LUNA NOUA IN FECIOARA
30 AUGUST 2019 “MA IERT, MA ACCEPT SI MA IUBESC!”

Pe 30 august 2019, in jurul orei 13, avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Fecioara, la aprox. 6 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu inaintasii, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, identitatea noastra, acele trasaturi care ne fac “sa stralucim” si pe care le dezvoltam si le punem in valoare pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat se afla in faza de crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila pentru a initia anumite actiuni si proiecte sau pentru a seta diferite intentii (si mai putin pentru a le pune in practica). Creionam astfel un capitol nou din viata noastra, ale carui roade le vom putea culege si de care ne vom bucura odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal, adica peste aproximativ 6 luni.
▪O zi/doua inainte/dupa Luna noua (cat Luna este inca “invizibila”), nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Fecioara:

▪In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn, Luna in Fecioara > Voi urmari in primul rand informatiile pntru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie). In cazul meu, Luna noua va activa casa a-4-a (Fecioara este al 4-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-9-a (Fecioara este al 9-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna noua: Fecioarele, Pestii, Sagetatorii si Gemenii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 1-11 grade (in semnele mentionate).

☆☆☆ Luna noua in Fecioara – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Este guvernata de Mercur (Hermes in mitologia greaca, mesagerul zeilor) – indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata. De aceea, dintre toate semnele zodiacale, Fecioara este cea care va reusi sa discearna cel mai bine intre informatiile cu care intra in contact, sa le aleaga pe cele relevante, sa le structureze, sa le organizeze si sa le dea forma cea mai potrivia pentru scopul urmarit.
▪ Este un semn de pamant: practic, bine ancorat in realitate.
▪ Este un semn mutabil, adaptabil la schimbare. Se afla intr-un continuu proces de transformare si de imbunatatire a realitatii in care traieste, indiferent ca vorbim de lucruri, situatii sau oameni.
▪ In horoscopul natural, Fecioara este asociata cu casa a-VI-a si, implicit, cu ideea de munca si cu prestarea de servicii in folosul celorlalti. Muncitoare, disciplinata si organizata, Fecioara functioneaza, asadar, cel mai bine, cand se simte utila, cand are ceva de facut, cand poate sa ajute, iar ajutorul sau va fi unul concret, practic si mai putin de natura emotionala. Are nevoie ca eforturile sale sa fie apreciate, recunoscute, dar aprecierea sa se faca intr-o maniera simpla, naturala (pentru ca nu se simte bine in “lumina reflectoarelor”).
O vom gasi de multe ori desfasurand activitati legate de domenii medicale, de sanatate sau de orice forma de vindecare etc. pentru ca acestea ii permit sa se puna cel mai bine in valoare, sa ii ajute pe cei aflati in nevoie, pe cei neajutorati, pe suferinzi, pe copii, batrani etc.
▪ Daca este dusa la extem, nevoia sa de a ajuta poate contribui, insa, la aparitia unor situatii dezechilibrate (culminand cu sacrificiul de sine si cu ignorarea propriilor nevoi). Fecioara va trebui astfel sa invate, inainte de orice, sa isi poarte ei insesi de grija, pentru a se putea ocupa apoi de cei din jurul sau; sa evite sacrificiul de sine si situatiile cu potential de ”victimizare”; sa ii invate si pe ceilalti „sa pescuiasca”, in loc sa o faca, de cele mai multe ori, in locul lor. 😊
▪ Spiritul critic al Fecioarei, atat de bine cunoscut, se indreapta atat asupra mediului exterior, cat si asupra propriei persoane si izvoraste dintr-o puternica nevoie de perfectiune. De aici si usurinta cu care observa “greselile”, dorinta de a imbunatati in permanenta realitatea in care traieste (incepand cu ea insasi) si asprimea cu care judeca “imperfectiunile”.
▪ Constientizarea propriilor “defecte” (unele dintre ele aproape insesizabile de catre alte semne zodiacale) ii dau Fecioarei un sentiment de modestie si, in cazuri extreme, de vina, de insingurare sau chiar de inferioritate. O alta lectie a Fecioarei este cea a iertarii (in primul rand de sine), a acceptarii si a iubirii neconditionate, pe care aceasta o poate accesa, urmand modelul Pestilor, semnul sau de polaritate (semnul opus). Slefuirea unei versiuni tot mai bune a sa este de dorit, dar tot de dorit (si spre binele sau) ar fi ca aceasta sa se faca, in acelasi timp, cu blandete, cu toleranta si cu acceptarea faptului ca, dincolo de proiectiile sale, perfectiunea nu exista. Acceptarea propriilor greseli si imperfectiuni, renuntarea la judecati aspre si iubirea de sine o vor ajuta sa isi traiasca mai armonios existenta, sa fie mai impacata cu ea insasi si, nu in ultimul rand, sa fie mai toleranta si cu ceilalti, atunci cand gresesc. 😊
▪ Deoarece isi doreste ca toate detaliile sa fie bine puse la punct inainte de a actiona (ceea ce nu se poate intampla, evident, de fiecare data), Fecioara poate amana unele activitati, pe motiv ca nu se simte „inca” suficient de bine pregatita. In aceste cazuri, trebuie facuta cat mai obiectiv distinctia intre aceasta “frica de imperfectiune” (care duce la amanarea la nesfarsit a unor situatii, respectiv la blocaje emotionale, mentale) si lucrurile care chiar necesita amanare.
▪ Aceeasi cautare a perfectiunii poate conduce, in cazuri extreme, la o senzatie de gol sufletesc si, implicit, la crearea unor “situatii de criza”, care sa compenseze golul respectiv. (Fecioara “va provoca” astfel, mai mult sau mai putin constient, asemenea “situatii de criza”, pentru a simti ca “traieste” si pentru a inlatura senzatia de singuratate.) Ca si mai sus, solutia poate fi gasita doar in constientizarea cu adevarat a faptului ca realitatea exterioara (ingroparea in munca, sentimentul de a le fi utila celorlalti, etc.), nu va putea niciodata compensa realitatea interioara, ca este singura responsabila de propria fericire si ca implinirea sa emotionala depinde doar de relatia pe care si-o construieste cu ea insasi si, mai departe, cu divinitatea (din nou, lectia iubirii neconditionate si a iertarii imperfectiunilor, simbolizata prin arhetipul Pestilor).

>>>> La nivel general, Luna noua in Fecioara poate trezi in noi dorinta de a ne ancora mai mult in realitate, de a ne propune obiective mai practice, mai concrete, de a ii ajuta pe ceilalti si, nu in ultimul rand, de a incepe un proces de curatenie generala intr-un anumit domeniu din viata noastra. Sa nu uitam insa, sa facem curatenia cu blandete si cu toleranta si sa incepem de la interior spre exterior.

☆☆☆ Luna noua in Fecioara si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

▪ Luna in trigon (relatie armonioasa) cu Uranus (surprize, situatii neasteptate, nevoia de libertate, independenta, adevar si originalitate) din Taur
▪ Luna in conjunctie cu Marte (energie, determinare, impuls, sexualitate) din Fecioara
▪ Soarele in trigon cu Uranus din Taur: 29-31.08.2019
▪ Soarele in conjunctie cu Marte din Fecioara: 30.08.2019 – 5.09.2019
▪ Marte in trigon cu Uranus in Taur: 27-30.08.2019
▪ Luna in conjunctie cu Mercur (comunicare, gandire) in Fecioara

▪ Conjunctia Luna/Soare/Marte si trigonul facut de cei trei cu Uranus vor da o nota foarte dinamica fenomenului de Luna noua.
▪ Marte reprezinta modul in care actionam la nivel constient pentru a ne realiza nevoile sufletului (de la nivel subconstient), prin urmare, vom actiona instinctiv in directia pe care ne-o dorim, fara sa stam prea mult pe ganduri. Avand in vedere, ca vorbim totusi de semnul Fecioarei, semn practic, de pamant, ne putem astepta, ca dorintele noastre sa vizeze capitole destul de concrete din viata noastra, pe care vom dori sa le incepem acum. Altfel spus, ne vom seta obiective realiste, care sa se poata materializa ulterior si ne vom ocupa mai putin cu visatul la lucruri intangibile.

▪ Orice Luna noua presupune un inceput, insa Uranus va accentua si mai mult dorinta de a incerca ceva nou, de a experimenta, de a face lucrurile diferit, intr-o maniera surprinzatoare, iesita din comun (versus propriile standarde). Dincolo de orice asteptari ar avea altii de la noi, vom dori sa ne simtim liberi si neingraditi in alegerile pe care le vom face.

▪ Conjunctia Luna/Mercur (insusi guvernatorul semnului unde are loc Luna plina) va intensifica toate formele de comunicare, insa, asa cum ne sugereaza energia Fecioarei, vom fi interesati doar de acele idei, informatii, cu adevarat relevante pentru scopurile noastre. Ne vom implica emotional in discutii si vom vorbi mai usor despre ceea ce simtim.

▪ Insa, deoarece Marte poate fi destul de patimas si de agresiv , ar fi bine sa folosim, totusi, cat mai intelept si mai constructiv energia momentului: sa avem grija cum ne exprimam si sa nu ne transformam cuvintele in arme usturatoare; sa facem tot ce tine de noi pentru a ne sustine punctele de vedere si obiectivele, dar sa nu incercam sa ne impunem opiniile cu forta; si, mai ales, sa nu ne enervam daca ceilalti sunt la fel de impatimiti ca si noi, dar intr-o cu totul alta directie.

☆☆☆ In loc de concluzii

Luna noua in Fecioara poate fi un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a ne raspunde la o serie de intrebari cum ar fi:

▪ Ma ajut pe mine insumi/insami asa cum ii ajut pe ceilalti sau am tendinta de a ma neglija?
▪ Obisnuiesc sa ma sacrific pentru cei dragi (sa renunt la nevoile, dorintele mele etc.)?
▪ Am un comportament critic fata de mine si/sau fata de cei din jur? Cum reactionez fata de greseli (ale mele sau ale altora)?
▪ Am tendinta de a ma ocupa de anumite lucruri in locul altora pentru ca mi se pare ca eu le fac mai bine?
▪ Am tendinta de a amana anumite lucruri pentru ca nu ma simt suficient de pregatit/a?
▪ Cat de usor imi este sa (ma) iert?
▪ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………………………….
6. Berbec – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Taur – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Gemeni – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
3. Rac – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Leu – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
1. Fecioara – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
12. Balanta – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
11. Scorpion – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
10. Sagetator – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
9. Capricorn – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
8. Varsator – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
7. Pesti – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *