Ce lăsăm în urmă la Eclipsa de Lună /Luna plină în Gemeni din 30.11.2020

Luni, pe 30 noiembrie 2020, are loc o Eclipsă de Lună /Lună Plină în semnul Gemenilor.

Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obținerea unor rezultate în anumite domenii din viața noastră. In funcție de concluziile la care ajungem, vedem ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și, mai ales, la ce a venit vremea să renunțăm.

Deoarece Eclipsele au un caracter karmic (rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață), începuturile sau încheierile asociate cu acestea nu au legătură neapărat cu ceea ce ne dorim noi să se întâmple, ci mai degrabă cu ceea ce sufletele noastre au nevoie/au ales să experimenteze pentru a putea evolua.

Eclipsa de Lună în Gemeni presupune anumite încheieri, dar, deoarece Nodul Nord este tot în Gemeni (iar Nodul Nord în tranzit în acest semn zodiacal indică direcția noastră de evoluție până la începutul lui 2022, la nivel individual și colectiv), asta înseamnă că închidem practic anumite capitole (la propriu sau la figurat) pentru ca, în același timp, să descoperim noi modalități de a le rescrie.

Arhetipul Gemenilor este strâns legat de modul în care percepem (înțelegem, analizăm, descriem) realitatea fizică în care trăim, de gândirea logică, rațională (emisfera stângă a creierului), de comunicare (schimburile de informații) și, nu în ultimul rând, de relativitatea adevărurilor personale. Despre Eclipsa de Lună în Gemeni am scris în detaliu aici.

Pornind de la caracteristicile acestui arhetip, dincolo de anumite evenimente pe care nu le putem controla, Eclipsa/Luna plină în Gemeni este un moment foarte bun pentru a ne propune să renunțăm la anumite tipare mentale, emoționale care ne împiedică să creștem, să ne dezvoltăm și să evoluăm.

De exemplu, ne putem propune să renunțăm la:

▪ tendința de a crede că “fericirea” se găsește întotdeauna altundeva decât acolo unde suntem noi (victimizarea/idealizarea);
▪ excesul de rigiditate, de sobrietate care ne împiedică să ne bucurăm de viață, să privim lumea cu ochii curioși ai copilului care găsește tot timpul ceva interesant care să îl încânte, să îl surprindă;
▪ tendința de a teoretiza, “de a filozofa” prea mult și de a ignora ce se întâmplă concret în realitatea noastră, de a uita să trăim “aici și acum”;
▪ tendința de a crede că dacă am ajuns la o anumită vârstă nu mai avem nimic de învățat;
▪ tendința de a lua anumite situații ca atare, fără să încercăm să le trecem prin filtrul gândirii proprii, fără să le testăm, să vedem dacă au un sens, o logică pentru noi;
▪ absolutizarea unor adevăruri personale (pe principiul “dacă eu cred în ceva, toată lumea ar trebui să gândească la fel”);
▪ respingerea unor puncte de vedere diferite, fără să încercăm să le înțelegem;
▪ frica/reținerea de a spune ce gândim (pentru a nu fi criticați, judecați).

Ca ritual, puteți trece toate lucrurile la care vă doriți să renunțați pe o foaie de hârtie (intenția scrisă este mai puternică) şi să îi dați foc (focul purifică). Evident, în condiții de siguranță.

P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „renunțările” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, fiecare va scrie aşa cum va simți nevoia. Important este să fim reali, autentici şi dispuşi apoi să trecem la treabă (să nu ne oprim la a aștepta ca lucrurile să se întâmple, ci să acționăm în direcția respectivă).

Să ne fie Eclipsa/Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *