MERCUR RETROGRAD
8.07.2019 – 1.08.2019 „SCHIMBURI INTENSE DE INFORMATII SI REEVALUAREA UNOR SITUATII EXISTENTE”

Hermes in mitologia greaca, mesager al zeilor, Mercur indica in astrologie modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii, modul in care interactionam in general unii cu altii, activitatile legate de comert, calatoriile de scurta durata etc.

☆☆☆ Despre planete retrograde in general

▪ O planeta aflata in miscare (aparent) retrograda (spre deosebire de miscarea sa directa), se afla mai aproape de Pamant, ii simtim mai puternic influenta, suntem mai conectati la energia sa si, prin urmare, domeniile reprezentate de aceasta capata o semnificatie mai mare pentru noi intrucat se intensifica activitatile legate de aceasta.
▪ Perioadele de miscare retrograda (cand planetele par ca merg „inapoi”) sunt asociate cu situatii mai putin obisnuite, in care lucrurile nu functioneaza exact asa cum ne-am putea astepta, fie pentru ca nu reusim sa vedem imaginea de ansamblu, fie pentru ca nu detinem toate detaliile si ne grabim totusi sa actionam. Tocmai de aceea, de obicei, „nu se recomanda” sa incepem intr-o astfel de perioada etape noi in viata noastra: ex. o relatie noua, un job nou, mutarea intr-o casa noua etc. (As preciza ca se recomanda foarte bine, atata timp cat „masuram de doua-trei ori si taiem o data ☺).
▪ Este o perioada excelenta pentru a reevalua anumite situatii existente sau (poate neincheiate) din trecut, pentru a le reanaliza, pentru a reface planuri mai vechi, pentru a ne imbunatati situatia curenta etc. Daca va trebui sa incepem ceva, o vom face, bineinteles, dar vom tine mai mult cont de faptul ca rezultatul final ar putea fi unul diferit fata de cel asteptat si nu ne vom arunca cu capul inainte ☺.
▪ Ca sa puteti intelege mai bine miscarea retrograda a unei planete, imaginati-va un tren care merge din punctul A in punctul B (in miscare directa; Faza I), stationeaza putin aici, apoi o ia inapoi (in miscare retrograda de data aceasta; Faza II) si ajunge iar in punctul A, stationeaza iar si apoi isi continua drumul (din nou in miscare directa) spre punctul B (Faza III) si abia apoi mai departe, spre noi teritorii (Faza IV).

☆☆☆ Mercur in miscare aparent retrograda – trasaturi generale

▪ Dureaza aprox. 3 saptamani si are loc de de 3-4 ori pe an.
▪ In perioada in care Mercur se afla in miscare aparent retrograda activitatile mercuriene (comunicare, informatii, gandire, calatorii, comert etc.) se intensifica.
▪ “Graba” pe care o manifestam in legatura cu activitatile mercuriene poate duce la aparitia unor incurcaturi, neintelegeri, probleme, dificultati. Cateva exemple: tragem concluzii sau facem interpretari fara a avea toate detaliile, nu avem rabdare sa ascultam ce ni se spune, actionam in pripa; ne grabim sa cumparam anumite lucruri, de care ne dam seama ulterior ca nu avem nevoie sau care nu ne mai plac, cheltuim exagerat etc. Pot aparea si probleme, intarzieri legate de calatorii (de unde si recomandarea deja clasica de a verifica daca totul este in regula inainte de a pleca la drum: de la acte, la starea de functionare a masinii etc.).
▪ Prin urmare, nu Mercur este “vinovat” de incurcaturile respective, ci noi prin faptul ca nu avem suficienta rabdare ☺. Fiind constienti, insa, ca exista acest potential de a actiona impulsiv si de a judeca pripit lucrurile, tot ce trebuie sa facem este sa ne straduim un pic mai mult, sa ne mai temperam si sa nu scapam din vedere detaliile.
▪ Pentru a fi notificati in legatura cu articolele urmatoare, despre Mercur si despre ceilalti jucatori de pe bolta cereasca, va invit sa dati like paginii (“imi place”). Iar daca ati facut-o deja, va multumesc! 😊
▪ Rezumand, anumite situatii sau evenimente aparute in Faza I (cat Mercur e in miscare directa) pot fi reevaluate in perioada de retrogradare (Faza II; putem primi de ex. acum mai multe informatii), pentru ca rezolutia finala sa vina abia in Faza III cand acesta isi va relua miscarea directa si va strabate pentru a treia si ultima data acest traseu

☆☆☆ Fazele lui Mercur in vara lui 2019
(iunie-august)

▪ Faza 1
Mercur direct: 21.06 – 7.07.2019 (ajunge de la 23 grade 57 min Rac la 4 grade 28 min Leu);
– Pe 27 iunie Mercur trece din Rac in Leu;
– Stationeaza retro intre 7-8.07.2019 la 4 grade 28 min Leu.

▪ Faza 2
Mercur aparent retrograd: 8.07 – 1.08.2019 (strabate pentru a doua oara acelasi interval dar in sens invers, de la 4 grade 28 min Leu la 23 grade 57 min Rac);
– Mercur reintra in Rac pe 19 iulie;
– Stationeaza direct intre 31.07-1.08.2019 la 23 grade 57 min Rac

▪ Faza 3
Mercur din nou direct intre 2.08-15.08.2019 (strabate pentru a treia oara acelasi interval, ca in Faza I, de la 23 grade 57 min Rac la 4 grade 28 min Leu )
– Mercur reintra in Leu pe 11 august

▪ Faza 4
Mercur direct: abia acum intra pe un teritoriu nou in Leu, unde ramasese initial in Faza 1.

Obs. Din toata perioada extinsa de retrogradare, zilele cele mai “intense” sunt cele de stationare, adica cele in care Mercur sta pe loc, inainte de a merge inainte sau inapoi: 7-8.07, respectiv 31.07-1.08.

☆☆☆ MercurR in Leu versus in Rac

Mercur va fi retrograd in Leu intre 8-19 iulie iar in Rac intre 19 iulie -1 august.

▪ Cu MercurR in Leu comunicarea/gandirea vor fi centrate pe noi si nevoile noastre. Vom fi mai hotarati si ne vom exprima si sustine cu tarie si pasiune punctele de vedere. Putem fi generosi si toleranti cu ceilalti in masura in care ne simtim apreciati, respectati, dar ne putem si aprinde mai usor daca opiniile noastre intampina rezistenta. Avand in vedere intensificarea fluxului de informatii si problemele de ego care pot sa apara, recomandarea ar fi sa nu uitam ca si ceilalti au dreptul la un punct de vedere, diferit de al nostru. Sa luptam din toata inima (Leu) pentru “dreptatea” noastra, dar sa ne pastram nobletea si daca mai pierdem cate o mica batalie.

▪ Cu MercurR in Rac vom fi mult mai introvertiti, mai retinuti in exprimare. Vom prefera sa interactionam mai mult cu persoanele apropiate, cu care ne simtim in siguranta si vom comunica cu mai multa sensibilitate si grija fata de interlocutorii nostri. In acelasi timp, putem evita sa spunem ce credem cu adevarat, din teama de a nu deranja/supara. Sau, daca pe noi ne supara sau ne deranjeaza ceva, in loc sa o spunem direct si sa rezolvam mult mai usor situatia respectiva, putem adopta o atitudine mai degraba insinuanta, intepatoare, pasiv-agresiva. Recomandarea ar fi sa incercam sa nu luam totul foarte personal si sa judecam cat mai obiectiv si rational o situatie (desi Racul este responsabil cu emotiile) si nu prin prisma tumultului nostru emotional.

Cei mai impactati de sezonul extins de retrogradare a lui Mercur vor fi Leii si Racii, din motive evidente, precum si Gemenii si Fecioarele (care sunt guvernati de Mercur si care „simt” intotdeauna schimbarile legate de directia de mers a acestuia).

☆☆☆ Aspecte facute de Mercur cu ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca.
(Se pot simti plus/minus o zi/doua fata de datele mentionate):

▪ 9.07 MercurR in conjunctie cu Marte in Leu > impulsivi, hotarati, convingatori in comunicare; putem reactiona instant daca suntem provocati; ne sustinem cu tarie punctele de vedere; putem spune primul lucru care ne trece prin cap fara sa analizam prea mult situatia/contextul; orgoliu crescut; (pe 18.06 – aceeasi conjunctie a fost in Rac).
▪ 21.07 MercurR in conjunctie cu Soarele in Rac > creativi, originali in comunicare/gandire; nevoia de a interactiona mai mult cu ceilalti, de a schimba idei etc.; putem comunica mai mult despre ceea ce simtim (emotii trecute prin filtrul gandirii); ne identificam cu ideile noastre: suntem ceea ce gandim.
▪ 25.07 MercurR in conjunctie cu Venus in Rac > comunicam cu mai multa afectiune, sensibilitate (inclusiv despre iubire sau relatii); iubirea este trecuta prin filtrul gandirii; ne identificam (la nivel mental) cu ceea ce iubim, cu ceea ce ne place.
☆☆☆ In loc de concluzii.
Recomand ca vara aceasta, si mai ales in luna iulie, sa nu ne grabim sa tragem concluzii. Realitatea poate fi alta (mult mai buna, dar alta) fata de cum o percepem initial. Si sa ne inarmam cu rabdare ☺.
P.S. Din ciclul “probleme mercuriene” legate de comunicare, exact cand voiam sa public acest articol despre MercurR, mi-a picat internetul. Sa mai precizez ca am Ascendentul in Gemeni? 😀

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *