LUNA PLINA IN BALANTA
21 MARTIE 2019 „DESPRE RELATII SI IUBIREA CONSTIENTA”

In data de 21 martie 2019 avem Luna plina in Balanta (Luna in Balanta se va afla in opozitie cu Soarele din Berbec, la aproximativ 0 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii (initiate in octombrie 2018, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) vor ajunge in faza de maturitate. Luna plina va “lumina” acele domenii din viata noastra unde va avea loc (in functie de harta natala) si unde vom vedea anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta).
▪ Avand in vedere ca si aceasta Luna plina are loc la inceputul unui semn zodiacal, este posibil ca “rezultatele” pe care le obtinem acum sa aiba mai degraba aerul unui “inceput” (ca atunci cand avem Luna noua), adica in loc sa culegem rezultatele si sa analizam ce am realizat, sa ne dorim sa initiem imediat ceva in aceste domenii. Va recomand totusi sa nu va grabiti, sa trageti intai linie si sa vedeti care sunt concluziile si abia apoi sa actionati (de preferat cand luna este in crestere si nu in descrestere). In plus, atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili si emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior.
▪ Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna plina in Balanta va invit sa vedem: care este impactul la nivel individual (domeniile concrete din viata noastra in care se va manifesta) si care este atmosfera generala (energia semnului in care are loc Luna plina si aspectele facute cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca – celelalte planete).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina in Balanta:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Luna plina in Balanta – influente generale, energie si caracteristici:

a. Balanta – energie si caracteristici

▪ Este guvernata de Venus, zeita dragostei si a frumusetii (Afrodita in mitologia greaca); semnifica in astrologie, asa cum era de asteptat, iubirea, inclusiv iubirea de sine, afectiunea, relatiile dar si ce apreciem, ce consideram a fi valoros pentru noi, ce ne place si ce ne aduce bucurie; indica si modul in care ne raportam la bani, pe ce sau cum cheltuim;
▪ Semn cardinal, initiaza lucruri, actiuni, proiecte, parteneriate (nu are o abordare pasiva);
▪ Semn de aer, intelectual; nevoia de a interactiona cu ceilalti, de a comunica, de a relationa, de a se exprima.
▪ Se caracterizeaza printr-o mare nevoie de iubire, frumos si armonie in viata sa si, implicit, prin capacitatea de a face compromisuri in relatii (de iubire si nu numai), de a lasa de la sine pentru pastrarea armoniei si a echilibrului (cateodata chiar in detrimentul sau).

b. Berbecul – energie si caracteristici

▪ Berbecul este tot un semn cardinal dar de foc (pasional, energic), guvernat de Marte (Zeul razboiului). Este impulsiv, energic, dornic de actiune si adrenalina. Berbecul este considerat a fi “copilul” zodiacului, el nu cunoaste teama (sau rabdarea) si actioneaza din instinct, din impuls. Este un un semn masculin, puternic, care nu ezita sa actioneze daca isi doreste ceva. Va cauta sa isi impuna punctul de vedere in fata celorlalti, avand mentalitatea si curajul unui adevarat razboinic.

Ce ne poate aduce Luna plina in Balanta:

▪ Ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa punem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) in Balanta, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Berbec, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta. Sa gasim o cale de mijloc intre nevoia de a avea relatii armonioase, echilibrate (Balanta) dar fara a ne neglija propriile nevoi si interese (Berbec). Sa facem acele compromisuri necesare sustinerii unor relatii puternice, sanatoase si sa ne preocupam de binele partenerilor nostri (Balanta) dar sa avem grija si sa ne pastram individualitatea in relatie (Berbec).
▪ Este o perioada foarte buna pentru a face ordine in vietile noastre personale, pentru a ne pune sub lupa relatiile si pentru a le analiza “la rece” si, mai ales, pentru a ne trai iubirea…constient.

☆☆☆ Luna plina in Balanta si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Marte (ego-ul, energia, initiativa noastra) in Taur in trigon (relatie armonioasa) cu Pluto (regenerare, transformare profunda) din Capricorn: 19 – 22.03.2019

Vom avea curajul si derminarea de a face o schimbare pozitiva in relatiile noastre si ne vom simti motivati sa actionam. Vom vedea dincolo de “aparente” si nu ne vor starni interesul decat acele relatii profunde, cu adevarat semnificative pentru noi. Nu in ultimul rand, vom simti nevoia unei intimitati foarte puternice cu partenerii nostri (emotionala, psihica dar si fizica 😊).

**** Mercur R (comunicare gandire) in Pesti in sextil (relatie armonioasa) cu Saturn (karma, disciplina, efort, rabdare, seriozitate) din Capricorn: 19 – 21.03.2019

Este o perioada foarte buna, asa cum spuneam mai sus, pentru a ne re-evalua relatiile si atitudinea fata de iubire in general cu atat mai mult cu cat Mercur (comunicare, gandire) se va afla in miscare aparent retrograda pana la sfarsitul lunii martie, ceea ce inseamna ca anumite probleme cu care nu am vrut sa ne confruntam pana in acest moment, pot iesi in aceasta perioada la iveala. Avem astfel oportunitatea de a le privi dintr-o alta perspectiva si de a gasi noi variante de abordare / solutionare, bineinteles daca problemele respective nu sunt de nerezolvat. Indiferent insa la ce concluzii ajungem acum, indicat ar fi sa incepem sa le implementam putin mai tarziu, cand Mercur isi va relua miscarea directa. Este important sa nu ne grabim, sa nu luam decizii radicale (pentru ca ne putem razgandi ulterior) iar aspectul armonios facut de Mercur R cu Saturn ne va ajuta cred in aceasta directie pentru ca ne va da acea doza necesara de ancorare in realitate, de seriozitate si de simt practic. Ne va feri de un exces de impulsivitate (in comunicare si gandire) si ne va ajuta sa ne focusam pe gasirea de solutii concrete.

**** Guvernatoarea semnului unde are loc Luna plina, Venus (iubire, relatii) in Varsator va fi:
– in careu (relatie tensionata) cu Marte (ego-ul, energia, initiativa noastra) din Taur: 19 – 23.03.2019 si
– in sextil (relatie armonioasa) cu Jupiter (expansiune, abundenta, noroc) din Sagetator: 20 – 22.03.2019

Pentru a ajunge la o stare de armonie si implinire in relatii (Jupiter) va trebui totusi sa rezolvam acele lucruri care ne nemultumesc si sa aplanam micile (sau marile) conflicte existente. Si, din nou, cred ca aspectul Mercur/Saturn de mai sus ne va ajuta in acest sens. Exista, bineinteles, un potential de impulsivitate si de a “cauta nod in papura” dar tine doar de noi sa ne ducem sau nu in directia respectiva si sa cautam acea cale de mijloc intre nevoile noastre si cele ale partenerilor. Putem folosi energia lui Marte constructiv pentru a iesi din rutina, pentru a schimba ceva in relatiile noastre, pentru a face ceva nou si, mai ales, pentru a “condimenta” putin viata intima 😊 (in loc sa ne certam si atat).

**** Chiron (vulnerabilitati, rani sufletesti) din Berbec in opozitie cu Luna in Balanta: 21.03.2019 si in conjunctie cu Soarele din Berbec: 21-23.03.2019

Aspectele facute de Chiron cu Luna in Balanta si cu Soarele din Berbec ne pot pune fata in fata cu cele mai ascunse rani pe care le avem atunci cand vine vorba de iubire, unele produse chiar in copilarie sau adolescenta.
▪ Daca ne-am simtit abandonati de catre unul dintre parinti (fie ca vorbim de ex. de un divort sau de decesul unuia dintre acestia) sau daca mediul familial a fost unul dureros (nu am primit afectiunea necesara unei dezvoltari armonioase, am avut parte de agresivitate (verbala si/sau fizica), am fost criticati sau comparati cu alti copii etc.)… toate acestea isi pot pune amprenta asupra modului in care ne raportam la iubire mai tarziu, in viata de adult.
▪ Iubirea va fi perceputa ca o sursa de durere, ceea ce va conduce, implicit, la o teama de implicare emotionala in relatii si la experimentarea in mod repetat a unor relatiii de iubire nesatisfacatoare din punct de evedere emotional, pentru a “recrea” atmosfera cu care ne-am obisnuit de mici: relatii in care nu suntem apreciati, in care nu ne sunt observate eforturile, in care suntem criticati excesiv sau respinsi, relatii cu parteneri indisponibili emotional etc.
▪ Implicarea lui Chiron in fenomenul de Luna plina poate readuce pe tapet astfel de rani asociate cu notiunea de iubire, in ideea de a le constientiza, de a face pace cu trecutul si de a ierta ceea ce a fost. Indiferent de experientele prin care am trecut, pe acestea nu le putem schimba, dar in mod sigur, ne putem schimba prezentul si viitorul si putem alege sa spunem NU relatiilor toxice sau abuzive. Putem schimba modul in care alegem sa oferim si sa primim iubire… si cred ca aceasta este una dintre cele mai importante lectii de avut in vedere in saptamanile ce vor urma.

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
1.Balanta – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
2. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
3. Leu – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
4. Rac – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
5. Gemeni – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
6. Taur – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
7. Berbec – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
8. Pesti – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
9.Varsator – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
10. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
11.Sagetator – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
12. Scorpion – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *