Ritual pentru Luna plină în Scorpion din 7.05.2020

Deoarece Luna plină este asociată cu încheierea unui ciclu din viața noastră, în această perioadă se închid anumite capitole, culegem rezultatele, tragem concluziile şi vedem ce este nevoie să transformăm și ce trebuie să lăsăm în urmă.

Prin urmare, este un moment excelent pentru a ne gândi la ce vrem să renunțăm, de acum înainte, la propriu sau la figurat: lucruri, situații, tipare emoționale, mentale, comportamentale etc. care ne fac să ne simțim „blocați” sau care au un impact negativ asupra noastră. Începem prin a conştientiza toate acestea, pentru ca, ulterior, să trecem la punerea în practică. Evident, faptul că ne dorim să renunțăm la ceva ajută, dar gândul şi intenția trebuie susținute şi de fapte pentru ca schimbarea să se producă.

Deoarece Luna plină are loc în semnul Scorpionului, vă las mai jos câteva teme (cu titlu de exemplu) ce pot fi abordate atunci când ne facem „lista de renunțări”:
– ataşamentele pe care le avem (față de elementele „familiare”: oameni, lucruri, situații, mod de a gândi, simți etc.);
– modul în care ne raportăm la transformările care au loc (acceptare versus rezistență la schimbare);
– încercarea de a înțelege (sau nu) motivele, cauzele la nivel emoțional, psihologic care stau la baza reacțiilor, atitudinilor, comportamentelor noastre (ex. teama de abandon, de respingere, de pierdere a controlului etc.)
– nevoia de putere şi control (sau, la polul opus, sentimentul că suntem privați de putere şi control);
– modul în care se desfăşoară relațiile de iubire (cu focus pe „relațiile toxice”, dacă este cazul: tendința de a manipula, domina sau de a ne lăsa manipulați, dominați; posesivitate, gelozie; abuzuri verbale, fizice, emoționale etc.)

Detalii despre Luna plină în Scorpion găsiți aici.

Ca ritual de Lună plină, puteți trece toate lucrurile la care vă doriți să renunțați pe o foaie de hârtie (intenția scrisă este mai puternică) şi să îi dați foc (focul purifică). Evident, în condiții de siguranță. 😊

Câteva exemple:

„- Renunț la ataşamentul față de….care mă împiedică să….;
– Renunț să mă mai opun schimbărilor doar pentru că îmi este teamă să îmbrățişez necunoscutul;
– Renunț să mai acționez „pe pilon automat” şi să repet aceleaşi scenarii la nesfârşit;
– Renunț să mă mai las manipulat(ă) de….;
– Renunț să mai accept orice formă de abuz emoțional, fizic sau mental asupra mea;
– Renunț să mai accept relații toxice.”

P.S. Acestea sunt doar câteva exemple generale; fiecare îşi va formula „renunțările” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, fiecare va scrie aşa cum va simți nevoia. Important este să fim reali, autentici, să scriem „din suflet”.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Kikiana

Pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești, nu uitați să dați like paginii de Facebook!
Iar, dacă v-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribuiți.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *