ne raporta la propria persoană și la ce ne interesează pe noi, cu o doză de obiectivitate, luând în considerare și ideile, nevoile, dorințele celorlalți (Vărsător). În plus, deoarece Saturn este implicat în această opoziție, pentru a avea succes și a ne bucura de anumite rezultate, este important să nu lăsăm lucrurile să vină de la sine, să nu considerăm că dacă ne dorim ceva trebuie să se și întâmple, ci să fim cât mai serioși, maturi și hotârâți în abordarea situațiilor pe care ne dorim să le rezolvăm.

Dacă discuțiile pe care le avem la începutul săptămânii sunt ceva mai aprinse, dacă nu reușim să ajungem la numitorul comun despre care scriam mai sus sau dacă ni se pare că nu suntem suficient de apreciați etc., este posibil să ne mai scadă încrederea în ce suntem sau putem să realizăm (Mercur/Chiron Rx). După cum ne putem aminti situații similare din trecut, în care nu am primit recunoașterea de care aveam nevoie sau când nu ni s-a permis să acționăm exact așa cum ne doream noi să acționăm (Chiron Rx). Cu toții am trecut sau trecem și prin astfel de situații, astfel încât dacă ne sunt (re)activate anumite “butoane sensibile” de tipul acesta acum, poate fi un moment excelent pentru a ne aduce aminte că atâta timp cât noi ne iubim, ne apreciem și ne respectăm (fără a ne duce către narcisism), contează mai puțin validarea celorlalți (pe care o putem primi sau nu).

Iar dacă sunt anumite lucruri care nu ne plac la noi, pe care am dori “să le reparăm”, să le îmbunătățim, aceleași zile pot fi foarte bune pentru asta, fie pentru a trece efectiv la fapte, fie pentru a găsi tot felul de soluții ingenioase, care (puse ulterior în aplicare) să ne ajute să ne creștem stima de sine (Venus/Uranus).

În iubire/relații luni și marți pot fi zile excelente pentru a mai sparge rutina, pentru a ne surprinde plăcut partenerii sau pentru a rezolva anumite situații concrete legate de viața de cuplu (Venus/Uranus). Deoarece în aceeași perioadă are loc și opoziția dintre Soare/Mercur și Saturn, elementele cheie rămân: “comunicare”, “echilibru”, “obiectivitate”.

Atmosfera devine ceva mai agitată în a doua parte a săptămânii (în special miercuri și duminică), când putem avea senzația că lucrurile ne scapă într-o oarecare măsură de sub control (Mercur/Soare în careu cu Uranus). Informațiile pe care le aflăm acum ne pot lua cu totul prin surprindere, după cum pot avea loc tot felul de evenimente care să ne forțeze să luăm atitudine și să acționăm, fără a sta prea mult pe gânduri. Indiferent de scenariul în care ne găsim efectiv, ne putem aștepta la o scoatere rapidă din ceea ce reprezintă pentru fiecare dintre noi “zona de confort”. Tocmai de aceea, în această perioadă ar fi înțelept să nu ne facem “planuri fixe” (în măsura în care acest lucru este posibil), astfel încât să ne putem adapta mai ușor la schimbările care au loc.
În special în situația în care anumite schimbări sunt mai puțin plăcute sau mai greu de digerat pe moment, să ne gândim că evoluția și progresul nu pot avea loc atâta timp cât rămânem în zona de confort, atâta timp cât gândim și procedăm la fel. Să fim receptivi la nou, dar blânzi și înțelegători cu acea parte din noi care se poate simți vulnerabilă (Soare/Chiron Rx) și nepregătită pentru toate aceste schimbări care au loc.

Duminică are loc o Lună nouă în Leu, dar despre aceasta voi reveni cu detalii în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea și o distribui, mă bucur și mai mult. 🙂
Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 2.08.2021 Mercur în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător (între 1-2.08.2021)
▪ 2.08.2021 Soare în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător (între 1-3.08.2021)
▪ 3.08.2021 Mercur în Leu în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 2-3.08.2021)
▪ 3.08.2021 Venus în Fecioară în trigon cu Uranus în Taur (între 2-4.08.2021)
▪ 4.08.2021 Mercur în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 3-4.08.2021)
▪ 5.08.2021 Soare în Leu în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 4-6.08.2021)
▪ 7.08.2021 Soare în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 6-8.08.2021)
▪ 8.08.2021 Lună nouă în Leu

fb-share-icon0

4 comentarii la „Astrele în perioada 2-8.08.2021.
“Realitatea în care trăim se schimbă, iar noi odată cu ea.”
Reactivarea careului Saturn/Uranus”

  1. – permanent se schimba toate(cu voia Celui de Sus)!…. este numai o opinie puțin ”cârcotașă” la prima vedere, iar totul este o poveste, a fiecaruia!

    1. Permanent se schimbă lucrurile, într-adevăr, numai că sunt perioade în care schimbările sunt line, mici, se întâmplă treptat și sunt perioade în care schimbările sunt bruște, majore, imprevizibile etc. Iar anul acesta (și mai ales în anumite perioade din 2021) avem mai degrabă parte de a doua categorie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *