Perioada 31.08-06.09.2020.
“Relația pe care o avem cu noi înșine reflectată în relațiile pe care le avem cu ceilalți.”

Este o săptămână bogată în evenimente astrologice: nu numai că avem o Lună plină în prima parte a săptămânii, dar avem și multă activitate la nivel de relații (Venus este puternic aspectată), multe interacțiuni și schimburi de idei (Mercur este și el puternic aspectat), iar două planete schimbă semnul zodiacal în care se află (Mercur intră în Balanță, iar Venus în Leu).

Unul dintre cele mai importante evenimente ale saptămânii este reprezentat de Luna plină în Pești (care are loc miercuri, 2 septembrie și despre care am scris în detaliu aici), o Lună plină care ne întoarce atenția către noi înșine și către cele mai profunde aspirații și idealuri pe care le avem. În același timp, este o Lună plină care ne poate face conștienți de anumite domenii în care am visat prea mult, în care ne-am autoiluzionat, în ideea de a face anumite ajustări, pentru a ne putea bucura mai mult de realitatea concretă pe care o trăim (și nu de una care este rodul fanteziei sau al proiecțiilor noastre). Ca arhetip, Peștii/Neptun/casa a-XII-a (din zodiacul natural) au de-a face cu crearea și experimentarea unei relații nemijlocite cu Creatorul (“jindul” neptunian) și, de aceea, ori de câte ori proiectăm idealurile de perfecțiune asupra a ceva din lumea noastră materială și idealizăm acel ceva (oameni, lucruri, situații), rezultatul final este acela că sfârșim prin a fi dezamăgiți și, implicit, “forțați” să ne reîntoarcem la relația cu noi înșine și la relația cu Dumnezeu, cu latura spirituală a vieții (în special cei care avem Neptun puternic aspectat în harta natală, Soarele, Luna, Ascendentul în Pești sau casa a-XII-a „bogată” experimentăm de-a lungul vieții zona aceasta de iluzii/deziluzii).

Scriam în introducere că este o săptămână foarte importantă (așa cum a fost și săptămâna anterioară) în ceea ce privește modul în care ne raportăm la relațiile pe care le avem (inclusiv la relația pe care o avem cu noi înșine) și asta se întâmplă deoarece Venus continuă să fie puternic aspectată de Pluto, de Saturn, de Marte și de Mercur. În plus, la finalul săptămânii, aceasta va trece din Rac în Leu, ceea ce înseamnă că energia la nivel de iubire, relații, stimă de sine se schimbă.

* Începem săptămâna aflați încă sub influența opoziției Venus în Rac/Pluto Rx în Capricorn (despre care am scris aici), opoziție care ne poate aduce față în față cu anumite “adevăruri” mai puțin confortabile în materie de iubire și relații, iubire și stimă de sine. Atmosfera poate fi ceva mai intensă la acest capitol, putem asista la anumite “lupte de putere”, un mix de dragoste și ură, tendința de a controla, manipula o situație pentru a obține ce ne dorim, atracții sau respingeri puternice. Așa cum scriam și în analiza săptămânii anterioare, orice relație cu altcineva pleacă de la relația pe care o avem cu noi înșine, astfel încât dacă ne aflăm în mijlocul unor situații ca cele de mai sus, este important să ne gândim care este contribuția noastră la relația respectivă, cu ce frici, obsesii, sentimente de neiubire “venim la pachet” și cum putem lucra noi cu noi, astfel încât să gestionăm mai bine situațiile respective și să obținem rezultate diferite, mai bune în viitor (inclusiv să ne gândim de ce “atragem” anumite tipologii de parteneri).

* La mijlocul săptămânii (miercuri), chiar de Lună plină, Venus în Rac va forma din nou o opoziție, de data aceasta cu Saturn Rx în Capricorn. După toată intensitatea emoțională din ultimele zile, vom simți mai mult nevoia de stabilitate și vom fi mai degrabă interesați de relații în care să ne simțim în siguranță, în care să putem construi ceva (pe termen mediu/lung) și în care sa putem avea încredere. Vom vedea mai clar cum stau lucrurile în relațiile pe care le avem, dacă trebuie să luam anumite decizii și, în același timp (pentru că avem și Luna plină în Pești), ne vom putea ierta mai ușor pentru anumite greșeli sau alegeri pe care le-am făcut (dacă este cazul). Chiar dacă Saturn în combinație cu Venus nu reprezintă „idealul” de iubire romantică, poetică, cred că acest aspect va fi extrem de util în a crea anumite „granițe” sănătoase între noi și partenerii noștri, mutând accentul de la niște iubiri cu potențial „obsesiv-compulsiv” (Venus/Pluto) către o anumită responsabilitate pe care ambii parteneri trebuie să și-o asume (Venus/Saturn), dacă își doresc într-adevăr ca relația respectivă să funcționeze.

* În a doua parte a săptămânii (vineri), Venus va fi într-o relație tensionată cu Marte în Berbec, astfel încât vom simți mai mult nevoia să acționăm în materie de iubire/relații. Vom fi mai curajosi, mai dornici să preluăm inițiativa, iar comportamentele noastre pot avea chiar o notă de impulsivitate. În sens pozitiv, putem “reaprinde” pasiunea (acolo unde lucrurile au intrat în rutină); în sens negativ, putem încerca să ne impunem voința, să reacționăm emoțional (Venus în Rac) și, evident, să declanșăm unele situații conflictuale (după cum partenerii noștri pot face același lucru).

> Cei mai impactați de aspectele făcute de Venus în Rac: Racii, Capricornii, Berbecii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

* La finalul săptămânii (duminică), Venus va intra în Leu, unde va rămâne până la începutul lunii octombrie. Cu Venus în Leu vom simți mai mult nevoia să ne exprimăm creativitatea în materie de iubire/relații, să ne manifestăm afecțiunea mai “la vedere”, prin gesturi, declarații mai pătimașe. În același timp, cât Venus va fi în Leu tendința va fi să le oferim partenerilor noștri mai degrabă ce dorim noi să le oferim și nu neapărat ce au ei nevoie, să ne concentrăm mai degrabă pe nevoile noastre decât pe ale lor (Leul este centrat pe propria persoană). Evident, vom simți și o nevoie mai mare să fim apreciati, lăudați, admirați, iubiți și vom răspunde cu generozitate dacă vom primi “dovezi” în direcția aceasta.

> Cei mai impactați de tranzitul lui Venus în Leu: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot săptămâna aceasta vom avea destul de multe interacțiuni cu ceilalți, discuții, schimburi de idei, activități la nivel mental etc. și asta deoarece Mercur (comunicare/gândire) va face mai multe aspecte, cu Pluto, cu Saturn, cu Nodurile lunii și cu Venus. Spre finalul săptămânii acesta va părăsi semnul Fecioarei și va intra in Balanță, iar modul în care se va desfășura ulterior comunicarea va căpăta o altă notă.

* În prima parte a săptămânii (marți și joi, înainte și după Luna plină) Mercur în Fecioară va fi într-o relație “ușoară”, netensionată cu Pluto Rx, respectiv cu Saturn Rx din Capricorn, ceea ce ne va ajuta să ne păstrăm ancorați în realitate, să avem gândirea limpede, să ne folosim din plin rațiunea, discernămânul. În contextul în care Luna plină este în Pești și putem avea mai ușor tendința “de a evada” din realitate, cred că aceste aspecte ne vor fi de mare ajutor pentru că vor echilibra “balanța” (ne va fi mai ușor să distingem între idealuri și iluzii sau să ne gândim la mijloace concrete prin care să ne transformăm anumite vise în realitate). Aceste aspecte ne vor fi de ajutor, inclusiv la nivel de relații, pentru că vom putea vedea concret care este realitatea noastră la acest capitol (idee susținută și de Venus/Saturn), dincolo de dorințe sau proiecții și ce putem face practic pentru a îmbunătăți lucrurile, dacă este cazul. Mai mult, cu trigonul Soare în Fecioară/Uranus Rx în Taur (miercuri) putem găsi diferite soluții inovative, practice, concrete prin care “să reparăm”, să îmbunatățim anumite aspecte din viața noastră (Fecioară).

* În același timp, cu careul făcut de Mercur cu Nodurile lunare (joi) este important “să testăm” ideile, gândurile, informațiile pe care le primim, să le trecem prin filtrul gândirii proprii și să le verificăm funcționalitatea (dacă pot fi puse în practică). Nu in ultimul rând, să evităm extremele, adică să evităm să rămânem ancorați într-un vechi sistem de gândire și să credem că acela este singurul bun, corect etc. (Nodul Sud în Săgetător) sau să aruncăm “la gunoi” lucrurile în care credeam în trecut și să credem că orice idee nouă este bună (Nodul Nord în Gemeni). Altfel spus, să luăm anumite informații, gânduri mai vechi și să le îmbunătățim, să le rafinăm, să le adaptăm contextului prezent.

* În a doua parte a săptămânii (vineri) cu sextilul Mercur/Venus, comunicarea cu ceilalți va avea o tentă mai blândă, mai afectuoasă. Vom fi mai receptivi la ce au ceilalți de spus, așa cum și ceilalți vor avea poate mai multă dechidere față de ce avem noi de transmis. Deoarece în aceeași zi are loc și careul Venus/Marte, eventualele “conflicte” în iubire/relații pot fi mai ușor aplanate.

> Cei mai impactați de aspectele făcute de Mercur în Fecioară: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii, precum și Racii, Capricornii, Berbecii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

* La finalul săptămânii (sâmbătă), Mercur va intra în Balanță, unda va rămâne până spre finalul lunii. Cu Mercur în Balanță vom căuta mai mult echilibrul, armonia în discuțiile cu ceilalți, vom fi mai deschiși către alte puncte de vedere, mai toleranți, mai înțelegători. În același timp, de dragul armoniei, putem să nu spunem exact ceea ce gândim (de teama că s-ar putea ca ceilalți să nu ne mai placă sau pentru a nu strica “pacea”). Balanța prin natura sa nu este echilibrată, ci tinde către echilibru, prin urmare, pentru a ajunge la acest echilbru în comunicarea cu ceilalți este important atât să ascultăm ce ni se spune (nu doar să auzim), cât și să ne asigurăm că ne exprimăm opiniile, la rândul nostru.

> Cei mai impactați de tranzitul lui Mercur în Balanță: Balanțele, Berbecii, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 1.09.2020 Mercur în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 31.08-2.09.2020)
▪ 2.09.2020 Lună plină în Pești
▪ 2.09.2020 Venus în Rac în opoziție cu Saturn Rx în Capricorn (între 1-3.09.2020)
▪ 2.09.2020 Soare în Fecioară în trigon cu Uranus Rx în Taur (între 1-3.09.2020)
▪ 3.09.2020 Mercur în Fecioară în trigon cu Saturn Rx în Capricorn (între 2-4.09.2020)
▪ 3.09.2020 Mercur în Fecioară în careu cu Nodurile lunii: NN în Gemeni/NS în Săgetător (între 2-4.09.2020)
▪ 4.09.2020 Venus în Rac în careu cu Marte în Berbec (între 3-5.09.2020)
▪ 4.09.2020 Mercur în Fecioară în sextil cu Venus în Rac (între 3-6.09.2020)
▪ 5.09.2020 Mercur intră în Balanță (între 5-27.09.2020)
▪ 6.09.2020 Venus intră în Leu (între 6.09-2.10.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *