Perioada 11-17.05.2020 din punct de vedere astrologic
“Despre importanța introspecției și a reevaluării în lunile care urmează”

Este o săptămână foarte dinamică, bogată în evenimente, în care doi dintre jucătorii de pe bolta cerească (Mercur și Marte) schimbă semnul zodiacal în care se află, în timp ce alți trei (Saturn, Venus și Jupiter) staționează și se pregătesc să își înceapă mișcarea retrogradă. Dacă ar fi să caracterizăm printr-un singur cuvânt atmosfera acestei săptămâni, “schimbare” ar fi acela.

Marți, Mercur (comunicare, gândire) intră în semnul Gemenilor, semn pe care îl și guvernează. Cu Mercur în Gemeni, vom simți mai mult nevoia să comunicăm, să ne exprimăm, să interacționăm cu ceilalți. Este o perioadă foarte bună pentru a ne folosi mintea logică, analitică (emisfera stângă a creierului), pentru învăța lucruri noi, pentru a face cursuri, pentru a deprinde noi abilități sau pentru a le folosi pe cele pe care le avem deja. De asemenea, în măsura în care se va putea, mici plimbări sunt binevenite. Deoarece Gemenii sunt curioși din fire și dorința de a cunoaște este foarte mare, este important să nu ne risipim energia în foarte multe direcții (să ne concentrăm atenția pe câteva domenii care ne interesează mai mult și să le explorăm pe acelea).

Înainte de a trece în Gemeni (luni), Mercur, aflat la final de Taur va fi în careu cu Marte, ceea ce înseamnă că anumite discuții pe care le vom avea pot să ne deranjeze pe moment, ne putem enerva ceva mai repede etc. Însă, înainte de a riposta prea vehement, să tragem puțin aer în piept și să vedem ce se mai întâmplă. Cu atât mai mult cu cât marți, Mercur proaspăt intrat în Gemeni va fi în trigon cu Saturn, fapt care ne va ajuta să fim mai anorați în realitate, mai practici și să spunem ce avem de spus, pe un ton mai așezat și mai puțin impulsiv sau “războinic”. Spre sfârșitul săptămânii (vineri), este o perioadă bună pentru a discuta despre aspecte mai delicate (despre lucruri care ne-au rănit sau ne-au făcut să ne simțim vulnerabili în trecut), pentru a cere un sfat sau pentru a oferi sprijin, la rândul nostru.

Cei mai impactați de tranzitul lui Mercur în Taur: Taurii, Scorpionii, Leii, Vărsătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună – ultimele grade din Taur)
Cei mai impactați de tranzitul lui Mercur în Gemeni: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Miercuri, Marte (instinct, acțiune) intră în semnul Peștilor. Este o perioadă bună pentru a ne îndrepta atenția și energia către activități din zona culturală, artistică (literatură, poezie, muzică, film, teatru), spirituală sau, pur și simplu, pentru a ne folosi creativitatea. De asemenea, este o perioadă excelentă pentru a face “fapte bune”, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, cu mențiunea că este important ca ajutorul să nu fie, de fapt, un sacrificiu. Ajutăm atât cât putem și acolo unde este, într-adevăr, nevoie de noi, fără a încerca să ne transformăm în “salvatori universali”.

Cei mai impactați: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Așa cum vă spuneam la început, tot săptămâna aceasta trei planete își încep mișcarea aparent retrogradă (i se alătură lui Pluto, care este deja retrograd în Capricorn). Atunci când o planetă este retrogradă (pare că merge “înapoi”, așa cum o vedem noi de pe Pământ), energia sa este orientată mai mult către interior. În acest interval de timp asimilăm, procesăm, integrăm informațiile pe care le-am primit sau acțiunile care au avut loc în perioada anterioară, cât planetele au fost în mișcare directă; facem introspecție, pentru a vedea ce a funcționat și ce nu și ce putem îmbunătăți în viitor. Din toată perioada de retrogradare, zilele cele mai intense sunt acelea de staționare, plus/minus o zi, când planetele par că stau pe loc, înainte de a schimba direcția de mers. Așadar să le luăm pe rând și să vedem ce urmează să reevaluăm:

Saturn retrograd în Vărsător – 11.05.2020
-Saturn retrogradează în Vărsător (luni); va intra din nou în Capricorn la începutul lunii iulie, unde va staționa direct la finalul lunii septembrie, pentru ca abia la jumătatea lui decembrie să reintre “definitiv” în Vărsător;
– reevaluăm anumite evenimente care au avut loc la nivel colectiv în ultimele aproximativ două luni, de când Saturn a intrat în Vărsător, anumite structuri economice, sociale, politice; implicarea noastră în problemele sociale; impactul științei/tehnologiei în viața noastră (ex. utilizarea tot mai mare a Internetului); modul în care ne-au fost respectate (sau nu) drepturile; modul în care ne-am exprimat unicitatea, individualitatea la nivelul grupurilor din care facem parte; impactul “distanțării sociale” (efectele pozitive la nivel colectiv, dar și sentimentul de alienare, “detașarea emoțională”).
Despre Saturn în Vărsător am scris aici.

Cei mai impactați: Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Venus retrogradă în Gemeni – 13.05.2020
– reevaluăm relația pe care o avem cu noi înșine (stima/iubirea de sine), precum si relațiile pe care le avem cu ceilalți (inclusiv relațiile de iubire); modul în care ne raportăm la informațiile pe care le primim și pe care le oferim (ce este relevant pentru noi și ce nu); modul în care gândim; atitudinea față de informație, față de cunoaștere, în general; pe ce și cum cheltuim. Atenție la “fostele iubiri” care pot reapărea acum (dincolo de nevoia crescută de afecțiune pe care o putem simți în această perioadă, să nu uităm să reevaluăm și motivele care au dus la despărțirile respective). Despre Venus retrogradă voi reveni cu un articol dedicat. am scris aici

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Jupiter retrograd în Capricorn – 14.05.2020
-reevaluăm în ce măsură ne-am asumat responsabilitatea pentru ceea ce vrem să devenim; structurile pe care le-am construit, modul în care ne-am organizat anumite capitole din viața noastră; obiectivele pe care ne-am propus să le îndeplinim si progresul făcut (gradul lor de realism); relația cu persoanele care reprezintă o formă de autoritate în viața noastră (șefi, părinți, parteneri, reprezentanți ai unor instituții); activitatea profesională; în ce măsură ne-am subapreciat calitățile, abilitățile etc. Despre Jupiter în Capricorn am scris aici.

În altă ordine de idei, încheiem săptămâna cu două aspecte “ușoare” făcute de Soarele din Taur cu Pluto și Jupiter din Capricorn. Sunt zile excelente pentru a duce ceva la bun sfârșit (fie că e vorba de o activitate practică, o simplă discuție sau un hobby), pentru că vom avea și suficientă determinare și putere de concentrare, dar și un context favorabil, astfel încât să ne simțim mulțumiți de rezultatele obținute.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 11.05.2020 Saturn staționează retrograd în Vărsător (va fi în mișcare retrogradă între 11.05.2020-29.09.2020)
▪ 11.05.2020 Mercur în Taur în careu cu Marte în Vărsător (între 10-12.05.2020)
▪ 12.05.2020 Mercur intră în Gemeni (între 12-28.05.2020)
▪ 12.05.2020 Mercur în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător (între 12-13.05.2020)
▪ 13.05.2020 Marte intră în Pești (între 13.05-28.06.2020)
▪ 13.05.2020 Venus staționează retrogradă în Gemeni (va fi în mișcare retrogradă între 13.05.2020-25.06.2020)
▪ 14.05.2020 Jupiter staționează retrograd în Capricorn (va fi în mișcare retrogradă între 14.05.2020-13.09.2020)
▪ 15.05.2020 Soare în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 14-16.05.2020)
▪ 15.05.2020 Mercur în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 15-16.05.2020)
▪ 17.05.2020 Soare în Taur în trigon cu Jupiter în Capricorn (între 16-18.05.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *