Astrele în perioada 30.11-6.12.2020.
“În plin sezon de eclipse.”

Chiar la începutul săptămânii, luni, are loc prima eclipsă din acest sezon: Eclipsă de Lună/Lună plină în Gemeni.

Această Eclipsă de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obținerea unor rezultate în anumite domenii din viața noastră. Deoarece Nodul Nord este implicat și el în această Eclipsă, în acele domenii de viață unde au loc încheierile (la propriu sau la figurat) vom dezvolta în timp (până la începutul lui 2022 cât Nodul Nord va rămâne în Gemeni) noi abilități emoționale (pentru că vorbim de nodurile lunii) menite să ne ajute să creștem, să ne dezvoltăm, să evoluăm. Adică, pe de o parte culegem roadele unor acțiuni anterioare și încheiem un capitol care ține de trecut și, pe de altă parte, plantăm semințe pentru viitor și începem să scriem un capitol nou.

Cum ne raportăm la realitatea concretă în care trăim, cum o înțelegem, cum o interpretăm? Cât de mult ne bazăm pe logică și pe rațiune în viața de zi cu zi? Cum ne raportăm la informațiile care circulă în jurul nostru? Ce ni se pare adevărat, ce ni se pare fals și pe ce ne bazăm? Sunt câteva întrebări la care avem ocazia să reflectăm la această Lună plină.

Apropo de ceea ce simțim/intuim că este adevărat (Săgetător) versus ceea ce ne arată logica/rațiunea/faptele că este adevărat (Gemeni) și de careul făcut de Neptun (vise, iluzii, deziluzii), în contextul în care ne aflăm nu ar strica să ne reamintim să trecem totul prin filtrul gândirii proprii, să păstrăm o doză bună de scepticism, respectiv să verificăm, să testăm dacă lucrurile sunt așa cum ne sunt prezentate sau așa cum ni se par /“le simțim”. Să fim cerebrali, raționali și cu picioarele bine-nfipte în pământ, pentru a evita dezamăgirile și iluziile. Despre Eclipsa de Lună în Gemeni am scris în detaliu aici, iar despre un mic ritual pe care îl putem face cu această ocazie am scris aici.

Marți, pe 1 decembrie, Mercur (comunicare, gândire) intră în Săgetător, unde va rămâne timp de trei săptămâni. Cu Mercur în Săgetător atenția ni se va îndrepta mai mult către sistemul de credințe, către lucrurile care contează cu adevărat pentru noi și care dau vieții noastre un sens, fiind tentați să privim realitatea dintr-o perspectivă mai largă, mai abstractă, poate chiar mai filozofică. Printre distorsiunile asociate cu acest arhetip se numără pierderea din vedere a unor detalii semnificative (dacă ne preocupăm doar de imaginea de ansamblu) sau tendința de a confunda adevărurile noastre personale cu niște adevăruri absolute și, implicit, încercarea “de a-i converti” și pe alții la aceste adevăruri. Deoarece Nodul Sud este tot în Săgetător, este o perioadă bună pentru a încerca să ne reevaluăm sistemul de credințe și pentru a le lăsă în urmă pe acelea care nu ne mai reprezintă. Evident, putem face asta doar dacă suntem dispuși să dăm dovadă de flexibilitate în gândire, să ieșim din “bula” noastră și să ascultăm ce au și ceilalți de spus (Nodul Nord in Gemeni).

Spre sfârșitul săptămânii (vineri) putem reflecta la anumite situații care ne-au făcut sau care ne mai fac să ne simțim vulnerabili, dar cumva dintr-o altă perspectivă, punând mai degrabă accentul pe ce am reușit să învățăm din experiențele respective, pe potențialul de creștere existent în acele situații mai puțin plăcute (Mercur/Chiron).

Pentru iubire/relații, weekend-ul reprezintă o perioadă bună în ideea în care putem fi mai receptivi la nevoile partenerilor noștri, mai toleranți (dacă este cazul) și mai dornici să petrecem niște momente romantice (Venus/Neptun). Dacă există anumite răni mai vechi la capitolul iubire/intimitate, ne putem simți ceva mai sensibili, dar dispuși să facem pace cu trecutul (cel puțin pentru moment) și să ne aducem un strop de alinare. Timpul petrecut în natură, dacă avem ocazia, diferite practici spirituale sau, pur și simplu, odihna și relaxarea sunt binevenite în aceste zile.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 30.11.2020 Eclipsă de Lună /Lună plină în Gemeni
▪ 30.11.2020 Mercur în Scorpion în sextil cu Saturn în Capricorn (între 30.11-1.12.2020)
▪ 1.12.2020 Mercur intră în Săgetător (între 1-21.12.2020)
▪ 5.12.2020 Mercur în Săgetător în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 4-5.12.2020)
▪ 6.12.2020 Venus în Scorpion în trigon cu Neptun în Pești (între 5-7.12.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *