Perioada 24.02-1.03.2020 din punct de vedere astrologic
“Idei noi pentru situații vechi și iubiri tumultuoase.”

☆☆☆ Începem săptămâna sub influența fenomenului de Lună nouă, care are loc pe 23 februarie, în semnul Peștilor.
Așa cum vă spuneam într-o postare anterioară, este o Lună nouă care ne îndeamnă să ne reîntoarcem către spiritualitate, către o viață mai simplă, mai linistită, în acord cu legile naturale după care funcționează Universul, către toleranță, compasiune, iubire și iertare.

Este o perioadă excelentă, la nivel colectiv, pentru a căuta să dăm un sens nou vieții noastre, dincolo de ce se întâmpla concret în lumea materială în care trăim, pentru a îndrăzni să privim dincolo de “acum și aici”, pentru a încerca să avem mai multă încredere în noi, în potențialul nostru artistic, creativ și în ce ne soptește intuiția.
Atmosfera generală este una pozitivă, de încredere în forțele proprii și în schimbările pe care intenționăm să le facem (odată cu Luna nouă), cu atât mai mult cu cât putem găsi în noi resursele necesare de voință, energie, curaj și determinare (Soare/Marte) pentru a pune lucrurile în mișcare.

☆☆☆ Prima parte a săptămânii este o perioadă foarte bună pentru a ne concentra mai mult atenția asupra nevoilor emoționale ale copilului nostru interior (Soare/Nodul Nord), pentru a face acele lucruri care ne bucură sufletul, pentru a petrece timp cu cei dragi sau, pur și simplu, pentru a ne privi cu mai multă înțelegere, toleranță și compasiune. În același timp, este o perioadă bună pentru a face curățenie și pentru a lăsa în urmă anumite modele emoționale, mentale, comportamentale (venite dinspre familie, societate etc.) care nu ne mai ajută să creștem, să evoluăm, pentru a ne recăpata puterea interioară și pentru a închide anumite situații/relații din trecut, în care alții își exercită puterea, controlul asupra noastră (Marte/Nodul Sud).

☆☆☆ Per ansamblu, întreaga săptămână este una “mercuriană” – marcată de interacțiunile lui Mercur (comunicare /gândire) retrograd cu alți jucători de pe bolta cereasca (Soare, Marte, Uranus), ceea ce înseamnă că și în aceste zile vom asista la o intensificare a schimburilor de informații, că vom simți nevoia să ne împărtășim mai mult cu ceilalți ideile, că vom comunica poate mai mult decât de obicei (chiar dacă Mercur este în Pești), că mintea ne va fi „în priză” etc.
Aspectele făcute de Mercur sunt pozitive, armonioase, iar faptul că Marte (energie, acțiune, impuls) și Uranus (inovație, adevăr, surprize) sunt în semne practice, de pământ (Capricorn, respectiv Taur) ne va ajuta să ne păstrăm relativ ancorați în realitate (chiar dacă Mercur în Pești tinde spre visare, idealizare, abstract etc.).
“Idei noi pentru situații vechi” poate fi unul dintre mesajele principale ale acestei săptămâni. Având în vedere că Mercur este retrograd, vă reamintesc că este o perioadă mai bună pentru a încerca să găsim soluții, alternative pentru anumite situații mai vechi (pentru că ne poate veni mai ușor să analizăm lucrurile dintr-o altă perspectivă) decât pentru a începe lucruri de la zero. Evident că putem face și asta, dacă ne dorim, atâta timp cât nu ne aruncăm cu capul înainte, analizăm foarte bine situația, suntem atenți la detalii etc.
De altfel, mai ales la începutul săptămânii, este posibil să fie necesar să revedem anumite situații pe care poate le consideram închise sau să reluăm anumite discuții de la sfârșitul lunii ianuarie (MercurR/Marte).
Pentru activități care presupun mai multă creativitate, spontaneitate, ieșit din zona de monotonie, rutină și confort, sfârșitul de săptămână este binevenit (MercurR/Uranus).

>> Vor beneficia cel mai mult de aspectele făcute de Mercur: Peştii, Racii și Scorpionii, (semnele de apă), respectiv Capricornii, Taurii și Fecioarele (semnele de pământ)– Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ În iubire/relații, sfârșitul de săptămână poate fi ceva mai intens și tumultuos.
Pe de o parte, putem fi mai îndrăzneți, mai curajoși în iubire, putem da dovadă de mai multă inițiativă, putem începe mai ușor o relație sau putem avea parte de mai multă pasiune în relațiile existente.
Pe de altă parte, dacă relația pe care o avem cu noi înșine/însene nu este una bună, dacă nu ne iubim suficient, dacă nu avem grija singuri de nevoile noastre emoționale, materiale, spirituale (Venus – nevoi, valori), tendința poate fi să recurgem (mai mult sau mai puțin conștient) la tot felul de “trucuri” pentru a obține ceea ce ne dorim de la partenerii noștri, fără a ne preocupa prea mult şi de nevoile acestora sau, la polul opus, putem, să devenim “ținta” unor astfel de comportamente. De exemplu, putem încerca “să cucerim” pe cineva și să lăsăm impresia că am fi interesați de o relație, în timp ce, în realitate, ne-am dori o simplă aventură. Sau am putea “da o șansă” cuiva pentru a urmări anumite interese materiale. Și lista poate continua.
Evident, acestea sunt cazuri extreme pentru a ilustra ideea, însă, ce este important să reținem este că astfel de situații se întâmplă doar dacă noi le permitem să se întâmple. Dacă noi nu ne proiectăm nevoile asupra altora, dacă lucrăm cu stima de sine, dacă învățăm să ne iubim și să ne respectăm, sunt mult mai mici șansele să avem comportamente de care să nu fim mândri ulterior, sau să acceptăm astfel de comportamente din partea celorlalți.
Dincolo de noi și de nevoile noastre (Venus în Berbec), o relație „sănătoasă”, funcțională va presupune întotdeauna și empatie, toleranță, înțelegere față de nevoile celuilalt (pe modelul semnului opus Balanță), după cum, dacă ceea ce trăim este atracție fizică pură, suferință, posesivitate, dramă sau obsesie (Venus/Pluto), nu mai putem considera că este iubire și ar fi bine să începem să lucrăm cu noi înşine, pentru a vedea de unde provin dezechilibrele.

>> Cei mai impactați de aceste tranzit: Berbecii, Capricornii, Racii și Balanțele (semnele cardinale)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
Te aștept cu drag!

Tranzitele săptămânii:
– 25.02.2020 Soare în Pești în sextil cu Marte în Capricorn (între 22-28.02.2020);
– 25.02.2020 Soare în trigon cu Nodul Nord în Rac (între 24-26.02.2020);
– 25.02.2020 Marte în conjuncție cu Nodul Sud în Capricorn (între 24-27.02.2020);
– 26.02.2020 Soare în conjuncție cu MercurR în Pești (între 25-26.02.2020);
– 26.02.2020 MercurR în Pești în sextil cu Marte în Capricorn (între 25-26.02.2020);
– 29.02.2020 Venus în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 28-29.02.2020);
– 29.02.2020 MercurR în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 28.02-1.03.2020);

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *