INCEPE SEZONUL ECLIPSELOR! ECLIPSA DE SOARE IN RAC
2 IULIE 2019

Pe 2 iulie 2019, in jurul orei 22, are loc o Eclipsa totala de Soare / Luna noua in Rac (Soarele si Luna se vor afla la aprox. 10 grade in acest semn zodiacal).

☆☆☆ Despre Eclipse in general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind acela de a ne “ghida” in calatoria spirituala pe care o parcurgem in aceasta viata.
▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, identitatea noastra.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Luna noua dar avand efecte mult mai puternice si de durata) este asociata cu evenimente importante care apar in viata noastra: oameni si situatii noi, lucruri neobisnuite, avand rolul de a produce transformari semnificative si de a ne aduce mai aproape de drumul care ne este destinat. Ex. de transformari aduse de o eclipsa: decizia de a ne muta, de a pleca din tara, de a face o schimbare profesionala, de a ne casatori, aparitia unui copil, schimbarea stilului de viata etc.
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt incepand cu cateva saptamani inainte si dureaza aproximativ 6 luni dupa ce aceasta s-a produs. Bineinteles, cu cat ne traim viata mai constient si tinem cont de “indiciile” pe care le primim de-a lungul timpului, cu atat resimtim mai putin dramatic transformarile aduse de eclipse. Deoarece perioadele dintre acestea sunt destul de intense (va mai urma o eclipsa de Luna in a doua parte a lunii iulie, in Capricorn), ar fi recomandat sa nu actionam impulsiv (desi tentatia poate fi mare) ci mai degraba sa ne gandim acum la ce dorim sa intreprindem si sa ne punem la punct planurile si strategiile. Va reamintesc ca eclipsele de Luna aduc rezultate, culminari in timp ce acelea de Soare reprezinta mai degraba setarea unor intentii.

☆☆☆ Nodurile lunare – semnificatii

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic de intersectie intre orbita Lunii (traseul parcurs de Luna in jurul Pamantului) si ecliptica (traseul aparent al Soarelui in jurul Pamantului, asa cum il percem noi dintr-o perspectiva geocentrica). Punctul cel mai de sus de intersectie se numeste Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate in producerea eclipselor. Eclipsele de Soare se formeaza la Luna noua, cand Luna este in conjunctie cu Soarele, iar Eclipsele de Luna la Luna plina, cand Luna este in opozitie cu Soarele. NN este implicat in Eclipsele de Soare iar NS in Eclipsele de Luna.
▪ Nodurile parcurg intreg zodiacul in 18,6 ani, se afla intodeauna in semne opuse (ex. NN in Balanta, NS in Berbec etc.), iar trecerea in urmatoarea pereche de semne se face la aprox. 18 luni.
▪ In astrologia evolutiva (Jeff W. Green), miscarea retrograda a semnelor (in 90% din timp) sugereaza lasarea trecutului in urma si indreptarea catre viitor sau, si mai simplu, reintoarcerea la Sursa Universala (energia creatoare, divinitate etc.).
▪ NS reprezinta o acumulare de “ramasite” emotionale din vieti anterioare, este karma la nivel emotional, psihic, mental, spiritual etc., este zona noastra de confort si securitate emotionala, locul unde stagnam si, implicit, o sursa de limitari si de blocaje. NN reprezinta directia de dezvoltare, de evolutie si crestere emotionala si spirituala in aceasta viata, este asociat cu ideea de dharma si viitor, cu insecuritatea emotionala (pentru ca intram pe un teritoriu necunoscut), dar si cu o atractie foarte mare (nevoia, instinctul de a merge mai departe, de a evolua). Iar legatura dintre trecut (NS) si viitor (NN) este data de Luna (constiinta de sine, ego-ul, imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta).
▪ La nivelul constiintei, NS in tranzit (impreuna cu guvernatorul semnului in care se afla) indica asadar vindecarea si eliberarea de anumite tipare emotionale care tin de trecut, iar NN (impreuna cu guvernatorul semnului in care se afla) sugereaza directia de evolutie intr-o perioada definita de timp si, implicit, dobandirea unor abilitati (emotionale, spirituale etc.) care sa ne duca mai aproape de ceea ce avem de realizat in aceasta viata.

☆☆☆ Eclipsele din 2019. Axa Rac/ Capricorn

In 2019 avem 5 eclipse:

▪ ianuarie: Eclipsa partiala de Soare in Capricorn (despre care am scris la inceputul anului) si de Luna in Leu;
▪ iulie: Eclipsa totala de Soare in Rac si de Luna in Capricorn;
▪ decembrie: Eclipsa de Soare in Capricorn.

▪ Nodurile lunare se gasesc pe axa Rac/Capricorn intre noiembrie 2018 – mai 2020 si au mai fost pe aceeasi axa in perioadele: aprilie 2000 – octombrie 2001, respectiv septembrie 1981 – martie 1983. (In iulie 2018 a avut loc prima eclipsa in Rac dar nodurile erau inca pe axa Leu – Varsator, astfel incat eclipsa respectiva a fost mai putin “intensa” din punct de vedere evolutiv, karmic).
▪ La nivel general, colectiv, axa Rac/Capricorn invita la o reevaluare si o mai buna integrare a unor concepte ca feminin/masculin (Animus/Anima), in viata noastra. Indiferent de sex, fiecare dintre noi are o latura feminina (Rac) si una masculina (Capricorn), care trebuie aduse in echilibru, pentru a functiona sanatos. Alte teme de luat in calcul in aceasta perioada ar fi: gasirea unui echilibru intre copilul interior (Rac) si adultul (Capricorn) din noi, intre latura noastra emotionala, intuitiva (Rac) si cea rationala, practica (Capricorn).
☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Eclipsa de Soare din Rac
▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Eclipsa de Soare din Rac va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc eclipsa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactati de eclipsa: Racii, Capricornii, Berbecii si Balantele (Asc/zodie/luna).

☆☆☆ Eclipsa de Soare in Rac – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Racul este guvernat de Luna, care simbolizeaza, asa cum spuneam mai sus: emotiile, universul interior, confortul emotional sau material, familia, mama, sentimentul de “acasa” si mai ales constiinta de sine, imaginea sufletului in aceasta existenta, ca legatura intre trecut /vieti anterioare si viitor/directia noua catre care ne indreptam in aceasta viata.
▪ Este un semn de apa (intuitiv, sensibil).
▪ Este un semn cardinal – initiaza, incepe lucruri, “merge inainte” catre un teritoriu necunoscut; este impulsiv, entuziast, nerabdator sa inceapa ceva. Dar cum energia sa cardinala este “imbibata” de apa (emotii), pentru a putea merge pe un drum nou, el va avea nevoie, inainte de toate, sa simta ca va fi in siguranta (emotional vorbind) pe drumul respectiv. De aici si anumite oscilari sau ezitari specifice. Insa indiferent de usurinta sau dificultatea cu care au loc inceputurile, energia cardinala implica actiune si nu stagnare, prin urmare, va trebui sa mearga inainte.
▪ Imaginea sa de sine fluctueaza, este in continua miscare (Luna), dupa cum fluctuante, ciclice sunt si trairile sale emotionale. Perioadele de actiune, de exteriorizare, de initiere sunt urmate de perioade de retragere, de interiorizare, apoi de alte perioade de iesire din carapace si tot asa.
▪ Securitatea sa emotionala este strans legata de mediul in care a crescut si in care traieste. Atmosfera de acasa, din familia de origine, relatia cu parintii (si in special cu mama) isi pun amprenta puternic asupra modului in care va relationa cu ceilalti in viata de adult: daca nevoile emotionale ale copilului au fost satisafacute, el va dezvolta relatii sanatoase, echilibrate; dar daca nevoile sale nu au fost satisafacute (nu a primit suficienta afectiune, mediul a fost unul agresiv, ostil, violent etc.), va cauta sa si le implineasca mai tarziu, proiectand aceste nevoi asupra altora si cautand in ei (si nu in el insusi) acea siguranta emotionala care i-a lipsit sau, la polul opus, se va izola si va respinge afectiunea, din teama de a nu retrai trauma initiala.
▪ Este o fire sensibila, foarte generoasa si protectoare cu cei dragi, dar, asa cum spuneam mai sus, avalansa de emotii pe care le simte il poate face, in anumite situatii in care nu se mai simte in siguranta emotional, sa devina agresiv si “sa intepe”.
▪ De aceea, o parte semnificativa a procesului sau de evolutie va fi strans legata de gasirea in sine insusi a echilibrului emotional, de auto-suficienta emotionala si de utilizarea corecta, constructiva a emotiilor.

>>>> Odata cu Eclipsa de Soare in Rac vom avea ocazia, la nivel general, sa ne punem urmatoarele intrebari si, in functie de raspunsuri, sa vedem ce putem transforma in viata noastra:

▪ Exista un echilibru intre principiile feminin si masculin in viata mea? Imi respect si onorez latura feminina (indiferent daca sunt femeie sau barbat)? Tin cont de ceea ce simt, de emotiile mele, de universul meu interior? Ma las ghidat in exces de ele? Le ignor?
▪ Ca femeie, imi manifest sanatos feminitatea, sensibilitatea? Sunt excesiv de emotionala si de sensibila, de neajutorata? Sau ma comport mai degraba, la polul opus, ca un barbat, in dorinta de a demonstra ca le pot face pe (aproape) toate singura? Creez relatii co-dependente sau echilibrate?
▪ Ca barbat, imi blochez emotiile, sentimentele pentru ca le consider un semn de slabiciune si consider ca exprimarea lor ar fi echivalenta cu “pierderea independentei”? Sau ma las condus excesiv de emotii si comportamentul meu le pare celorlalti “irational”? Creez relatii co-dependente sau echilibrate?
▪ Cum percep relatia parinte/copil interior? Am grija singur de nevoile copilului din mine, le respect si le implinesc sau le proiectez asupra altora si apoi sunt nemultumit daca nu primesc ce am nevoie? Sunt, din acest punct de vedere, propriul meu parinte? Imi asum responsabilitatea si ma ocup ca un adult de copilul care sunt?
▪ Am grija de linistea mea sufleteasca, de siguranta mea emotionala?
▪ Am o relatie echilibrata cu familia de origine? Daca nu, fac tot ce tine de mine pentru a nu ramane blocat in anumite tipare mentale si emotionale in care am crescut?
▪ In relatiile pe care le am, exista un echilibru intre ceea ce ofer si ceea ce primesc?

☆☆☆ Eclipsa de Soare/Luna noua din Rac si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Luna/Soarele in conjunctie (larga) cu NN in Rac. NN in opozitie perfecta cu Saturn (karma, munca, greutatile, “ceea ce trebuie sa facem”, restrictiile, timpul, rabdarea, dar si recompensele pe masura eforturilor depuse) intre 20.06-17.07; aspectul exact pe 4.07.

▪ Asa cum va spuneam in prima parte, directia de evolutie si de crestere emotionala, spirituala pentru fiecare dintre noi va presupune in perioada urmatoare integrarea energiei specifice Racului (cu toate cele mentionate). Domeniile in care vom integra si vom manifesta cu precadere aceasta energie sunt date de casa din harta natala (aflata sub semnul Racului), unde va cadea eclipsa.
▪ Conjunctia cu NN nu este stransa (orbul este de aprox. 7 grade), dar avand in vedere importanta nodurilor din perspectiva evolutiva, consider ca nu poate fi ignorata. NN in Rac este impreuna cu Luna (guvernatoarea sa) iar NS in Capricorn este in conjunctie perfecta cu Saturn (guvernatorul sau), ceea ce cred ca va accelera, la nivel colectiv, nevoia de evolutie, de progres spiritual (Luna/NN) si, totodata, de a ne elibera de anumite aspecte, tipare care tin de trecut (NS/Saturn).
▪ Vom celebra si vom onora energia feminia si copilul interior din noi, universul interior, familia, tot ceea ce ne face sa ne simtim protejati si in siguranta (NN Rac), dar va trebui sa o facem asumandu-ne responsabilitatea pentru binele si linistea noastra sufleteasca, cu rabdare si perseverenta, renuntand la proiectarea propriilor nevoi asupra altora etc. si tratandu-ne ca pe niste adulti, indiferent de bagajul nostru emotional, tiparele emotionale sau limitarile impuse in trecut de altii (Saturn).

**** Luna / Soarele in Rac in careu cu Chiron (puncte sensibile, rani sufletesti, vindecare) din Berbec si in sextil cu Uranus (surprize, independenta, adevar, originalitate) din Taur

▪ Vom avea curajul si determinarea de a porni pe acest nou drum, mai apropiat de nevoile noastre sufletesti, dar, asa cum este si firesc, pentru a ne putea cladi un “eu” mai puternic, mai echilibrat, este necesar sa facem intai putina introspectie, sa vedem de unde venim, cine suntem, ce rani mai vechi (Chiron) trebuie sa inchidem sau sa acceptam, pentru a putea apoi merge mai departe. Daca anumite amintiri sau experiente din prima parte a vietii au fost mai incarcate emotional, este posibil ca in perioada urmatoare sa fie intr-o oarecare masura reactivate. In acest caz, este important sa facem distinctie intre situatia noastra prezenta si trecut, sa acceptam si sa intelegem ca nu putem schimba ce a fost dar ca putem schimba modul in care ne raportam la acest trecut si actiunile noastre viitoare. Si cred ca sextilul cu Uranus ne va ajuta in acest sens si vom putea, daca alegem sa ne traim viata constient, sa mai facem un pas in procesul de evolutie emotionala si spirituala in care ne aflam.

Sa ne fie Eclipsa asa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

………………………………………………………….
Berbec (4) – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
Taur (3) – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
Gemeni (2) – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine;
Rac (1) – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.
Leu (12) – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
Fecioara (11) – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
Balanta (10) – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
Scorpion (9) – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
Sagetator (8) – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
Capricorn (7) – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
Varsator (6) – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.;
Pesti (5) – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *