LUNA PLINA IN BERBEC
14 OCTOMBRIE 2019 „INDRAZNESTE SA-TI FACI VOCEA AUZITA!”

In data de 14 octombrie 2019, la 0:08 (ora Romaniei), avem Luna plina in Berbec (Luna in Berbec se va afla in opozitie cu Soarele din Balanta, la aprox. 20 de grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (arata de unde venim, legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, identitatea, trasaturile care ne fac “sa stralucim”, pe care le vom dezvolta si le vom pune in valoare pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata, respectiv despre “scopul” cu care venim pe lume.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu (inceput in urma cu aproximativ 6 luni, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii din viata noastra (ce au legatura cu domeniile asociate casei din harta natala unde are loc Luna plina) vor ajunge in faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom putea actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta in domeniile respective).
▪ Va reamintesc ca atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (de preferat ar fi sa actionam cand luna este in crestere si nu in descrestere).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina din Berbec:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pentru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie/Soare). In cazul meu, Luna plina va activa casa a-11-a (Berbecul este al 11-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-4-a (Berbecul este al 4-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna plina vor fi: Berbecii, Balantele, Racii, Capricornii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 15-25 grade (in semnele mentionate).

☆☆☆ Luna plina in Berbec – influente generale, energie si caracteristici:

Ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa aducem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) din Berbec, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Balanta, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta.

a.Berbecul – energie si caracteristici

▪ Este cel dintai semn al zodiacului si il are ca guvernator pe Marte (Zeul razboiului in mitologia greaca), care simbolizeaza instinctul de a actiona pentru a implini dorintele constiente ale sufletului, initiativa, determinarea, ambitia, curajul, spiritul impulsiv, dorinta sexuala;
▪ Este un semn cardinal (initiaza lucruri, actiuni, proiecte), activ, masculin;
▪ Este un semn de foc (pasional, energic);
▪ Berbecul este un deschizator de drumuri, iar energia sa este una “exploziva” (foc), fiind canalizata catre directii noi, catre teritorii care nu au mai fost explorate (reprezinta arhetipul “Pionierului”). Are nevoie de libertate si de independenta pentru a se manifesta, pentru a initia lucruri, pentru a actiona spontan, in orice directie isi doreste, atunci cand isi doreste. Uneori, senzatia ca are de indeplinit un “destin special” (o misiune speciala), il poate face sa prefere singuratatea, izolarea unui grup care ar putea sa il indeparteze de la cauza sa.
▪ Este asociat cu casa I din horoscopul natural si cu Marte (arhetipul “Razboinicului”, de unde curajul, ambitia, spiritul de luptator sau nevoia de adrenalina). Energia sa este una concentrata pe propria persoana, (“eu”), pe implinirea nevoilor si dorintelor personale. El va actiona (la nivel constient/Marte) pentru a isi indeplini aceste dorinte ale sufletului (de la nivel subconstient / Pluto), cu care ajunge sa se identifice. In sens negativ, daca preocuparea fata de propria persoana este dusa la extrem, Berbecul poate da dovada de narcisism sau egoism, poate ajunge sa faca (aproape) orice pentru a-si satisface dorintele si nevoile (afisand toleranta redusa fata de slabiciunile altora / dezinteres fata de nevoile altora etc.). O posibila iesire din acest scenariu este oferita de modelul Balantei, semnul sau de polaritate, de la care poate invata lectia echilibrului, a tolerantei, a corectitudinii si a relativitatii adevarului personal, a spiritului de echipa etc.
▪ Pentru ca este o fire care actioneaza din instinct, Berbecul va invata daca actiunile pe care le initiaza sunt cele potrivite sau nu (daca sunt in directia buna sau nu), in functie de rezultatele obtinute (pe principiul “incercare si eroare”). Daca raspunsul primit intr-o anumita directie nu va fi cel dorit/potrivit etc., se va reorienta si va incerca ceva nou intr-o alta directie si tot asa. Trebuie subliniat aici ca, in cazul sau, important este procesul de initiere a unei actiuni si nu neaparat finalizarea a tot ceea ce incepe (Marte/semn cardinal).
▪ In situatia in care nu isi poate indeplini dorintele sau ii este ingradita/limitata libertatea in orice fel, Berbecul poate avea accese de manie, de furie sau, in cazuri extreme, de violenta (verbala si/sau fizica). Ajungem astfel la o alta lectie foarte importanta a Berbecului, aceea de a invata sa isi gestioneze si sa isi exprime trairile “negative” intr-o maniera care sa nu fie distructiva sau agresiva. Din nou, gasirea unui echilibru intre el si ceilalti, intre ce isi doreste si ce este posibil, intre dorinta sa de libertate si nevoia de a respecta drepturile si libertatea celorlalti, este oferita de modelul Balantei, model care il poate ajuta sa traiasca o viata mai linistita si mai armonioasa.

b. Balanta – energie si caracteristici

▪ Este guvernata de Venus, zeita dragostei si a frumusetii (Afrodita in mitologia greaca) – semnifica iubirea, afectiunea, relatiile, dar si valorile noastre esentiale, ce apreciem sau consideram valoros, ce ne place etc.
Venus este asociata cu Balanta si cu casa a-VII-a (a relatiilor) din horoscopul natural, dar si cu Taurul si cu casa-II-a (nevoile noastre esentiale: nevoia de siguranta materiala, financiara, de hrana, de a avea o viata linistita, in care sa nu simtim ca trebuie sa luptam “pentru a supravietui”, in care ne suntem auto-suficienti si nu depindem de altii, in care stam bine cu stima de sine etc.).
▪ Este tot un semn cardinal, care initiaza lucruri, actiuni, proiecte, dar, asa cum spuneam mai sus, energia sa cardinala se va manifesta in principal, la nivel de relatii;
▪ Este un semn de aer: intelectual, rational;
▪ Relatiile sunt fundamentale in cazul Balantei. Ea are nevoie sa interactioneze cu alte persoane (si sa formeze relatii) pentru ca doar prin compararea cu acestea (la nivel de idei, informatii, sisteme de valori, trairi, experiente etc.) poate realiza cu adevarat cine este, poate deveni constienta de propria individualitate si de propriile nevoi: ce ii place, ce nu ii place, de ce are nevoie, de ce nu are nevoie etc.
▪ Una dintre principalele lectii ale Balantei va fi aceea sa invate sa isi fie auto-suficienta, chiar si atunci cand se afla intr-o relatie, sa aiba grija de ea si de nevoile sale de baza (de securitate emotionala, materiala etc.) si sa nu le proiecteze asupra partenerului. Dacă va reuşi să facă acest lucru, fara a depinde de altii (pe modelul Taurului cu care „isi imparte” guvernatoarea), îi va fi mult mai uşor să construiască relatii sanatoase, armonioase si echilibrate, bazate pe incredere, egalitate si respect reciproc (arhetipul Balantei). La polul opus, dacă proiecțiile / asteptarile sale nu vor fi indeplinite, poate ajunge usor la “situatii de criza” si, implicit, la pierderea echilibrului de care are atata nevoie.
▪ O atenție deosebită trebuie acordata si nevoii de a invata sa isi gestioneze foarte bine emotiile, de a-si fi propriul “parinte” (cuadratura formata cu semnele Rac/Capricorn din horoscopul natural) si de a nu cauta un partener care sa compenseze lipsa de afectiune sau problemele emotionale cu care s-a confruntat in copilarie/adolescenta (daca este cazul).
▪ Principiul relativitatii. Balanta va tinde mereu catre armonie si echilibru (nu este prin natura sa echilibrata, ci tinde catre echilibru), de unde si capacitatea foarte mare de a-i asculta pe ceilalti, de a fi deschisa catre puncte de vedere, principii sau valori diferite de ale sale. Pentru ea toate acestea sunt relative, prin urmare va cauta sa le puna mereu in balanta, sa le echilibreze, sa gaseasca o cale de mijloc, evitand punctele de vedere extreme, radicale. In acelasi timp, va trebui sa se asigure ca isi asculta cu adevarat partenerul pentru a afla ce isi doreste acesta (si pentru a evita sa ii ofere ce considera ea ca i-ar fi necesar, pornind de la propriile nevoi).
▪ Arhetipul Balantei este asociat si cu ideea de a oferi si, implicit, cu aceea de a primi, la nivel de relatii. (principiul reciprocitatii, pentru ca balanta sa fie echilibrata). Din nou, daca oferitul este in exces, se poate ajunge, in timp, la dezechilibre. In acest caz trebuie vazut de unde provine nevoia Balantei ca partenerul sa aiba nevoie /sa depinda de ea, de ce se simte mai in siguranta emotional in astfel de situatii etc.
▪ Balanta are un simt estetic deosebit, fiind atrasa de arta si de tot ce inseamna frumos (nu suporta kitsch-urile, lucrurile stridente, vulgare etc.). O gasim adeseori in domenii legate de comunicare (este un semn de aer), de frumos (arta, feminitate) sau de justitie.

>>> Luna plina pe axa Berbec/Balanta va presupune asadar, la nivel general, sa gasim o cale de mijloc intre nevoile noastre individuale si nevoile care tin de cuplu/relatie; intre a face exclusiv ceea ce ne dorim, fara sa tinem cont si de nevoile partenerilor nostri (Berbec), respectiv a renunta la ceea ce ne dorim, pentru a ii multumi pe acestia (Balanta); intre a fi “excesiv” de independenti in cadrul relatiei (Berbec) si a fi in relatii in care ne pierdem individualitatea si in care devenim ceea ce partenerii asteapta de la noi (Balanta); intre a sti sa primim (Berbec), dar si sa oferim (Balanta) etc.

☆☆☆ Luna plina in Berbec si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca:

▪ Venus in Scorpion in opozitie cu Uranus din Taur (intre 12-13.10.2019);
▪ Soare in Balanta in sextil cu Jupiter din Sagetator (intre 12-15.10.2019; aspectul exact se formeaza pe 13.10)
▪ Luna in Berbec in trigon cu Jupiter din Sagetator;
▪ Soare in Balanta in careu cu Pluto din Capricorn (intre 13-15.10.2019; aspectul exact se formeaza pe 14.10)
▪ Luna in Berbec in careu cu Pluto din Capricorn;
▪ Mercur in Scorpion in sextil cu Saturn din Capricorn (intre 13-15.10.2019; pentru ca Mercur va retrograda, aspectul se va forma din nou pe 13.11 si pe 30.11);

Va spuneam ca Luna aceasta plina pe axa Berbec/Balanta este despre a reusi sa impacam cumva nevoile noastre individuale cu cele ale partenerilor nostri si ca ar fi bine (cel putin din punctul meu de vedere) sa evitam extremele, chiar daca tentatia poate fi destul de mare. Iata de ce:

▪ Chiar inainte de Luna plina vom avea opozitia Venus/Uranus. Daca Venus ne vorbeste despre nevoile noastre esentiale, inclusiv despre nevoia de a oferi si de de a primi iubire si despre modul in care ne proiectam aceste nevoi in relatii (iar in Scorpion trairile sunt cu atat mai intense), Uranus ne reaminteste ca suntem fiinte originale, creative, libere si independente si ca trebuie sa ne eliberam din situatiile in care ne simtim limitati sau restrictionati. In acest context, ne putem astepta la tot felul de situatii surprinzatoare, “neasteptate” (Uranus) in relatii, incepand de la a face ceva neobisnuit (din dorinta de a sparge rutina, monotonia din cuplu), continuand cu schimbari de planuri sau atractii “bizare” (ne putem simti atrasi de persoane care nu au nimic de-a face cu standardele noastre obisnuite) si pana la (in cazuri extreme) ruperi de relatii (doar daca simtim cu adevarat ca acele relatii nu ne mai reprezinta). Cu Uranus nu putem sti niciodata la ce sa ne asteptam, prin urmare este bine sa fim cat mai deschisi, sa evitam sa ne facem un program fix, deoarece pot aparea tot felul de elemente neprevazute care sa ni-l dea peste cap si sa le acordam partenerilor nostri (si sa ne acordam) cat mai multa libertate (in sensul bun al termenului), pentru a evita reactii extreme (nu este o perioada buna sa incercam sa ne impunem punctele de vedere in fata altora, pentru ca se pot crea usor rupturi).
Chiar daca Soarele din Balanta ne indeamna la echilibru si la a vedea lucrurile si din perspectiva celorlalti, cred ca Luna din Berbec (“eu” si “nevoile mele”), impreuna cu opozitia dintre Venus (guvernatoarea Balantei/relatii) si Uranus (eliberare) vor atarna mai degraba “balanta” in favoarea noastra si nu ne va fi foarte usor sa vedem si o alta perspectiva. Prin urmare, atentie la deciziile impulsive si extrem de subiective pe care le putem lua (mai ales inainte de Luna plina).

▪ Implicarea lui Jupiter in momentul de Luna plina ne va da o senzatie de optimism si de buna-dispozitie cu privire la concluziile la care vom ajunge acum sau la deciziile pe care le vom lua (in general). In situatia in care trebuie sa facem o alegere, putem apela la sfatul unei persoane de incredere (pe care o consideram, de exemplu, un fel de mentor / Jupiter), sfat care ne poate fi de mare ajutor.

▪ Cel mai important aspect legat de aceasta Luna plina si cel pe care il vom simti cel mai intens (la nivel emotional, psihologic etc.) va fi, din punctul meu de vedere, careul (aspect tensionat) facut cu Pluto.
Indiferent de domeniile de viata impactate de Luna plina pentru fiecare dintre noi, concluziile/culminarile din aceste domenii vor veni la pachet cu o nevoie profunda de a vedea lucrurile dincolo de aparente.
Chiar daca vom simti nevoia sa actionam instant, impulsiv (Luna plina in Berbec), Pluto din Capricorn ne va pune frana si “ne va obliga” sa ne oprim putin si sa vedem daca actiunile noastre ne reprezinta, daca sunt, intr-adevar, ceea ce sufletul nostru are nevoie. Putem intra, de exemplu, in conflict cu persoane care reprezinta o autoritate in viata noastra (Capricorn: parinti/sefi/institutii/parteneri), fapt care sa ne ambitioneze si mai mult sa facem ce ne dorim sau, din contra, care sa ne faca sa realizam (chiar daca intr-o varianta nu foarte placuta) ca drumul pe care am mers nu este cel corect si ca va trebui sa il ajustam.
Pluto actioneaza mai ales la nivel subconstient, prin urmare, dincolo de evenimentele concrete care vor avea loc in aceasta perioada, cred ca cea mai mare “lupta” o vom da cu noi insine: cu fricile, temerile sau obsesiile noastre, care pot iesi la suprafata (in ideea de a le constientiza si de a le transforma), cu acea latura mai ascunsa din noi, la care in mod obisnuit nu dorim sa privim (de frica, de rusine etc.) si pe care va trebui acum sa o confruntam (Pluto va aduce lumina acolo unde exista intuneric). In acest sens, putem alege sa actionam in continuare dupa aceleasi tipare, ca si pana acum, sau putem alege sa transformam, sa regeneram anumite emotii sau porniri negative, identificand intai cauza (ce a generat teama, gandirea obsesiva etc.) si apoi adoptand un alt tip de comportament, care sa genereze rezultate diferite.
In interactiunile cu ceilalti pot aparea lupte de putere, nevoia de a domina, controla sau manipula (le putem manifesta noi sau le pot manifesta altii in raport cu noi), din dorinta fiecaruia de a-si implini nevoile individuale (Luna plina in Berbec), dar, repet, cum alegem sa reactionam la situatiile cu care ne confruntam tine doar de noi si de dorinta de a mentine sau de a transforma anumite modele comportamentale.

▪ In contextul acesta destul de intens emotional, cred ca aspectul armonios facut de Mercur (comunicare, gandire) in Scorpion cu Saturn (disciplina, efort, rabdare, seriozitate) din Capricorn va fi mai mult decat binevenit, pentru ca ne va ajuta sa abordam subiecte atat de delicate si de profunde, precum cele mentionate mai sus, dintr-o perspectiva mai asezata, mai disciplinata si, implicit, mai putin impulsiva. Acest aspect “va mai atenua”, macar intr-o anumita masura, intalnirea “exploziva” Luna plina in Berbec/Pluto, iar cu Mercur in Scorpion vom putea sapa pana in miezul problemelor care ne framanta.

☆☆☆ In loc de concluzii

Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa” (cateva intrebari la care va invit sa meditati):

▪ Ma consider o fire libera, independenta? Daca nu, ce imi limiteaza libertatea?
▪ Ma consider o persoana puternica, luptatoare? Obisnuiesc sa lupt pentru a imi indeplini dorintele sau cedez usor daca intampin greutati? Ce pot face pentru a imi recapata puterea (daca e cazul)?
▪ Am incredere in mine si in ceea ce imi dicteaza instinctul?
▪ In relatiile cu ceilalti imi fac vocea auzita, imi exprim individualitatea?
▪ Exista un echilbru intre nevoile mele si cele ale celorlalti?
▪ Obisnuiesc sa reactionez agresiv daca nevoile mele nu sunt indeplinite?

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
1. Berbec – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
12.Taur – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate;
11. Gemeni – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
10. Rac – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
9. Leu – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
8. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
7. Balanta – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
6. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
5. Sagetator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – ex. modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
4.Capricorn – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
3. Varsator – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
2. Pesti – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *