LUNA NOUA IN PESTI 6 MARTIE 2019,
IESIREA SPECTACULOASA A LUI URANUS DIN BERBEC SI
MERCUR RETROGRAD.
„VISE, SOCURI SI CONFUZII”

Miercuri, 6 martie 2019, in jurul orei 18 avem un nou fenomen de Luna noua, de data aceasta in Pesti. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Pesti, la aprox. 15 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere) desemneaza o perioada favorabila creionarii unei etape noi, initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata in septembrie 2019, odata cu Luna plina in Pesti).
▪ Va reamintesc ca cele doua saptamani de dupa Luna noua (pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila setarii de intentii intr-o anumita directie si mai putin punerii lor in practica si ca o zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.
▪ Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna noua in Pesti va invit sa vedem: care este impactul la nivel individual (domeniile concrete din viata noastra in care se va manifesta) si care este atmosfera generala (energia semnului in care are loc Luna noua si aspectele facute cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca – celelalte planete).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Pesti:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Luna noua in Pesti – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Pestii reprezinta ultimul semn al zodiacului (colecteaza, astfel, intr-o anumita masura, elemente din toate celelalte semne zodiacale), avandu-i ca guvernatori:
-traditional: pe Jupiter (simbolizeaza dezvoltarea spirituala, cunoasterea inalta, sistemul de credinte si valori, de justitie, strainatatea, abundenta) si
– modern: pe Neptun (latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, iluziile si deziluziile, sacrificiul de sine);
▪ Semn de apa (intuitiv, emotional);
▪ Semn mutabil, adaptabil la schimbari.

▪ Spre deosebire de alte fenomene similare, Luna noua in Pesti are un aer aparte deoarece aduce cu sine atat ideea de inceput (fiind o Luna noua), cat si pe aceea de final de ciclu (este de fapt ultima Luna noua dintr-un an astrologic, urmand ca in jur de 20 martie, odata cu intrarea Soarelui in Berbec, sa inceapa noul an astrologic). Ne setam acum intentiile pentru anumite domenii din viata noastra (pentru ca este Luna noua) dar avem si sentimentul ca suntem la finalul unei etape si ca inainte de marele start din 20 martie, trebuie sa vedem ce am realizat de fapt in anul care a trecut. Ca sa intelegeti si mai bine atmosfera, ganditi-va cum de Revelion ne propunem de multe ori sa realizam x sau y in anul care vine, fara a putea insa ignora (desi uneori ne-am dori) realizarile si mai ales “nerealizarile” anului care tocmai se incheie. Din punct de vedere emotional, putem asadar compara perioada cuprinsa intre Luna noua in Pesti si intrarea Soarelui in Berbec cu perioada sarbatorilor de iarna cand, dincolo de febra vacantei, a cumparaturilor sau a diferitelor planuri pe care ni le facem, plutesc in aer o oarecare nostalgie, precum si decizia de a incheia anumite capitole din viata noastra.

▪ Cu Luna noua in Pesti, vom fi mai putin preocupati de aspectele concrete, materiale ale vietii si ne vom canaliza energia si atentia catre tot ceea ce tine de latura sa spirituala: catre arta, cultura, literatura, muzica, poezie, cinematografie si, nu in ultimul rand, catre divinitate. Vom spera si vom visa mai mult cu ochii deschisi, ne vom lasa purtati pe aripile imaginatiei si vom da frau liber dorintelor si fanteziilor. Desi parte dintre ele nu vor fi neaparat realizabile ulterior, sa nu uitam ca absenta unui vis, a unui ideal, a unui motiv pentru care sa ne trezim dimineata, poate transforma realitatea intr-o sursa de neimplinire sau de tristete. Ganditi-va ca viata noastra este asemenea unui tren, ca vagoanele reprezinta realitatea (actiunile concrete, evenimentele pe care le traim) dar ca acestea nu pot functiona fara locomotiva (fara imaginatie, fara ceva in care sa credem… ). Iar o locomotiva puternica poate face minuni si impinge chiar si cele mai grele vagoane 😊. Bineinteles, sa fim constienti ca poate exista si reversul medaliei si ca a trai la nesfarsit intr-un vis poate insemna doar fuga de realitate, incapacitate de adaptare, sacrificiu de sine dus pana la victimizare, deziluzii sau dezamagiri.
Si ajungem astfel la provocarea adusa de Luna noua in Pesti si anume la a reusi sa facem cu brio distinctia intre cele doua.

▪ Este o perioada buna pentru a fi mai generosi, mai toleranti si mai dispusi sa le iertam celor din jur greselile, daca este cazul. Pentru a face fapte bune, in general, si pentru a da dovada de omenie si compasiune, mai ales fata de cei mai slabi, mai neajutorati sau aflati in situatii defavorizate: copii, batrani, bolnavi…

▪ In relatiile de cuplu vom simti nevoia de mai multa afectiune, sensibilitate, gingasie si, in situatia in care suntem in cautarea unui partener, vom pune mai mare accent pe ceea ce ne bucura sufletul si spiritul decat pe atractia fizica pe care am putea-o simti.

☆☆☆ Luna noua in Pesti si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

▪ Neptun, guvernatorul (modern) al semnului unde are loc Luna noua se va afla in conjunctie stransa cu aceasta si, implicit, cu Soarele in Pesti (sub un grad distanta)

>> Tot ceea ce spuneam mai sus despre vise, fantezii, imaginatie, proiectii asupra realitatii, va fi de n ori mai puternic. Este o perioada foarte buna pentru a ne ocupa de nevoile noastre emotionale, sufletesti, spirituale dar nu la fel de buna pentru a ne ocupa de lucruri practice sau pentru a initia proiecte unde ne asteptam la rezultate concrete, pentru ca realitatea s-ar putea dovedi altfel decat am anticipat/sperat. Neptun dizolva granitele realitate/imaginatie si ne va fi destul de greu sa facem distinctia dintre cele doua. In schimb pentru tot ceea ce tine de viata spirituala, arta, spirit creativ, imaginatie, compasiune, acte de caritate etc. aspectul Luna/Soare/Neptun este favorabil si putem avea rezultate foarte frumoase in aceste domenii.

▪ Marte (initiativa, energie, determinare) in Taur si Saturn (karma, disciplina, efort, rabdare, seriozitate) in Capricorn vor fi in relatie armonioasa (sextil) cu Luna / Soarele din Pesti

>> Indiferent de natura planurilor pe care ni le vom face acum, ne vom simti, pe de o parte, motivati si plini de energie si, pe de alta parte, dispusi sa depunem si ceva efort astfel incat initiativele noastre sa nu ramana doar la stadiul de dorinta. Avand in vedere ca Neptun ne poate face sa pierdem contactul cu realitatea si sa vedem doar acele aspecte pe care ni le dorim (sa visam, sa proiectam, sa speram dar fara a ne baza pe ceva concret), implicarea lui Saturn este mai mult decat binevenita (ce altceva sa spuna un Capricorn! :D), pentru ca ne va mai aduce putin cu picioarele pe pamant si ne va da o doza de simt practic si responsabilitate. Ne va face mai constienti ca pentru a ne vedea orice vis realizat este necesar sa si actionam in directia respectiva, nu doar sa ne manifestam intentia.

▪ Uranus (surprize, socuri, libertate, independenta, adevar, originalitate) in Taur :6 martie.2019 – 7 iulie 2025

>> In aceeasi zi cu Luna noua in Pesti, Uranus va parasi semnul Berbecului, unde se afla din 2010 si va intra in Taur, pentru urmatorii 5 ani. Avand in vedere caracterul imprevizibil al lui Uranus si miscarea sa lenta (petrece intr-un semn zodiacal aprox. 6-7 ani), ne putem astepta ca atmosfera generala in care se produce Luna noua sa fie una marcata de situatii neasteptate 😊. Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi in astro-povestea “Despre iubire si impulsivitate. Teste in relatii (2). Venus in careu cu Uranus”.

▪ Mercur (comunicare, gandire) retrograd in Pesti: 5 – 25 martie 2019

>> Va spuneam ca Luna noua in Pesti reprezinta inceputul dar si finalul unei etape din viata noastra, fapt evidentiat si de miscarea aparent retrograda a lui Mercur care are loc pe fundal. Ea incepe cu o zi inainte de Luna noua, in acelasi semn (in Pesti) si presupune ca in perioada mentionata, in activitatile guvernate de Mercur (comunicare, informatii, gandire, calatorii, comert) ne putem confrunta cu o serie de neintelegeri, probleme, dificultati (in special pentru ca apare un sentiment de graba care poate duce la pierderea din vedere a anumitor detalii importante). De aceea, nu este neaparat de dorit sa initiem acum proiecte noi (sau, daca o facem, sa nu ne aruncam cu capul inainte), ci mai degraba sa reluam poiecte deja incepute sau situatii mai vechi si sa le re-analizam dintr-un alt unghi, sa le re-evaluam.
>> Cu alte cuvinte, ceea ce incepem acum la Luna noua (planurile/intentiile), ar putea sa conduca de fapt la incheierea unor capitole existente, la rezolvarea/clarificarea lor dar prin
utilizarea unor solutii/perspective noi(Luna noua in Pesti + Mercur retrograd). De retinut insa ca aceste clarificari vor veni abia dupa ce Mercur isi va relua miscarea directa, spre sfarsitul lunii martie.

Zile senine sa avem! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………….
1.Pesti – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
2. Varsator – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
3. Capricorn – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Sagetator – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Scorpion – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Balanta – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.;
7. Fecioara- o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.;
8. Leu- o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Rac- o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10. Gemeni- o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Taur – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Berbec- meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *