LUNA NOUA IN LEU
1 AUGUST 2019 „ASCULTA-TI INIMA! E TIMPUL SA STRALUCESTI!”

Pe 1 august 2019, in jurul orei 6, avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Leu, la aprox. 8 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla). Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (de unde venim; legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu inaintasii, cu generatiile anterioare). Iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, identitatea noastra, acele trasaturi care ne fac “sa stralucim” si pe care le dezvoltam si le punem in valoare pe parcursul intregii vieti. Soarele ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila initierii de actiuni si proiecte, setarii de intentii intr-o anumita directie (si mai putin punerii lor in practica), cu alte cuvinte, creionarii unei etape noi din viata noastra, ale carei roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ O zi/doua inainte/dupa Luna noua (cat Luna este inca “invizibila”), nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Leu

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Eu am Ascendentul in Gemeni > Luna noua va cadea in casa 3 (Leul este al 3-lea semn fata de Gemeni). Daca ma raportez in schimb la Soarele meu in Capricorn (zodie) Luna noua va cadea in casa 8 (Leul este al 8-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna noua: Leii, Varsatorii, Taurii, Scorpionii (Asc/zodie) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele sau Luna intre aprox. 3-13 grade (aceleasi semne)

☆☆☆ Luna noua in Leu – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Leul este guvernat chiar de Soare, de unde si nevoia puternica de actualizare (adica de a se pune in valoare, de a se face remarcat, de a iesi in evidenta prin acele caracteristici unice, speciale, care il diferentiaza fata de ceilalti), precum si nevoia de a fi respectat, iubit (Soarele guverneaza inima) sau de a conduce. Leul are un caracter teatral, dramatic, se simte confortabil “in lumina reflectoarelor”, ii place “sa pozeze”, sa fie vazut, admirat, apreciat, cu alte cuvinte, sa straluceasca.
▪ Este un semn de foc, pasional, caruia ii place sa simta cu adevarat ca traieste, ca se bucura de fiecare moment, ca isi urmeaza pornirile inimii, ca iubeste;
▪ Este un semn fix, stabil, muncitor, perseverent, loial (mai ales daca pune inima in ceea ce face si daca este apreciat pentru efortul depus), dar si mai rigid, refractar la schimbare si uneori destul de incapatanat.
▪ In sens pozitiv, Leul isi va exprima individualitatea, unicitatea si va fi, in acest sens, un exemplu de urmat si o sursa inspiratie pentru ceilalti, va pune mult suflet in ceea ce face si va fi extrem de generos si de loial fata de cei apropiati; va conduce cu bunatate si generozitate si va fi receptiv la nevoile celor din jurul sau.
▪ In sens negativ, un Leu care nu isi asculta inima, va fi nemultumit, furios si va acumula multe frustrari (in timp poate ajunge chiar sa somatizeze si sa sufere de boli de inima); daca nu isi va putea exprima creativitatea si trasaturile unice, nu ii va lasa nici pe ceilalti sa o faca sau va fi cuprins de invidie; va conduce despotic, facand abuz de autoritate, fiind preocupat exclusiv de nevoile sale; va fi foarte posesiv cu oamenii si lucrurile din viata sa si le va nega dreptul la libertate, de care, la randul sau, are atata nevoie.

>>>> La nivel general, Luna noua in Leu poate trezi in noi dorinta de a ne exprima mai mult creativitatea, individualitatea, de a ne pune sub „lumina reflectoarelor” si de a ne concentra mai mult pe nevoile inimii. Bineinteles, ideal ar fi sa nu uitam nici de ceilalti. Sa transmitem ce avem de transmis, dar sa o facem cu generozitate, cu bunatate si cu intelegerea faptului ca si ceilalti au dreptul sa straluceasca. 😊

☆☆☆ Luna noua in Leu si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

▪ Luna in conjunctie cu Venus (valorile, nevoile noastre esentiale; iubirea, inclusiv iubirea de sine, afectiunea, relatiile; ce apreciem, ce consideram a fi valoros) in Leu

Asa cum scriam mai sus, va fi o Luna noua in care accentul se va pune pe nevoile individuale. Indiferent de domeniile de viata impactate pentru fiecare dintre noi, vom cauta sa fim noi insine, sa ne dedicam trup si suflet acelor proiecte pe care le initiem acum. Vom simti nevoia sa scoatem la iveala ce consideram ca avem mai bun, mai frumos si mai nobil in noi, acele trasaturi care simtim ca ne fac unici, speciali si demni de a fi priviti, admirati, respectati.
Venus guverneaza in astrologie casa a doua si casa a saptea (Taurul si Balanta). Casa a doua ne vorbeste despre nevoile noastre esentiale (nevoia de siguranta materiala, financiara, nevoia de hrana, de a avea o viata linistita, in care sa nu simtim ca trebuie sa luptam “pentru a supravietui”, in care ne suntem auto-suficienti si in care nu depindem de altii pentru a ne considera valorosi, in care stam bine cu stima de sine etc.), iar casa a saptea despre topicuri legate de relatiile noastre (relatii bazate pe incredere si respect, in care ambii parteneri au drepturi egale).
Prin urmare, vom cauta sa initiem lucruri, situatii, proiecte care sa ne creasca increderea in noi insine, care sa ne asigure bunastarea materiala, financiara. In acelasi timp, vom simti nevoia sa incepem o etapa noua in ceea ce priveste relatiile noastre, fie ca vorbim de aria profesionala, fie ca ne raportam la relatiile de iubire. In ambele situatii, insa, va fi necesar sa nu uitam ca in orice relatie sanatoasa si functionala sunt respectate drepturile ambilor parteneri si ca, oricat ne-am dori anumite lucruri, si partenerii nostri au anumite nevoi, care nu coincid neaparat cu ale noastre. Prin urmare, va trebui sa gasim acel echilibru care sa asigure buna functionare a relatiei, sa avem grija ca nevoia noastra de a straluci si de a ne exprima sa nu umbreasca nevoia de a straluci a celuilalt. 😊
Venus guverneaza tot ceea ce ne face placere ( “viata buna”: mancare, bautura, relaxare, “vicii” etc.), prin urmare putem foarte usor sa ne lasam ispiti. Dar, sa nu uitam ca, daca un strop de zahar ne poate aduce bucurie, o cantitate foarte mare poate produce diabet. Deci atentie la excese. 😊

▪ Luna in relatie armonioasa (trigon) cu Chiron (puncte sensibile, rani sufletesti, vindecare) din Berbec

Odata cu aceasta Luna noua anumite puncte sensibile pe care le avem (rani sufletesti, aspecte din trecutul nostru care ne fac sa ne simtim vulnerabili) pot fi zgandarite si readuse in prim plan. Fie ca sunt altii care ne fac sa ne readucem aminte de ele, fie ca o facem noi insine, important este sa separam trecutul de prezent, sa intelegem ca nu mai putem schimba ce a fost, dar ca putem schimba modul in care ne raportam la aceste dureri. Punctele vulnerabile pot avea legatura cu absenta increderii in noi insine, cu nesiguranta materiala/financiara in care am trait sau cu lipsa iubirii (in special din primii ani de viata). Dar, asa cum spuneam, aspectul de trigon pe care Luna il face cu Chiron este unul pozitiv, prin urmare odata constientizate/retraite aceste dureri sufletesti, sta in puterea noastra sa alegem sa mergem mai departe si sa nu ramanem ancorati in trecut. Sa inlocuim durerea cu acceptare si, daca putem, cu iertare.

▪ Luna in relatie tensionata (careu) cu Uranus (surprize, situatii; neasteptate, nevoia de libertate, independenta, adevar si originalitate) din Taur

Emotional vorbind, este posibil sa ne simtim, in aceasta perioada, mai agitati, mai nelinistiti si, dintr-o nevoie crescuta de libertate si de independenta, sa facem tot felul de lucruri neobisnuite sau sa avem parte de tot felul de situatii care sa ne scoata din zona de confort. Uranus sugereaza eliberarea din situatii in care stagnam, eliberarea de trecut, de situatii in care am actionat limitati si presati de regulile si conditiile mediului (familie, societate, sistem etc.). Prin urmare, orice incercare de a ni se ingradi libertatea personala (de exprimare, de manifestare etc.) de catre cineva, va starni automat in noi o respingere automata a acelei forme de ingradire si un comportament neobisnuit, “revolutionar”. La fel, daca noi vom incerca sa procedam astfel cu ceilalti, vom declansa in ei acelasi spirit de revolta. Cu Uranus ne putem astepta la orice, prin urmare cu cat suntem mai deschisi fata de situatiile care pot aparea si cu cat tinem mai putin cu dintii de planurile noastre, cu atat vom putea beneficia mai mult de noutatile care pot sa apara in perioada urmatoare. Chiar daca ceea ce vom incepe acum nu va fi exact asa cum ne asteptam, important este sa facem lucrurile asa cum ne dicteaza inima, sa facem tot ce tine de noi intr-o anumita directie, dar sa dam dovada de flexibilitate si de adaptare in ceea ce priveste rezultatele.

▪ Mercur (comunicare, gandire) in Rac stationeaza direct intre 31.07-1.08.2019

La mai putin de o ora fata de momentul de Luna Noua, Mercur va stationa, pentru ca de a doua zi sa isi reia miscarea directa.
Asa cum unii dintre voi stiti deja, anumite situatii sau evenimente aparute cat Mercur a fost in miscare directa (intre 21.06 – 7.07.2019), au fost deja reevaluate, reanalizate, regandite in perioada de retrogradare (intre 8.07 – 1.08.2019), pentru ca abia din 2.08 si pana pe 15.08 cand Mercur isi va relua miscarea directa si va strabate pentru a treia si ultima data acest teritoriu sa putem avea concluziile cu privire la situatiile, evenimentele de la sfarsitul lui iunie/inceputul lui iulie.
Cred ca faptul ca Luna noua are loc chiar in ziua in care Mercur stationeaza (“sta pe loc” si se pregateste sa isi reia miscarea directa), este extrem de important pentru ca schimburile de informatii vor fi intensificate (zilele de stationare sunt cele mai intense din puncte de vedere comunicare/gandire). Insa, desi vom fi foarte preocupati sa spunem ce avem de spus (Soare in Leu), deoarece Mercur este in Rac, vom da totusi dovada de o oarecare prudenta si vom prefera, mai degraba, sa interactionam cu persoanele apropiate, cu care ne simtim in siguranta. Insa, in situatia in care vom fi scosi din zona de confort, preocupati fiind de noi si de nevoile noastre (Soare in Leu), daca ne va supara sau ne va deranja ceva, in loc sa o spunem direct, este posibil sa adoptam o atitudine mai degraba insinuanta, intepatoare, pasiv-agresiva si sa complicam si mai mult lucrurile. Avand in vedere ca este o perioada in care evenimentele incep sa se clarifice (dar nu sunt inca 100% clare), cred ca este important sa nu tragem concluzii pripite (cu atat mai mult cu cat lucrurile pot fi altfel decat ne asteptam – vezi si Luna in careu cu Uranus).

▪ Venus in Leu in relatie tensionata (careu) cu Uranus din Taur intre 1.08- 3.08.2019

In iubire/relatii poate fi o perioada de incercari prin prisma situatiilor neasteptate care pot sa apara. Inca o data, cu cat suntem mai flexibili si cu cat ne acordam si le acordam partenerilor nostri mai multa libertate (Uranus), cu atat ne va fi mai usor sa trecem peste evenimentele surprinzatoare care pot aparea. La polul opus, incercarile de ingradire a libertatii pot fi acum destul de drastic taxate.
Cu Uranus ne putem astepta la orice si, avand in vedere aspectul tensionat cu Venus, acest “orice” poate presupune o gama larga de evenimente, de la initierea unor relatii cu persoane de care in mod normal poate nu ne-am simti atrasi si pana la decizia de a rupe “dintr-odata” unele relatii. Tentatiile pot sa apara, dar, evident, va tine doar de noi daca alegem sa le dam curs sau nu. Pentru relatiile solide, stabile, careul Venus/Uranus va insemna cel mult o intrerupere de la programul obisnuit (de aici nevoia de flexibilitate si adaptare la anumite schimbari), insa pentru relatiile in care unul dintre parteneri se simte privat de libertatate, incorsetat, restrictionat, Uranus poate aduce nevoia de eliberare indelung visata.
Deoarece Venus indica si relatia pe care o avem cu resursele materiale/financiare, cu banii in general, este posibil sa simtim acum nevoia de a cheltui mai mult, de a cumpara lucruri de care nu avem neaparat nevoie sau, pur si simplu, pot aparea cheltueli neprevazute.

▪ Venus in Leu in relatie armonioasa (trigon) cu Chiron din Berbec intre 1.08- 2.08.2019

Indiferent de modul in care ne raportam la noi insine (iubirea fata de propria persoana, respectul fata de ceea ce suntem) sau la persoanele dragi (iubirea fata de celalalt), indiferent de cat de greu ne-a fost drumul pe care l-am parcurs pana acum, daca am avut parte de mai multa sau mai putina sustinere si indiferent de cate “surprize” avem sau vom mai avea parte in calatoria noastra spirituala, cred ca purtam in noi insine resursele necesare de a vindeca sau macar de a alina aceasta relatie pe care o avem cu noi si cu ceilalti (Chiron).

☆☆☆ In loc de concluzii

Luna noua in Leu poate fi un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a ne raspunde la o serie de intrebari cum ar fi:

▪ Ma iubesc si ma respect pe mine insumi/insami asa cum ii iubesc pe cei dragi?
▪ Ce ma face special/a? Care sunt acele trasaturi pe care le apreciez cel mai mult la mine?
▪ Am grija sa ma pun in valoare, sa stralucesc? Sau aleg sa traiesc in majoritatea timpului intr-un con de umbra?
▪ Imi place viata mea? Daca nu, ce as putea face sa o imbunatatesc?
▪ Exista un echilibru intre nevoile mele si cele ale persoanele la care tin? Sunt preocupat/a exclusiv de nevoile mele/ ale celorlalti?
▪ Ce rol joaca iubirea in viata mea (iubirea in general: fata de propria persoana, fata de altul, fata de natura, divinitate etc.)?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………………………….
5. Berbec – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Taur – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
3. Gemeni – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Rac – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
1. Leu – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
12. Fecioara – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
11. Balanta – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
10. Scorpion – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
9. Sagetator – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
8. Capricorn – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
7. Varsator – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.;
6. Pesti – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *