Astrele în perioada 15-21.03.2021.
“Dincolo de aparențe.”

După weekend-ul care tocmai s-a încheiat, în care este posibil să fi visat mai mult cu ochii deschiși, să fi sperat și să fi idealizat diferite situații în care ne-am găsit sau, la polul opus, să ne fi lăsat cuprinși de un soi de melancolie sau tristețe sau, pur și simplu, să fi fost ceva mai emoționali decât în mod obișnuit, săptămâna aceasta “ne trezim la realitate” și vedem mult mai clar cum stau lucrurile în diferite domenii din viața noastră.

Nu înseamnă că renunțăm la visele pe care le avem, ci că, usor-ușor, începem să facem mai bine distincție între acele vise care sunt “fezabile” și anumite “iluzii” în care poate am crezut (Soare/Venus în Pești în sextil cu Pluto în Capricorn marți, respectiv joi). Dacă ne-am lăsat duși de val și realitatea se dovedește a fi diferită față de cea proiectată/imaginată, ne va fi mai ușor acum să ne reorientăm și să ne îndreptăm energia spre obiective mai concrete, mai palpabile sau cu șanse mai mari de a fi materializate. Pe de altă parte, dacă “visele” noastre sunt “fezabile”, vom avea suficientă determinare și ambiție pentru a pune lucrurile în mișcare și pentru a transforma acele vise în realitate. Din ciclul „visăm, visăm, dar să trecem și la fapte”.

Această tendință generală de a căuta să vedem lucrurile dincolo de aparențe se va aplica și la nivel de iubire/relații (Venus/Pluto). Dacă sunt anumite topicuri pe care, dintr-un motiv sau altul, am evitat să le abordăm, acum poate fi momentul în care să le aducem la suprafață, să le adresăm și să le rezolvăm, pentru a putea merge mai departe mai senini și mai împăcați cu noi înșine că ceea ce trebuia spus a fost spus, iar ceea ce trebuia făcut a fost făcut. Nevoia de a simți că suntem într-o relație autentică, reală, profundă, în care “jucăm cu cărțile pe față”, în care ne permitem să fim transparenți (și implicit vulnerabili) poate fi destul de puternică, la fel ca și nevoia de a înlătura superficialul.

Tot apropo de vulnerabilitate, zilele acestea ne putem reaminti sau pot fi reactivate în conversațiile pe care le purtăm cu diferite persoane anumite momente din trecutul nostru când ne-am simțit slabi, vulnerabili, neajutorați sau inadecavți (de exemplu, momente în care am simțit că nu suntem suficient de buni pentru x sau pentru y). Evident că trecutul nu îl putem schimba, dar ce putem face în prezent (și acum avem o astfel de oportunitate) este să încercăm să ne schimbăm atitudinea față de situațiile respective, adică să ieșim din rolul de “victimă” (dacă este cazul), să facem pace cu trecutul și să avem curajul să acționăm diferit, dacă situația o cere (Marte/Chiron).

Tot săptămâna aceasta trei dintre “jucătorii de pe bolta cerească” schimbă semnele zodiacale în care se află, ceea ce înseamnă că atmosfera generală în care ne aflăm se schimbă și ea: Mercur trece din Vărsător în Pești, iar Soarele și Venus trec din Pești în Berbec.

Cu Mercur în Pești (de marți și până la începutul lui aprilie) vom fi mai emoționali, mai sensibili și mai intuitivi la nivel de comunicare/gândire, mai creativi/imaginativi. În interacțiunile cu ceilalți, tendința va fi să dăm dovadă de mai multă empatie, toleranță și compasiune, dar și să spunem mai degrabă ceea ce alții au nevoie să audă, decât ceea ce credem noi sau să ne adaptăm mai mult la nevoile acestora. Logica, rațiunea (specifice lui Mercur în Vărsător) vor lăsa locul emoției, intuiției și creativității (Mercur în Pești).

Sâmbătă, intrarea Soarelui în semnul Berbecului marchează Echinocțiul de primăvară și începutul unui nou an astrologic. Trecerea Soarelui din Pești în Berbec va aduce un boost de energie, de forță și de vitalitate vieții noastre. Cât Soarele a fost în Pești, am fost mai pasivi, mai receptivi față de ceea ce vine către noi, ne-am lăsat mai mult conduși și inspirați de latura noastră emoțională, sensibilă. Odată cu intrarea Soarelui în Berbec (va rămâne aici până la jumătatea lunii aprilie), vom fi mai dornici să ieșim din “amorțire”, să fim mai activi, să acționăm mai mult, să facem mai multă mișcare, să ne îndeplinim obiectivele, să ne manifestăm așa cum dorim noi să ne manifestăm (accentul va fi pe “eu”/”dorințele mele”/”acțiunile mele”).

Venus va intra și ea la finalul săptămânii (duminică) în semnul Berbecului (unde va rămâne tot până spre mijlocul lui aprilie), ceea ce înseamnă că și relațiile noastre (de iubire, dar nu numai) “vor fi activate” și vor deveni ceva mai dinamice. Ne va fi mai ușor să preluăm inițiativa la nivelul relațiilor existente sau să începem relații noi, să le transmitem partenerilor noștri ceea ce ne dorim, să aducem un suflu de aer proaspăt acolo unde, poate, s-au mai instalat rutina și monotonia. În același timp, să avem în vedere că Venus în Berbec este mai degrabă centrată pe “eu și dorințele/nevoile mele” decât pe “noi” și să nu ignorăm feedback-ul pe care partenerii noștri ni-l dau cu privire la acțiunile noastre (Venus în Berbec acționează după bunul plac, dar învață dacă acțiunile sale sunt cele potrivite prin “încercare și eroare” din răspunsul primit de la ceilalți).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 16.03.2021 Soare în Pești în sextil cu Pluto în Capricorn (între 15-17.03.2021)
▪ 16.03.2021 Mercur intră în Pești (între 16.03.2021-4.04.2021)
▪ 18.03.2021 Marte în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 16-20.03.2021)
▪ 18.03.2021 Venus în Pești în sextil cu Pluto în Capricorn (între 17-19.03.2021)
▪ 20.03.2021 Soarele intră în Berbec (între 20.03.2021-19.04.2021)
▪ 21.03.2021 Venus intră în Berbec (între 21.03.2021-14.04.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *