Lună nouă în Leu – 19.08.2020
“Dacă tu nu crezi în tine, cine să o facă?”

În data de 19 august 2020, la 5:42 (ora României), avem un nou fenomen de Lună nouă: Luna și Soarele se vor afla în Leu, la 26°35’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia, în special, cu mama; mediul în care am crescut); indică suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”); indică și modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Cele aproximativ două săptămâni după ce Luna nouă are loc (cât se află în faza de creștere, până la următoarea Lună plină) reprezintă o perioadă favorabilă inițierii de acțiuni și proiecte sau setării de diferite intenții. (Rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum le vom putea vedea în următoarele șase luni, până la Lună plină din același semn zodiacal).
▪ Cea mai bună perioadă pentru a începe ceva este atunci când Luna este în creștere și vizibilă cu „ochiul liber” pe Cer, la aprox. o zi/două după momentul efectiv de Lună nouă.

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Leu

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Leului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna nouă: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 21-29 grade (în semnele zodiacale menționate); dar și cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete la 0-2 grade în Fecioară, Pești, Gemeni și Săgetător.

Luna nouă în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Leu

▪ Leul este guvernat de Soare, care simbolizează, așa cum spuneam mai sus, scopul, sensul vieții; modul în care integrăm și manifestăm în această viață intenția de evoluție; principiul individuației, al realizării de sine; exprimarea potențialului creativ.
▪ Este un semn de foc, pasional; are nevoie să simtă că trăiește din plin, că se bucură de viață (sentimentul unui “destin special” de îndeplinit).
▪ Este un semn fix, stabil.
▪ Nevoia de individuație, de realizare de sine și de exprimare a creativității. Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a din zodiacul natural este asociat cu principiul individuației și al realizării de sine, prin exprimarea și utilizarea potențialului creativ. Leul va face tot ce îi stă în putință pentru a străluci și pentru a-și îndeplini “menirea sa specială” (toate semnele de foc au sentimentul unui “destin special” de realizat). El va căuta să se pună în valoare, să manifeste și să integreze în viața sa întreg potențialul său creativ (trăsăturile unice, speciale, ce are mai bun și mai frumos), pentru a deveni tot ceea ce simte și crede că poate să devină, adică “cea mai bună versiune” a sa. Poate avea înclinații artistice și un caracter dramatic, teatral. Ca arhetip, reprezintă Creatorul, Artistul.
▪ Relația cu copilul interior și cu copiii. Modul în care Leul își va exprima creativitatea, individualitatea este strâns legat de relația pe care o are ca adult cu copilul interior, iar această relație este, la rândul său, influențată de modul în care exprimarea creativității a fost susținută, permisă, încurajată (sau nu) în familia de origine. Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a este corelat (alături de arhetipul Capricorn/Saturn/casa a-X-a) cu imaginea tatălui (Soarele ca principiu masculin versus Luna/Rac – principiul feminin, imaginea mamei). Implicit, acest arhetip este asociat și cu relația pe care o avem cu copiii (creația supremă), biologici sau nu.
▪ Nevoia de apreciere/validare. Deoarece are nevoie să se simtă apreciat și admirat pentru ceea ce este, se va simți natural în lumina reflectoarelor, în centrul atenției. În același timp, dacă stima sa de sine depinde într-o măsură foarte mare de aprecierea și validarea primite de la ceilalți și nu primește recunoașterea de care are nevoie, se poate simți extrem de dezamăgit, demoralizat sau, la polul opus, poate deveni irascibil, furios. Pentru a echilibra lucrurile, acesta poate învăța de la Vărsător, semnul său opus, o anumită detașare/obiectivitate cu privire la propria persoană și la calitățile deținute (de exemplu, că nu este singurul care contează și care are dreptul să strălucească), precum și că acele calități trebuie puse, într-o formă sau alta, în slujba binelului unui grup mai larg, al unui public.
▪ Nevoia de putere. Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a este asociat și cu nevoia de a conduce, de a deține puterea (Soarele se află în centrul sistemului solar). În sens pozitiv, va reprezenta o sursă de inspirație, un exemplu pentru ceilalți, prin dragostea sa de viață, prin modul în care reușește să îi dea un sens, prin ceea ce creează, este și devine; va conduce cu generozitate, cu bunătate, va fi loial și generos. În sens negativ, orgoliul exacerbat, iluziile de grandoare sau faptul că nu se simte apreciat îl pot face să abuzeze de puterea sa, să fie excesiv de autoritar, despotic sau să acumuleze frustrări (se poate simți invidios pe succesul altora). Ca arhetip reprezintă Regele/Regina.
▪ Curajul și riscurile. Pentru a-și realiza “destinul special”, Leul își va asuma anumite riscuri și va da dovadă de mult curaj în acțiunile sale (de aici și asocierea acestui arhetip inclusiv cu jocurile de noroc).
▪ Nevoia de iubire și “îndrăgostirea”. Și în relațiile de iubire Leul are nevoie să fie apreciat, admirat, susținut (Leul/Soarele guvernează inima și Plexul solar). Dacă această nevoie este dusă, însă, la extrem (și este dublată și de o stimă de sine scăzută) niciun partener nu va putea să îi satisfacă această nevoie pe termen mai lung, astfel încât va căuta mereu afecțiunea, aprecierea, validarea în alte părți, în afara relației. De aici corelarea acestui arhetip cu nevoia de a iubi, de a fi îndrăgostit, dar (în cazuri extreme) și cu ideea de “aventură”.

Luna nouă în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în conjuncție cu Mercur în Leu
▪ Luna nouă în trigon cu Marte în Berbec
▪ Luna nouă în sextil cu Nodul Nord (NN) în Gemeni și în trigon cu Nodul Sud (NS) în Săgetător
▪ Luna nouă în relație de inconjuncție cu Saturn Rx în Capricorn

O Lună nouă în semnul Leului va pune accentul pe exprimarea individualității, a creativății, a ceea ce avem mai bun și mai frumos. Ce apreciem în mod deosebit la noi din punct de vedere emoțional, mental, fizic? Ce ne face să ne simțim mândri (în sensul bun al termenului)? Avem grijă să ne punem în valoare calitățile? Dacă nu, ce ne împiedică să strălucim? Sunt întrebări pe care avem ocazia să ni le adresăm la Luna nouă în Leu și, în funcție de răspunsuri, să vedem ce putem face diferit, astfel încât să avem rezultate mai bune. La Lună nouă începem un ciclu nou și setăm niște intenții, prin urmare, dincolo de experiențele anterioare avute, ne putem propune să facem o anumită schimbare, pentru ca ulterior intenția să fie dublată și de acțiunile corespunzătoare.

Având în vedere energia Leului, sunt mai multe scenarii posibile, dar cele în care ne încadrăm probabil cei mai mulți dintre noi sunt:
1. Exprimarea naturală, firească, “echilibrată” a individualității, a creativității și a originalității: „Sunt conștient de calitățile mele și caut să mi le pun în valoare, dar sunt conștient și de ce au ceilalți de oferit!”. Scenariul 1 este cel ideal, de dorit, el reprezintând Leul în toată splendoarea, măreția și generozitatea acestui arhetip.
2. Atenția concentrată exclusiv pe propria persoană, orgoliul exacerbat cu privire la trăsăturile unice, speciale: “Uitați-vă la mine, admirați-mă, doar eu contez!”. În scenariul 2, riscul este ca ceilalți, în loc să ne aprecieze și să ne valideze calitățile, să aiba mai degrabă tendința de a ne respinge (gândiți-vă la artiștii foarte talentați, dar care nu sunt iubiți de public din cauza orgoliului afișat și care nu reușesc să înțeleagă de ce, în ciuda talentului evident, nu au parte de apreciere).
3. Dificultăți în exprimarea individualității, stimă de sine scăzută: “Toți ceilalți sunt buni, frumoși și deștepți, mai puțin eu!”. În scenariul 3, dacă noi avem o părere proastă despre noi și considerăm că nu avem motive să fim apreciați, evident că ceilalți ne vor reflecta opinia și stima noastră de sine se va duce tot mai în jos.

Putem folosi aceste scenarii (cu titlu de exemplu) pentru a identifica mai ușor situația în care ne aflăm, pentru a evita extremele și pentru a vedea cum o putem îmbunătăți, astfel încât să devenim, într-adevăr, o versiune mai bună a noastră. Să nu uităm că, dacă noi nu ne iubim, nu ne respectăm și nu punem în evidență ce avem mai bun și mai frumos, nimeni nu are obligația să o facă în locul nostru.

Luna nouă va fi în conjuncție cu Mercur (comunicare/gândire) și în trigon cu Marte (acțiune, impuls), ceea ce ne va ajuta să ne exprimăm, să ne punem în valoare și să acționăm cu mai mult curaj și cu mai multă determinare. Schimburile de idei și de informații se vor intensifica și vom simți probabil o nevoie mai mare de a socializa, de a interacționa cu ceilalți. Deoarece tendința poate fi să ne identificăm cu ceea ce gândim/spunem (Lună/Mercur), ar fi de dorit să facem efortul de a asculta și ce spun interlocutorii noștri și să nu cădem în capcana de a crede că ideile noastre sunt cele mai bune și singurele care merită atenție (a se vedea distorsiunile de care scriam mai sus).

Ideea de “versiune mai bună” a noastră este susținută și de relația “ușoară”, armonioasă în care Luna se află cu propriile noduri. Avem acum ocazia să analizăm tiparele emoționale, mentale după care am acționat în trecut, să ne gândim care au fost “adevărurile absolute” după care ne-am ghidat (credințelele, idealurile pe care le-am avut), dacă se mai aplică în prezent, dacă trebuie ajustate sau abandonate (NS în Săgetător). Iar acest lucru îl putem face prin apel la logică și rațiune, bazându-ne pe fapte concrete, fiind deschiși către mai multe variante (la care putem ajunge discutând, comunicând) și testându-le, pentru a vedea ce funcționează și ce nu (NN în Gemeni). De exemplu, dacă ne-am subestimat creativitatea pentru că ni s-a spus cândva că nu suntem buni de nimic și am luat această afirmație ca pe un adevăr absolut, este un moment excelent pentru a îl revizui, încercând să ne privim cu obiectivitate și să ne gândim concret la toate lucrurile frumoase pe care am reușit totuși să le facem (chiar daca ni se par mici); dacă nu reușim asta singuri, putem discuta cu cineva despre situația noastra și primi doza de încredere de care avem nevoie.

Un alt aspect important de luat în considerare este inconjuncția dintre Luna nouă în Leu și Saturn Rx în Capricorn. Inconjuncția indică o relație tensionată între două semne care „nu au nimic în comun” (în cazul acesta Leu și Capricorn) și necesitatea de a face anumite „ajustări” pentru ca cele două arhetipuri să poată “colabora”. Luna nouă în Leu presupune să ne exprimăm individualitatea, creativitatea, să ne punem în valoare și “să strălucim”. Saturn în Capricorn presupune maturitate, responsabilitate, disciplină și asumare. Revenind la nevoia de ajustare, este necesar să ne asigurăm că dorința noastră de afirmare și de apreciere (Leu) se bazează pe niște calități reale, temeinice pe care le avem, care pot fi testate, probate (Saturn Rx în Capricorn), pentru că, dacă vom pretinde că suntem ceea ce nu suntem, doar pentru atenție și faimă (Leu), există riscul de a fi taxați, desconspirați (Capricorn). În același timp, dacă vrem apreciere și admirație, trebuie să ne convingem „publicul” prin pasiunea și iubirea cu care facem lucrurile (Leu) și să evităm să fim rigizi, excesiv de sobri sau să încercăm să ne impunem “cu forța” talentele (Capricorn).

Pe fundalul acestei Luni noi rulează și careul Marte/Saturn Rx care sugerează ideea că nu tot ceea ne dorim poate fi realizat exact atunci când ne dorim și că uneori este necesar ceva mai mult efort pentru a materializa anumite dorințe. Deoarece aspectul exact se formează abia pe 24 august, voi reveni cu mai multe detalii într-o astro-poveste viitoare.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate.
Taur (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Gemeni (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Rac (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Leu (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Fecioara (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Balanta (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Scorpion (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Săgetator (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Capricorn (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Varsător (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Pesti (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *