Lună nouă în Pești – 23.02.2020
“Îndrăznește să crezi în tine!”

Este o Lună nouă care ne îndeamnă să ne reîntoarcem către spiritualitate, către o viață mai simplă, mai liniștită, în acord cu legile naturale după care funcționează Universul, către toleranță, compasiune, iubire și iertare.

În data de 23 februarie 2020, la 17:32 (ora României), avem un nou fenomen de Lună nouă. Luna va fi în conjuncție cu Soarele: atât Luna cât și Soarele se vor află în Pești, la aprox. 4 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Ea este totodată personalitatea noastră de bază, imaginea, conștiința de sine a sufletului nostru în această existență (cum ne raportăm la noi înșine, la mediul în care trăim/din care provenim, la relația cu familia de origine și în special cu mama, la generațiile anterioare). Soarele reprezintă energia vieții, “scopul”, intenția cu care venim pe lume, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți și, totodată, modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Cele aproximativ două săptămâni după ce Luna nouă are loc (cât se află în faza de creștere și până la următoarea Lună plină) reprezintă o perioadă favorabilă pentru a iniția anumite acțiuni și proiecte sau pentru a seta diferite intenții (și mai puțin pentru a le pune în practica). Creionăm acum un capitol nou din viața noastră, ale carui roade le vom putea culege și de care ne vom bucura odată cu fenomenul de Lună plină care va avea loc în același semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ Vă reamintesc că atunci când este Lună nouă (cât Luna este încă “invizibilă”), suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment nu este indicat să luam decizii importante deoarece ne putem răzgândi ulterior (este de preferat să acționăm când luna este în creștere și vizibilă cu „ochiul liber”).

☆☆☆ Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Pești

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Peștilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul în Gemeni, Soarele în Capricorn > Voi urmări informațiile pentru Gemeni (Ascendent) și apoi cele pentru Capricorn (zodie).
▪ Cei mai impactați de Luna nouă: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 1-9 grade (în semnele zodiacale menționate).

☆☆☆ Luna nouă în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Pești

▪ Peștii reprezintă ultimul semn al zodiacului (colectează, astfel, într-o anumită masură, elemente din toate celelalte semne zodiacale), fiind guvernați de: Jupiter (guvernatorul tradițional – simbolizează expansiunea, dezvoltarea, abundența (spirituală, dar și materială); cunoașterea înaltă; sistemul de credințe și valori; sistemul de justiție; depășirea granițelor; bunăstarea, fericirea, optimismul), precum și de Neptun (guvernatorul modern – simbolizează latura spirituală a vieții, divinitatea, misticismul, frumosul și spiritul artistic, sensibilitatea, visul și imaginatia, iluziile și deziluziile, sacrificiul de sine).
▪ Sunt un semn mutabil, adaptabil la schimbare.
▪ Sunt un semn de apă (intuitiv, emoțional).
▪ In astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Pești/Neptun/casa a-XII-a (din zodiacul natural) reprezintă Divinitatea, Creatorul, Creația universală, totalitatea conștiinței, inconștientul colectiv, adevărul absolut și, implicit, nevoia de transcende granițele acestei realități. Acest lucru se poate manifesta, printre altele, pe cale spirituală (Peștii sunt arhetipul Preotului, al Misticului) sau prin diferite preocupări artistice (literatură, poezie, cinematografie, muzică; arhetipul Artistului, al Poetului, al Muzicianului).
▪ Idealizarea realității, iluziile și deziluziile. Deoarece realitatea concretă în care trăim este departe de a atinge perfecțiunea mult dorită, Peștii vor căuta, adeseori, să își creeze propria realitate, prin preocupările artistice, creative despre care scriam sau, pur și simplu, căutând să vadă în ea ce are mai bun și mai frumos (“potențialul”) sau proiectându-și asupra sa visele și idealurile. În cazuri extreme, “trezirea la realitate” poate fi dureroasă și poate duce la pierderea inocenței specifice acestui arhetip.
▪ De la iubirea necondiționată la sacrificiul de sine. Firi sensibile, generoase, empatice și altruiste, Peștii vor fi printre primii care își vor dori să îi ajute pe cei aflați în nevoie, pe cei bolnavi, pe cei suferinzi sau aflați în situații defavorizate (arhetipul “Salvatorului”, al “Martirului”). Pentru a nu ajunge din postura de Salvator în cea de Victimă, una dintre lecțiile fundamentale în cazul Peștilor, va fi să învețe să ofere ajutor cu discernământ (pe modelul oferit de semnul opus – Fecioară) atunci când este, într-adevăr, nevoie de el și/sau atunci când este solicitat, să îi învețe și pe ceilalți să pescuiască, nu să pescuiască în locul lor (să ajute, dar cu măsura și fără să se sacrifice). Sub eticheta “iubirii necondiționate” sau a “iubirii idealizate” (din nou, fără discernământ) se pot ascunde și
relațiile disfuncționale, în care există iluzia “salvării” partenerului: în care sunt tolerate comportamente abuzive, în care se ajunge la pierderea identității de sine, în care predomină sentimentul de vină, de a nu fi suficient de bun pentru a primi afecțiune, în care există iluzia că iubirea poate face minuni etc.
▪ Absența granițelor. Acest arhetip se caracterizează și prin “absența granițelor” (Neptun – zeul mării) sau prin “granițe slăbite” în raport cu cei cu care interacționează. În sens pozitiv, empatizează foarte ușor, rezonează, înțeleg și, mai ales, simt foarte bine emoțiile, trăirile celorlalți, sunt foarte receptivi la nevoile acestora; se pot adapta foarte ușor la o situație sau la un context (de aceea unii dintre cei mai buni actori au marcaj puternic de Pești –intră foarte ușor într-un anumit rol). În sens negativ, pot ajunge să fie confuzi cu privire la adevărata lor natura,” să își piardă identitatea”, să se încarce prea mult cu energia celorlalți.
▪ Intuiția și abilitățile extrasenzoriale. Firi foarte sensibile și intuitive, Peștii au uneori abilități psihice ieșite din comun (pot accesa anumite informații de la nivel subconștient, pot avea vise premonitorii, abilități de medium, capacități de vindecător (îi putem întâlni în domenii legate de vindecare, terapii alternative, naturiste, reikki etc.).
▪ Fuga de realitate și adicțiile. Atunci când realitatea este percepută ca fiind mult prea grea sau când așteptările/idealurile sunt mult prea mari, Peștii pot căuta alinare și refugiu în tot felul de adicții (alcool, droguri, diferite substanțe, filme, jocuri, pariuri, sex etc.), menite să compenseze sentimentul de inadecvare, de singurătate, absența speranței etc. Însă, ieșirea din această situație va rămâne confruntarea realității (oricât de tentant ar putea fi să aleagă “calea evadării” și a fugii de realitate), precum si constientizarea faptului că sunt sunt singurii responsabili de propria fericire și că doar ei, cu efort, perseverență, meticulozitate și discernamant (din nou, pe modelul Fecioarei) pot acționa în direcția respectivă.
▪ Pentru a-și reîncărca bateriile și pentru a se reconecta la sine, Peștii au nevoie de mai multă odihnă și relaxare (față de alte semne zodiacale), de timp petrecut în liniște, în singurătate, în meditație și, de câte ori au ocazia, în mijlocul naturii (mai ales aproape de apă).

☆☆☆ Luna nouă în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna/Soare în Pești în sextil cu Uranus în Taur
(Soare în Pești în sextil cu Uranus în Taur între 21-23.02.2020; aspect exact pe 22.02.2020, înainte de Luna nouă)
▪ Luna/Soare în Pești în sextil cu Marte în Capricorn
(Soare în Pești în sextil cu Marte în Capricorn între 22-28.02.2020; aspect exact pe 25.02.2020, după Luna nouă)
▪ Luna/Soare în Pești în trigon cu Nodul Nord în Rac
▪ Luna/Soare în Pești în conjuncție cu Mercur retrograd în Pești
▪ Jupiter în Capricorn în sextil cu Neptun în Pești (între 14.02-27.02; aspect exact pe 20.02.2020); aspectul se va repeta pe 27.07.2020 și pe 12.10.2020

Având în vedere energia semnului zodiacal unde are loc Luna nouă, este o perioadă excelentă, la nivel colectiv, pentru a ne (re)întoarce către spiritualitate, pentru a căuta să dăm un sens nou vieții noastre, dincolo de ce se întâmpla concret în lumea materială în care trăim sau, pur și simplu, pentru a da frâu liber potențialului artistic, creativ, care există în fiecare dintre noi.
Dacă realitatea este asemenea unui tren cu multe vagoane, punerea sa în mișcare nu poate avea loc fără o locomotivă, fără un vis sau fără un ideal către care să tindem, fără speranța și încrederea că putem ajunge acolo unde ne dorim. Da, este necesar să facem tot ce ține de noi pentru a ne transforma visele în realitate, dar, la fel de important este să nu le blocăm, să nu ne pierdem credința, să plantăm semințele și să lăsăm Universul să le ajute să rodească. Luna nouă în Pești ne reamintește, astfel, să avem mai multă încredere în noi, să îndrăznim să privim dincolo de “acum și aici”, să fim atenți la ceea ce simțim, la ce ne spune intuiția.

Luna nouă în Pești este și un îndemn spre a încerca să fim mai buni, atât cu noi, cât și cu cei din jurul nostru, mai empatici și mai toleranți. Iar aspectul armonios făcut de Luna nouă cu Nodul Nord în Rac, ne va ajuta să ne îndreptăm mai mult atenția către nevoile emoționale ale copilului nostru interior, să ne acceptăm și să ne iubim mai mult pentru ceea ce suntem și să privim adultul care am devenit cu mai multă compasiune, toleranță și înțelegere. Pentru că doar astfel, acceptându-ne și iubindu-ne pe noi, îi putem accepta și iubi și pe cei ceilalți, cu adevărat.

Luna nouă formează aspecte pozitive, armonioase cu Uranus în Taur și cu Marte în Capricorn (cei trei formează o configurație specială numită “triunghi minor”), ceea ce va face să ne fie cu atât mai ușor să accesăm energia respectivă. Indiferent de domeniile de viață activate de Luna nouă pentru fiecare dintre noi, atmosfera generală va fi una pozitivă, de încredere în forțele proprii și în schimbările pe care intenționăm să le facem. Așa cum vă spuneam și în articolul anterior, va fi o perioadă dinamică, în care vom simți că avem suficientă voință, energie, curaj, determinare (Marte în Capricorn) pentru a pune lucrurile în mișcare dar, si o perioadă marcată de o nevoie destul de puternică de a sparge cumva monotonia, de a face lucrurile într-o manieră diferită, nouă, inovativă (Uranus în Taur).

În același timp, să nu uităm ca Mercur este retrograd, ceea ce înseamnă că tot ce ține de zona de comunicare/transmitere, primire de informații/gânduri/idei va intra “sub lumina reflectoarelor” (se vor intensifica aceste activități mercuriene). Alfel spus, ne putem grăbi să acționăm într-o direcție sau alta, fapt care poate duce la încurcături, neînțelegeri, confuzii etc.
Ca să fie și mai simplu de înțeles, gândiți-vă că avem: 1) Luna nouă – dorința de a face ceva nou într-un anumit domeniu de viață, de a seta niște intenții, 2) Marte/Uranus – încrederea, curajul de a acționa și 3) Mercur retrograd – foarte multe gânduri, idei, discuții, soluții și dorința de a face ceva ACUM (“graba”, “nerăbdarea”). În acest context există posibilitatea să luăm prima idee care ne vine în minte, să considerăm că e cea mai bună și, evident, să ne grăbim să o și punem în aplicare, pentru ca mai târziu să realizăm că nu am luat în considerare x, y, z.
Tocmai de aceea, ideal ar fi ca, în această perioadă, să venim cu o abordare nouă, diferită, curajoasă (Marte/Uranus), dar în ceea ce privește situații/experiențe/gânduri mai vechi și să ne oferim timpul necesar pentru analizarea, procesarea informațiilor. De exemplu, dacă de un timp mă tot gândeam să îmi cumpăr mașină și voiam modelul X, acum pot să realizez că modelul Y ar fi mai potrivit (poate apare o ofertă mai bună, constat că e mai încăpătoare etc.). Adică intenționez să fac ceva diferit, dar pornind de la o situație/dorință anterioară, reevaluată, regândită, reanalizată. Dacă, însă, dorința de a achiziționa o mașină este ceva nou pentru mine, poate ar trebui să mă mai temperez un pic și să analizez mai mult situația.
Despre Mercur retrograd am scris aici.

Revenind la ideea de vise, dar de data aceasta, vise pentru care am făcut/facem ceva pentru a le ajuta să se materializeze, tot în această perioadă Neptun, guvernatorul Peștilor se află într-o relație armonioasă cu Jupiter în Capricorn. Așa cum vă spuneam și în ultima astro-poveste, ultimele două săptămâni din februarie reprezintă o perioada favorabilă transformării unor astfel de „vise”, dorințe, idealuri (Neptun în Pesti) în realitate (Jupiter în Capricorn), atâta timp cât credem în noi înșine și acționăm în direcția dorită.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, iți mulțumesc pentru că eşti aici.

Pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești, tot ce trebuie să faci este să dai like paginii https://www.facebook.com/Astro.Kikiana.

Berbec (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Taur (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor;
Gemeni (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Rac (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Leu (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Fecioară (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Balanță (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate;
Scorpion (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Săgetator (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Capricorn (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Varsător (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Pești (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *