ECLIPSA DE LUNA IN CAPRICORN
17 IULIE 2019 „ELIBERARE DE MODELE EMOTIONALE SI MENTALE CARE NE IMPIEDICA SA EVOLUAM”

Pe 17 iulie 2019, la ora 00.31, are loc o Eclipsa partiale de Luna / Luna plina in Capricorn (Luna in Capricorn se va afla in opozitie cu Soarele din Rac, la aproximativ 24 grade).

☆☆☆ Despre Eclipse in general

▪ Eclipsele (de Soare sau de Luna) au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind acela de a ne “ghida” in calatoria spirituala pe care o parcurgem in aceasta viata.
▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, identitatea noastra.
▪ Eclipsa de Luna (ca orice Luna plina dar mult mai intensa si cu efecte mult mai puternice si de durata) este asociata cu incheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obtinerea unor rezultate in anumite domenii sau capitole din viata noastra. In functie de concluziile la care vom ajunge in perioada urmatoare, vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta in domeniile respective.
▪ Efectele unei eclipse de Luna se simt incepand cu o saptamana – doua inainte ca aceasta sa se produca si dureaza aproximativ o luna dupa ce aceasta a avut loc. Culminarile, concluziile la care ajungem sunt strans legate de ce am initiat odata cu Eclipsa de Soare din acelasi semn zodiacal (in cazul de fata Eclipsa de Soare din Capricorn din ianuarie). Bineinteles, cu cat ne traim viata mai constient si tinem cont de “indiciile” pe care le primim de-a lungul timpului, cu atat resimtim mai putin dramatic transformarile aduse de eclipse.
▪ Deoarece ne aflam in plin sezon de eclipse (am inceput pe 2 iulie cu o Eclipsa totala de Soare in Rac si continuam pe 17 cu o Eclipsa de Luna in Capricorn), iar aceasta perioada este destul de intensa emotional, ar fi recomandat, pe cat posibil, sa nu actionam impulsiv luna aceasta (desi tentatia poate fi mare), sa facem tot ce tine de noi in directia care ne intereseaza, dar sa fim deschisi cu privire la rezultatele obtinute.

☆☆☆ Nodurile lunare – semnificatii

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic de intersectie intre orbita Lunii (traseul parcurs de Luna in jurul Pamantului) si ecliptica (traseul aparent al Soarelui in jurul Pamantului, asa cum il percem noi dintr-o perspectiva geocentrica). Punctul cel mai de sus de intersectie se numeste Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate in producerea eclipselor. Eclipsele de Soare se formeaza la Luna noua, cand Luna este in conjunctie cu Soarele, iar Eclipsele de Luna la Luna plina, cand Luna este in opozitie cu Soarele. NN este implicat in Eclipsele de Soare iar NS in Eclipsele de Luna.
▪ Nodurile parcurg intreg zodiacul in 18,6 ani, se afla intodeauna in semne opuse (ex. NN in Rac, NS in Capricorn etc.), iar trecerea in urmatoarea pereche de semne se face la aprox. 18 luni.
▪ In astrologia evolutiva (Jeff W. Green), miscarea retrograda a Nodurilor in semne (in 90% din timp) sugereaza lasarea trecutului in urma si indreptarea catre viitor sau, si mai simplu, reintoarcerea la Sursa Universala (energia creatoare, divinitate etc.).
▪ NS reprezinta o acumulare de “ramasite” emotionale din vieti anterioare, este karma la nivel emotional, psihic, mental, spiritual etc., este zona noastra de confort si securitate emotionala, locul unde stagnam si, implicit, o sursa de limitari si de blocaje. NN reprezinta directia de dezvoltare, de evolutie si crestere emotionala si spirituala in aceasta viata, este asociat cu ideea de dharma si viitor, cu insecuritatea emotionala (pentru ca intram pe un teritoriu necunoscut), dar si cu o atractie foarte mare (nevoia, instinctul de a merge mai departe, de a evolua). Iar legatura dintre trecut (NS) si viitor (NN) este data de Luna (constiinta de sine, ego-ul, imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta).
▪ La nivelul constiintei, NS in tranzit (impreuna cu guvernatorul semnului in care se afla) indica asadar vindecarea si eliberarea de anumite tipare emotionale care tin de trecut, iar NN (impreuna cu guvernatorul semnului in care se afla) sugereaza directia de evolutie intr-o perioada definita de timp si, implicit, dobandirea unor abilitati (emotionale, spirituale etc.) care sa ne duca mai aproape de ceea ce avem de realizat in aceasta viata.

☆☆☆ Eclipsele din 2019. Axa Rac/ Capricorn

In 2019 avem 5 eclipse:

▪ ianuarie: Eclipsa partiala de Soare in Capricorn si de Luna in Leu;
▪ iulie: Eclipsa totala de Soare in Rac si de Luna in Capricorn;
▪ decembrie: Eclipsa de Soare in Capricorn.

▪ Nodurile lunare se gasesc pe axa Rac/Capricorn intre noiembrie 2018 – mai 2020 (au mai fost pe aceeasi axa in perioadele: aprilie 2000 – octombrie 2001, respectiv septembrie 1981 – martie 1983). Acest fapt sporeste importanta din punct de vedere karmic, evolutiv, a eclipselor din 2019 de pe aceasta axa. (O eclipsa cu nodurile pe axa respectiva este mult mai puternica. De ex., in iulie 2018 a avut loc prima eclipsa in Rac dar nodurile erau inca pe axa Leu – Varsator, astfel incat eclipsa respectiva a fost mai putin “intensa”).
▪ La nivel general, colectiv, axa Rac/Capricorn invita la o reevaluare si o mai buna integrare a unor concepte ca feminin/masculin (Animus/Anima), in viata noastra. Indiferent de sex, fiecare dintre noi are o latura feminina (Rac) si una masculina (Capricorn), care trebuie aduse in echilibru, pentru a functiona sanatos. Alte teme de luat in calcul in aceasta perioada ar fi: gasirea unui echilibru intre copilul interior (Rac) si adultul (Capricorn) din noi, intre latura noastra emotionala, intuitiva (Rac) si cea rationala, practica (Capricorn), intre ce simtim sa facem (Rac) si ce trebuie sa facem (Capricorn).
▪ In domeniile de viata din harta natala care stau sub semnul Racului si al Capricornului, vom experimenta in 2019 unele dintre cele mai mari transformari (inceputuri/culminari).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Eclipsa de Luna din Capricorn

▪ “Roadele” pe care le vom culege odata cu Eclipsa de Luna din Capricorn din 17 iulie depind de “semintele” pe care le-am plantat la Eclipsa de Soare din Capricorn din 6 ianuarie. Ganditi-va ce evenimente/ situatii noi au aparut in viata voastra in ultimele 6 luni!
▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Eclipsa de Luna din Capricorn va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta; si anume casa care sta sub semnul Capricornului) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu aceasta. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc eclipsa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactati de eclipsa: Capricornii, Racii, Berbecii si Balantele (Asc/zodie) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele sau Luna intre aprox. 19 – 29 grade sau sunt nascuti intre datele de 12-22 (aceleasi zodii).

☆☆☆ Atmosfera generala – Capricorn versus Rac: influente generale, energie si caracteristici:

Capricorn

▪ Este guvernat de Saturn, zeul timpului (la romani; Cronos in mitologia greaca) sau „lordul karmei” (rabdare, munca, disciplina, restrictii, efort). Dintre toate semnele zodiacale, Capricornul este cel care intelege cel mai bine (si cel mai devreme in viata) ca, indiferent ce isi propune, rezultatele nu vor veni usor, ci in timp, dupa multa munca si efort, dar ca vor fi durabile si trainice. De aici rabadarea, perseverenta si abilitatea de a planifica si organiza pe termen mediu spre lung.
▪ Este un semn de pamant, muncitor si practic, bine ancorat in realitate. Are nevoie de stabilitate si siguranta materiala pentru a se simti in elementul sau, de obiective concrete, reale pe care sa le atinga.
▪ Este un semn cardinal, care initiaza lucruri, actiuni, proiecte, dar energia sa cardinala este una “asezata”, stabila. Cauta sa creeze structuri durabile, puternice, rezistente in timp si porneste pe un drum nou doar in masura in care considera ca poate construi ceva temeinic si ca drumul este relativ sigur (nu ii place sa se arunce cu capul inainte sau sa riste). Este responsabil cu crearea de noi ierarhii si structuri sociale.
▪ Este foarte responsabil si disciplinat si simte nevoia sa se ocupe personal de proiectele in care este implicat, sa detina controlul.
▪ Provocarile, testele pe care viata i le scoate in cale (Saturn) si faptul ca nu primeste usor ce isi propune il ambitioneaza si ii sporesc rezistenta si capacitatea de a rezista la efort prelungit.
▪ Este clasic in gusturi, serios, sobru si respinge tot ce este vulgar, strident sau de calitate indoielnica (fie ca vorbim de lucruri sau oameni).
▪ Este o fire independenta, puternica, are abilitati de leader si ii place sa reprezinte o autoritate in domeniul in care activeaza. In sens pozitiv, ii poate inspira si motiva pe cei din jurul sau sa ii urmeze modelul; in sens negativ, poate fi excesiv de rigid, conformist, autoritar si se poate adapta cu greu la schimbare (poate renunta cu greu la vechile structuri, modele, obiceiuri).
▪ Statutul socio-profesional, cariera si imaginea publica sunt foarte importante pentru el. Are nevoie sa fie apreciat pentru ce este si realizeaza si acest lucru tine, dincolo de latura sa sobra si muncitoare, de ceea ce putem numi “coloana vertebrala” si nevoia de a duce o viata demna si respectabila. In ochii altora, dar mai ales in ochii sai.
Punctele slabe ale Capricornului pot fi:
▪ Dificultatea de a isi exprima emotiile. Deoarece este preocupat in permanenta sa realizeze lucruri, sa produca pentru el, pentru familie, pentru organizatiile din care face parte, pentru societate etc., latura emotionala trece intr-un con de umbra (exprimarea emotiilor este vazuta ca un semn de slabiciune, si le reprima sau pur si simplu, nu le acorda importanta). Cheia iesirii din acest impas poate fi data de semnul opus, Rac, de la care are ocazia sa invete lectia sensibilitatii.
▪ Pesimismul, fricile, gandirea negativa. Dificultatile, probele (Saturn) prin care trece de-a lungul timpului, inainte de a realiza ce are de realizat, il fac sa ia viata foarte in serios (uneori poate prea in serios) si sa fie constient, inca de timpuriu, de latura mai intunecata a vietii. Este bine ca efortul sustinut, pe care il depune in realizarea unor obiective practice, sa fie orientat, atunci cand este nevoie, si in lupta cu astfel de stari emotionale mai dificile (Capricornul este mai predispus la depresie, fata de alte semne zodiacale, dar si mai refractar la a primi ajutor pentru ca nu vrea sa depinda de nimeni si incearca sa isi ascunda trairile emotionale in spatele programului incarcat).
▪ Sentimentul de vina si de rusine; asumarea in exces a responsabilitatii. Din dorinta de a fi responsabil, de a se ocupa de mai mult decat poate sa duca si decat este in atributiile sale, poate ajunge la surmenaj (fizic, mental, emotional). Este bine sa invete sa delege din responsabilitati, sa se mai si odiheasca si sa se relaxeze. Sa accepte ca a gresi este omeneste si ca nu trebuie sa duca pe umeri povara unei lumi intregi (metaforic vorbind). Sa fie mai tolerant cu el insusi.

Rac

▪ Racul este guvernat de Luna, care simbolizeaza: emotiile, universul interior, confortul emotional sau material, familia, mama, sentimentul de “acasa” si mai ales constiinta de sine, imaginea sufletului in aceasta existenta, ca legatura intre trecut /vieti anterioare si viitor/directia noua catre care ne indreptam in aceasta viata.
▪ Este un semn de apa (intuitiv, sensibil).
▪ Este un semn cardinal – initiaza, incepe lucruri. Dar cum energia sa cardinala este “imbibata” de apa (emotii), pentru a putea merge pe un drum nou, el va avea nevoie, inainte de toate, sa simta ca este in siguranta (emotional vorbind) pe drumul respectiv. De aici si anumite oscilari sau ezitari specifice.
▪ Imaginea sa de sine este fluctuanta iar securitatea sa emotionala este strans legata de mediul in care a crescut si in care traieste (atmosfera de acasa, din familia de origine, relatia cu parintii si in special cu mama).
▪ O parte semnificativa a procesului sau de evolutie va fi strans legata de gasirea in sine insusi a echilibrului emotional, de auto-suficienta emotionala si de utilizarea corecta, constructiva a emotiilor.
▪ Mai multe detalii despre acest semn zodiacal gasiti in articolul dedicat Eclipsei de Soare in Rac din 2 iulie.

>>>> Astfel, mult mai mult decat la o Luna plina obisnuita, va fi necesar sa aducem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea data de Luna in Capricorn, respectiv cea specifica Soarelui din Rac, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta. Sa echilibram latura feminina (Rac) cu cea masculina (Capricorn), copilul interior (Rac) cu adultul (Capricorn) din noi; sa gasim o cale de mijloc intre intre latura noastra emotionala, intuitiva (Rac) si cea rationala, practica (Capricorn), intre sensibilitate (Rac) si autoritate (Capricorn), intre ce ce simtim sa facem (Rac) si ce trebuie sa facem (Capricorn).

☆☆☆ Eclipsa de Luna/Luna plina din Capricorn si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Luna in conjunctie (stransa) cu PlutoR in Capricorn
**** Luna in conjunctie (larga, orb de 6-7 grade) cu NS si cu SaturnR in Capricorn
**** Soarele in Rac in opozitie cu PlutoR din Capricorn si in conjunctie (larga) cu NN

Avand in vedere “aglomeratia” din Capricorn si natura planetelor implicate, putem intui ca va fi o Eclipsa de Luna intensa, cu foarte multe transformari, culminari, care vor conduce la eliberarea (Pluto, NS) dintr-o serie de tipare mentale, emotionale, materiale (Saturn). Deoarece tendinta noastra este, de multe ori, de a ramane ancorati in elementele familiare, cunoscute, care ne ofera stabilitate, siguranta (chiar daca ne limiteaza), este important sa intelegem ca desprinderea de aceste elemente si structuri vechi, fixe, rigide, care nu isi mai au rostul si care ne impiedica sa evoluam este spre binele nostru . Cu cat suntem mai deschisi, mai flexibili si cu cat acceptam mai usor transformarile/finalurile care se produc in perioada urmatoare, cu atat mai usoara si mai putin dureroasa va fi tranzitia catre etapa urmatoare.

1. Pluto simbolizeaza nevoia noastra profunda de transformare si de regenerare, in special a acelor parti la care poate nu avem curajul sau nu dorim intotdeauna sa privim, a tot ceea ce este intunecat, ascuns sau tabu in noi; obsesiile, fricile sau fobiile noastre. Avem acum ocazia sa vedem realitatea asa cum este ea, sa scoatem la suprafata acele elemente pe care le “tineam ascunse sub pres”, sa inlaturam ce este superficial, toxic sau invechit in sectorul din viata noastra pe care Pluto il tranziteaza.
Pluto in tranzit in Capricorn indeamna la o analiza amanuntita a structurilor noastre interioare care au generat structurile exterioare care ne caracterizeaza existenta. Cu alte cuvinte, ne face constienti ca realitatea noastra exterioara este rezultatul realitatii noastre interioare si ca, pentru a schimba ceva in exterior, trebuie sa incepem prin a ne schimba pe noi insine, renuntand la anumite modele emotionale, intelectuale, spirituale sau materiale invechite. Numai asa putem incepe un nou ciclu de evolutie.
In ce masura modul nostru de a actiona si de a gandi ne apartine si in ce masura este rezultatul mediului in care am trait sau traim, al familiei din care facem parte? In ce masura ni se mai aplica in acest moment si in ce masura ne limiteaza si ne ingreuneaza evolutia?
Este si o perioada in care imaginea noastra publica, statutul socio-professional, cariera (Capricorn) pot trece prin transformari majore, in care pot aparea conflicte cu persoane care reprezinta un model de autoritate (sefi, conducatori ai unor institutii, parinti etc.), precum si nevoia de a ne elibera de sub influenta acestora (Soare in opozitie cu Pluto).
In acelasi timp, este esential sa ne asumam responsabilitatea pentru faptele noastre si sa renuntam la a da vina pe altii pentru ce nu functioneaza.

2. Saturn in Capricorn reprezinta tocmai structurile si regulile stabile, solide, rigide in care ne-am obisnuit sa ne desfasuram existenta. Fara acestea, fara ordine si disciplina viata noastra ar fi un haos si nu am putea functiona “sanatos”, dar periodic acestea trebuie totusi reanalizate, regandite, pentru a vedea daca mai sunt inca functionale, daca mai au sens, daca ne mai ajuta sau daca, din contra, au devenit o sursa de limitare. Si aici vor interveni Pluto si Nodul Sud si vor face curatenie, acolo unde va fi cazul.
In acelasi timp, cu Saturn trebuie sa invatam sa facem fata greutatilor si restrictiilor prin efort sustinut, rabdare si perseverenta. Ne cere sa fim cu picioarele pe pamant si sa ne setam realist obiectivele, pentru ca doar cei care se pregatesc temeinic, isi fac bine planurile si sunt perseverenti pot ajunge in varf.
(Va reamintesc ca procesul de transformare inceput inca din luna ianuarie (odata cu Eclipsa de Soare din Capricorn) si continuat acum va atinge punctul culminant in aprilie 2020, cand va avea loc conjunctia Pluto-Saturn).

3. NS in tranzit in Capricorn, impreuna cu guvernatorul acestuia (Saturn) indica, asa cum spuneam in prima parte, tot o nevoie de vindecare si eliberare de anumite tipare emotionale care tin de trecut. Iar faptul ca NS si Saturn se afla in conjunctie stransa alaturi de Luna/Pluto vine sa sublinieze si mai mult aceasta idee.

>>>> La nivel emotional, dincolo de evenimentele concrete care vor avea loc (sau nu) in viata noastra, este important sa retinem ca luna iulie este ceva mai dificila (mai ales pentru semnele cardinale). Prin urmare, vom face tot ce tine de noi pentru a nu ne lasa prada emotiilor negative sau coplesiti de frici, stari de anxietate etc. (stari perfect normale in aceste vremuri de tranzitie, dar care pot fi mai greu de dus, in special de catre persoanele mai sensibile). Diferite forme de terapie, meditatie, tehnici de relaxare, muzica, timp petrecut in natura, timp petrecut cu persoane care ne sunt dragi etc. ne pot ajuta sa trecem mai usor peste aceasta perioada (daca este cazul).

>>>> Ca si in ianuarie, recomand sa tratam incheierea anumitor situatii sau disparitia anumitor oameni din viata noastra in perioada urmatoare ca pe o oportunitate de a umple ulterior spatiul gol ramas cu ceva mai apropiat de nevoile si aspiratiile noastre. A incerca sa tinem cu dintii de trecut (iar, daca este cazul) nu ne va ajuta la nimic, ci din contra ne va tine blocati intr-o stare de nemultumire si de durere. Sa invatam, asadar, ce avem de invatat din lectiile respective si sa trecem la urmatorul capitol din viata noastra mai senini si cu inima mai usoara. Pentru binele si spre evolutia noastra.

**** Venus (ce iubim, ce ne place, stima de sine) in conjunctie cu NN in Rac si in opozitie cu Saturn din Capricorn – 16-18 iulie
In iubire/relatii este posibil sa simtim ca nu primim ce avem nevoie, ca nu ni se ofera afectiunea dorita sau ca, noua insine, ne este mai greu sa o oferim. In acelasi timp, este o perioada buna pentru a vedea daca relatia este solida, de incredere, daca dincolo de fluturii in stomac ne putem baza pe partenerii nostri. Vom fi interesati de iubire in masura in care perspectiva este una solida, durabila.

Sa ne fie Eclipsa asa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

………………………………………………………….
Berbec (10) – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
Taur (9) – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
Gemeni (8) – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
Rac (7) – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
Leu (6) – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
Fecioara (5) – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
Balanta (4) – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
Scorpion (3) – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
Sagetator (2) – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentr a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
Capricorn (1) – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
Varsator (12) – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.
Pesti (11) – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *