LUNA PLINA IN PESTI
14 SEPTEMBRIE 2019 „DESPRE VISE, ILUZII SI ALEGERI CONSTIENTE”

In data de 14 septembrie 2019, la 7:33, avem Luna plina in Pesti (Luna in Pesti se va afla in opozitie cu Soarele din Fecioara, la aprox. 21 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (de unde venim; legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu inaintasii, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, identitatea noastra, acele trasaturi care ne fac “sa stralucim” si pe care le dezvoltam si le punem in valoare pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu (inceput in urma cu aproximativ 6 luni, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii din viata noastra (ce au legatura cu domeniile asociate casei din harta natala unde are loc Luna plina) vor ajunge in faza de maturitate. Vom vedea astfel anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom putea actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta in domeniile respective).
▪ Va reamintesc ca atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (de preferat ar fi sa actionam cand luna este in crestere si nu in descrestere).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina in Pesti:

▪In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pntru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie). In cazul meu, Luna plina va activa casa a-10-a (Pestii sunt al 10-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-3-a (Pestii sunt al 3-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna plina: Pestii, Fecioarele, Sagetatorii si Gemenii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 16-26 grade (in semnele mentionate).

☆☆☆ Luna plina in Pesti – influente generale, energie si caracteristici:

Ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa punem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) in Pesti, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Fecioara, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta.

a.Pestii – energie si caracteristici

▪ Pestii reprezinta ultimul semn al zodiacului (colecteaza, astfel, intr-o anumita masura, elemente din toate celelalte semne zodiacale), fiind guvernati de: Jupiter (guvernatorul traditional – simbolizeaza dezvoltarea spirituala, cunoasterea inalta, sistemul de credinte si valori, de justitie, strainatatea, abundenta), precum si de: Neptun (guvernatorul modern – latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, iluziile si deziluziile, sacrificiul de sine).
▪ Sunt un semn de apa (intuitiv, emotional).
▪ Sunt un semn mutabil, adaptabil la schimbare (se afla intr-un continuu proces de transformare si de imbunatatire a realitatii in care traiesc).
▪ Au capacitatea de a transcende granitele realitatii, de a se refugia in lumea viselor, a fanteziilor si a iluziilor, de a-si fauri propria realitate. Sunt asociati cu casa a-XII-a din horoscopul natural: casa legaturii cu alte lumi, a subconstientului, a intuitiei, a viselor si a premonitiilor, a capacitatilor extrasenzoriale, a legaturii cu divinitatea si a iubirii neconditionate, a jertfei si sacrificiului de sine.
▪ In sens mai practic, ii gasim adesea cochetand cu domenii legate de arta, literatura, poezie, cinematografie, religie si spiritualitate sau in domenii legate de vindecare (medicina clasica, terapii alternative, naturiste, reikki etc.).
▪ In sens negativ, fuga de realitate (atunci cand aceasta este perceputa ca fiind prea grea sau cand nu corespunde asteptarilor / idealurilor) se poate manifesta prin refugierea in alcool, droguri si alte substante sau prin tot felul de adictii (jocuri, pariuri, sex etc.), menite sa compenseze sentimentul de inadecvare, de singuratate, absenta sperantei etc. Singura varianta de a iesi, insa, din aceasta situatie va ramane confruntarea realitatii (si nu fuga de ea). In acest sens, o lectie importanta, in special in cazul Pestilor, va fi aceea de a intelege ca sunt singurii responsabili de propria fericire (oricat de dificil le-ar fi sa actioneze in aceasta directie si oricat de tentant ar fi sa aleaga “calea usoara”, a fentarii realitatii) , ca sunt singurii care pot sa actioneze spre binele lor, cu efort, perseverenta, meticulozitate si discernamant (pe modelul oferit de semnul lor de polaritate: Fecioara).
▪ Pestii reprezinta arhetipul “Salvatorului” si al “Martirului”. Vor fi extrem de saritori cu cei aflati la nevoie, iar sensibilitatea, bunatatatea, empatia, generozitatea si iubirea neconditionata de care sunt capabili, dar si faptul ca “nu au granite” in raport cu ceilalti ii vor face sa reactioneze fara sa ezite. Daca ajutorul oferit este dus la extrem, rolurile se pot inversa, insa, foarte usor, iar Salvatorul se poate transforma, la fel de usor in Victima. A invata sa actioneze cu discernamant (din nou pe modelul Fecioarei) si a nu transforma ajutorul oferit celorlalti in sacrificiu de sine reprezinta o alta lectie importanta. Tot aici vor intra si relatiile disfunctionale, in care exista iluzia “salvarii” partenerului: in care se accepta la nesfarsit comportamente abuzive, in care se ajunge la pierderea identitatii de sine, in care predomina sentimentul de vina, de a nu fi suficient de bun pentru a primi afectiune, in care exista iluzia ca iubirea neconditionata poate face minuni etc.
▪ Pentru a-si reincarca bateriile si pentru a se reconecta la sine, au nevoie de mai multa odihna si relaxare (fata de alte semne zodiacale), de timp petrecut in izolare, in natura (mai ales aproape de apa), departe de zgomot si agitatie.

b. Fecioara – energie si caracteristici

▪ Este guvernata de Mercur (Hermes in mitologia greaca, mesagerul zeilor) – indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata. Dintre toate semnele zodiacale, Fecioara este cea care va reusi sa discearna cel mai bine intre informatiile cu care intra in contact, sa le aleaga pe cele relevante, sa le structureze, sa le organizeze si sa le dea forma cea mai potrivia pentru scopul urmarit.
▪ Este un semn de pamant: practic, bine ancorat in realitate.
▪ Este tot un semn mutabil.
▪ In horoscopul natural, Fecioara este asociata cu casa a-VI-a si, implicit, cu ideea de munca si cu prestarea de servicii in folosul celorlalti. Muncitoare, disciplinata si organizata, Fecioara functioneaza, asadar, cel mai bine, cand se simte utila, cand are ceva de facut, cand poate sa ajute, iar ajutorul sau va fi unul concret, practic si mai putin de natura emotionala. Are nevoie ca eforturile sale sa fie apreciate, recunoscute, dar aprecierea sa se faca intr-o maniera simpla, naturala (pentru ca nu se simte bine in “lumina reflectoarelor”). Asemenea Pestilor, o vom gasi de multe ori desfasurand activitati legate de domenii medicale, de sanatate sau de orice forma de vindecare etc. pentru ca acestea ii permit sa se puna cel mai bine in valoare, sa ii ajute pe cei aflati in nevoie, pe cei neajutorati, pe suferinzi, pe copii, batrani etc.
▪ Daca este dusa la extem, nevoia sa de a ajuta poate contribui, insa, la aparitia unor situatii dezechilibrate (culminand tot cu sacrificiul de sine si cu ignorarea propriilor nevoi). Fecioara va trebui astfel sa invate, inainte de orice, sa isi poarte ei insesi de grija, sa evite sacrificiul de sine si situatiile cu potential de ”victimizare”.
▪ Spiritul critic al Fecioarei, atat de bine cunoscut, se indreapta atat asupra mediului exterior, cat si asupra propriei persoane si izvoraste dintr-o puternica nevoie de perfectiune. De aici si usurinta cu care observa “greselile”, dorinta de a imbunatati in permanenta realitatea in care traieste (incepand cu ea insasi) si asprimea cu care judeca “imperfectiunile”.
▪ Constientizarea propriilor “defecte” (unele dintre ele aproape insesizabile de catre alte semne zodiacale) ii dau Fecioarei un sentiment de modestie si, in cazuri extreme, de vina, de insingurare sau chiar de inferioritate. O alta lectie a Fecioarei este cea a iertarii (in primul rand de sine), a acceptarii si a iubirii neconditionate, pe care aceasta o poate accesa, urmand modelul Pestilor. Slefuirea unei versiuni tot mai bune a sa este de dorit, dupa cum de dorit ar fi ca aceasta sa se faca, in acelasi timp, cu blandete, cu toleranta si cu acceptarea faptului ca, dincolo de proiectiile sale, perfectiunea nu exista. Acceptarea propriilor greseli si imperfectiuni, renuntarea la judecati aspre si iubirea de sine o vor ajuta sa isi traiasca mai armonios existenta, sa fie mai impacata cu ea insasi si, nu in ultimul rand, sa fie mai toleranta si cu ceilalti, atunci cand gresesc. 😊
▪ Deoarece isi doreste ca toate detaliile sa fie bine puse la punct inainte de a actiona, Fecioara poate amana unele activitati, pe motiv ca nu se simte „inca” suficient de bine pregatita. In aceste cazuri, trebuie facuta cat mai obiectiv distinctia intre aceasta “frica de imperfectiune” (care duce la amanarea la nesfarsit a unor situatii, respectiv la blocaje emotionale, mentale) si lucrurile care chiar necesita amanare.
▪ Aceeasi cautare a perfectiunii poate conduce, in cazuri extreme, la o senzatie de gol sufletesc si, implicit, la crearea unor “situatii de criza”, care sa compenseze golul respectiv. (Fecioara “va provoca” astfel, mai mult sau mai putin constient, asemenea “situatii de criza”, pentru a simti ca “traieste” si pentru a inlatura senzatia de singuratate.) Ca si mai sus, solutia poate fi gasita doar in constientizarea cu adevarat a faptului ca realitatea exterioara (ingroparea in munca, sentimentul de a le fi utila celorlalti, etc.), nu va putea niciodata compensa realitatea interioara, ca este singura responsabila de propria fericire si ca implinirea sa emotionala depinde doar de relatia pe care si-o construieste cu ea insasi si, mai departe, cu divinitatea (din nou, lectia iubirii neconditionate si a iertarii imperfectiunilor, simbolizata prin arhetipul Pestilor).

>>> Luna plina pe axa Pesti/Fecioara va presupune asadar, la nivel general:
– sa gasim o cale de mijloc intre:
a). tentatia de a fugi de realitatea concreta in care traim, de a ne refugia in lumea viselor, a imaginatiei si a fanteziei, a himerelor si a proiectiilor (Pesti) si
b). ancorarea prea puternica intr-o lume concreta, materiala, a simtului practic, a criticii si a detaliilor in exces (Fecioara)
– sa gasim un echilibru intre ajutorul pe care simtim nevoia sa il oferim celorlalti (Pesti/Fecioara) si grija pe care ne-o datoram noua insine si, nu in ultimul rand,
– sa aratam empatie, toleranta si sensibilitate in raport cu ceilalti (Pesti), dar sa nu uitam sa o facem cu discernamant (Fecioara).

☆☆☆ Luna plina in Pesti si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

La aceasta Luna plina avem o configuratie speciala, denumita “careu in T, pe semne mutabile” (Pesti/Fecioara/Sagetator), adica doua (sau mai multe) planete aflate in opozitie, fiecare formand un aspect de careu cu o a treia planeta. Astfel avem:
▪ Soare in conjunctie cu Marte in Fecioara – in opozitie cu Luna si Neptun aflate, la randul lor, in conjunctie in Pesti
▪ Soare/Marte in Fecioara, respectiv Luna/Neptun din Pesti – in careu cu Jupiter din Sagetator
Alte aspecte:
▪ Luna in Pesti in sextil / Soare in Fecioara in trigon cu Pluto din Capricorn
▪ Marte in Fecioara in trigon cu Saturn si Pluto din Capricorn
▪ Mercur in conjunctie cu Venus (11-15.09); aspectul exact are loc pe 13.09 in Fecioara, apoi pe 14 (dupa Luna plina), Mercur si Venus vor intra in Balanta.

▪ Soare/Marte in careu cu Jupiter. Senzatia ca (cel putin la nivel rational) stim exact ce ne dorim, precum si nevoia de a actiona impulsiv pentru a obtine acel ceva pot fi extrem de puternice si, cum Jupiter expandeaza, amplifica tot ce atinge (iar aspectul de careu este unul tensionat), putem avea lejer tendinta de a exagera si de a ne arunca “cu capul inainte”.

▪ Luna/Neptun in careu cu Jupiter. Este o perioada foarte buna pentru a ne relaxa, pentru a ne odihni, pentru a calatori, pentru a visa cu ochii deschisi, pentru a ne folosi imaginatia, pentru activitati care presupun creativitate, latura artistica, spirituala etc. Vom fi mai toleranti si mai intelegatori cu ceilalti, mai sensibili la nevoile lor si mai dornici sa ajutam (sa nu uitam, insa, pe cat posibil, sa o facem cu discernamant, pe modelul Fecioarei).

▪ Revenind la nevoia noastra de a actiona intr-o directie sau alta, cred ca, in ciuda aglomerarii de planete in semnul Fecioarei, prezenta lui Neptun “va bloca” sau, mai degraba, “va dizolva” capacitatea noastra de a face anumite lucruri, asa cum ne dorim. Ca sa intelegeti mai bine aspectul, sa ne imaginam ca plecam la drum fara harta si fara GPS. Dorinta (Marte) exista, dar nu avem idee in ce directie sa ne indreptam (Neptun). Sau sa ne imaginam ca suntem la volan si incercam sa ajungem din punctul A in punctul B (Marte), iar afara este o ceata foarte groasa (Neptun), care ne impiedica sa vedem drumul. Nu inseamna ca mai tarziu lucrurile nu se vor clarifica, ci ca, pur si simplu, acum este mai bine sa stam si sa asteptam sa se mai ridice ceata.

▪ Careul Jupiter/Neptun. Recomandarea de a nu actiona pripit are in vedere cele de mai sus, dar mai ales faptul ca intreaga luna septembrie (si in special ultimele doua saptamani), sunt marcate de acest careu despre care am mai vorbit in ianuarie si in iunie, de unde si tendinta de a vedea realitatea asa cum ne-o dorim, de a proiecta asupra ei propriile dorinte si idealuri, de a ne autoiluziona etc. Voi posta din nou articolul, cat de curand, pentru a nu relua aici toate detaliile.

▪ Conjunctia Venus/Mercur. Iubirea si relatiile (in general) vor fi in centrul atentiei noastre, dar, avand in vedere intregul context, recomandarea ar fi sa ne bucuram de ce traim pe moment, fara sa ne facem neaparat planuri pe termen mai lung (sa lasam timpul sa ne arate ce ramane si ce se duce) si sa evitam idealizarea partenerilor sau pozitionarea in salvatori.

▪ Aspectele pozitive facute de Pluto si Saturn cu Soare/Luna/Marte ne vor ajuta sa ne mai ancoram in realitate, dar, asa cum spuneam, cred ca Neptun va fi actorul principal.

>>> Fata de alte momente de Luna plina (cand poate ne grabeam sa tragem concluzii si sa actionam), de data aceasta rabdarea, capacitatea de a distinge intre vise, iluzii si realitate si, implicit, alegerea de a trai cat mai constient pot face diferenta.

☆☆☆ In loc de concluzii

Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa”:

▪ Ce vis (realizabil) mi-as dori sa devina realitate? Actionez in directia respectiva? Daca nu, ce ma impiedica?
▪ Imi folosesc imaginatia, creativitatea pentru a imi infrumuseta viata de zi cu zi?
▪ Care este relatia mea cu Divinitatea?
▪ Ce inseamna pentru mine iubirea neconditionata? Am avut ocazia sa o traiesc?
▪ Daca anumite situatii sunt dificile, prefer sa le evit (“ma prefac” ca nu exista) sau sa le confrunt?
▪ In relatiile cu ceilalti am tendinta de a ma sacrifica (de a renunta la nevoile/placerile mele)?
▪ Obisnuiesc sa idealizez oameni, situatii, iar ulterior sa fiu dezamagit(a)?
▪ Daca eu stiu sa pescuiesc, ii invat si pe altii sau prefer sa o fac in locul lor?

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
12. Berbec – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.
11. Taur – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
10.Gemeni – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
9. Rac – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
8. Leu – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
7. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
6. Balanta – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
5. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
4. Sagetator – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
3. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
1.Varsator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
1. Pesti – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *