Perioada 17-23.08.2020.
“E vremea să strălucești!”

Săptămâna aceasta este foarte bogată în evenimente astrologice. Prima parte a săptămânii stă sub semnul “focului” (pe lângă alte aspecte avem și o Lună nouă în Leu), prin urmare ne vom simți mai energici, mai activi, mai dornici să ne exprimăm, să ne punem în valoare și “să strălucim”. În a doua parte a săptămânii, odată cu intrarea Soarelui și a lui Mercur în Fecioară (semn de pământ), energia se schimbă, iar noi vom fi mai ancorați în realitate, mai practici, mai orientați către obținerea de rezultate concrete și…ceva mai modești.

Principalul eveniment al săptămânii este reprezentat de Luna nouă în Leu din 19 august, care are ca temă principală exprimarea individualității, a ceea ce avem unic, special, a potențialului nostru creativ. Leul este axat pe sine însuși și are (ca toate semnele de foc) sentimentul unui “destin special” de împlinit. Prin urmare, este un moment excelent pentru a ne gândi la noi modalități de a ne exprima creativitatea și, mai ales, la ce putem face pentru a simți că viața noastră are un sens și că ne bucurăm la maxim de tot ceea ce ea ne poate oferi. Totul pentru a împlini potențialul pe care îl avem și pentru a deveni o versiune din ce în ce mai bună a noastră.

În prima parte a săptămânii, Luna nouă în conjuncție cu Mercur în Leu și în trigon cu Marte în Berbec va accentua tendința de a ne pune în evidență, de a ne exprima unicitatea, caracterul special, nevoile și dorințele și de a acționa în direcția împlinirii lor, cu energie și multă determinare. Este o perioadă excelentă pentru toate activitățile care presupun creativitate sau spirit artistic. Deoarece Leul ca arhetip este prin natura sa centrat pe sine și mai puțin pe ceilalți, este important ca în interacțiunile cu aceștia să încercăm să nu monopolizăm discuțiile și să fim deschiși și către alte puncte de vedere, chiar dacă sunt diferite de ale noastre (Leul este semn fix, prin urmare mai puțin dornic de schimbare). În acest sens, cred că sextilul făcut de Luna nouă/Mercur în Leu cu Nodul Nord în Gemeni ne va fi de ajutor: din aceste schimburi de idei vom avea foarte mult de câștigat pentru că, împreună, vom reuși să privim lucrurile din mai multe perspective și să găsim mai ușor noi modalități de a ne pune în valoare. Totul este să fim deschiși, să ascultăm și să le alegem dintre multiplele opțiuni pe acelea care ni se potrivesc.

Despre Luna nouă în Leu și cele de mai sus am scris în detaliu aici.

Tot în prima parte a săptămânii, luni, în materie de iubire/relații ne putem simți ceva mai vulnerabili, în ideea în care anumite discuții pe care le avem sau anumite comportamente manifestate de către partenerii noștri ne pot zgândări răni sufletești sau puncte sensibile (Venus/Chiron). Pe de altă parte, dacă nu suntem într-o relație, acest lucru ne poate da un sentiment de inadecvare și putem ajunge chiar să ne învinovățim pentru asta (pe principiul “nu merit, nu sunt suficient de bun pentru…”) . Indiferent de situația în care ne aflăm, înainte să reacționăm vehement sau să lăsăm stima de sine să se ducă la minus infinit (dacă e cazul), este important să ne reamintim că noi ca oameni suntem vulnerabili și că este “obligatoriu” (pentru binele și liniștea noastră sufletească) să învățăm să ne purtăm cu mai multă blândețe și înțelegere față de noi înșine și față de toate rănile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului. Chiar dacă factorii externi (oameni, relații, comportamente etc.) nu sunt „cei mai prietenoși”, nimeni nu ne poate răni cu adevărat dacă noi nu permitem asta, pentru că ce fac alții este alegerea lor, în timp ce modul în care ne gestionăm emoțiile sau comportamentele (așa cum reușim să o facem, mai bine sau mai puțin bine) ține strict de noi.

Marți, după ce lucrurile se mai liniștesc și după ce ne-am confruntat cu acele situații mai puțin plăcute (dacă este cazul), vom avea un sentiment mai mare de ușurare și chiar de libertate (Venus/Uranus).

> Cei mai impactați: Racii, Berbecii, Balanțele și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În a doua parte a săptămânii, Mercur (comunicare/gândire) și Soarele (sensul vieții, vitalitatea) părăsesc semnul Leului și intră în Fecioară, semn mutabil (adaptabil) și de pământ (practic), guvernat chiar de Mercur. Odată cu aceste tranzite, modul în care ne vom raporta la realitatea interioară și exterioară se schimbă: vom fi mai deschiși să îmbunătățim anumite aspecte ale vieții noastre (trecerea de la un semn fix la unul mutabil) și mai preocupați de latura concretă, practică a vieții (Fecioara își folosește discernământul și acționează într-o anumită direcție atâta timp cât există un scop bine definit). Printre distorsiunile asociate cu acest arhetip se numără perfecționismul (și implicit sentimentul că orice ar face ea sau alții nu este “suficient de bine”), procrastinarea (din aceleași motive) și o anumită doză de anxietate (din cauză că sunt tot timpul atâtea lucruri de făcut intervine panica ce poate genera blocaje). Prin urmare, în această perioadă este important să ne reamintim că perfecțiunea nu există și că avem de-a face, de fapt, cu un proces: ne străduim să devenim din ce în ce mai buni la ceva, tindem către perfecțiune, dar nu putem fi cu adevărat perfecți. De aceea, să nu uităm că merităm să ne bucurăm de fiecare etapă pe care o parcurgem și de fiecare rezultat obținut, pentru că toți acești pași, oricât de mici ni s-ar părea, ne duc din ce în ce mai aproape de idealul dorit.

> Cei mai impactați: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 16.08.2020 Soare în Leu în trigon cu Marte în Berbec (între 15-18.08.2020)
▪ 17.08.2020 Venus în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 16-18.08.2020)
▪ 17.08.2020 Mercur în Leu în trigon cu Marte în Berbec (între 16-17.08.2020)
▪ 17.08.2020 Soare în conjuncție cu Mercur în Leu (între 16-18.08.2020)
▪ 18.08.2020 Mercur în Leu în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 18-19.08.2020)
▪ 18.08.2020 Venus în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 17-19.08.2020)
▪ 19.08.2020 Lună nouă în Leu
▪ 20.08.2020 Soare în Leu în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 19-20.08.2020)
▪ 20.08.2020 Mercur intră în Fecioară (între 20.06-5.09.2020)
▪ 22.08.2020 Marte în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 19-26.08.2020)
▪ 22.08.2020 Soarele intră în Fecioară (între 22.08-22.09.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *