Lună nouă în Vărsător – 24.01.2020
“Croiește-ți viitorul după chipul și asemănarea ta!”

În data de 24 ianuarie 2020, la 23:42 (ora României), avem un nou fenomen de Lună nouă. Luna va fi în conjuncție cu Soarele: atât Luna cât și Soarele se vor află în Vărsător, la aprox. 4 grade.

Este o Lună nouă tensionată, care ne vorbește despre nevoia de a ne elibera de restricții și limitări impuse de către alții, de a ieși din zona de confort și de a ne exprima individualitatea.

☆☆☆ Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Ea este totodată personalitatea noastră de bază, imaginea, conștiința de sine a sufletului nostru în această existență (cum ne raportăm la noi înșine, la mediul în care trăim/din care provenim, la relația cu familia de origine și în special cu mama, la generațiile anterioare). Soarele reprezintă energia vieții, “scopul”, intenția cu care venim pe lume, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți și, totodată, modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Cele aproximativ două săptămâni după ce Luna nouă are loc (cât se află în faza de creștere și până la următoarea Lună plină) reprezintă o perioadă favorabilă pentru a iniția anumite acțiuni și proiecte sau pentru a seta diferite intenții (și mai puțin pentru a le pune în practica). Creionăm acum un capitol nou din viața noastră, ale carui roade le vom putea culege și de care ne vom bucura odată cu fenomenul de Lună plină care va avea loc în același semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ Vă reamintesc că atunci când este Lună nouă (cât Luna este încă “invizibilă”), suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment nu este indicat să luam decizii importante deoarece ne putem răzgândi ulterior (este de preferat să acționăm când luna este în creștere și vizibilă cu „ochiul liber”).

☆☆☆ Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Vărsător:

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Vărsătorului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul în Gemeni, Soarele în Capricorn > Voi urmări informațiile pentru Gemeni (Ascendent) și apoi cele pentru Capricorn (zodie).
▪ Cei mai impactați de Luna nouă: Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 1-9 grade (în semnele zodiacale menționate).

☆☆☆ Luna nouă în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, este important să vedem care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Vărsător

▪ Vărsătorul este considerat unul dintre cele mai excentrice semne zodiacale fiind guvernat de: Saturn (guvernatorul tradițional – reprezintă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; asumarea responsabilității; nevoia de respect și integritate; nevoia de autoritate; în sens negativ, Saturn poate reprezenta anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; blocaje emoționale) precum și de: Uranus (guvernatorul modern – nevoia de individualizare, de independență, de exprimare a originalității, de adevăr, aplecarea către nou, modern, stiinte de graniță; în sens negativ, poate reprezenta situații șocante, traume la nivel mental).
▪ Este un semn fix, stabil, muncitor, dar și mai rigid, refractar la schimbare.
▪ Este un semn de aer: intelectual, rațional; (o confuzie des întâlnită este considerarea Vărsătorului drept un semn de apă).
▪ Nevoia de individualizare și spiritul de revoltă. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Vărsător/Uranus/casa a-XI-a (din zodiacul natural) este asociat cu nevoia de a ne elibera (Uranus) de regulile, modelele mentale, sociale, emotionale, psihologice impuse de către societate, familie (Saturn), modele care ne îngrădesc, ne limitează, ne restrictionează și care încearcă să ne facă să ne conformăm. De aici spiritul de revoltă specific Vărsătorului și nevoia de individualizare, dorința de a își exprima unicitatea, originalitatea, ce are specific, unic, într-o maniera aparte, originală și uneori șocantă pentru cei din jur. În sens pozitiv, Vărsătorul își va exprima originalitatea, va crea lucruri noi, va inova, va fi un deschizător de drumuri. În sens negativ, va încerca să fie altfel doar pentru a ieși în evidență, va șoca doar pentru a atrage atentia și se va revolta chiar și când nu are motive de revoltă.
▪ Tradiție versus inovație. Din faptul că Văsătorul are doi guvernatori (Saturn/Uranus), înțelegem mai bine de ce unii Vărsători vor respecta și vor urma mai mult tradiția, istoria, trecutul, de care se vor simți mai legați, mai atașați (Saturn), în timp ce alții (probabil cei mai mulți) vor simți o nevoie puternică de a se rupe de acestea și de a merge pe un drum nou, complet diferit (Uranus) de cel la care se așteaptă familia sau societatea în care trăiesc.
▪ Orientarea către progres și viitor. Vărsătorul este preocupat de tot ce este nou, modern, inovativ, științific (științe de graniță), de ocult (dar tot dintr-o perspectivă științifică, rațională). Despre Vărsători se spune adesea că sunt cu un pas înaintea vremurilor în care trăiesc. Acest arhetip este asociat și cu anumite momente de inspirație, de revelație pe care le putem avea, cu gânduri, idei cu privire la viitor.
▪ Memoria de lungă durată. Arhetipul Vărsătorului (prin Uranus) este asociat și cu memoria de lungă durată, cu acele “flash-uri” prin care ne putem aminti dintr-dată lucruri, situații care au avut loc cu foarte mult timp în urmă (de exemplu în copilărie, în perioada intrauterină sau în alte vieți).
▪ “Paradoxul Vărsătorului”. Pentru că se simte altfel decât cei din jur, excentric, într-o măsură destul de mare neînțeles, alienat, va căuta compania unor persoane cu care să poată rezona și cu care să își impărtășească viziunea mai neobișnuită asupra vieții (“neobișnuită” doar dacă ne raportăm la normele societății tradiționale). De aici și nevoia de apartenență la un grup și implicarea în tot felul de activități sociale (asocierea cu persoane cu care are preocupări, interese comune). Numai că aderarea la un grup va presupune din nou respectarea anumitor reguli și implicit anumite limitări și restricții, adică exact lucrurile pe care le respinsese inițial. Soluția ieșirii din acest labirint poate fi dată (ca și în cazul celorlalte semne zodiacale) de către semnul zodiacal opus (Leu), de la care poate învăța să își exprime caracteristicile unice, speciale (Leu), care îl diferențiază de ceilalți și să reziste presiunii grupului care ar putea încerca să îl facă să se conformeze sau să se adapteze. Și, mai ales, să își accepte felul său unic de a fi, chiar și cu riscul excluderii (în cazuri excepționale) din grupul respectiv. Sau, cum spunea Jeff Wolf Green, să învețe să fie „a group of one”, să aiba curajul de a-și asuma excentricitatea, dincolo de cerințele celorlalți, chiar dacă asta ar însemna să fie pe cont propriu.
▪ Implicarea în societate. Este un semn vizionar, inovativ, preocupat de binele societății, motiv pentru care se implică adesea în diferite cauze sociale, umanitare. Implicarea sa este una obiectivă, detașată și nu emoționala (este un semn de aer, rational, cerebral). Despre Vărsători se spune adesea ca “They love humankind but hate people”. Expresia nu are o conotație negativă, ci se refera la faptul că aceștia sunt mai interesati de problemele sociale, globale decât de problemele „mărunte” ale individului.

>>> Luna nouă în Vărsător reprezintă, la nivel colectiv, un moment foarte bun pentru a ne exprima individualitatea, originalitatea, pentru a îndrăzni să facem ceva nou, diferit, chiar dacă asta înseamnă să ieșim din zona de confort. Este o ocazie tocmai bună pentru a ne gândi la modul în care ne-au impactat evoluția regulile impuse de alții și pentru a începe să ne scriem propriile reguli. Fiți atenți la gândurile, ideile care vă vin în această perioadă, chiar dacă vi se par neobișnuite și lăsați “semințele” să rodească!

☆☆☆ Luna nouă în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna/Soare în Vărsător în careu cu Uranus în Taur
(Soare în Vărsător în careu cu Uranus în Taur între 22-24.01.2020; aspect exact pe 23.01.2020, înainte de Luna nouă)
▪ Luna/Soare în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec
▪ Venus în Pești în sextil cu Jupiter în Capricorn între 22.01.2020-24.01.2020 (aspect exact pe 23.01.2020, înainte de Luna nouă)
▪ Mercur în Vărsător în sextil cu Marte în Săgetător între 24-26.01.2020 (aspect exact pe 25.01.2020, după Luna nouă)

Aspectul tensionat făcut de Uranus cu Luna nouă în Vărsător va accentua extraordinar de mult energia revoluționară a acestui arhetip. Nevoia noastră de libertate va fi atât de mare încât vom fi foarte puțin toleranți față de orice încercare a cuiva sau a ceva de a ne îngrădi această libertate. Pe de altă parte, cred că la fel de mare va fi și dorința noastră de a începe să facem anumite lucruri într-o manieră care să ne reflecte mai mult personalitatea, gândirea, individualitatea (vom fi mai puțin influențabili). Ne vom gândi intens la viitorul nostru, ne vom face planuri, ne vom dori schimbarea și ne vom exprima cu tărie și încredere opiniile despre toate aceste lucruri în care credem (sextil Mercur în Vărsător /Marte în Săgetător).

Putem considera această Lună nouă un fel de mini-revoluție personală. Cine sunt eu în realitate, ce îmi doresc să realizez, ce așteptări am de la viitorul meu, de la viața mea și ce pot începe să fac diferit pentru a mă ajuta să ajung acolo? Ce reguli, obiceiuri, credințe (care nu îmi aparțin, care mi-au fost impuse de către alții și care mă limitează) trebuie să las în urmă pentru a putea să încep să strălucesc și să îmi trăiesc existența conform naturii mele individuale? Luna nouă ne invită să privim cât mai obiectiv (Vărsător/Uranus) starea în care ne aflăm și, pornind de acolo, să vedem ce dorim să schimbăm. Să lăsăm gândurile care ne vin acum să curgă liber, să nu le blocăm, indiferent cât de neobișnuite sau cât de greu de pus în practică ni s-ar putea părea! Iar, dacă visăm, să notăm imediat visele respective și să încercăm să decodificăm semnele, “mesajele” pe care le primim.

Uranus în aspect tensionat cu alte planete (cum se întâmplă acum) poate activa anumite “traume”, suferințe la nivel mental, mai vechi sau mai noi. Cu alte cuvinte, unele experiențe de acum, pot face trimitere către experiențe din trecut, când nevoia naturală de libertate, de exprimare a individualității noastre a fost atât de puternic îngrădită, încât am rămas cu anumite “sechele”. În aceste cazuri dorința de revoltă și de eliberare va fi cu atât mai puternică. Uranus în aspect tensionat sugerează o potențială traumă la nivel mental, dar și eliberarea, depășirea acelei traume, odată conștientizată. Mai mult, sextilul făcut de Chiron cu Luna nouă ne va ajuta, dacă nu să vindecăm complet anumite răni, măcar să le acceptăm și să trecem mai ușor peste ele, cu inima mai senină.

Este o perioadă în care putem experimenta tot felul de situații care să ne scoată din zona de confort, în care planurile ne pot fi date peste cap, în care comportamentele celorlalți ne pot lua prin surprindere, în care, la rândul nostru, putem fi “șocați” de anumite reacții, întâmplări. De aceea, este important să fim cât mai flexibili și să “go with the flow”. Ceea ce ne poate părea o provocare acum sau o “surpriză neplăcută”, poate să aibă rezultate foarte frumoase mai târziu, atâta timp cât suntem deschiși să primim ce are Universul să ne ofere. Dacă, de exemplu, ne dorim să ajungem din punctul A în punctul B și pe la jumătatea drumului constatăm că drumul este blocat și trebuie să ocolim, putem alege să ne enervăm pentru că pierdem o oră sau ne putem bucura de peisajele minunate pe care altfel nu am fi avut ocazia să le admirăm.

Este o perioadă bună pentru a ne înconjura de oameni cu care rezonăm la nivel mental (care ne acceptă așa cum suntem și pe care îi acceptăm așa cum sunt), pentru a ne implica în tot felul de cauze sociale, umanitare, pentru a ne gândi și la “binele colectiv”, dincolo de nevoile noastre individuale.

În iubire/relații, atmosfera generală va fi una de armonie și de înțelegere, de toleranță (sextil Venus/Jupiter), dar cred că și aici pot apărea surprize sau situații neașteptate, având în vedere contextul general, de acee, din nou, este important să nu fim foarte rigizi când vine vorba de planurile pe care ni le facem și să le acordăm partenerilor noștri libertatea de care au nevoie (dacă este cazul).

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie! 💙
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, iți mulțumesc pentru că eşti aici. 💙

……………………………………………………………….
Berbec (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor.
Taur (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Gemeni (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Rac (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Leu (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Fecioara (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate;
Balanta (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Scorpion (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Săgetator (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Capricorn (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de cumpăra/vinde;
Varsător (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.)
Pesti (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur.

fb-share-icon0

4 comentarii la „Lună nouă în Vărsător – 24.01.2020
“Croiește-ți viitorul după chipul și asemănarea ta!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *