LUNA NOUA IN BALANTA
28 SEPTEMBRIE 2019 “DESPRE RELATII SI IUBIREA DE SINE”

In data de 28 septembrie 2019, la 21:27 (ora Romaniei), avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Balanta, la aprox. 5 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (de unde venim; legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu inaintasii, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, identitatea noastra, acele trasaturi care ne fac “sa stralucim” si pe care le dezvoltam si le punem in valoare pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat se afla in faza de crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila pentru a initia anumite actiuni si proiecte sau pentru a seta diferite intentii (si mai putin pentru a le pune in practica). Creionam acum un capitol nou din viata noastra, ale carui roade le vom putea culege si de care ne vom bucura odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ Va reamintesc ca atunci cand este Luna noua (cat Luna este inca “invizibila”), suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (este de preferat sa actionam cand luna este in crestere si vizibila cu „ochiul liber”).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Balanta:

▪In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pntru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie). In cazul meu, Luna noua va activa casa a-5-a (Balanta este al 5-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-10-a (Balanta este al 10-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna noua: Balantele, Berbecii, Capricornii si Racii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 1-10 grade (in semnele mentionate).

☆☆☆ Luna noua in Balanta – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Este guvernata de Venus, zeita dragostei si a frumusetii (Afrodita in mitologia greaca) care semnifica, asa cum era de asteptat, iubirea, afectiunea, relatiile, dar si valorile noastre esentiale, ce apreciem sau consideram valoros, ce ne place etc.
Venus este asociata cu Balanta si cu casa a-VII-a (a relatiilor) din horoscopul natural, dar si cu Taurul si cu casa-II-a (nevoile noastre esentiale: nevoia de siguranta materiala, financiara, de hrana, de a avea o viata linistita, in care sa nu simtim ca trebuie sa luptam “pentru a supravietui”, in care ne suntem auto-suficienti si nu depindem de altii, in care stam bine cu stima de sine etc.).
▪ Este un semn de aer: intelectual, rational;
▪ Este un semn cardinal, care initiaza lucruri, actiuni, proiecte, dar, asa cum spuneam mai sus, energia sa cardinala se va manifesta in principal, la nivel de relatii;
▪ Relatiile sunt fundamentale in cazul Balantei. Ea are nevoie sa interactioneze cu alte persoane (si sa formeze relatii) pentru ca doar prin compararea cu acestea (la nivel de idei, informatii, sisteme de valori, trairi, experiente etc.) poate realiza cu adevarat cine este, poate deveni constienta de propria individualitate si de propriile nevoi: ce ii place, ce nu ii place, de ce are nevoie, de ce nu are nevoie etc.
In acelasi timp, una dintre principalele lectii ale Balantei va fi aceea sa invate sa isi fie auto-suficienta, chiar si atunci cand se afla intr-o relatie, sa aiba grija de ea si de nevoile sale de baza (de securitate emotionala, materiala etc.) si sa nu le proiecteze asupra partenerului. Dacă va reuşi să facă acest lucru, fara a depinde de altii (pe modelul Taurului cu care „isi imparte” guvernatoarea), îi va fi mult mai uşor să construiască relatii sanatoase, armonioase si echilibrate, bazate pe incredere, egalitate si respect reciproc (arhetipul Balantei).
La polul opus, dacă proiecțiile / asteptarile sale nu vor fi indeplinite, poate ajunge usor la “situatii de criza” si, implicit, la pierderea echilibrului de care are atata nevoie. O atenție deosebită trebuie acordata si nevoii de a invata sa isi gestioneze foarte bine emotiile, de a-si fi propriul “parinte” (cuadratura formata cu semnele Rac/Capricorn din horoscopul natural) si de a nu cauta un partener care sa compenseze lipsa de afectiune sau problemele emotionale cu care s-a confruntat in copilarie/adolescenta (daca este cazul).
▪ Principiul relativitatii. Balanta va tinde mereu catre armonie si echilibru (nu este prin natura sa echilibrata, ci tinde catre echilibru), de unde si capacitatea foarte mare de a-i asculta pe ceilalti, de a fi deschisa catre puncte de vedere, principii sau valori diferite de ale sale. Pentru ea toate acestea sunt relative, prin urmare va cauta sa le puna mereu in balanta, sa le echilibreze, sa gaseasca o cale de mijloc, evitand punctele de vedere extreme, radicale. In acelasi timp, va trebui sa se asigure ca isi asculta cu adevarat partenerul pentru a afla ce isi doreste acesta (si pentru a evita sa ii ofere ce considera ea ca i-ar fi necesar, pornind de la propriile nevoi).
▪ Arhetipul Balantei este asociat si cu ideea de a oferi si, implicit, cu aceea de a primi, la nivel de relatii. (principiul reciprocitatii, pentru ca balanta sa fie echilibrata).
Din nou, daca oferitul este in exces, se poate ajunge, in timp, la dezechilibre. In acest caz trebuie vazut de unde provine nevoia Balantei ca partenerul sa aiba nevoie /sa depinda de ea, de ce se simte mai in siguranta emotional in astfel de situatii etc.
▪ Posibile solutii pentru a avea relatii sanatoase, echilibrate sunt, pentru Balanta:
– sa isi pastreze independenta in cadrul relatiei (pe modelul Berbecului, semnul sau de polaritate); sa evite sa devina ceea ce partenerul isi doreste si sa nu uite sa isi asculte instinctele;
– sa faca unele compromisuri, dar sa nu uite cine este ea de fapt, ca individ unic, cu nevoi distincte de ale partenerului;
– sa ofere, dar sa si primeasca.
▪ Balanta are un simt estetic deosebit, fiind atrasa de arta si de tot ce inseamna frumos (nu suporta kitsch-urile, lucrurile stridente, vulgare etc.);
▪ O gasim adeseori in domenii legate de comunicare (este un semn de aer), de frumos (arta, feminitate) sau de justitie.

>>>> La nivel general, Luna noua in Balanta poate reprezenta pentru fiecare dintre noi un inceput in ceea ce priveste relatiile pe care le avem sau pe care ni le dorim. Care sunt nevoile si asteptarile noastre in materie de iubire, ce avem noi de oferit si cum putem ajunge la un numitor comun cu partenerii nostri sunt doar cateva dintre intrebarile pe care avem acum ocazia sa ni le adresam.

☆☆☆ Luna noua in Balanta si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

▪ Luna/Soarele din Balanta in relatie tensionata (de inconjunctie) cu Uranus (surprize, situatii neasteptate, nevoia de libertate, independenta, adevar si originalitate) din Taur
▪ Venus din Balanta in sextil (relatie armonioasa) cu Jupiter (expansiune, dezvoltare, abundenta, noroc) din Sagetator 28-30.09.2019

Desi va fi o Luna noua destul de saraca in aspecte, cred ca nu va fi deloc de neglijat in ceea ce priveste intensitatea emotionala si/sau evenimentele care ar putea avea loc acum.

▪ Inconjunctia este un tip aparte de relatie si presupune o situatie de tensiune, de criza intre elemente care nu au teoretic nimic in comun si cu care, tocmai de aceea, ne e mai greu sa lucram, singura solutie fiind aceea de a le ajusta cumva si/sau de a le trata separat. Astfel, Luna noua in Balanta va trezi in noi dorinta de a a avea relatii frumoase, armonioase, echilibrate, de a primi si oferi iubire, de a fi dispusi sa facem unele compromisuri pentru ca relatiile respective sa functioneze etc., numai ca, in acelasi timp, este posibil sa simtim si o nevoie puternica de independenta si de libertate, care sa tulbure putin (sau mai mult) linistea si siguranta relatiilor in care ne gasim sau pe care dorim sa le incepem acum. O posibila solutie pentru a iesi din acest “impas” poate fi data de ajustarea despre care scriam mai sus si de evitarea caderii intr-o extrema sau in cealalta. De ex. Putem ajusta si timpul alocat partenerului si cel dedicat altor activitati care ne fac sa ne simtim liberi (si la care partenerul nu poate/nu vrea etc. sa participe), astfel incat sa nu neglijam nici relatia, dar nici nevoile noastre.

▪ Important este sa incercam sa gasim o solutie, iar sextilul format de Venus (insasi guvernatoarea semnului unde are loc Luna noua) cu Jupiter (abundenta, noroc) ne va fi de ajutor (daca facem ceva in sensul acesta). Ideea este sa nu lasam lucrurile la voia intamplarii si sa actionam (pe principiul “Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista”). Astfel, cu un strop de bunavointa si efort, ne putem simti foarte multumiti si optimisti cu privire la relatiile noastre (Venus/Jupiter).

▪ Este o perioada buna pentru a incepe un nou capitol in relatiile existente sau pentru a initia o poveste de iubire, atata timp cat suntem constienti ca roadele de mai tarziu depind, in mare parte, de semintele pe care noi insine le plantam. Cu cat ne proiectam mai putin nevoile asupra partenerilor nostri si cu cat ii vedem asa cum sunt in realitate, tinand cont, bineinteles, si de nevoile lor, cu atat sunt mai mari sansele ca relatiile sa functioneze sanatos si echilibrat (Balanta).

▪ Nu in ultimul rand, fie ca suntem sau nu intr-o relatie, este o perioada foarte buna pentru a face ceva pentru starea noastra generala de bine, ceva ce ne place si care ne poate creste stima de sine (ne putem cumpara ceva frumos, putem invata ceva nou, putem calatori etc.).
☆☆☆ In loc de concluzii

Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa”:

▪ Am tendinta de a imi proiecta nevoile asupra partenerului in relatiile mele de iubire?
▪ Obisnuiesc sa ofer mai mult decat primesc in relatia de cuplu (sau invers)?
▪ Consider ca relatiile mele de iubire sunt echilibrate?
▪ Ma simt mai in siguranta emotional atunci cand stiu ca partenerul meu are nevoie de mine?
▪ Evit sa discut anumite subiecte mai delicate cu partenerul pentru a nu strica armonia din relatie?
▪ Am o comunicare buna cu partenerul (in general)?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………………………….
7. Berbec – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
6. Taur – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Gemeni – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Rac – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
3. Leu – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Fecioara – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
1. Balanta – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
12. Scorpion – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
11. Sagetator – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
10. Capricorn – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
9. Varsator – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
8. Pesti – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *