Lună plină în Pești – 2.09.2020
“Redescoperă scânteia divină din tine!”

În data de 2 septembrie 2020, la 8:22 (ora României) avem Lună plină în Pești (Luna în Pești se va afla în opoziție cu Soarele din Fecioară, la 10°12’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia, în special, cu mama; mediul în care am crescut); indică suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”); indică și modul în care vom integra intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și presupune că, în următoarele aproximativ două săptămâni, anumite aspecte sau situații din viața noastră (ce au legătură cu domeniile asociate casei din harta natală unde are loc Luna plină) vor ajunge la faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate și vom ajunge la unele concluzii, în funcție de care vom putea acționa pe viitor (vom vedea ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și la ce putem renunța în domeniile respective).
▪ Atunci când este lună plină, emoțiile noastre ajung și ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment, nu este cel mai indicat să luăm decizii importante deoarece riscăm să o facem conduși de emoții și mai puțin de rațiune.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Pești

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Peștilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna plină: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele/zodia, Luna sau alte planete între aprox. 5-15 grade (în semnele zodiacale menționate).

Luna plină în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Pești

▪ Peștii reprezintă ultimul semn al zodiacului (colectează, astfel, într-o anumită masură, elemente din toate celelalte semne zodiacale), fiind guvernați de: Jupiter (guvernatorul tradițional – simbolizează expansiunea, dezvoltarea, abundența (spirituală, dar și materială); cunoașterea înaltă; sistemul de credințe și valori; sistemul de justiție; depășirea granițelor; bunăstarea, fericirea, optimismul), precum și de Neptun (guvernatorul modern – simbolizează latura spirituală a vieții, divinitatea, misticismul, frumosul și spiritul artistic, sensibilitatea, visul și imaginația, iluziile și deziluziile, sacrificiul de sine).
▪ Sunt un semn mutabil, adaptabil la schimbare.
▪ Sunt un semn de apă, intuitiv, emoțional.
▪ Creatorul și Creația universală. În astrologia evolutivă, arhetipul Pești/Neptun/casa a-XII-a (din zodiacul natural) reprezintă totalitatea conștiinței (conștiința colectivă/conștientul colectiv și inconștientul colectiv), Creația universală, Creatorul Universului/Divinitatea. De aici aspirațiile înalte, nevoia de a avea o relație nemijlocită cu Dumnezeu și de a transcende granițele realității fizice, adesea pe cale spirituală (arhetipul Preotului, al Misticului) sau prin diferite preocupări artistice (literatură, poezie, cinematografie, muzică; arhetipul Artistului, al Poetului, al Muzicianului).
▪ Idealizarea realității (“potențialul”), iluziile și deziluziile. Deoarece aspiră la un ideal de perfecțiune greu de atins “într-o lume normală”, Peștii vor căuta și vor vedea de multe ori “potențialul” în lucruri, oameni, situații (ce ar putea să devină și nu neapărat ceea ce sunt), partea lor bună, frumoasă. Vor privi lumea cu o anumită puritate, inocență, proiectându-și asupra ei idealurile, visele, așteptările. În cazuri extreme, “trezirea la realitate” poate fi dureroasă și poate duce la pierderea inocenței. Ei sunt nevoiți, astfel, să învețe de la semnul opus (Fecioară) să își folosească mai mult discenământul și să se ancoreze mai mult în realitate.
▪ Fuga de realitate și adicțiile. În special atunci când realitatea este percepută ca fiind prea grea, dezamăgitoare sau când aceasta nu corespunde așteptărilor/idealurilor, Peștii își pot crea o realitate proprie (sunt foarte creativi și plini de imaginație) sau se pot refugia în tot felul de adicții (de la muncă, practici spirituale, filme, jocuri, pariuri și până la alcool, droguri, diferite substanțe, sex etc.), menite să compenseze sentimentul de inadecvare, singurătatea, golul sufletesc. Însă, aceste soluții pot funcționa doar temporar și stările respective reapar. În schimb, când reușesc să se confrunte cu realitatea și să creeze acea relație nemijlocită cu Dumnezeu și cu partea divină din ei înșiși (atunci când nu îl mai caută pe Dumnezeu doar în afara lor), abia atunci nu mai au motive să fugă.
▪ De la iubirea necondiționată la sacrificiul de sine. Firi sensibile, generoase, empatice și altruiste, Peștii vor fi printre primii care vor dori să îi ajute pe cei aflați în nevoie, pe cei bolnavi, pe cei suferinzi sau aflați în situații defavorizate (arhetipul “Salvatorului”, al “Martirului”). Pentru a nu ajunge din postura de Salvator în cea de Victimă, una dintre lecțiile fundamentale în cazul Peștilor, va fi să învețe să ofere ajutor cu discernământ (din nou pe modelul Fecioarei), atunci când este într-adevăr nevoie de el și/sau când le este solicitat. Altfel, în spatele “iubirii necondiționate” se pot ascunde multe relații disfuncționale (în care există iluzia “salvării” partenerului sau în care se proiectează un ideal de perfecțiune asupra acestuia) și multă neiubire de sine.
▪ Absența granițelor. Acest arhetip se caracterizează și prin “absența granițelor” sau prin “granițe slăbite” în raport cu ceilalți. În sens pozitiv, Peștii vor empatiza foarte ușor cu cei cu care interacționează, vor fi foarte receptivi la nevoile acestora, se vor adapta rapid și vor intra ușor în rolul pe care îl au (mulți actori talentați au marcaj puternic de Pești). În sens negativ, pot ajunge să fie confuzi cu privire la adevărata lor natură,” să își piardă identitatea”, să se încarce prea mult cu energia celorlalți.
▪ Intuiția și abilitățile extrasenzoriale. Firi foarte sensibile și intuitive, Peștii au adesea anumite abilități “ieșite din comun”: pot accesa anumite informații de la nivel subconștient, pot avea vise premonitorii, abilități de medium, capacități de vindecător (îi putem întâlni în domenii legate de vindecare, terapii alternative, naturiste, reikki etc.).
▪ Pentru a-și încărca bateriile și pentru a se reconecta la sine, Peștii au nevoie de odihnă și de relaxare, de timp petrecut în liniște, în singurătate, în meditație și, de câte ori au ocazia, în mijlocul naturii (mai ales aproape de apă).

Luna plină în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Pești în sextil cu Uranus Rx în Taur
▪ Venus în Rac în opoziție cu Saturn Rx în Capricorn
▪ Mercur în Fecioară în trigon cu Pluto Rx și cu Saturn Rx în Capricorn

Având în vedere semnificația acestui arhetip, Luna plină în Pești este un moment excelent pentru a ne reevalua relația pe care o avem cu Dumnezeu și, implicit, cu noi înșine. De ce? Pentru că modul în care ne raportăm la propria persoană este oglinda modului în care ne raportăm la Dumnezeu (și invers). Dacă noi ne judecăm tot timpul, ne criticăm, ne înfierăm pentru orice, dacă nu exersăm iubirea, toleranța, compasiunea față de noi înșine…vom proiecta în mințile și în sufletele noastre imaginea unui Dumnezeu dur, răzbunător, care ne pedepsește (așa cum ne pedepsim și noi). În schimb, dacă reușim să înțelegem că suntem demni de iubire, dacă ne tratăm cu blândețe și cu înțelegere atunci când se întâmpla să mai și greșim, și imaginea noastră despre Creatorul lumii în care trăim va fi pe măsură.

Metaforic sau mai puțin metaforic, există o “scânteie divină” în fiecare dintre noi. Nu suntem doar parte a Creației universale, nu suntem niște pioni pasivi pe o tablă de joc și nu am ajuns aici doar pentru a beneficia de ceea ce există deja. Suntem, la rândul nostru, co-creatori, prin urmare avem “responsabilitatea” să păstrăm darurile primite (de exemplu natura) și, mai mult, să contribuim la transformarea lumii în care trăim într-un loc mai bun, mai frumos și mai apropiat de “idealul” nostru de perfecțiune (Pești).

Așadar, în ce relație suntem cu noi înșine și cu Dumnezeu și cum putem lucra la această relație? Nu există răspuns corect sau greșit, de dorit ar fi să fim cât mai sinceri. Deoarece subiectul este foarte delicat pentru unii dintre noi și putem aluneca ușor de la o extremă la alta (de exemplu, de la “iubire necondiționată” la “victimizare”), sextilul făcut de Mercur (comunicare, gândire) cu Saturn și cu Pluto va fi binevenit pentru ca ne va ajuta să ne menținem “ancorați în realitate” pe parcursul acestui dialog interior și, în același timp, să scormonim după adevăr și să obținem răspunsurile de care avem nevoie. Odată procesul de introspecție încheiat, putem încerca “să ne decuplăm” de la gânduri, să intrăm în contact cu emoțiile noastre și să ne lăsăm călauziți de ele, pentru a vedea încotro ne poartă. Chiar dacă uneori ne îndoim, răspunsurile pe care le căutăm suntem chiar în noi, totul e să punem întrebările și să avem răbdare.

Având în vedere implicarea lui Uranus în acest moment de Lună plină, cu atât mai mult putem primi unele răspunsuri, putem avea insight-uri, revelații cu privire la anumite tipare emoționale după care am acționat în trecut, tipare care pot să fi contribuit la “neiubirea de sine” și/sau la crearea unor iluzii (fuga de realitate), dacă este cazul. Evident, aceste conștientizări ne vor ajuta să vedem mai bine situația în care ne aflăm și, dacă ne dorim, să acționăm în direcția respectivă (să punem stop unor comportamente, să închidem niște etape, situații etc.). Relația “ușoară” Lună plină/Uranus sugerează că lucrurile vor curge natural, de la sine, fără evenimente “cataclism”.

Luna plină va aduce o doză de claritate în relațiile pe care le avem cu ceilalți, inclusiv în relațiile de iubire (Luna plină în sextil cu Uranus si Venus în opoziție cu Saturn). Vom vedea mai limpede dacă ne-am proiectat nevoile asupra partenerilor, dacă am avut așteptări nerealiste sau dacă i-am idealizat și ce ajustări sunt necesare pentru a aduce “relația” mai aproape de ceea ce este de fapt. Realitatea poate fi chiar mai frumoasă decât proiecțiile noastre, dar pentru a ajunge la o astfel de concluzie trebuie să ne confruntăm cu ea și să îi permitem să iasă la suprafață.

După câteva săptămâni mai agitate, o Lună plină în Pești, care ne îndeamnă să ne uităm mai mult în interiorul nostru, să redescoperim frumusețea, bunătatea, iubirea, creativitatea, magia care există în noi (pentru ca apoi să le putem descoperi și în ceilalți), care ne apropie mai mult de latura spirituală a vieții…mi se pare ca o gură de aer proaspăt. Nu, lucrurile nu se vor rezolva peste noapte și lumea nu va deveni brusc un loc mai bun, dar dacă fiecare ar înțelege mai bine cât de importantă este contribuția individuală (binele pe care ni-l putem face și/sau pe care îl putem face) la binele colectiv (Pești), cu toții am avea de câștigat.

“You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one”…

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

……………………………………….
Berbec (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Taur (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Gemeni (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Rac (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Leu (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Fecioară (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Balanță (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Scorpion (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Săgetător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Capricorn (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Vărsător (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Pești (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.).

fb-share-icon0

4 comentarii la „Lună plină în Pești – 2.09.2020
“Redescoperă scânteia divină din tine!””

  1. Bună Kikiana,
    Sunt un pește(19. 02.1970)ce am cules și încă culeg „roadele” greselilor din ultimul an. De când te am descoperit reușesc să mai repar pe ici, pe colo…
    Îți mulțumesc cu recunoștință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *