Astrele în perioada 7-13.12.2020.
“Între claritate și confuzie.”

Ne aflăm în plin sezon de eclipse: pe 30 noiembrie a avut loc o Eclipsă de Lună în Gemeni, iar pe 14 decembrie urmează o Eclipsă de Soare în Săgetător. Eclipsele joacă un rol de “catalizator” la nivel evolutiv, iar experiențele asociate cu acestea (începuturi sau încheieri de etape, oameni care apar sau dispar din viața noastră etc.) ne duc mai aproape de intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Cu Nodurile lunare pe axa Gemeni/Săgetător (până la începutul lui 2022) avem ocazia să ne reevaluăm sistemul de credințe, acele lucruri care dau vieții noastre un sens, adevărurile noastre personale (Nodul Sud în Săgetător), astfel încât, să putem lăsa în urmă acele credințe/adevăruri care nu ne mai reprezintă sau care ne îngreunează/blochează evoluția. Cum putem face asta? Ieșind din “bula” noastră, confruntându-ne credințele și adevărurile personale cu ale altora, analizându-le, comparându-le, fiind deschiși să învățăm unii de la alții și să privim lucrurile din mai multe unghiuri, altfel decât am făcut-o până acum (Nodul Nord în Gemeni).

Dar, să avem în vedere și unele manifestări distorsionate (destul de frecvente) asociate cu aceste două arhetipuri, cum ar fi susținerea aproape cu fanatism a anumitor convingeri (considerarea unor adevăruri personale drept adevăruri universale, absolute), de tipul “doar eu am dreptate/doar eu spun adevărul” (Nodul Sud în Săgetător), respectiv preluarea ca atare a diferitelor păreri, teorii, “adevăruri” care circulă si transmiterea lor mai departe, fără sens sau discernământ, fără a fi “digerate”, selectate, pe principiul „oricine are o părere și se poate exprima despre orice” (Nodul Nord în Gemeni).

Am făcut o scurtă recapitulare a acestor teme, deoarece ele vor fi activate în mod deosebit în acest sezon al eclipselor în Gemeni/Săgetător și, implicit, în săptămâna analizată, o săptămână în care nu ar strica să fim ceva mai rezervați atunci când intenționăm să ne strigăm din toți rărunchii adevărurile (Săgetător) sau să luăm de bun tot ce circulă (Gemeni).

Trigonul făcut de Marte cu Soarele, respectiv cu Nodul Sud în Săgetător ne va da suficientă forță și energie pentru a ne susține cauzele, pentru a lupta pentru lucrurile în care credem. Dar, oare, mai merită să luptăm pentru toate acele cauze (credințe, situații, oameni etc.)? Nu cumva a venit vremea „să le actualizăm”, să vedem ce mai funcționează și ce nu mai funcționează pentru noi, ce mai are și ce nu mai are sens? Atunci când ne confruntăm cu realitatea noastră concretă, când judecăm obiectiv, rațional situațiile în care ne aflăm, când ne comparăm credințele cu ale altora (Nodul Nord în Gemeni), care sunt concluziile la care ajungem? Nu cumva a venit vremea să lăsăm în urmă ceva cu care poate ne-am identificat în trecut (Soare/Nodul Sud)? Ce ajustări sunt necesare?

Deoarece Soarele și Mercur în Săgetător vor fi în careu cu Neptun, s-ar putea ca, în anumite situații, motivul care stă la baza “rupturii” de anumite elemente care țin de trecut să fie legat de un sentiment de dezamăgire (mai ales dacă am idealizat ceva prea mult, dacă am avut așteptări nerealiste, dacă nu am făcut periodic câte un reality check etc.).

În altă ordine de idei, cu Neptun lucrurile pot fi destul de neclare săptămâna aceasta și ne poate fi ceva mai greu să distingem între realitate și iluzie, între adevăr și minciună, între speranță și deziluzie. Evident, acestea sunt extremele, dar ar fi bine să nu le ignorăm dacă avem decizii importante de luat și să încercăm, pe cât posibil, să filtrăm cât mai bine informațiile cu care intrăm în contact și să nu credem că “tot ce zboară se mănâncă”.

În materie de iubire/relații, la începutul săptămânii putem simți o nevoie crescută de a petrece timp de calitate cu partenerii noștri (Venus/Pluto), de a reîmprospăta legătura care există între noi (emoțional, fizic, spiritual). Totuși, având în vedere că în aceeași perioadă are loc și careul Soare/Neptun, să încercăm să nu promitem lucruri pe care știm că nu le putem respecta și nici să nu ne simțim dezamăgiți dacă partenerii noștri nu reușesc să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre (posibil nerealiste).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 9.12.2020 Soare în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (între 8-10.12.2020)
▪ 10.12.2020 Venus în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 9-11.12.2020)
▪ 11.12.2020 Soare în Săgetător în trigon cu Marte în Berbec (între 9-12.12.2020)
▪ 11.12.2020 Soare în conjuncție cu Nodul Sud în Săgetător și în opoziție cu Nodul Nord în Gemeni (între 10-12.12.2020)
▪ 12.12.2020 Marte în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni și în trigon cu Nodul Sud în Săgetător (între 8-15.12.2020)
▪ 13.12.2020 Mercur în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (între 12-14.12.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *