Perioada 3-9.02.2020 din punct de vedere astrologic.
“Mercur în Pești și Venus în Berbec. Curaj și vulnerabilitate în iubire/relații”

În comparație cu luna ianuarie, care a fost destul de intensă emoțional pentru mulți dintre noi, prima săptămână din februarie se anunță mult mai liniștită. Nu este o săptămână lipsită de evenimente astrologice, dar atmosfera generală este mult mai blânda, iar aspectele făcute de “jucătorii de pe bolta cerească” sunt, în general, pozitive.

Principalele evenimente care au loc săptămâna aceasta sunt: intrarea lui Mercur în Pești, intrarea lui Venus în Berbec și Luna plină în Leu (despre aceasta din urmă voi reveni cu o astro-poveste dedicată în zilele următoare).

Odată cu intrarea lui Mercur în semnul Peștilor modul în care vom comunica, vom interacționa și vom face schimb de informații va fi marcat de mai multă sensibilitate, delicatețe și empatie față de interlocutorii noștri. Ne vom exprima cu mai multă blândețe și cu mai mult tact și vom fi mai atenți la efectele pe care cuvintele noastre le pot avea asupra celorlalți. Per ansamblu, nevoia noastră de a comunica poate fi mai redusă (versus perioada anterioară cât Mercur a fost în Berbec), putem fi mai introvertiți, mai retrași, mai puțin dornici de agitație sau hărmălaie.

Este o perioadă excelentă pentru activități creative, artistice, care presupun o imaginație mai bogată, pentru a petrece timp în natură sau pentru a ne îndrepta mai mult atenția către latura spirituală a vieții.
În același timp, este posibil să ne vină ceva mai greu să ne menținem mai mult timp „ancorați în realitate” și să trebuiască sa depunem mai mult efort pentru a nu ne fi distrasă atenția, pentru a rămâne concentrați pe ce avem de făcut (mai ales dacă activitățile respective presupun atenție, disciplină, rigurozitate).
De asemenea, dacă anumite situații nu sunt pe placul nostru, în loc să le confruntăm, cu Mercur în Pești ne poate veni mult mai ușor să găsim tot felul de mijloace prin care să le evităm, alegând “fuga de realitate”. Evident, nu ar fi de dorit să se întâmple asta, tocmai de aceea este bine să avem în vedere și această tendință pentru a vedea ulterior ce comportamente alegem să adoptăm.

În mod deosebit, perioada de mijloc a săptămânii viitoare (marți-joi), este foarte bună pentru activități care presupun creativitate, ingeniozitate, spontaneitate, ieșit din zona de confort (la nivel mental), imaginație bogată etc. Este și o perioadă foarte bună pentru a interacționa, pentru a socializa, pentru că dincolo de faptul că ne vom simți foarte bine, din discuțiile avute pot reieși idei sau soluții excelente, care să ne ajute să facem un pas înainte în direcția care ne interesează.

În altă ordine de idei, Mercur a intrat în “perioada de umbră”, urmând ca la jumătatea lunii februarie să își înceapă mișcarea aparent retrogradă (din Pești va trece iar în Vărsător, pentru a reveni apoi în Pești). Voi reveni cu un articol separat pe acest topic, dar important de reținut pentru moment este faptul că evenimentele care au loc până în jur de 17 februarie vor fi reanalizate, readresate, regândite în perioada de retrogradare, adică între 17 februarie și 10 martie, pentru ca abia după 10 martie, când Mercur își încheie mișcarea retrogradă să putem ajunge la niște concluzii. Altfel spus, încercați să fiți atenți la ce se întămplă în primele două săptămâni din februarie, dar nu vă grăbiți să puneți etichete sau să dați verdicte înainte de a avea toate informațiile, pentru că mai târziu s-ar putea să analizați situațiile respective dintr-o alta perspectivă, iar concluziile să fie într-o oarecare măsură diferite față de cele la care ajungeți acum.

☆☆☆ Vor beneficia cel mai mult de tranzitul lui Mercur în Pești: Peştii, Racii, Scorpionii (semnele de apă) și Taurii, Capricornii, Fecioarele (semnele de pământ) – Ascendent, Soare/zodie, Lună

În ceea ce privește modul în care ne vom raporta la iubire/relații, la începutul săptămânii trecem de la nevoia de intensitate, pasiune (sextilul Venus/Pluto care a avut loc la sfârșitul săptămănii trecute) la nevoia de siguranță și stabilitate (Venus/Saturn). Dacă suntem singuri, vom fi interesați de o relație nouă în măsura în care întrezărim în ea un potențial pe termen mai lung, iar dacă suntem într-o relație stabilă, închegată, este o perioadă bună pentru a ne reaminti motivele care ne-au adus împreună sau, pur și simplu, pentru a petrece niște momente frumoase alături de partenerii noștri.

Spre sfărșitul săptămănii (vineri) Venus iese din Pești și intră în Berbec, ceea ce face ca modul în care ne raportăm la iubire/relații să se schimbe în săptămânile următoare. Cu Venus în Berbec vom fi mai curajoși, mai îndrăzneți și vom acționa destul de instinctiv la acest capitol (versus perioada anterioară cât Venus a fost în Pești, perioadă în care am fost mai prudenți, mai rezervați, mai sensibili, romantici etc.).
Cu Venus în Berbec, nu vom avea o atitudine pasivă, nu vom lăsa lucrurile să se desfășoare “la voia întămplării”, ci vom acționa, vom lua inițiativa. Este o perioadă foarte bună pentru a aprinde scânteia în relații și pentru a ne bucura de mai multă pasiune. Vom fi mai puțin interesați de “stabilitate” sau de ce se întâmplă pe termen mai lung, cât de bucuria pe care iubirea ne-o poate oferi “aici și acum”. Însă, având în vedere că Mercur este în Pești (mai timid, mai rezervat), s-ar putea să ne vină mai ușor să acționăm pentru a ne arăta interesul, decât să exprimăm în cuvinte ceea ce simțim.

☆☆☆ Vor beneficia cel mai mult de tranzitul lui Venus în Berbec: Berbecii, Leii, Săgetătorii (semnele de foc) și Balanțele, Vărsătorii, Gemenii (semnele de aer) – Ascendent, Soare/zodie, Lună

Duminică și la începutul săptămânii următoare ne putem simți ceva mai vulnerabili în iubire/relații. Dincolo de faptul că avem Lună plină și oricum simțim lucrurile mai intens, este posibil ca anumite răni sufletești mai vechi (unele produse chiar în copilărie sau adolescență) să fie reactivate. Să simțim că nu primim iubirea de care avem nevoie, că nu merităm să primim iubire (de ex. pentru că nu am primit afecțiune în familia de origine) sau , pur și simplu, să primim anumite mesaje sau să vedem anumite comportamente la partenerii noștri care să ne reamintească de momente în care ne-am simțit vulnerabili în trecut. Dacă este cazul, indiferent care este cauza care stă la baza durerii din prezent, este un moment foarte bun pentru a reflecta și pentru a face distincție între ce s-a întâmplat în trecut și situația de acum. Conștientizarea, asumarea trecutului (pe care, oricum, nu îl putem schimba) reprezintă un prim pas spre vindecare. Chiar dacă ne simțim răniți, nu ar fi de dorit să reacționăm agresiv (să răspundem durerii provocând o nouă durere), pentru că sunt șanse mari ca cei care “ne provoacă” acum nici măcar să nu realizeze efectele pe care gesturile sau vorbele lor le au asupra noastră.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.

Tranzitele săptămânii:
▪ 3.02.2020 Mercur intră în Pești (între 3.02.-4.03.2020); se află în perioada de umbră până pe 17.02.2020, când staționează retrograd
▪ 4.02.2020 Venus în Peşti în sextil cu Saturn în Capricorn (între 3-4.02)
▪ 5.02.2020 Mercur în Peşti în sextil cu Uranus în Taur (între 4-6.02)
▪ 7.02.2020 Venus intră în Berbec (între 7.02-5.03)
▪ 9.02.2020 Lună plină în Leu
▪ 10.02.2020 Venus în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 9-11.02)

Nu uita să dai like paginii https://www.facebook.com/Astro.Kikiana, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești! Te aștept cu drag!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *