LUNA PLINA IN BALANTA
19 APRILIE 2019 „ELIBERAREA DE NEIUBIRE”

In data de 19 aprilie 2019 avem din nou Luna plina in Balanta (Luna in Balanta se va afla in opozitie cu Soarele din Berbec, la aprox. 29 grade). Fenomenul se repeta deoarece Luna plina din martie a avut loc la inceputul Balantei (0 grade) iar cea din aprilie se produce chiar la finalul acestui semnul zodiacal, pe ultimul grad.

☆☆☆☆ Energia Balantei. Iubirea in martie versus aprilie: de la gand la fapta

▪ Cele aprox. doua saptamani de dupa Luna plina reprezinta o perioada de culminare, de incheiere a unei etape din viata noastra, in care vedem rezultatele sau ajungem la niste concluzii in anumite domenii de viata. (Luna simbolizeaza universul emotiilor noastre, zona noastra de confort iar Soarele personalitatea noastra de baza, ratiunea).
Pentru a nu relua aici toate informatiile generale despre Luna plina in Balanta, in cazul in care nu vi le mai amintiti sau ati ajuns pentru prima data in lumea astro-povestilor, va invit sa parcurgeti articolul postat in data de 16.03.2019. “Luna plina in Balanta – martie 2019. Despre relatii si iubirea constienta”.
▪ La sfarsitul articolului gasiti domeniile impactate pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
De asemenea, va invit sa dati like paginii (“imi place”), pentru a fi notificati in legatura cu articolele urmatoare. Iar daca ati facut-o deja, va multumesc! 😊
▪ Deoarece guvernatoarea semnului zodiacal unde se afla Luna, adica a Balantei, este Venus, zeita dragostei si a frumusetii, in perioada urmatoare vom continua procesul inceput la jumatatea lunii martie de evaluare a relatiilor noastre si a iubirii in general. Dar atitudinea va fi intr-o oarecare masura diferita. Diferenta dintre Luna plina din martie si cea de acum cred ca va consta in principal in “gradul de urgenta” si in capacitatea noastra de a actiona odata ce vedem cum ne situam in iubire/relatie, iar elementul comun va fi reprezentat de constientizarea anumitor rani (mai vechi sau mai noi) pe care le asociem cu iubirea.

Astfel:

– In martie am pus accentul pe trairea constienta a iubirii, pe realizarea indeosebi a acelor aspecte care ne fac sa ne simtim mai vulnerabili, pe iubirea care raneste sau vindeca (Luna in opozitie cu Chiron). Insa cu Luna plina la 0 grade tendinta a fost mai degraba de a interioriza concluziile obtinute si mai putin de a actiona intr-o directie sau alta (va spuneam atunci ca Luna plina la 0 grade se aseamana mai mult cu o Luna noua, de setare a unor intentii si mai putin cu o culminare);
– In aprilie cu Luna plina pe ultimul grad din Balanta, avem cu adevarat senzatia unei incheieri de ciclu si implicit nevoia de a actiona. (Sentimentul de “urgenta” este dat si de Uranus in conjunctie cu Luna).

▪ Va reamintesc ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa punem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) in Balanta, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Berbec, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta. Sa gasim o cale de mijloc intre nevoia de a avea relatii armonioase, echilibrate (Balanta) dar fara a ne neglija propriile nevoi si interese (Berbec). Sa facem acele compromisuri necesare sustinerii unor relatii puternice, sanatoase si sa ne preocupam de binele partenerilor nostri (Balanta) dar sa avem grija si sa ne pastram individualitatea in relatie (Berbec).

☆☆☆☆ Luna plina in Balanta si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Luna in opozitie /Soarele in conjunctie cu Uranus (surprize, socuri, libertate, independenta, adevar, originalitate) in Taur

▪ Vom fi mai creativi, mai spontani si vom dori sa facem lucrurile altfel (in general), sa spargem normele, barierele. Ii vom surprinde pe ceilalti cu vorbele sau gesturile noastre (sau chiar ii vom soca), vom dori sa ne simtim liberi, neincorsetati de regulile sau asteptarile altora. Vom pune accentul pe ceea ce ne dorim noi cu adevarat, pe ce e real si autentic in viata noastra si vom simti nevoia sa ne eliberam din acele situatii in care ne-am simtit “restrictionati”.
▪ Inainte de ne alarma si “a da vina pe astre” pentru lucrurile care ne plac mai putin din viata noastra, as dori sa subliniez inca o data faptul ca daca in mod obisnuit ne traim viata constient si in echilibru cu nevoile noastre reale, aceasta dorinta de eliberare nu va gasi un pamant fertil in care sa prinda radacini si cel mult se va traduce printr-o mai mare doza de creativitate sau prin anumite reactii mai neasteptate. Cu alte cuvinte, nu exista o relatie cauza-efect ci mai degraba o corespondenta simbolica intre miscarile planetelor si evenimentele din viata noastra.
▪ In iubire/relatie mentinerea echilbrului despre care scriam mai sus intre nevoile noastre si cele ale partenerilor va fi mai simplu sau mai dificil de realizat, in functie de modul in care ne traim (constient sau nu) iubirea. Si asta deoarece Uranus nu are nimic de-a face cu ideea de toleranta sau compromis, necesare pentru o buna functionare in timp a unei relatii, ci cu ideea de adevar personal si independenta.
▪ Pentru cuplurile in care partenerii isi respecta reciproc individualitatea, spatiul personal, timpul personal etc. este o perioada buna pentru a intari aceasta idee. Pentru a le reaminti partenerilor nostri ca o relatie nu presupune pierderea “libertatii” si ca ii sustinem inclusiv in momentele in care anumite preocupari sau activitati ale lor nu ne implica decat partial sau, pur si simplu, nu au nimic de-a face cu noi etc.
▪ Pe de alta parte, nevoia de eliberare si chiar ruptura poate aparea atunci cand unul dintre cei doi este, de exemplu, intr-o relatie de codependenta si ajunge in timp “sa isi sufoce” partenerul cu excesul de atentie si afectiune oferite. Ingradirea libertatii personale poate fi acum resimtita mult mai acut de celalalt partener, ca si nevoia de a actiona in directia recastigarii acestei libertati (prin separare partiala sau definitiva).
▪ Indiferent de concluzia la care s-ar ajunge intr-o astfel de situatie, este evident ca aceasta ar avea legatura cu anumite experiente anterioare si ca “nu ar fi provocata” de tranzitul lui Uranus. La nivel simbolic ar corespunde bineinteles nevoii inerente a sufletului de a se simti neingradit, nevoie suprimata si acum readusa in prim plan.
▪ Revenind la iubirea constienta, pentru partenerul care se lupta cu codependenta in relatie, socul unei eventuale separari desi neplacut si dureros, poate reprezenta inceputul procesului de vindecare si de renuntare la acest comportament generator de traume pe termen lung. Adica poate reprezenta inceputul unei alte etape in procesul sau de evolutie, atat de necasara.

**** Mercur (comunicare, gandire) in conjunctie cu Chiron (vulnerabilitati, rani sufletesti)

▪ Spre deosebire de martie, Chiron nu face un aspect cu Luna in Balanta dar nu este nici acum de neglijat. Daca atunci experimentam mai degraba la nivel emotional “rana de neiubire” din copilarie, acum o putem analiza, ii putem intelege mai bine radacinile si chiar putem discuta deschis despre ceea ce ne doare (Mercur).
▪ Va spuneam atunci ca in multe situatii absenta afectiunii in copilarie, a unui mediu familial in care sa ne simtim protejati si in siguranta sau anumite comportamente abuzive (de atunci sau de mai tarziu) vor influenta modul in care ne raportam la iubire si tipul de relatie avut. Pentru ca iubirea va fi perceputa ca o sursa de durere, ne va fi teama sa ne implicam emotional si vom trai in mod repetat un model de iubire nesatisfacatoare doar pentru a “recrea” atmosfera cu care am fost obisnuiti. Iar “normalitatea” in iubire poate deveni sinonima cu lipsa de apreciere din partea partenerului, indiferenta fata de eforturile depuse, critica excesiva, respingerea, indisponibilitatea emotionala etc.
▪ Cu nevoia de eliberare din situatii abuzive (Uranus) ruland pe fundal vom analiza acum cu atat mai mult ranile de (ne)iubire pentru a vedea ce tine de trecut si de bagajul nostru emotional si ce tine exclusiv de situatia prezenta. Si vom putea lua astfel, rapid, cea mai buna decizie.

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
1.Balanta – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
2. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
3. Leu – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
4. Rac – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
5. Gemeni – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
6. Taur – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
7. Berbec – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
8. Pesti – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
9.Varsator – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
10. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
11.Sagetator – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
12. Scorpion – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *