Astrele în perioada 12-18.07.2021.
Venus în conjuncție cu Marte în Leu.
“Începutul unui ciclu de doi ani în iubire/relații.”

În comparație cu ultimele săptămâni, care au fost destul de agitate și pline de evenimente imprevizibile, mai plăcute sau mai puțin plăcute, săptămâna aceasta este ca o gură de aer proaspăt. Lucrurile se mai liniștesc, ne mai încărcăm bateriile și, poate, tragem și câteva concluzii cu privire la ce a însemnat pentru noi ultima perioadă de timp.

Începutul lunii iulie a fost marcat de careul în T format de Marte în Leu, Saturn Rx în Vărsător și Uranus în Taur, despre care am tot scris în ultimele astro-povești, cărora li s-a alăturat apoi și Venus în Leu. Astfel, în prima parte din iulie a existat o nevoie puternică de a ne exprima individualitatea (cine suntem noi versus cine am fost învățați să fim sau ce se așteaptă alții de la noi) și, implicit, de a ne elibera din tot felul de contexte în care ne simțeam restricționați. În același timp, cu mixul “exploziv” dintre Marte, Venus, Uranus și Saturn, este posibil ca reacțiile și comportamentele noastre să fi fost destul de impulsive, să ne fi simțit ca și cum am sta pe un butoi cu pulbere și să fi intrat în tot felul de conflicte unii cu ceilalți (fără să mai analizăm contextul, cauzele, detaliile etc.).

Săptămâna aceasta (luni-vineri), nu numai că Marte și Venus se îndepărtează ușor-ușor de Saturn și Uranus, ceea ce înseamnă că atmosfera se mai detensionează, dar au loc și o serie de aspecte “ușoare”, care ne pot ajuta să fim mai conectați la ceea ce simțim noi, dar și la ceea ce simt cei din jurul nostru (Mercur în Rac/Jupiter Rx în Pești, Soare în Rac/Neptun Rx în Pești). Adică, să fim mai empatici, mai sensibili, mai receptivi la nevoile noastre emoționale și ale altora și, implicit, mai puțin “războinici”, cel puțin comparativ cu ultima perioadă. Asta nu înseamnă că vom tolera sau că vom ierta orice, ci că vom avea mai multă înțelegere cu privire la “cauzele” care au dus la anumite comportamente în ultima vreme. În acest sens, în situația în care considerăm că am exagerat puțin (mai mult), că am acționat “fără să gândim”, că ne-am revărsat nervii și frustrările unii pe alții, poate fi un moment bun pentru a încerca să mai reparăm câte ceva sau măcar să exprimăm ceea ce simțim.

Marți, are loc conjuncția Venus/Marte în semnul Leului. Întâlnirea dintre Venus și Marte are loc la fiecare doi ani și “va da tonul” modului în care ne vom manifesta în următorii doi ani, pentru a ne împlini nevoile și dorințele, inclusiv cele în materie de iubire/relații.

▪ Venus reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine, iubirea/stima de sine, “autosuficiența” (faptul că suntem independenți și capabili să ne ocupăm singuri de nevoile pe care le avem/”instinctul de supraviețuire”). Totodată, reprezintă și relațiile cu ceilalți, inclusiv cele de iubire, nevoia de a oferi și de a primi, așteptările și nevoile noastre proiectate în relații.
▪ Marte este modul în care acționăm pentru a ne împlini nevoile și dorințele. Implică energie, curaj, adrenalină, forță, putere, voință.
▪ Conjuncția Venus/Marte (simplificată la maxim) indică, în funcție de semnul unde are loc, modul în care vom acționa, ne vom direcționa energia și voința (Marte) pentru a ne împlini nevoile, dorințele (Venus) în următorii doi ani (atât cele care țin strict de noi, cât și cele care țin de relațiile pe care le avem).
▪ Ultima conjuncție a fost în Fecioară (2019). Tonul relațiilor noastre în ultimii doi ani a fost, așadar, dat de Fecioară care, ca arhetip, este ancorată în realitate, practică, simte nevoia să fie utilă, să ajute, să repare, să îmbunătățească (este critică și perfecționistă). Deoarece de multe ori poate avea tendința să creadă că ea însăși nu este suficient de bună pentru a fi iubită, va tinde să compenseze asta prin ceea ce face. Prin urmare, este posibil să avem sentimentul că în ultimii doi ani am oferit un pic prea mult în relații, poate chiar că ne-am sacrificat „pentru binele relației”.
▪ Începând cu mai/iunie, când vechiul ciclu s-a apropiat tot mai mult de final (Venus/Marte în conjunctie balsamică), este posibil să fi avut tot felul de revelații, concluzii, culminări la nivel de iubire/relații. Deoarece acest final de ciclu a coincis și cu careul în T în care au fost implicați Marte și Venus, dacă am oferit prea mult, dacă nu ne-am simțit respectați, iubiți etc., probabil am avut mai mult curaj “să ne revendicăm drepturile” și chiar să încheiem anumite relații.
▪ Atmosfera se schimbă odată cu conjuncția din semnul Leului. Leul, ca arhetip reprezintă principiul împlinirii potențialului creativ, al devenirii celei mai bune variante posibile. Îi place să strălucească, să se pună în valoare, să exprime ce are mai bun și mai frumos. Este axat pe sine însuși, pe nevoile și dorințele sale. Prin urmare, trecem de la un ciclu în care am avut tendința să îi punem pe ceilalți pe primul loc (Fecioară), la unul în care vom face opusul. În relații vom simți nevoia de mai multă iubire, romantism, pasiune și vom face tot ce ține de noi pentru a le obține. Printre manifestările distorsionate asociate cu acest ciclu se numără următoarele: dacă noi nu ne iubim, dacă nu ne respectăm, dacă nu facem lucruri care să ne aducă bucurie, plăcere etc., putem ajunge să căutăm validarea și iubirea doar în ceilalți (iubirea sau neiubirea de sine să depindă exclusiv de feedbackul pe care îl primim de la partenerii noștri); putem fi orgolioși, ranchiunoși dacă nu ne sunt împlinite nevoile; putem fi ușor atrași de persoane care ne lăudă și ne pun pe un piedestal etc.
▪ Prin urmare, este important să folosim acest ciclu pentru a ne aduce aminte că viața merită trăită cu bucurie și entuziasm, că suntem “responsabili” pentru fericirea noastră, pentru a face ce ne place, pentru a ne manifesta creativitatea și a deveni tot ceea ce putem să devenim (Leu); astfel, să ne utilizăm energia și voința (Marte) pentru a construi o relație mai bună cu noi înșine (Venus), pentru a dobândi mai multă iubire și respect față de propria persoană (Leu). Atâta timp cât nu ne lăsăm orgoliul să ne scape de sub control și le permitem și altora “să strălucească”, atâta timp cât suntem generoși și ne folosim creativitatea/resursele și spre binele și folosul celorlalți (păstrând o doză de obiectivitate cu privire la propria persoană / Vărsătorul ca punct de polaritate pentru Leu), rezultatele nu vor întârzia să apară și vom primi și mai multă iubire și recunoaștere, ceea ce, în fond, ne dorim cu toții (sau cei mulți dintre noi).

Joi, Chiron își începe mișcarea retrogradă în semnul Berbecului, mișcare care va dura aproximativ 5 luni. Este o perioadă excelentă pentru a reflecta asupra anumitor “răni” pe care le avem, asupra unui sentiment de inadecvare prezent în fiecare dintre noi când vine vorba de anumite domenii din viața noastră (și de care suntem mai conștienți sau mai puțin conștienți). Apropo de ce scriam și mai sus referitor la ciclul Venus/Marte, cine sau ce ne-a făcut să simțim că nu suntem “suficient de buni” (Chiron) în ultima jumătate de an și ce putem face pentru a ne recăpăta curajul și încrederea în forțele proprii (Berbec)? Cum putem transforma “vulnerabilitatea” (Chiron) într-o zonă de putere personală (Berbec)?

În weekend, cu opoziția Soare în Rac/Pluto Rx în Capricorn, interacțiunile cu ceilalți pot fi ceva mai intense. Pot avea loc tot felul de “jocuri de putere”, putem încerca să ne impunem autoritatea, să ne dominăm/controlăm “adversarii”, atingându-le “punctele sensibile”, să încercăm să manipulăm pentru a avea “câștig de cauză”. Totodată, este posibil să iasă la suprafață tot felul de lucruri de care nu eram conștienți, care să să ne provoace, să ne facă să nu ne simțim foarte confortabil. Cum reacționăm la provocări sau “cât de curat” alegem să jucăm depinde, bineînțeles, de fiecare dintre noi.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea și o distribui, mă bucur și mai mult. 🙂
Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 12.07.2021 Mercur în Rac în trigon cu Jupiter Rx în Pești (între 12-13.07.2021)
▪ 13.07.2021 Venus în conjuncție cu Marte în Leu (între 11-15.07.2021)
▪ 15.07.2021 Soare în Rac în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 14-16.07.2021)
▪ 15.07.2021 Chiron staționează retrograd în Berbec (între 15.07-19.12.2021)
▪ 18.07.2021 Soare în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 17.07-19.07.2021)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 12-18.07.2021.
Venus în conjuncție cu Marte în Leu.
“Începutul unui ciclu de doi ani în iubire/relații.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *