Lună nouă în Pești – 13.03.2021
“Granița fină dintre speranță, credință și iluzii.”
Perioada 8-14.03.2021

În data de 13 martie 2021, la 12:21 (ora României) are loc Luna nouă în Pești: Luna și Soarele se vor afla în Pești, la 23°3’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste șase luni, când va avea loc următoarea Lună plină din același semn zodiacal (în intervalul de timp cuprins între Luna nouă și Luna plină “culegem” rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum).

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Pești

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Peștilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna nouă în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Ca arhetip, Peștii reprezintă “tot și toate”, lumea văzută și cea nevăzută, conștientul și inconștientul individual și colectiv, Adevărul absolut și Iubirea universală, necondiționată. Dumnezeu este în toți și în toate, dincolo de orice religie și de orice etichete sau concepte abstracte cu care am putea lucra, iar Peștii simbolizează tocmai această credință absolută/încredere nețărmurită pe care o putem avea în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat.
▪ Energia Peștilor ne reamintește că suntem parte a Creației universale și Creatori deopotrivă, de unde și nevoie de puritate și perfecțiune (Peștii sunt asociați cu cele mai înalte idealuri și aspirații pe care le avem), de reîntoarcere la Sursă, la Dumnezeu (la nivel conștient sau mai puțin conștient) și, implicit, de a transcende granițele realității fizice în care ne aflăm, prin meditație, prin rugăciune, prin tot felul de practici spirituale, precum și prin artă sau, pur și simplu, prin reîntoarcerea la natură.
▪ În același timp, arhetipul Peștilor ne reamintește că Dumnezeu este în noi și că orice încercare de proiectare a sa în afara noastră nu va duce decât la o serie de iluzii și deziluzii. De câte ori vom fi lipsiți de discernământ (Fecioara ca semn opus) și vom căută perfecțiunea în oameni, lucruri sau situații și ne vom proiecta asupra lor idealurile de perfecțiune, acestea se vor risipi. De câte ori vom fi naivi și vom crede orbește în oameni, lucruri sau situații sau de câte ori vom avea tendința să vedem doar “potențialul” în acestea, evitând practic să vedem realitatea așa cum se prezintă ea (fuga de realitate este specifică acestui arhetip), de atâtea ori vom fi dezamăgiți.
▪ Revenind la Luna nouă în Pești, este un moment excelent pentru a seta intenții cu privire la ceea ce contează cu adevărat pentru noi, la anumite idealuri pe care le avem, dar să avem în vedere că rezultatele nu sunt neapărat în controlul nostru. Dacă îmi doresc ca situația X să se întâmple, mă rog pentru asta și fac tot ce ține de mine în direcția respectivă, dar nu mă cramponez de rezultate și nu încerc să impun anumite condiții. Adică, dacă îmi doresc să primesc ajutor, în primul rând trebuie să îl cer, iar apoi să mă las ghidat, călăuzit, nu să impun termenii în care vreau ca Dumnezeu să îmi ofere ajutorul.

Luna nouă în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în conjuncție cu Venus și Neptun în Pești
▪ 11.03.2021 – Soare în conjuncție cu Neptun în Pești (între 10-12.03.2021)
▪ 14.03.2021 – Venus în conjuncție cu Neptun în Pești (între 13-15.03.2021)

▪ Deoarece Luna nouă este în conjuncție cu Venus, parte dintre începuturile (sau măcar intențiile) din această perioadă vor avea în vedere zona de iubire/relații. Și cum Neptun este și el implicat în momentul de Lună nouă, tendința poate fi să idealizăm (mai mult sau mai puțin) aceste începuturi sau, la polul opus, să ne confruntăm cu anumite dezamăgiri, în special dacă iluziile pe care ni le-am făcut au fost destul de mari.
▪ Orice relație de iubire începe cu relația pe care o avem cu noi înșine, astfel încât toate celelalte relații pe care le avem cu ceilalți vor reflecta cât de mult ne apreciem și ne respectăm pe noi. Dacă în mod obișnuit simțim nevoia de foarte multă iubire si validare din exterior, poate fi un moment bun să începem să ne iubim mai mult, să ne privim cu mai multă compasiune și toleranță greșelile și imperfecțiunile și, implicit, să conștientizăm că merităm să fim iubiți pentru ceea ce suntem. La polul opus, dacă avem tendința să ne concentrăm pe propria persoană, poate fi un moment bun pentru a începe să fim mai atenți și mai receptivi la nevoile partenerilor noștri, pentru a începe să oferim mai mult, să fim mai afectuoși etc.
▪ Un aspect important de menționat la această Lună nouă în Pești este că “iubirea necondiționată” la nivel de relații interumane nu trebuie să implice naivitate, lipsă de discernământ sau sacrificiu. Iubirea există prin natura sa, dar, dincolo de ceea ce simțim, pentru ca o relație să poată funcționa sănătos, este important să păstrăm anumite granițe în raport cu partenerii, să nu ne pierdem identitatea în relațiile respective și să iubim conștient (fără iluzii și fără scenarii de tipul victimă/salvator).
▪ În altă ordine de idei, poate fi o Lună nouă magică (Pești/Neptun), când ar fi bine să ne ascultăm ceva mai mult intuiția, să fim mai atenți la visele pe care le avem sau la semnele pe care le primim și să cerem să fim ghidați, călăuziți, îndrumați către direcțiile pe care ne dorim să mergem.

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare.
Taur (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri; nevoia de exprimare a individualității;
Gemeni (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață;
Rac (9) – sistemul de valori şi credințe; idealuri, adevăruri personale; cunoaştere, educație; spiritualitat, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Leu (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Fecioara (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Balanta (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Scorpion (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Săgetator (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Capricorn (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Vărsător (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Pesti (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *