LUNA NOUA IN SCORPION –
28 OCTOMBRIE 2019 “REGASESTE-TI PUTEREA INTERIOARA!”

In data de 28 octombrie 2019, la 05:39 (ora Romaniei), avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Scorpion, la aprox. 4 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (arata de unde venim, legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, identitatea, trasaturile care ne fac “sa stralucim”, pe care le vom dezvolta si le vom pune in valoare pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata, respectiv despre “scopul” cu care venim pe lume.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat se afla in faza de crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila pentru a initia anumite actiuni si proiecte sau pentru a seta diferite intentii (si mai putin pentru a le pune in practica). Creionam acum un capitol nou din viata noastra, ale carui roade le vom putea culege si de care ne vom bucura odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ Va reamintesc ca atunci cand este Luna noua (cat Luna este inca “invizibila”), suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (este de preferat sa actionam cand luna este in crestere si vizibila cu „ochiul liber”).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Scorpion:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pntru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie). In cazul meu, Luna noua va activa casa a-6-a (Scorpionul este al 6-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-11-a (Scorpionul este al 11-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna noua: Scorpionii, Taurii, Leii si Varsatorii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 1-10 grade (in semnele zodiacale mentionate).

☆☆☆ Luna noua in Scorpion – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Scorpionul este guvernat de Pluto, guvernatorul modern (Zeul Infernului, al intunericului), respectiv de Marte, guvernatorul traditional (Zeul razboiului).
In astrologia evolutiva (Jeff Green) Pluto este asociat cu legile naturale de evolutie, cu Sufletul, inteles ca o constiinta imutabila, care nu poate fi distrusa de la o existenta la alta, dar care se transforma, evolueaza si este, totodata, parte a constiintei universale. Mai precis, Pluto reprezinta intentiile si dorintele de evolutie ale Sufletului din vieti anterioare (adica “directia veche” de evolutie), respectiv punctul la care ne-am oprit si de unde ne continuam calatoria evolutiva in aceasta viata. (Intentiile si dorintele de evolutie ale Sufletului din aceasta existenta sunt indicate, la nivel individual si colectiv de catre punctul de polaritate/opus al lui Pluto).
▪ Este un semn de apa: sensibil, intuitiv, care se bazeaza pe emotii;
▪ Este un semn fix: stabil, constant, consecvent, mai putin dornic de schimbare;
▪ Arhetipul Scorpionului (prin guvernatorul sau Pluto) este corelat, in astrologia evolutiva, cu insusi Sufletul (in sensul mentionat mai sus) si presupune o serie de metamorfoze, de procese alchimice prin care acesta trebuie sa treaca, in procusul natural de evolutie.
▪ Psihologia constiintei umane.
Prin insasi natura sa, Scorpionul va cauta sa desluseasca mecanismele de functionare specifice psihologiei constiintei umane, care sunt cauzele, intentiille, motivatiile care stau la baza diferitelor emotii, trairi sau comportamente (“de ce?”-urile vietii), de unde si fascinatia sa fata de tot ce este ascuns, dincolo de suparafata, secret, misterios, intunecat, ocult sau tabu.
▪ Constientizarea si depasirea limitelor/ puterea si absenta puterii.
Odata cu acest proces de auto-cunoastere va deveni constient de natura sa (aferenta etapei de viata in care se gaseste), de ceea ce reprezinta el, de ce se afla sub controlul sau, de puterea pe care o detine, dar si de ceea ce nu este, de ceea ce ii lipseste, adica de limitele puterii sale. De aici atractia fata de orice poate reprezenta o sursa de putere (reprezentata de oameni, diferite forme / sisteme de cunoastere, bunuri / resurse materiale, bani, sex etc.) si incercarea de asimilare, de contopire cu acestea. In functie de nivelul de evolutie la care se afla, Scorpionul isi va folosi ulterior puterea obtinuta in sens pozitiv (de ex. ii va ajuta si pe altii sa creasca si evolueze; ii va invata cum sa obtina anumite resurse etc.) sau negativ (prin abuz de putere, prin incercarea de a domina, de a santaja, de a controla, de a manipula etc.).
▪ Acceptarea/rezistenta la schimbare.
In anumite cazuri, rezistenta Scorpionului fata de schimbare va fi atat de mare (energia sa este una fixa, de unde si atasementele atat de mari fata de stari, situatii, credinte, oameni, fata de modele emotionale, mentale din trecut etc), incat pentru ca metamorfoza Scorpionului sa se poata produce este absolut necesar (din punct de vedere evolutiv) sa aiba loc niste evenimente-cataclism care sa depaseasca prin impacul lor tocmai nevoia sa atat de puternica, subconstienta (Pluto) de securitate emotionala, mentala, materiala, spirituala (ce ii ingreuneaza sau ii impiedica evolutia). Astfel, modul in care Scorpionul va ajunge sa evolueze, mai lin sau mai abrupt, este determinat de acceptarea/adaptarea la diferitele transformari prin care el trebuie sa treaca, respectiv de rezistenta fata de aceste transformari. (De exemplu, daca o relatie este “toxica” si unul dintre parteneri considera ca “nu poate sa traiasca” fara celalalt, ea se va termina pentru ca, intr-un final, acesta sa isi poata regasi puterea in sine insusi, dupa un proces dureros de “moarte si renastere” plutonian.)
▪ Confruntarile/conflictele.
Aceeasi “lupta” intre vechi/trecut/elemente cunoscute (care tin de nevoia sa de securitate, de tot felul de atasamente) si nou/viitor/elemente necunoscute (la fel de atragatoare prin prisma “puterii” pe care o simbolizeaza ex. alti oameni, alte valori, principii, credinte cu care Scorpionul ajunge sa intre in contact etc.) poate genera o serie de conflicte (interne – cu sine insusi sau externe – cu ceva din realitatea exterioara) care sa contribuie, intr-un final, la procesul sau de crestere si de evolutie (ex. un conflict intern intre o anumita educatie sau anumite valori primite in familie si valorile mediului in care ajunge sa traiasca poate duce la transformarea radicala a modului in care Scorpionul percepe viata etc.).
▪ Iubirea/frica de iubire.
Nevoia de securitate a Scorpionului se poate manifesta in iubire prin crearea unor legaturi stabile, asumate, puternice, intense, bazate pe incredere si daruire totala (iubirea scorpionica este una “totala”, la nivel emotional, fizic, mental, spiritual). La polul opus, din teama de pierdere a controlului si a puterii prin iubire se poate ajunge la posesivitate, gelozie, spionat, tradari, obsesii, frica de intimitate sau de a fi vulnerabil, manipulari, abandon, violenta sexuala etc.
▪ Pentru a avea o viata mai armonioasa, Scorpionul poate folosi ca sursa de inspiratie modelul oferit de semnul sau de polaritate, Taurul, de la care poate invata sa isi fie auto-suficient, sa isi gaseasca adevarata putere in sine insusi si nu in afara sa si sa se bucure, macar din cand in cand, de beneficile unei vieti tihnite si linistite (mai ferita de “drama” si de intensitate emotionala).

La nivel general, Luna noua in Scorpion poate reprezenta pentru fiecare dintre noi un inceput in ceea ce priveste modul in care alegem sa ne gestionam emotiile si trairile sufletesti, in care ne raportam la putere si la transformarile prin care trecem si, nu in ultimul rand, la relatiile cu ceilalti.

☆☆☆ Luna noua in Scorpion si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

▪ Luna/Soarele din Scorpion in opozitie cu UranusR din Taur (opozitia Soare/Uranus are loc intre 27-29.10.2019; aspectul exact se formeaza imediat dupa momentul de Luna noua);
▪ Marte in Balanta in careu cu Saturn din Capricorn (intre 26-29.10.2019; aspectul exact se formeaza cu o zi inainte de Luna noua);
▪ Marte in Balanta in relatie de inconjunctie cu NeptunR din Pesti;

Avand in vedere natura semnului zodiacal unde are loc Luna noua, ne putem astepta ca aceasta sa fie simtita destul de intens emotional, sa iasa la suprafata tot felul de emotii, trairi sau dorinte de care poate nici nu eram constienti si sa simtim nevoia sa facem o serie de transformari “radicale” in viata noastra.

▪ Cu opozitia Luna noua/UranusR dorinta de a face ceva nou, complet diferit, de a o lua efectiv “de la zero” poate fi extrem de mare.
– Uranus va trezi in noi dorinta de a ne simti liberi, independenti, de a ne exprima individualitatea si originalitatea, de a actiona asa cum ne dorim, dincolo de orice restrictii sau limitari pe care altii (familia, prietenii, partenerii nostri etc.) ar putea incerca sa ni le impuna. In acest sens, cu cat ne-am simtit mai restrictionati si mai incorsetati, cu atat actiunile noastre vor fi mai socante pentru cei din jur (si poate chiar si pentru noi insine), pentru ca nevoia de a ne elibera va fi cu atat mai mare.
– Pot iesi acum la suprafata (Uranus) dorinte sau nevoi de care nu eram constienti (Scorpion/Pluto) sau pe care am tot incercat sa ni le reprimam din dorinta de a ne conforma unor reguli care, de fapt, nu ne apartin. In acest sens, este un moment extraordinar de bun pentru a face instrospectie, pentru a sapa cat mai adanc in constiinta noastra, in incercarea de a vedea care sunt nevoile reale ale Sufletului. Si, chiar daca rezultatele pot fi “dramatice” (in ideea in care suntem pusi fata in fata cu limitele, slabiciunile, punctele slabe sau vulnerabilitatile noastre) constientizarea acestora poate reprezenta un prim pas in procesul de regenerare si de vindecare.
– Cu Uranus putem iesi instant din zona noastra de confort, mai ales daca ceea ce ne dadea senzatia de securitate emotionala, mentala, materiala, spirituala (oameni, lucruri, situatii) dispare rapid din peisaj. Dar acest lucru se intampla numai si numai daca ne aflam intr-o zona de stagnare, care ne blocheaza evolutia.
– Luptele de putere sau dorinta de control vor fi cat se poate de vizibile, la fel si nevoia de eliberare si de recapatare a puterii si libertatii personale. De exemplu, daca cineva detine, intr-o forma sau alta controlul asupra noastra, daca isi exercita abuziv puterea asupra noastra, este un moment bun pentru a spune “stop” si pentru a ne recupera puterea. La fel, daca noi procedam asa, este posibil ca cei in legatura cu care manifestam astfel de comportamente sa se razvrateasca si sa doreasca sa se elibereze.

▪ Daca Pluto (si implicit arhetipul Scorpionului) reprezinta dorintele Sufletului la nivel subconstient, Marte, prin prisma astrologiei evolutive, reprezinta dorintele noastre constiente si actiunile intreprinse pentru a ne indeplini aceste dorinte.
– La modul general, cu Marte in Balanta actiunile noastre sunt legate de interactiunile cu ceilalti, de nevoia de a comunica, de a socializa, de a gasi o cale de mijloc intre noi si ceilalti, de a face compromisuri astfel incat balanta nevoilor noastre si ale celorlalti sa fie in echilibru.
– Insa, cu aspectele tensionate facute de Marte cu Saturn si cu NeptunR ne va fi ceva mai dificil (desi nu imposibil) sa gasim armonia pe care (poate) ne-o dorim in interactiunile cu ceilalti (Balanta) si, in acelasi timp, sa dam frau liber spiritului revolutionar starnit in noi de Uranus (respectiv dorintei de a face lucruri noi, de a ne elibera, de a ne rupe de situatiile care ne limiteaza etc.).
– Cu Saturn ne putem lovi de tot felul de obstacole care sa ne ingreuneze sau sa ne intarzie planurile si initiativele (obstacole venite din partea unor persoane care reprezinta un soi de “autoritate” in viata noastra: parinti, sefi, institutii, poate chiar parteneri de viata). Insa Saturn functioneaza cu fapte si nu cu dorinte, prin urmare solutia este sa nu abandonam, sa fim perseverenti, sa depunem efort si sa intelegem ca exista un moment pentru orice, chiar daca momentul nu este neaparat acum. Energia saturniana este exact opusul celei uraniene si, in cazul acesta, poate “franele” puse de Saturn ne vor ajuta (chiar daca nu ne plac) sa ne mai temperam si sa mai evitam din gesturile “nebunesti” pe care am putea sa le facem (Uranus).

▪ Cu inconjunctia Marte/Neptun R putem simti ca nu avem energia necesara pentru a actiona, ca suntem cumva “pierduti” intr-o avalansa emotionala (NeptunR). Ca si cum ne-am urca la volan pentru a ajunge in punctul X, dar constatam ca este o ceata foarte puternica ce ne impiedica sa vedem drumul. Inconjunctia implica o situatie de tensiune, de criza intre elemente care nu au teoretic nimic in comun si cu care, tocmai de aceea, ne e mai greu sa lucram, singura solutie fiind aceea de a le ajusta cumva si/sau de a le trata separat. Astfel, pentru a nu ajunge sa proiectam asupra partenerilor nostri (Marte in Balanta) toate nemultumirile, dezamagirile, nerealizarile noastre sau, din contra, toate iluziile si asteptarile pe care le avem (Neptun), o solutie ar fi sa il “hranim” pe Neptun cu timp petrecut cu noi insine, cu meditatie, cu tot felul de activitati din zona artistica (muzica, arta, cinematografie etc.) sau spirituala, care sa ne umple “golul emotional”.

Asa cum va spuneam, cred ca va fi o Luna noua intensa, in care ne putem simti coplesiti de ceea ce traim (in plan emotional sau fizic), in care pot iesi la suprafata tot felul de frici, obsesii, vulnerabilitati si in care reactiile pot fi pe masura. Tocmai de aceea, cred ca este necesar sa facem un pas in spate si sa tragem aer in piept, inainte de a actiona sau reactiona, pentru a nu spune sau face lucruri la nervi, din teama de a nu pierde controlul sau, din contra, din teribilism, lucruri pe care ulterior sa le regretam.

☆☆☆ In loc de concluzii

Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa” (cateva intrebari la care va invit sa reflectati):

▪ Ma consider o fire puternica? Daca da, in ce consta puterea mea? Daca nu, ce pot face pentru a (re)capata puterea?
▪ Am tendinta de a abuza de puterea pe care o am (daca e cazul) sau, din contra, ii las pe altii sa faca asta cu mine?
▪ Incerc sa detin controlul asupra lucrurilor care ma inconjoara, asupra oamenilor la care tin?
▪ Am tendinta de a ma ancora in trecut? Accept cu usurinta transformarile care au loc in viata mea sau obisnuiesc sa ma impotrivesc?
▪ Caut sa inteleg ce declanseaza diferitele tairi sufletesti pe care le am?
▪ Obisuiesc sa ma las condus(a) de frica, de anumite obsesii pe care le am?
▪ Am curajul ma deschid in fata celorlalti, sa fiu vulnerabil(a)?
▪ In relatiile de iubire am un comportament posesiv? Daca da, ce il declanseaza?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………………………….
8. Berbec – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
7. Taur – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
6. Gemeni – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Rac – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Leu – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
3. Fecioara – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Balanta – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
1. Scorpion – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
12. Sagetator – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
11. Capricorn – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
10. Varsator – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
9. Pesti – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *