Astrele în perioada 22-28.03.2021.
“Cuvântul – o sabie cu două tăișuri.”

Săptămâna aceasta vom pune accentul mai mult pe noi și nevoile noastre, pe ceea ce credem, gândim, ne place sau nu ne place, pe ce ne dorim sau nu ne dorim, pe ce putem sau nu putem face etc. toate acestea reflectându-se în interacțiunile pe care le avem cu ceilalți. Senzația generală poate fi în aceste zile de “mi-a ajuns”, “până aici”, “am tolerat suficient”.

Atmosfera va crește în intensitate pe parcursul săptămânii: dacă în primele zile începem să întrezărim anumite lucruri care ne nemulțumesc și pe care realizăm că a venit vremea să le schimbăm (să le îmbunătățim, să le facem diferit etc.; Mercur/Uranus; Marte/Saturn), să spunem că spre mijlocul, respectiv spre sfârșitul săptămânii (Mercur/Marte, Mercur/Noduri, Marte/Nodul Nord) vom fi ceva mai puțin toleranți cu ceilalți și vom avea curajul și determinarea pentru a spune lucrurilor pe nume, mai ales dacă simțim că ceea ce ne deranjează/trebuie schimbat nu mai suportă amânare.

În sens pozitiv, avem ocazia să rezolvăm anumite situații pe care le-am tot amânat din diverse motive și să îndrăznim să spunem ceea ce gândim, însă, dacă lucrurile sunt duse la extrem, putem provoca tot felul de conflicte și discuții aprinse, chiar și fără să ne propunem asta. De aceea, nu ar strica să încercăm, pe cât posibil, să tragem aer în piept și să analizăm cât mai obiectiv lucrurile, înainte să ne exprimăm opiniile, să nu avem senzația că perspectiva noastră este singura bună, corectă, valabilă etc. și să evităm un ton mult prea vehement/agresiv.

Un alt scenariu posibil, în special spre mijlocul săptămânii (Mercur/Nodurile lunare) este acela în care, tocmai pentru a evita un eventual conflict (Mercur în Pești), omitem să spunem ceea ce gândim și le transmitem interlocutorilor noștri ceea ce vor ei să audă. Și în acest caz este posibil să fie doar o chestiune de moment până când “adevărul” va ieși la suprafață (Marte/Nodul Nord în Gemeni), iar lucrurile evitate, amânate se pot complica și mai mult. Din nou, o comunicare directă, asertivă poate ajuta la clarificarea/rezolvarea unor probleme, în timp ce o comunicare evazivă (sau, la polul opus, “războinică”) poate spori tensiunea dintre părțile implicate în “conflictele” respective și îngreuna soluționarea acestora.

Spre finalul săptămânii (dar efectele le simțim întreaga săptămână) ne putem identifica atât de mult cu ceea ce considerăm că e bun pentru noi, cu lucrurile în care credem, cu viziunea noastră asupra anumitor domenii de viață, cu anumite opinii și/sau dorințe (Soare/Venus), încât să ne fie ceva mai greu (deși nu imposibil) să mai fim receptivi la feedback-ul pe care îl primim de la ceilalți (parteneri, prieteni, colegi etc.). Ne poate veni mai ușor să ne impunem punctele de vedere, să acționăm după bunul plac sau să ignorăm alte puncte de vedere. În sens pozitiv, dacă în relațiile din care facem parte ne-am sacrificat prea mult, dacă am făcut prea multe compromisuri etc., acum poate fi momentul potrivit să ne readucem aminte că ambele părți trebuie să conteze pentru ca o relație să funcționeze sănătos și, implicit, să ne cerem drepturile, în încercarea de a readuce echilibrul în acele relații. În același timp, dacă ne-am concentrat foarte mult pe noi și ne-am neglijat partenerii, putem constata acum că a venit vremea să dăm socoteală pentru faptele noastre.

În weekend va avea loc și o Lună plină în Balanță cu Luna în Balanță în opoziție cu Soarele, Venus și Chiron în Berbec, ceea ce va accentua cu atât mai mult nevoia de a găsi un echilibru între noi și partenerii noști, precum și necesitatea de a conștientiza și accepta faptul că în relatiile noastre (de iubire, dar nu numai), avem ocazia să ne confruntăm cu cele mai profunde vulnerabilități pe care le avem (Chiron). Există relații în care rănile noastre pot fi reactivate la nesfârșit (dacă permitem asta) sau, din contră, relații care ne pot ajuta să facem pace cu aceste răni. Ei bine, Luna plină în Balanță va aduce mai multă lumină la acest capitol și va facilita luarea anumitor decizii, în funcție de realizările pe care le avem. Despre acest topic voi reveni în astro-povestea următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 22.03.2021 Mercur în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 21-22.03.2021)
▪ 22.03.2021 Marte în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător (între 20-24.03.2021)
▪ 24.03.2021 Mercur în Pești în careu cu Marte în Gemeni (între 23-25.03.2021)
▪ 25.03.2021 Mercur în Pești în careu cu Nodurile lunare (între 24-25.03.2021)
▪ 26.03.2021 Soare în conjuncție cu Venus în Berbec (între 22-30.03.2021)
▪ 26.03.2021 Marte în conjuncție cu Nodul Nord în Gemeni (între 25-28.03.2021)
▪ 28.03.2021 Venus în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 27-29.03.2021)
▪ 28.03.2021 Lună plină în Balanță

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *