Astrele în perioada 19-25.07.2021.
Venus în Fecioară.
“Ce pot îmbunătăți la relația cu mine însumi, astfel încât și relația cu ceilalți să devină mai bună?”

La capitolul comunicare și interacțiuni cu ceilalți, săptămâna aceasta putem oscila între tendința de a spune “ce avem pe suflet”, ce ne place și ce nu ne place, ce ne bucură și ce ne doare și tendința de a ne retrage în carapacea noastră și a pune “un zid” între noi și ceilalți.

Întreaga săptămână, dar mai ales în prima și în ultima parte, Mercur (comunicare/gândire), aflat în semnul Racului, este extrem de activ și formează tot felul de relații, mai ușoare sau mai tensionate, cu alți jucători de pe bolta cerească (Chiron, Uranus, Neptun și Pluto).

Cu Mercur în Rac, perioadele în care suntem “activi” și dornici să comunicăm cu ceilalți alternează cu perioade “de retragere”, necesare pentru a ne procesa emoțiile (pentru a înțelege de ce simțim ceea ce simțim). În același timp, modul în care gândim/analizăm lucrurile și transmitem informațiile (Mercur) este trecut printr-un filtru emoțional (Rac), ceea ce ne face “mai sensibili” la ce se întâmplă în jurul nostru (cuvintele/faptele ne pot atinge mai puternic), dar și mai subiectivi. Iar acest lucru, implicit, influențează și maniera în care răspundem la stimulii exteriori. Adică, putem fi mai empatici și putem avea mai multă înțelegere și compasiune față de ceilalți, dar, în situația în care ne simțim provocați, putem să și luăm totul foarte personal și să avem reacții “pasiv-agresive”.

În prima parte a săptămânii (luni-marți), situațiile în care ne aflăm sau discuțiile care au loc ne pot răni mai ușor (Mercur/Chiron) și ne putem duce către extreme: să ne victimizăm (să ne retragem, să simțim că nu suntem în stare să…, că nu suntem suficient de buni pentru…) sau să încercăm să atacăm, să rănim, la rândul nostru (pentru a ne ascunde vulnerabilitatea). Cum niciuna dintre cele două abordări nu ne va face să ne simțim mai bine, mi se pare important: să încercăm să tratăm orice situație cu cât mai multă obiectivitate și, mai ales, maturitate (Capricornul ca semn de polaritate pentru Rac), să ne luăm timpul necesar pentru a procesa ce simțim (să nu reacționăm instant la primul lucru care ne provoacă un disconfort emoțional) și să facem efortul a de comunica apoi cât mai asertiv ce avem de comunicat (să spunem cât mai direct ce ne deranjează, raportându-ne la situație și nu la interlocutor: “comportamentul tău X mă supără, mă rănește” versus “nu am nimic” (dar tonul să reflecte opusul) sau “TU nu ești în stare să…”). De altfel, relația armonioasă dintre Mercur și Uranus din aceeași perioadă (luni/miercuri), ne poate ajuta să găsim tot felul de soluții inedite la ce ne deranjează, să ne recăpătăm încrederea în forțele proprii (dacă este cazul), de aceea poate ar fi cu atât mai înțelept să rezistăm tentației de a spune primul lucru care ne trece prin minte (în special luni).

Joi, Venus intră în semnul Fecioarei, unde va rămâne până pe 16 august. Venus reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine (iubirea, stima de sine) și modul în care relaționăm cu ceilalți. Cu Venus în Fecioară, ne vom folosi mai mult discernământul, vom fi mai practici și mai obiectivi, mai ancorați în realitate, atât când vine vorba de noi, cât și când ne raportăm la cei din jurul nostru.
Este o perioadă excelentă pentru a identifica anumite lucruri care nu funcționează în diferite domenii din viața noastră și a începe să lucrăm la îmbunătățirea lor (începând cu noi înşine). Ce nu îmi place la mine și ce pot face concret astfel încât să schimb, să îmbunătățesc modul în care mă percep? Deoarece Venus în Fecioară poate fi extrem de critică și poate vedea mai degrabă ce nu funcționează, este important să subliniem și ce ne place la noi (părțile noastre bune). Iar când ne apucăm “să reparăm” ceva (orice ar fi), să ne prioritizăm acțiunile, să vedem ce putem face astăzi, mâine și tot așa, pentru că dacă ne lăsăm copleșiți de tot ce avem de făcut, riscăm să amânăm la nesfârşit şi să nu mai facem nimic (procrastinarea ține de arhetipul Fecioarei).
Și în iubire/relații să ne concentrăm pe ideea de a îmbunătăți ceva și nu pe a scoate în evidență minusurile partenerilor noștri. Să avem în vedere tendința de a ne critica partenerii şi/sau de a face prea mult pentru aceștia (de a ne sacrifica „în numele iubirii”). Dacă noi nu stăm prea bine la capitolul iubire/stimă de sine, putem încerca să compensăm asta scoțând în evidență “greșelile” celorlalți sau căutând să obținem iubirea prin sacrificiile pe care le facem pentru aceștia.

Cu opoziția dintre Venus în Fecioară și Jupiter Rx în Pești, la mijlocul săptămânii, putem oscila între prea mult discernământ (Fecioară) și absența discernământului (Pești), între a vedea cu precădere minusurile relațiilor noastre (Fecioară) și a alege să le ignorăm (Pești), prin urmare, să rezistăm tentației de a ne duce către aceste extreme. Să îmbunătățim ce avem de îmbunătațit la noi și la relațiile noastre (Fecioară), dar să facem asta cu blândețe și compasiune (Pești). Totodată, deoarece și Fecioara și Peștii (ca arhetip) sugerează nevoie de ajuta, uneori până în punctul sacrificiului de sine (chiar dacă ajutorul este oferit în moduri diferite), înainte de a trece la fapte, să ne gândim dacă cei pe care îi ajutăm au într-adevăr nevoie de sprijinul nostru (sau le este mai ușor să le facem noi treaba), dacă ajutorul ne este solicitat (sau ne oferim noi proactiv pentru a compensa ceva ce nu ne place la noi), dacă acel ajutor este un sacrificiu pentru noi etc.

Tot joi, Soarele intră în Leu, unde va rămâne până pe 23 august. Leul reprezintă principiul împlinirii potențialului creativ pe care îl avem, al devenirii celei mai bune versiuni posibile. Prin urmare, pe parcursul acestei luni cât Soarele se va afla în acest semn zodiacal, avem ocazia să ne punem în valoare, să scoatem în evidență ce avem mai bun și mai frumos. Leului îi place să creeze, să se joace, să își trăiască viața cu bucurie și entuziasm și, mai ales, să fie apreciat, admirat, iubit. Însă, așa cum scriam și în ultima astro-poveste, obținem admirația și aprecierea celorlalți, în mod natural, atunci când relația cu noi înșine este una bună, când noi ne iubim și ne respectăm, când le permitem și celorlalți să se bucure de ce avem bun și frumos, când îi lăsăm și pe ceilalți să strălucească și le recunoaștem și lor meritele (adică atunci când Leul învață de la Vărsător, semnul său de polaritate, lecția obiectivității și a importanței grupului/comunității și nu se duce către variantele sale distorsionate de manifestare: egoism, egocentrism etc.).

Cu mixul Soare în Leu /Venus în Fecioară, putem avem ocazia să reparăm/să îmbunătățim (Fecioară) acele laturi din noi care ne plac mai puțin și care simțim că ne umbresc strălucirea (Leu) și, totodată, să mai diminuăm tendința de a ne focusa exclusiv pe noi (Leu), punându-ne calitățile (Leu) în slujba celorlalți (Fecioară).

Spre sfârșitul săptămânii (sămbătă/duminică), cu opoziția Mercur/Pluto, discuțiile pot deveni ceva mai intense. Pot fi abordate tot felul de subiecte pe care în mod obișnuit am dori să le ținem ascunse sub preș, tocmai pentru că nu ne fac să ne simțim foarte confortabil; pot ieși la suprafață “adevăruri” la care nu doream să privim sau de care nu eram conștienți. Indiferent de contextul în care ne aflăm, senzația poate fi că discuțiile/situațiile respective ne ating foarte puternic, că le simțim efectiv în stomac (Rac). De asemenea, putem simți că se dă în noi sau între noi și ceilalți “o luptă” între nevoia de a ne simți protejați, de a nu tulbura apele (Rac) și nevoia de a avea puterea, de a ne impune autoritatea, de a cotrola situația în care ne aflăm/interlocurii (Capricorn). Ca de fiecare dată când avem o opoziție, este necesar să găsim o cale de mijloc între noi și ceilalți și, în cazul de față, să ne asigurăm că nu ne lăsăm copleșiți de emoțiile noastre (că nu le lăsăm să ne întunece judecata/Rac) și că nu încercăm să facem abuz de puterea pe care o avem (Capricorn). Mercur va fi într-o relație ușoară cu Neptun în aceeași perioadă, ceea ce va mai îmblânzi ușor lucrurile, în ideea în care ne va ajuta “să simțim” și realitatea celuilalt, nu numai pe a noastră, însă, atenționarea cu privire la extremele către care ne putem duce (Rac/Capricorn) rămâne valabilă.

Sâmbătă va avea loc o Lună plină în Vărsător, dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea și o distribui, mă bucur și mai mult. 🙂
Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 19.07.2021 Mercur în Rac în careu cu Chiron Rx în Berbec (între 19-20.07.2021)
▪ 20.07.2021 Mercur în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 19-21.07.2021)
▪ 22.07.2021 Venus intră în Fecioară (între 22.07-16.08.2021)
▪ 22.07.2021 Venus în Fecioară în opoziție cu Jupiter Rx în Pești (între 21-23.07.2021)
▪ 22.07.2021 Soarele intră în Leu (între 22.07-23.08.2021)
▪ 24.07.2021 Mercur în Rac în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 24-25.07.2021)
▪ 24.07.2021 Lună plină în Vărsător
▪ 25.07.2021 Mercur în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 25-26.07.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *