Lună plină în Leu – 9.02.2020
“Exprimă-ți potențialul creativ!”

Putem și este de dorit să strălucim, să ne exprimăm potențialul creativ, să trăim cu poftă și dragoste de viață, atâta timp cât nu uităm că scânteia divină este în fiecare dintre noi și că suntem cu toții Creatori și parte a Creației universale.

În data de 9 februarie 2020, la 09:33 (ora României) avem Lună plină în Leu (Luna în Leu se va afla în opoziție cu Soarele din Vărsător, la aprox.20 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Ea este totodată personalitatea noastră de bază, imaginea, conștiința de sine a sufletului nostru în această existență (cum ne raportăm la noi înșine, la mediul în care trăim/din care provenim, la relația cu familia de origine și în special cu mama, la generațiile anterioare). Soarele reprezintă energia vieții, “scopul”, intenția cu care venim pe lume, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți și, totodată, modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și presupune că, în următoarele aproximativ două săptămâni, anumite aspecte sau situații din viața noastră (ce au legătură cu domeniile asociate casei din harta natală unde are loc Luna plină) vor ajunge în faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate și vom ajunge la unele concluzii, in funcție de care vom putea acționa pe viitor (vom vedea ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și la ce putem renunța în domeniile respective).
▪ Vă reamintesc că atunci când este lună plină, emoțiile noastre ajung și ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment, nu este indicat să luăm decizii importante deoarece ne putem răzgândi ulterior (de preferat ar fi să acționăm când luna este in creștere și nu in descreștere).

☆☆☆ Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Leu

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Leului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteti) și apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul în Gemeni, Soarele în Capricorn > Voi urmări informațiile pentru Gemeni (Ascendent) și apoi cele pentru Capricorn (zodie).
▪ Cei mai impactați de Luna plină: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 15-25 grade (în semnele zodiacale menționate).

☆☆☆ Luna plină în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

Ca de fiecare dată cand avem Lună plină, este necesar să aducem în echilibru, în viața noastră personală, două tipuri opuse de energii: cea dată de Luna în Leu, respectiv cea specifică Soarelui din Vărsător. Pentru a putea înțelege mai bine atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) ce presupun cele două arhetipuri.

a. Arhetipul Leu

▪ Leul este guvernat chiar de Soare (reprezintă, așa cum spuneam mai sus, scopul, sensul vieții; modul în care integrăm și manifestăm în această viață intenția de evoluție; nevoia de auto-individualizare și de exprimare a creativității; nevoia de a străluci; focusul pe sine, egocentrismul; nevoia de putere, de a conduce etc.)
▪ Este un semn fix, stabil, dar și mai rigid, refractar la schimbare.
▪ Este un semn de foc, pasional, curajos; are nevoie să simtă că trăiește din plin, că se bucură de viață.
▪ Nevoia de auto-actualizare și de exprimare a creativității. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a (din zodiacul natural) este asociat cu nevoia de auto-actualizare, de exprimare a potențialului creativ. Leul va face tot ce îi stă în putință pentru a străluci, pentru a își exprima creativitatea, pentru a da vieții sale un sens (va căuta să manifeste și să integreze în viața sa potențialul său creativ, pentru a deveni tot ceea ce simte și crede că poate să devină). Va căuta să se pună în valoare, să se facă remarcat prin trăsăturile sale unice, speciale. De multe ori, va avea înclinații artistice și un caracter dramatic, teatral. Ca arhetip, reprezintă Creatorul, Artistul.
▪ Nevoia de apreciere. Toate semnele de foc au într-o anumită măsură sentimentul unui “destin special” pe care îl au de realizat în această viață și acest lucru este cu atât mai puternic în cazul Leului (fiind guvernat de Soare). El va căuta nu doar să își exprime potențialul creativ pentru a da vieții sale un sens ci va simți, în același timp, o nevoie puternică de a fi apreciat, văzut, respectat, aplaudat, admirat pentru ceea ce este, de a îi fie recunoscute talentele etc. Se va simți natural în lumina reflectoarelor, în centrul atenției. În sens negativ, poate fi extrem de plin de sine, orgolios, poate avea iluzii de grandoare și poate afișa un comportament dramatic, teatral (mai ales dacă nu primește recunoasterea de care are atâta nevoie).
▪ Nevoia de putere. Arhetipul Leu/Soare este asociat și cu nevoia de a conduce, de a deține puterea (Soarele se află în centrul sistemului solar). În sens pozitiv, va reprezenta o sursă de inspirație, un exemplu pentru ceilalți, prin dragostea sa de viață, prin modul în care reușește să îi dea un sens, prin ceea ce creează. Va conduce cu generozitate, cu bunătate, va fi loial și generos față de cei pe care îi conduce. În sens negativ, orgoliul exacerbat, iluziile de grandoare sau faptul că nu se simte apreciat îl pot face să abuzeze de puterea sa, să fie excesiv de autoritar, despotic sau să acumuleze frustrări (se poate simți invidios pe succesul altora). Ca arhetip reprezintă Regele/Regina.
▪ Curajul și riscurile. Pentru a-și realiza “destinul special”, Leul își va asuma anumite riscuri și va da dovadă de mult curaj în acțiunile sale. (Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a este asociat și cu jocurile de noroc).
▪ Nevoia de iubire și romantism; “aventurile”. Leul are nevoie să fie apreciat, admirat, să se bucure de viață, să simtă că trăiește din plin, să iubeasca și să se simta iubit (Leul/Soarele guvernează inima și Plexul solar). Dacă aceste nevoi nu îi sunt împlinite în relația în care se găsește (sau dacă există probleme la capitolul “stimă de sine”), Leul va căuta aprobarea, validarea în ceilalți și, implicit, în relațiile de iubire. De aici asocierea acestui arhetip cu nevoia de a iubi, de a fi îndrăgostit, dar și cu ideea de risc, de “aventură”.
▪ Relația cu copiii și cu copilul interior. Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a este asociat și cu relația pe care o avem cu copiii (“rodul” suprem al creativității noastre) și, implicit, cu copilul interior. Modul în care Leul își va exprima creativitatea, individualitatea este strâns legat de relația pe care o are ca adult cu copilul interior, iar această relație va fi, la rândul său, impactată de modul în care exprimarea creativității a fost susținută, permisă, încurajată (sau nu) în familia de origine.
▪ Imaginea tatălui. Arhetipul Leu/Soare/casa a-V-a este corelat și cu imaginea tatălui (principiul masculin; Creatorul; sursa vieții versus Luna/Rac – principiul feminin, imaginea mamei).

b. Arhetipul Vărsător

▪ Vărsătorul este considerat unul dintre cele mai excentrice semne zodiacale fiind guvernat de: Saturn (guvernatorul tradițional – reprezintă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; asumarea responsabilității; nevoia de respect și integritate; nevoia de autoritate; în sens negativ, Saturn poate reprezenta anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; blocaje emoționale) precum și de: Uranus (guvernatorul modern – nevoia de individualizare, de independență, de exprimare a originalității, de adevăr, aplecarea către nou, modern, stiințe de graniță; în sens negativ, poate reprezenta situații șocante, traume la nivel mental).
▪ Este tot un semn fix, stabil, dar și mai rigid, refractar la schimbare.
▪ Este un semn de aer: intelectual, rațional;
▪ Principalele caracteristici ale Vărsătorului sunt:
– spiritul de revoltă (nevoia de a se elibera de regulile, modelele mentale, sociale, emoționale, psihologice impuse de către societate sau de către familie (Saturn), modele care îl fac să se simtă îngrădit, limitat, restricționat);
– nevoia de individualizare (de a își exprima unicitatea, originalitatea, ce are specific, unic, într-o manieră aparte, excentrică și uneori șocantă pentru cei din jur);
– tedința de a inova și orientarea către progres și viitor (preocuparea față de tot ce este nou, modern, inovativ, științific, față de ocult etc.);
– preocuparea față de binele societății și, implicit, implicarea în tot felul de activități și cauze sociale, umanitare;
– nevoia de apartenență la un grup (asocierea cu persoane cu care are preocupări, interese comune);
– obiectivitatea, detașarea emoțională.
Mai multe detalii despre acest arhetip găsiți în astro-povestea dedicată fenomenului de Lună nouă în Vărsător, care a avut loc în data de 24.01.2020: https://www.astropovesti.ro/2020/01/18/luna-noua-in-varsator-20-01-2020-croieste-ti-viitorul-dupa-chipul-si-asemanarea-ta/

☆☆☆ Luna plină în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Leu în trigon/Soare în Vărsător în sextil cu Marte în Săgetator
▪ Luna în Leu în relație de inconjuncție cu Neptun în Pești
▪ Venus în conjuncție cu Chiron în Berbec între 9-11.02.2020 (aspect exact pe 10.01.2020, după Luna plină)

Având în vedere caracteristicile semnului zodiacal unde va avea loc această Lună plină, ne putem aștepta, ca în această perioadă accentul să fie pus pe nevoia noastă de a străluci, de a ne exprima creativitatea, de a manifesta ce avem mai bun și mai frumos. Vom dori să ne bucurăm mai mult de viață, să simțim că trăim din plin, că suntem puternici și în control, că suntem făuritori ai propriului destin.
Indiferent de domeniile din viața noastră unde se va manifesta această Lună plină, tendința va fi de a privi cu încredere și cu optimism culminările, rezultatele, concluziile la care vom ajunge.

În același timp, vă spuneam că Luna plină presupune să aducem în echilibru două tipuri opuse de energii, cea specifică Leului, respectiv cea a Vărsătorului. Adică să ne manifestăm creativitatea, să ne punem în valoare, să facem tot ce ține de noi pentru a straluci (Leu), dar, în același timp, să ne privim cu obiectivitate și cu un dram de detașare (Vărsător). Chiar dacă din perspectiva noastră subiectivă ne putem simți “centrul Universului”, cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai deștepți (Leu), este important să conștientizăm că suntem parte dintr-un grup, dintr-o societate, dintr-un întreg (Vărsător) și că și ceilalți au dreptul să strălucească, să fie văzuți, apreciați, admirați. Felul nostru unic, special de a fi, acțiunile noastre (Leu) trebuie să aibă în vedere binele general, al grupului, al sistemului, al societății din care facem parte (Vărsător), pentru a ne putea bucura de apreciere, de recunoaștere. De ex., chiar dacă un artist este foarte talentat, “va fi taxat” de către societate dacă este extrem de orgolios, daca nu respectă munca celorlalți artiști, dacă are complexe de superioritate, nu va beneficia de iubirea publicului și, implicit, “strălucirea” sa va fi “umbrită”.

▪ Aspectul benefic, pozitiv făcut de Marte (instinct, acțiune) cu Luna plină ne va da energia, forța și curajul pentru a acționa în direcția pe care dorim să mergem. Ne va veni natural să ne exprimăm, să ne punem în valoare, iar rezultatele, concluziile la care vom ajunge în această perioadă vor fi de așa natură încât să ne determine să acționăm în continuare în direcția respectivă, cu optimism, bucurie și cu încredere în forțele proprii.

▪ Luna plină se află și într-o relație de inconjuncție cu Neptun din Pești, relație care merită, din punctul meu de vedere, o atenție deosebită.
Inconjunctia presupune o relație de tensiune, de “criză” între două elemente care nu au, teoretic, nimic în comun și cu care, tocmai de aceea, ne e mai greu să lucram (bineînțeles, nu și imposibil).
În cazul acesta, relația de inconjuncție are loc, pe de o parte, între Luna în Leu (semn de foc, fix), care pune accentul pe nevoia de auto-individualizare, de manifestare a potențialului creativ, de putere și de control, adică pe nevoile proprii și, pe de altă parte, Neptun din Pești (semn de apă, mutabil), care sugerează idee de divinitate, de iubire universală, de empatie și compasiune, de jertfă și sacrificiu, dar și de iluzii/deziluzii.
Problema (criza) subliniată de inconjuncție poate să apară dacă ne concentrăm exclusiv pe noi și pe nevoile noastre, dacă facem abuz de putere și de autoritate, dacă ne lăsăm conduși de orgolii și de complexe de superioritate sau dacă acțiunile noastre sunt egoiste (manifestările negative ale Leului). În acest caz, “riscul” este ca lumea, societatea, Universul din care facem parte să se întoarcă împotriva noastră și să ne taxeze (așa cum spuneam mai sus), să nu mai fim admirați, respectați, iubiți și să ajungem să ne pierdem credința (Neptun) în darurile pe care le avem.
Ieșirea din acest impas presupune ajustarea celor două tipuri de energii, pentru a putea funcționa. Adică folosirea a ceea ce avem mai bun și mai frumos în noi pentru a crea, pentru a ne exprima, dar având tot timpul în minte și în suflet faptul că suntem parte a Creației universale, pe care acțiunile noastre trebuie să o slujească. De aici, nevoia de empatie și compasiune, de a le oferi și celorlalți din darurile noastre, de a ajuta (Neptun), fără orgolii, abuzuri de putere sau iluziile de grandoare (Leu), dar și fară a ne sacrifica sau a ne poziționa în rol de victimă sau salvator universal (Neptun).

▪ Despre conjuncția Venus/Chiron am scris aici: https://www.astropovesti.ro/2020/02/02/perioada-3-9-02-2020-din-punct-de-vedere-astrologic-mercur-in-pesti-si-venus-in-berbec-curaj-si-vulnerabilitate-in-iubire-relatii/

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, iți mulțumesc pentru că eşti aici.

Pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești, nu uita să dai like paginii https://www.facebook.com/Astro.Kikiana. Te aștept cu drag!

……………………………………….
Berbec (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Taur (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Gemeni (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Rac (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de cumpăra/vinde;
Leu (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Fecioara (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Balanta (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor;
Scorpion (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Săgetator (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Capricorn (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Varsător (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Pesti (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *