Perioada 2-8.03.2020 din punct de vedere astrologic”
Teste, încercări și surprize în iubire/relații.”

Săptămâna aceasta vine, printre altele, cu un aer de schimbare (doi dintre jucătorii de pe bolta cerească – Venus și Mercur – schimbă semnele zodiacale în care se află) și cu anumite provocări, teste și situații imprevizibile în iubire/relații.

☆☆☆ Începem săptămâna cu o atmosferă mai serioasă, mai sobră, poate chiar mai rece în iubire/relații (Venus/Saturn): putem simți că nu primim iubirea de care avem nevoie sau că, la rândul nostru, nu avem dispoziția necesară pentru a le oferi partenerilor ceea ce au ei nevoie din punct de vedere afectiv.
Nu este o perioadă bună pentru a pune presiune, pentru a ne cere “drepturile”, ci mai degrabă pentru a arăta că suntem acolo, “la bine și la greu”, că știm să avem răbdare și să ne purtăm ca niște adulți (Saturn în Capricorn), chiar dacă, pe moment, nevoile nu ne sunt îndeplinite, chiar dacă ne simțim blocați şi nemulțumiți pentru că nu putem acționa sau pentru că nu primim ceea ce ne dorim (Venus în Berbec).
Indiferent dacă suntem sau nu într-o relație, este important, în această perioadă, să rezistăm tentației (dacă este cazul) de a ne judeca foarte aspru, de a considera că nu primim ce ne dorim (indiferent ce este acel ceva) pentru că nu merităm (Saturn). “Blândețe” și “răbdare” sunt cuvinte-cheie pentru primele zile din această săptămână.

Cei mai impactați de aceste tranzit: Berbecii, Capricornii, Racii și Balanțele (semnele cardinale)

☆☆☆ La mijlocul săptămânii, Mercur (comunicare, gândire), aflat în continuare în mișcare aparent retrogradă, reintră în semnul Vârsătorului, unde va staționa în data de 10 martie, pentru a-și relua apoi mișcarea directă. Față de perioada anterioară cât Mercur a fost retrograd în Pești (din 17 februarie până acum), cu Mercur retrograd în Vărsător vom fi mai raționali, mai cerebrali și mai detașați. Iar, dacă am simțit că ne-a fost mai greu să ne concentrăm, dacă ne-a zburat mintea peste mări și țări, în ultimele două săptămâni, acum lucrurile ar trebui să devină mai clare, să ne vină mai ușor fim atenți, să ne exprimăm ideile etc.

☆☆☆ Pentru a discuta anumite topicuri mai delicate, zilele de la mijlocul săptămânii (miercuri – vineri) par a fi mai potrivite (versus începutul și sfârșitul de săptămână), mai ales dacă reluăm topicuri mai vechi (Mercur retrograd), deoarece ne vom transmite mesajele cu convingere și cu pasiune (Venus în Berbec), dar și cu mai multă obiectivitate (MercurR reintrat în Vărsător).

☆☆☆ Joia aceasta Venus (nevoi, valori personale, iubire, relații) trece din Berbec în Taur, unde va rămâne până la începutul lui aprilie. În această perioadă nevoile noastre, ce considerăm valoros, important pentru noi, relația pe care o avem cu noi înșine/însene (Venus ca guvernatoare a Taurului/casa a-II-a din zodiacul natural), precum și modul în care ne raportăm la relațiile cu ceilalți, inclusiv la cele de iubire (Venus ca guvernatoare a Balanței/casa a-VII-a din zodiacul natural) vor căpăta alte nuanțe.
Cu Venus în Berbec am fost mai instinctivi, mai pasionali, mai energici (semn de foc, cardinal), mai dornici să încercăm, să experimentăm, mai interesați de noutate și de adrenalină.
Cu Venus în Taur (semn fix, de pământ), vom simți nevoia să avem mai multă stabilitate și siguranță (emoțională, materială) în viața noastră, să fim mai ancorați în realitate, mai practici și vom aprecia mai mult loialitatea, consecvența, elementele familiare, cunoscute (inclusiv în relațiile de cuplu).
Vom pune mai mare preț pe tihna unei relații solide (pentru care vom fi și dispuși să muncim pentru ca aceasta să funcționeze) decât pe ideea de aventură și noutate. Vom pune accentul pe frumos și calitate versus cantitate și pe tot ceea ce înseamnă “răsfățarea simțurilor”: vizual (vom aprecia mai mult un peisaj frumos), auditiv (o muzica buna), olfactiv (un parfum de calitate), gust (o mancare buna), tactil (un material de calitate). Cu Venus în Taur iubirea devine senzuală, concretă, practică (se exprimă mai mult prin fapte decât prin vorbe și are nevoie de un cadru safe, plăcut, confortabil pentru a se manifesta).

Vor beneficia cel mai mult de trazitul lui Venus prin semnul Taurului: Taurii, Capricornii și Fecioarele (semnele de pământ), respectiv Scorpionii, Racii și Peştii (semnele de apă),– Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ În iubire/relații, sfârșitul de săptămână poate aduce situații surprinzătoare, neașteptate, precum și o nevoie crescută de libertate (Venus/Uranus). Chiar dacă Venus în Taur are nevoie de stabilitate și nu îi plac în mod deosebit surprizele, întâlnirea cu Uranus ne poate scoate din zona de confort.
Este o perioadă foarte bună pentru a ne surprinde partenerii și pentru a ne lăsa surprinși, pentru a aduce o gură de aer proaspăt în relație, pentru a încerca ceva nou, pentru a experimenta.
În același timp, nu este neapărat cea mai bună perioadă pentru a ne face planuri “fixe”, deoarece tot felul de situații neprevăzute pot să intervină şi să ne dea programul peste cap. Cu Uranus ne putem aștepta la orice, prin urmare este bine să fim deschiși și să nu încercăm să controlăm situația, ci să ne adaptăm din mers, să avem un plan de rezervă și să extragem ce e mai bun din ceea ce se întâmplă. De exemplu, dacă intenționăm să petrecem un weekend romantic și iubitul ne anunță pe ultima sută de metri că în weekend se duce la pescuit, ne gândim la toate activitățile care ne fac plăcere și pe care poate le-am amânat și profităm de timpul pe care îl avem la dispoziție.
Deoarece nevoia de independență, de libertate poate atinge cote înalte în weekend, nu este momentul potrivit pentru a fi foarte vehemenți sau pentru a încerca să ne impunem dorințele sau punctele de vedere asupra altora. Asta dacă nu dorim să creăm o ruptură sau discuții aprinse. 😊
În altă ordine de idei, combinația Venus/Uranus poate să trezească în noi o atracție foarte puternică față de cineva, putem întâlni o persoană de care să ne îndrăgostim “instant” şi să simțim nevoia să intrăm într-o relație, după cum, în cazuri extreme, putem dori să ne eliberăm dintr-o relație (dacă aceasta nu este solidă, dacă nu ne este respectată nevoia de libertate etc.). Uranus aduce noutate şi imprevizibil, nu stabilitate, dar, evident, cum alegem să acționăm depinde doar de noi. 😊
Rezumând, flexibilitate și adaptare la nou sunt termeni potriviți pentru acest final de săptămână.

>> Cei mai impactați de acest tranzit: Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii (semnele fixe)

☆☆☆ Finalul de săptămână este perfect pentru activitați creative, pentru a da frâu liber imaginației, pentru activitați din zona artistică și spirituală sau, pur și simplu, pentru odihnă și relaxare, pentru a petrece timp în natură și pentru visa cu ochii deschiși (Soare/Neptun). Ne va fi mai greu să fim foarte practici și ancorați în realitate și, apropo de ce scriam mai sus despre Venus/Uranus, nu este cel mai potrivit moment pentru a lua “decizii radicale”, pentru că există posibilitatea fie să vedem lucrurile cu ochelari roz (să le supraevaluăm), fie să ne simțim extrem de dezamăgiți de situația în care ne aflăm. Prin urmare, răbdare..

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Kikiana 💙

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
Te aștept cu drag!

Aspectele săptămânii:
– 3.03.2020 Venus în Berbec în careu cu Saturn în Capricorn (între 2-4.04.2020);
– 4.03.2020 MercurR reintră în Vărsător;
– 4.03.2020 MercurR în Vărsător în sextil cu Venus în Berbec (între 4-5.03.2020);
– 5.03.2020 Venus intră în Taur (între 5.03-3.04.2020);
– 8.03.2020 Soare în conjuncție cu Neptun în Pești (între 7-9.03.2020);
– 8.03.2020 Venus în conjuncție cu Uranus în Pești (între 7-9.03.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *