LUNA NOUA IN BERBEC
5 APRILIE 2019 „DREPTUL LA FERICIRE”

Vineri, 5 aprilie 2019, in jurul orei 11.50, avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Berbec, la aprox. 15 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere) desemneaza o perioada favorabila creionarii unei etape noi, initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata in octombrie 2019, odata cu Luna plina in Berbec).
▪ Va reamintesc ca cele doua saptamani de dupa Luna noua (pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila setarii de intentii intr-o anumita directie si mai putin punerii lor in practica si ca o zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.
▪ Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna noua in Berbec va invit sa vedem: care este impactul la nivel individual (domeniile concrete din viata noastra in care se va manifesta) si care este atmosfera generala (energia semnului in care are loc Luna noua si aspectele facute cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca – celelalte planete).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Berbec:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Luna noua in Berbec – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Berbecul este cel dintai semn al zodiacului, avandu-l ca guvernator pe Marte (Zeul razboiului in mitologia greaca; simbolizeaza initiativa, determinarea, ambitia, curajul, ego-ul, spiritul impulsiv, dorinta sexuala);
▪ Semn cardinal (initiaza lucruri, actiuni, proiecte);
▪ Semn de foc (pasional, energic)

Fiind prima Luna noua din acest an astrologic (care incepe odata cu intrarea Soarelui in Berbec), dorinta noastra de a face ceva nou, de a iesi din “amorteala” sezonului rece, de a simti primavara prin fiecare por va fi la cote maxime;

▪ Vom fi mai impulsivi, mai energici, mai dornici de adrenalina si de schimbare si, asemenea Berbecului, vom avea tendinta de a actiona mai degraba din instinct, fara a sta prea mult pe ganduri, cu un curaj si o energie nebanuite;
▪ Vom imprumuta din determinarea acestui semn masculin, puternic si centrat pe sine, posesor al unui “instinct de supravietuire” care il ajuta sa faca fata chiar si celor mai grele conditii;
▪ Vom fi mai atenti la nevoile si la dorintele noastre si mai putin la ale celorlalti. Berbecul ne va aminti nu numai ca avem dreptul sa fim fericiti dar si ca fericirea noastra nu depinde de nimeni altcineva. Doar noi putem alege sa fim personaje principale sau secundare in viata noastra, sa facem ce simtim pentru a fi mai impliniti, mai fericiti. Pentru ca abia simtindu-ne noi bine in pielea noastra, vom putea avea grija si de ceilalti.

☆☆☆ Luna noua in Berbec si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

▪ Luna/Soarele in Berbec in relatie tensionata (careu) cu Saturn (karma, timp, restrictii, rabdare, efort, seriozitate) in Capricorn

– Indiferent care ne sunt intentiile, planurile sau domeniile in care vom dori sa actionam, cred ca aceasta Luna noua va functiona ca un test de vointa si de disciplina asupra noastra. Vom putea porni pe un drum nou si vom avea sorti de izbanda atata timp cat ne vom pastra capul pe umeri si vom fi constienti ca pe parcurs pot aparea si obstacole sau greutati. O mentalitate de invingator sau o intentie nobila, desi utile, nu sunt de ajuns atunci cand vorbim de Saturn pentru ca acesta functioneaza cu fapte, nu cu vorbe sau intentii. Va trebui (unul dintre verbele des asociate cu Saturn 😊) sa demonstram ca meritam, ca suntem in stare de efort prelungit, ca suntem perseverenti….si abia apoi vom vedea rezultatele.
– Daca ne gasim intr-o situatie conflictuala sau daca ceva ne blocheaza este important sa nu abandonam dar nici sa nu ne aruncam cu capul inainte. Sa avem rabdare si sa incercam sa gasim o solutie, chiar daca punerea ei in practica ne va lua ceva mai mult timp.Pe scurt, sa fim ambitiosi, rabdatori si muncitori.
– Emotional, relatia tensionata Luna/Saturn poate fi resimtita destul de apasator ( imaginea alb-negru sugereaza filtrul pus de Saturn asupra gandirii noastre): de la apatie si tristete, la durere si neputinta. De aceea este important, mai ales daca suntem mai sensibili sau daca trecem printr-o perioada mai dificila, sa incercam “sa luptam” cu aceste emotii si sa nu ne lasam coplesiti de ele, sa ne inconjuram de persoane dragi sau sa ne implicam in activitati care ne plac si care ne pot ajuta sa avem o stare de bine.
– Energia Berbecului este foarte dinamica, activa, prin urmare activitatile care presupun efort fizic (in special sportul) ar putea fi o varianta care sa ajute la descarcarea tensiunii acumulate.

▪ Pluto (regenerare, transformare profunda) in conjunctie cu Nodul Sud al Lunii (trecut, karma, vieti anterioare, spiritualitate) in Capricorn: 4 aprilie (perioada extinsa: intre 24.03 – 10.04)

– Nodurile lunare sunt “responsabile” de producerea eclipselor si au o puternica incarcatura karmica. Asa cum va spuneam in articolul despre Eclipsa de Soare din Capricorn (care a avut loc in ianuarie), odata cu mutarea nodurilor pe axa Rac/Capricorn, in domeniile de viata care stau sub semnul celor doua (in functie de harta noastra natala) vom experimenta cele mai mari transformari pana in 2020.
– Nodul Sud (Ketu in astrologia vedica) indica in general directia de unde venim, legatura cu vietile trecute (in special cu ultima incarnare), zona de confort si care ne este familiara, dar pe care a venit vremea sa o lasam in urma (nu sa o ignoram, dar sa ne concentram mai putin pe ea). In tranzit, Nodul Sud “face curatenie” in aria pe care o strabate, ne elibereaza de trecut si de anumite tipare comportamentale, de oameni sau lucruri concrete din viata noastra, eliminand ce nu mai ne este necesar, pentru ca sufletul sa poata evolua.
-Pluto simbolizeaza si el o nevoie profunda de transformare si de regenerare, in special a unor parti din noi la care nu avem curajul sau nu dorim sa privim: latura noastra mai intunecata, fricile cele mai adanci, obsesiile, problemele nerezolvate, traumele etc. El le scoate pe toate la suprafata, le desface cu precizie de bisturiu si ne forteaza sa le confruntam pentru ca doar asa vor inceta sa ne mai chinuie si ne vom putea elibera de ele. Vom elimina astfel elementele superficiale, toxice, invechite din viata noastra, proces nu foarte simplu si nici lipsit de durere dar cu rezultate spectaculoase din punct de vedere evolutiv. 😊
– Atat Nodul Sud cat si Pluto sunt responsabili cu indepartarea a ceea ce nu ne mai este necesar, cu procesul de curatenie (psihica/fizica, spirituala/materiala), primul facand trecerea dinspre material inspre spiritual (prin renuntarea la/detasarea de anumite aspecte ale vietii concrete) iar cel de-al doilea prin constientizarea (uneori dureroasa, cruda) a unor aspecte care tin de psihicul uman.

– Va fi asadar o Luna noua intensa, cu un potential foarte mare de transformare pentru noi. Dar sa nu uitam ca este doar o etapa dintr-un mai amplu proces de demolare a unor structuri vechi si depasite (emotionale, morale, fizice, materiale, spirituale etc.), care va culmina cu conjunctia Pluto/Saturn din Capricorn din primavara lui 2020.
– Daca anumite situatii se incheie in perioada urmatoare sau daca anumiti oameni aleg sa dispara din viata noastra este important, pe cat posibil, sa renuntam la atasamente si la ego si sa ii lasam sa plece. Sa ne invatam lectia si sa mergem mai departe. Pastrarea unor radacini din motive de ego, din frica sau din orice alte motive, acolo unde nu mai e cazul, nu va face altceva decat sa produca sau sa prelungeasca suferinta la nesfarsit. In schimb, detasarea, eliberarea, “curatenia” despre care scriam mai sus ne vor ajuta sa evoluam spiritual si sa facem loc pentru ceva mai potrivit pentru noi.

▪ Marte (guvernatorul semnului unde are loc Luna noua), in Gemeni in relatie armonioasa (sextil) cu Chiron (puncte sensibile, rani sufletesti, vindecare) din Berbec: 4.04 (perioada extinsa: 2 – 5.04)

– Vom discuta mai mult si mai deschis despre ceea ce ne doare si, in acelasi timp, vom avea mai multa disponibilitate pentru a asculta si a invata din experientele celor din jur. Iar acest lucru nu poate decat sa contribuie la grabirea procesului de vindecare. 😊
– Cele mai impactate de Luna noua in Berbec vor fi semnele cardinale: Berbecii, Capricornii, Racii si Balantele.

▪ Desi nu are legatura efectiv cu Luna noua, o veste buna este ca Mercur, aflat deja in miscare directa, incepe sa se indeparteze de Neptun in Pesti (iluzii, misticism, dizolvarea granitelor realitatii) odata cu Luna noua, astfel incat “ne eliberam” si de o mare parte din problemele legate de comunicare, de neintelegerile, ambiguitatile sau de problemele legate de calatorii, transport etc. din ultima perioada. Uultima conjunctie Mercur/Neptun are loc pe 2 aprilie.

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………….
1. Berbec – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
2. Pesti – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
3. Varsator – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Capricorn – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Sagetator – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Scorpion – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.;
7. Balanta- o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.;
8. Fecioara – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Leu – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10.Rac – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Gemeni – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Taur – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *