MERCUR RETROGRAD IN SCORPION – 31.10.2019 – 20.11.2019 „FESTINA LENTE! DE CE TI-E FRICA NU SCAPI, DAR POTI SCAPA DE FRICA.”

☆☆☆ Intro. Cateva cuvinte despre Mercur

▪ Hermes in mitologia greaca, mesager al zeilor, Mercur indica in astrologie modul in care gandim si comunicam, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert, calatoriile de scurta durata etc.
▪ Este asociat cu emisfera stanga a creierului, cea logică, verbală, matematică, analitică. De exemplu, faptul ca putem denumi obiectele pe care le vedem (“acesta este un…”), ca le putem grupa, clasifica sau analiza, ca ne gandim si vorbim despre tot felul de lucruri, ca primim si transmitem mai departe informatiile cu care intram in contact, ca le folosim cu un anumit scop, toate acestea au legatura cu Mercur.
▪ In astrologia evolutiva, Mercur este asociat ca arhetip, cu Gemenii si cu casa a-III-a din zodiacul natural (acumularea si transmiterea informatiilor), dar si cu Fecioara, respectiv cu casa a-VI-a (selectarea informatiilor necesare in functie de un scop bine definit, de utilitatea lor; discernamant).

☆☆☆ Despre planete retrograde in general

▪ Spunem ca miscarea unei planete este “aparent retrograda” deoarece aceasta nu merge de fapt “inapoi”, ci asa ne apare noua, dintr-o perspectiva geocentrica (cand o observam de pe Pamant).
▪ Deoarece se afla mai aproape de Pamant atunci cand este in miscare (aparent) retrograda, energia planetei respective este mai puternica si, implicit, domeniile simbolizate de aceasta capata o semnificatie mai mare in viata noastra (activitatile legate de aceasta se intensifica).
▪ Perioada in care o planeta se afla in miscare aparent retrograda este absolut necesara pentru evolutia noastra deoarece ne ofera posibilitatea de a schimba modul in care privim sau abordam o situatie, de a face lucrurile intr-o maniera noua, inedita etc. Adica de a evolua. Prin urmare, este o perioada excelenta pentru toate acele activitati care incep cu “re”: reanaliza, reface, regandi, reevalua etc., activitati prin care luam ceva vechi si il slefuim, pana il aducem la o forma noua.
▪ Ca sa puteti intelege mai bine miscarea retrograda a unei planete, imaginati-va un tren care merge astfel:

1. Pleaca din punctul A in punctul B (in miscare directa; Faza I) cu o scurta stationare in B;
2. Pleaca din B inapoi catre A (in miscare retrograda de data aceasta; Faza II), cu o scurta stationare in A;
3. Strabate pentru a doua oara distanta de la A la B (ca prima data, in miscare directa; Faza III);
4. Din B pleaca mai departe, spre teritorii nestrabatute inca (Faza IV).

☆☆☆ Despre miscarea aparent retrograda a lui Mercur – trasaturi generale

▪ Dureaza aprox. 3 saptamani si are loc de 3-4 ori pe an.
▪ In aceasta perioada activitatile mercuriene (comunicare, informatii, gandire, calatorii, comert etc.) se intensifica.
▪ Pentru a putea veni cu o noua abordare, cu o alta perspectiva asupra modului in care gandim, analizam anumite lucruri sau a modului in care transmitem informatiile, este necesar sa facem un pas in spate si sa ne oprim, sa meditam, sa reanalizam etc. Adica, in loc sa continuam sa asimilam noi si noi informatii, sa ne implicam in noi proiecte, in loc sa spunem tot ce ne trece prin cap si sa ne agitam ca un soricel intr-un labirint, ar trebui, asa cum spuneam, sa luam o mica pauza si sa regandim, sa reanalizam, sa reevaluam etc. vechiul mod de a face lucrurile. Sa interiorizam mai mult energia mercuriana, in loc sa o exteriorizam. 😊
▪ Insa, tentatia care poate aparea este “sa ne grabim” in legatura cu toate aceste activitati mercuriene, ceea ce poate sa duca, intr-un final, la aparitia unor incurcaturi, neintelegeri, probleme sau dificultati. Cateva exemple: tragem concluzii sau facem interpretari fara a avea toate detaliile, nu avem rabdare sa ascultam “pentru ca stim noi deja”; spunem primul lucru care ne trece prin cap; ne grabim sa cumparam anumite lucruri, de care ulterior nu mai avem nevoie sau care nu ne mai plac, cheltuim exagerat etc.; plecam intr-o calatorie fara a face verificarile necesare inainte: de la acte, la starea de functionare a masinii etc. In toate aceste situatii, observam ca nu Mercur este “vinovat” de incurcaturile respective, ci noi insine, impulsivitatea noastra, neluarea in calcul a detaliilor etc..

☆☆☆ Fazele lui Mercur in Scorpion
(octombrie-noiembrie-decembrie 2019).

Faza 1
Mercur direct: intre 12.10 – 31.10.2019 (ajunge de la 11 grade 35 min la 27grade 38 min Scorpion)
– Stationeaza retro pe 31.10.2019

Faza 2
MERCUR RETROGRAD: intre 31.10 – 20.11.2019 (strabate pentru a doua oara acelasi interval, dar in sens invers, de la 27grade 38 min la 11 grade 35 min Scorpion)
– Stationeaza direct pe 20.11.2019

Faza 3
Mercur din nou direct intre 20.11- 7.12.2019 (strabate pentru a treia oara acelasi interval, ca in Faza I, de la 11 grade 35 min la 27grade 38 min Scorpion)

Faza 4
Mercur direct: acum intra pe un teritoriu nou in Scorpion, de unde ramasese initial in Faza 1.

>>> Rezumand, anumite situatii sau evenimente aparute in Faza I, cat Mercur e in miscare directa (intre 12-31.10) pot fi reevaluate in perioada de retrogradare, adica in Faza II (intre 31.10-20.11; putem primi de ex. mai multe informatii), pentru ca rezolutia finala sa vina abia in Faza III, cand acesta isi va relua miscarea directa si va strabate pentru a treia si ultima data traseul initial (intre 20.11-7.12) .

>>> Obs. Din toata perioada extinsa de retrogradare, zilele cele mai “intense” sunt cele de stationare, adica cele in care Mercur pare ca sta pe loc, inainte de a merge inainte sau inapoi: 31.10, respectiv 20.11 (plus/minus o zi).

>>> Cei mai impactati de miscarea aparent retrograda a lui Mercur vor fi Scorpionii, Taurii, Leii si Varsatorii, precum si Gemenii si Fecioarele (care sunt guvernati de Mercur si care „simt” intotdeauna schimbarile legate de directia de mers a acestuia).

☆☆☆ Mercur Retrograd in Scorpion 31.10-20.11: Ce reevaluam?
Este o perioada foarte buna:

▪ Pentru a relua (printre altele) intentiile pe care ni le-am setat la Luna noua in Scorpion si pentru a face un prim pas in directia materializarii lor;
▪ Pentru a reevalua subiecte „intense”, legate de viață, moarte, transformări psihologice, ştiințe oculte, mistere, secrete, tabu-uri, frici, obsesii, sex etc.;
▪ Pentru a vedea unde suntem “blocati”, unde nevoia de securitate emotionala, materiala, spirituala etc. (atasamentele) ne impiedica sa mergem mai departe si pentru a cauta noi metode de a ne elibera;
▪ Pentru a analiza anumite transformari care au avut loc in viata noastra si modul in care ne-am raportat la ele;
▪ Pentru a reevalua modul in care ne raportam la nevoia de putere si control (pentru a ne recapata puterea, pentru a o cauta in noi insine, pentru a renunta la obsesia de a fi mereu in control etc.);
▪ Pentru a regandi ce este cu adevarat important pentru noi: oameni, lucruri, situatii;
▪ Pentru a ne accepta vulnerabilitatile, slăbiciunile etc. si pentru a cauta noi modalitati de a lucra cu ele;
▪ Pentru a ne reevalua relatiile (pentru a vedea daca sunt ceea ce ne dorim, cum le putea imbunatati, ce dorim sa lasam in urma).
Pentru a fi notificati in legatura cu urmatoarele articole, nu uitati sa dati like paginii (“imi place”). Daca ati facut-o deja, va multumesc! 😊

☆☆☆ Aspecte facute de Mercur cu ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca.
(Se pot simti plus/minus o zi/doua fata de datele mentionate):

▪ 31.10 Mercur/Venus conjunctie in Scorpion (Aliniere între emoțional – ce simțim, ce iubim, ce ne place, ce e valoros pentru noi şi mental – ce gândim, ce comunicăm; trecem iubirea prin filtrul gândirii; dorința de a petrece timp cu persoana iubită sau de a fi într-o relație autentică, profundă care să reflecte nevoile noastre de intimitate emoțională, fizică, de conexiune mentală, spirituală etc.; pe 13.09 – conjunctia a fost in Fecioara);
▪ 10.11 MercurR in Scorpion in sextil cu Pluto in Capricorn (comunicare pe teme profunde; reevaluarea unor topicuri legate de transformari psihologice, viata, moarte, sex, putere, bani, ocult, tabu etc.; acelasi sextil a avut loc pe 20.10 si va fi reluat pe 3.12);
▪ 11.11 Soare/MercurR conjunctie in Scorpion (creativitate, ingeniozitate; profunzime in gandire; ne identificam cu ceea ce gandim; reevaluarea unor principii de viata, a unor lucruri in care credem);
▪ 13.11 MercurR in Scorpion in sextil cu Saturn in Capricorn (seriozitate, stabilitate, perseverenta; reevaluarea unor relatii cu persoane care reprezinta o autoritate pentru noi: sefi, parinti, parteneri etc., a modului in care ne raportam la autoritate; acelasi sextil a avut loc pe 14.10 si va fi reluat pe 30.11);
▪ 14.11 MercurR in Scorpion in trigon cu Neptun in Pesti (iertare, toleranță, compasiune, empatie, înțelegere; reevaluarea unor idealuri, a unor vise pe care le avem; acelasi trigon a avut loc pe 16.10 si va fi reluat pe 28.11).

☆☆☆ In loc de concluzii.

Primele saptamani din noiembrie reprezinta o perioada in care avem ocazia sa sapam adanc in constiinta noastra, sa vedem ce ne doare si ce ne bucura cu adevarat, sa ne analizam trairile la microscop, sa patrundem cu precizia unui chirurg exact acolo unde ne sunt vulnerabilitatile, fricile, obsesiile si sa cautam noi metode de a lucra cu ele.
Sa le folosim cu intelepciune si fara graba!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *