LUNA PLINA IN FECIOARA
19 FEBRUARIE 2019 „CU RADACINILE INFIPTE IN PAMANT SI SUFLETUL ATINTIT CATRE CER”

In data de 19 februarie 2019 avem Luna plina in semnul Fecioarei (Luna in Fecioara se va afla in opozitie cu Soarele din Pesti, la aproximativ 0 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii (initiate in septembrie 2018, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) vor ajunge in faza de maturitate. Luna plina va “lumina” acel domenii din viata noastra unde va avea loc (in functie de harta natala) si unde vom vedea anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta).
▪ Insa, avand in vedere ca Luna plina are loc la inceputul unui semn zodiacal (asa cum s-a mai intamplat in ultima perioada), este posibil ca “rezultatele” pe care le obtinem acum sa aiba mai degraba aerul unui “inceput” (ca atunci cand avem Luna noua), adica in loc sa culegem rezultatele si sa analizam ce am realizat, sa ne dorim sa initiem imediat ceva in aceste domenii. Va recomand totusi sa nu va grabiti, sa trageti intai linie si sa vedeti care sunt concluziile si abia apoi sa actionati (de preferat cand luna este in crestere si nu in descrestere). In plus, atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili si emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior.

>>> Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna plina in Fecioara va invit sa vedem: care este impactul la nivel individual (in ce domenii concrete din viata noastra vom putea culege “rezultatele”) dar si la nivel general (care este energia semnelor in care se gasesc Luna si Soarele), precum si aspectele facute de aceasta cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca (celelalte planete).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina in Fecioara:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) aferente. Va invit sa cititi, la sfarsitul articolului, detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Care este atmosfera generala. Fecioara versus Pesti

a. Fecioara – energie si caracteristici

▪ Este guvernata de Mercur (Hermes in mitologia greaca, mesagerul zeilor) – indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata. Fecioara analizeaza permanent mediul in care traieste, oamenii sau situatiile. Reuseste sa puna cap la cap informatiile primite si stie cel mai bine sa le aleaga pe acelea relevante, utile pentru scopul ales, si sa le organizeze fara a pierde nimic din vedere. Mintea sa este tot timpul ocupata si ii este, uneori, mai greu sa se relaxeze.
▪ Este un semn de pamant: practic, bine ancorat in realitate. Gaseste tot timpul ceva de facut si functioneaza cel mai bine cand se simte utila, cand ii ajuta pe cei din jur. Trebuie subliniat insa faptul ca ajutorul sau este unul practic, material, si mai putin emotional, fiind axat pe gasirea de solutii concrete.
▪ Este un semn mutabil, adaptabil la schimbari. Se afla intr-un continuu proces de transformare si de imbunatatire a realitatii in care traieste, indiferent ca vorbim de lucruri, situatii sau oameni.
▪ Este asociata cu puritatea, cu perfectiunea, de aici rezultand si spiritul sau critic, indeptat asupra celorlalti dar mai ales asupra propriei persoane (fapt poate mai putin cunoscut).

b. Pestii – energie si caracteristici

▪ Pestii sunt tot un semn mutabil dar de apa (intuitiv, emotional), avandu-i ca guvernatori:
traditional: pe Jupiter (simbolizeaza dezvoltarea spirituala, cunoasterea inalta, sistemul de credinte si valori, de justitie, strainatatea, abundenta) si modern: pe Neptun (latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, iluziile si deziluziile, sacrificiul de sine).

>>> Ce ne poate aduce Luna plina in Fecioara:

▪ Este o perioada foarte buna pentru a face curatenie, la propriu si la figurat, pentru a elimina din viata noastra acele lucruri sau obiceiuri care nu ne mai sunt necesare (vechi, toxice, inutile etc.).
▪ Putem sa ne ingrijim mai mult de starea noastra de sanatate, fizica si mentala. Putem face acea programare la medic, pe care am tot amanat-o sau putem cauta mijloace prin care sa ne relaxam. Si aici ma refer in special la relaxarea sistemului nervos deoarece este posibil ca in aceasta perioada sa ne simtim ceva mai agitati, mai surescitati. Fecioarele (ca si Gemenii, care sunt guvernati tot de Mercur) au nevoie sa invete sa mai “puna pauza” gandurilor, sa se odihneasca.
▪ Este o perioada foarte buna pentru a ii ajuta pe cei aflati in nevoie cu ceva practic, pentru a ne face utili (dar sa nu uitam ca ajutorul trebuie oferit fie acelora neajutorati – batrani, copii, persoane in suferinta, fie “la cerere”; orice forma de “ajutor” nesolicitat sau oferit “cu forta” poate avea urmari diferite fata de cele la care ne-am putea astepta).
▪ Va spuneam ca printre caracteristicile Fecioarei se numara un spirit critic destul de pronuntat. Este ceea ce observam, la o prima (si implicit superficiala) vedere. De fapt, dintr-o nevoie acuta de perfectiune, ea cauta permanent sa imbunatateasca totul in jur, si o face mai ales cu ea insasi si cu cei care ii sunt cei mai dragi. Extrem de atenta la detalii si analitica, ea descopera imperfectiunile nu din dorinta de a primi atentie sau de a rani, ci pentru ca asa stie ea sa isi manifeste afectiunea (oricat de ciudat ar putea sa para). Bunele sale intentii pot fi insa, de multe ori, neintelese iar cei asupra carora isi manifesta “atentia” se pot simti raniti, nestiind ce se ascunde in spatele unui astfel de comportament. De aceea, acum cand aceasta energie se va manifesta “din plin”, va recomand, pe cat posibil, ca atunci cand va exprimati punctele de vedere (diferite de ale interlocutorilor), sa incercati sa va “indulciti” cuvintele si sa nu judecati foarte aspru. Sa va axati mai degraba pe ceea ce doriti sa transmiteti sau sa faceti si nu pe ceea ce considerati ca este gresit in comportamentul celorlalti. Cu alte cuvinte, sa va axati pe rezolvarea unei situatii (energia Fecioarei) dar cu empatie, generozitate si compasiune (energia Pestilor).
▪ De asemenea, daca unele concluzii la care ajungeti acum (in domeniile impactate de Luna plina) nu sunt exact cele dorite, incercati sa va concentrati pe ce ati putea imbunatati sau face diferit de acum inainte si nu va judecati foarte aspru. Fiti blanzi si toleranti (cu voi insiva, ca sa puteti fi apoi si cu ceilalti) si ganditi-va ca ati facut tot ce ati putut, cu resursele pe care le-ati avut la dispozitie. O judecata prea aspra pe termen lung poate conduce la scaderea stimei de sine si nu garanteaza rezultate mai bune. Ceea ce ajuta in schimb este o analiza cat mai obiectiva a situatiei (energia Fecioarei) si tragerea unor concluzii, care sa contribuie la adoptarea unui comportament diferit in viitor.

>> Rezumand, ca de fiecare data cand avem Luna plina, va fi necesar, sa punem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) in Fecioara, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Pesti, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta. Sa gasim o cale de mijloc intre preocupari care tin de latura practica a vietii (Fecioara) si de cea spirituala (Pesti), intre nevoia de a ramane ancorati in realitate si cea de a spera, intre a fi utili si a fi empatici…intre lumea in care traim si divinitate.

☆☆☆ Luna plina in Fecioara si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Luna in Fecioara in relatie armonioasa (trigon) cu Marte (energie, determinare, impuls, sexualitate) din Taur si cu Uranus (surprize, independenta, adevar, originalitate) din Berbec.

▪ Pentru cei mai multi, rezultatele obtinute sau concluziile la care vom ajunge vor fi cele pe care ni le dorim. Iar daca nu, nu ne vom simti descurajati, ci dimpotriva, vom avea energia si curajul pentru a transforma acele situatii, astfel incat sa fie in avantajul nostru.
▪ De asemenea, este posibil ca incheierea anumitor capitole sa se faca intr-o maniera surprinzatoare, inedita dar, asa cum spuneam, imbucuratoare. Ne vom simti mai energici si mai dornici de o transformare care sa reflecte cu adevarat eu-ul nostru interior.

**** Mercur in conjunctie cu Neptun in Pesti (18-19.02.2019) si in sextil cu Saturn (karma, disciplina, efort, rabdare, seriozitate), din Capricorn (19-20.02.2019)

▪ Deoarece Mercur este guvernatorul semnului in care are loc Luna plina, aspectele facute de acesta sunt relevante, chiar daca nu o impacteaza direct si vin sa sustina tocmai acel echilibru, intre aspiratiile spirituale si spiritul practic, intre vis/imaginatie si realitate.
▪ Vom visa cu ochii deschisi, ne vom putea folosi creativ imaginatia si vom fi mai preocupati de arta si spiritualitate. Vom fi mai sensibili si mai toleranti, mai dornici sa ajutam si vom ierta mai usor (Neptun). Insa, spre deosebire de alte perioade cand Neptun ne mai joaca feste si ne face sa ne mai pierdem simtul realitatii (si sa vedem totul printr-un filtru roz), de data aceasta cred ca Saturn ne va feri de iluzii si ne va tine totusi ancorati in realitate: fie vom renunta rapid la acele vise care n-au sanse de izbanda (le vom lasa la stadiul de vis), fie vom si trece la punerea lor in practica. In orice caz, ne va feri de himere.
Semnele care vor beneficia cel mai mult de aspectele facute de Luna si de Mercur sunt cele de pamant (Fecioara, Taur, Capricorn) si cele de apa (Pesti, Rac, Scorpion).

**** Venus (ce iubim, ce ne place) in conjunctie cu Saturn in Capricorn (17-19.02.2019)

Aceasta perioada este si una de test, mai ales in iubire, unde vom cauta cu precadere seriozitatea, loialitatea si stabilitatea. Este posibil ca atmosfera generala in relatiile de cuplu sa fie mai rece, sa ne fie mai dificil sa ne exprimam sentimentele si, la randul nostru, sa simtim ca nu primim exact ceea ce ne-am dori. Sa ne axam mai degraba pe anumite lucruri, situatii care trebuie rezolvate si mai putin pe zona emotionala. Pentru relatiile serioase, in care exista incredere, respect si implicare, conjunctia Venus/Saturn nu ar trebui sa aduca probleme, din contra, ar putea contribui la o intarire a relatiei. In schimb, acolo unde lucrurile sunt la polul opus si am incercat sa ne amagim, Saturn ne va pune fata in fata cu realitatea, fie ca ne dorim sau nu.
Semnele cele mai impactate sunt cele cardinale: Capricorn, Berbec, Rac si Balanta.

Zile senine sa avem! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
1.Fecioara- semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
2. Leu – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
3. Rac – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
4.Gemeni – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
5. Taur – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
6. Berbec – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
7. Pesti – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
8. Varsator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
9. Capricorn – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
10. Sagetator – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
11.Scorpion – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
10.Sagetator- incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
12.Balanta – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.

fb-share-icon0

2 comentarii la „LUNA PLINA IN FECIOARA
19 FEBRUARIE 2019 „CU RADACINILE INFIPTE IN PAMANT SI SUFLETUL ATINTIT CATRE CER””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *