LUNA NOUA IN VARSATOR
4 FEBRUARIE 2019 „O OAZA DE LINISTE DUPA UN INCEPUT DE AN TUMULTUOS”

Luni, 4 februarie 2019, in jurul orei 23 avem un nou fenomen de Luna noua, de data aceasta in semnul Varsatorului. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Varsator, la aprox. 15 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra. ▪Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere) desemneaza o perioada favorabila creionarii unei etape noi, initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata in august 2019, odata cu Luna plina in Varsator).
▪ Va reamintesc ca cele doua saptamani de dupa Luna noua (pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila setarii de intentii intr-o anumita directie si mai putin punerii lor in practica si ca o zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.
▪ Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna noua in Varsator va invit sa vedem: care este impactul la nivel individual (in ce domenii concrete din viata noastra se vor manifesta aceste “inceputuri”) dar si la nivel general (care este „cadrul” in care se vor desfasura si care este energia semnului in care are loc Luna noua), precum si aspectele facute de aceasta cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca (celelalte planete).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Varsator:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc eclipsa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Va reamintesc ca pe aceeasi axa Leu – Varsator au avut loc Eclipsele de Soare si de Luna din ultimii aproximativ doi ani, ultima eclipsa intr-unul din aceste doua semne fiind cea din Leu (semnul opus Varsatorului) de pe 21 ianuarie. Prin urmare, Luna noua in Varsator va activa unele dintre acele domenii de viata care au fost in focus incepand din 2017 si pana la inceputul acestui an. Daca nu ati citit deja articolul despre Eclipsa de Luna in Leu, va invit sa o faceti, pentru a intelege mai bine contextul astrologic.

☆☆☆ Influente generale; Varsatorul – energie si caracteristici:

▪ Varsatorul este considerat unul dintre cele mai excentrice semne zodiacale fiind guvernat de: Saturn (guvernatorul traditional – reprezinta karma, munca, greutatile, “ceea ce trebuie sa facem”, restrictiile, timpul, rabdarea dar si recompensele „meritate”) precum si de: Uranus (guvernatorul modern – independenta, adevarul, originalitatea, imprevizibilul, surprizele, aplecarea catre nou,modern, stiinte de granita);
▪ Este un semn de aer: intelectual, rational; (o confuzie des intalnita este considerarea Varsatorului drept un semn de apa 😊);
▪ Este un semn fix, stabil, mai reticent la schimbare.

Ce ne poate aduce energia Varsatorului:

▪ O luna noua intr-un semn zodiacal care prin natura sa are de-a face cu tot ce este nou, modern, neasteptat, surprinzator nu poate decat sa ii accentueze, sa ii dubleze semnificatia. Indiferent ce capitol intentionam (sau ajungem) sa initiem in perioada urmatoare, el va sta sub semnul spontaneitatii, al originalitatii si al creativitatii.
▪ Vom avea tot felul de ganduri si de idei pe care vom dori sa le punem in aplicare dar avand in vedere ca Varsatorul este guvernat atat de Uranus (creativitate, spontaneitate) cat si de Saturn (munca, perseverenta, disciplina), este posibil ca unele dintre aceste idei sa nu apara asa “dintr-odata” ci doar dupa ce am demonstrat un anumit tip de efort sustinut.
De exemplu, sa spunem ca am tot cautat o solutie, o idee pentru o anumita problema: ea poate sa ne apara acum „dintr-o data” (Uranus) dar, de fapt, noi pana in acest moment mai incercasem sa rezolvam problema respectiva (Saturn) si, abia acum, facandu-se “lumina”, reusim sa gasim solutia potrivita si sa mergem mai departe.
▪ Este o perioada in care ne putem surprinde pe noi insine sau pe cei din jur cu o atitudine mai nonconformista, fiind mai putin preocupati de asteptarile altora si mai axati pe ceea ce ne dorim cu adevarat. Nu inseamna ca le vom ignora nevoile ci doar ca actiunile noastre vor fi mai aliniate cu propria nevoie de libertatate, independenta si autenticitate.
▪ Planurile pe care ni le vom face in perioada urmatoare vor avea la baza preponderant considerente rationale. Adica ne vom seta intentiile mai degraba cu mintea decat cu sufletul, vom fi mai cerebrali si mai putin emotionali si vom face mai usor conexiuni bazate pe logica.
▪ Este o perioada foarte buna pentru a petrece timp cu prietenii, pentru a socializa, pentru a fi alaturi de oameni cu care avem intr-adevar lucruri in comun, pentru a ne inscrie intr-o asociatie, pentru a milita pentru “o cauza nobila”, pentru un ideal, dincolo de interesele noastre personale (ex. participarea la un protest / inscrierea intr-o asociatie care apara drepturile animalelor etc.).
▪ Vom fi mai deschisi catre tot ceea ce este neobisnuit, bizar, catre stiinte ezoterice, catre ocult, astrologie etc. in incercarea de a arunca o privire catre viitor si de a intelege mai bine ce este dincolo de ce putem vedea cu ochiul liber si de ce pare de neinteles. Dar, asa cum spuneam, aceasta “curiozitate” va fi mai degraba una “logica”, “stiintifica” si mai putin emotionala, psihologica.
▪ Nu in ultimul rand, sunt foarte bine aspectate activitatile care tin de mediul online / Internet.

☆☆☆ Luna noua in Varsator si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca – o Luna noua benefica, pozitiva,prin prisma relatiilor avute

▪ Luna in Varsator va fi in conjunctie cu Mercur (comunicare, gandire, studii, calatorii scurte, comert etc.), adica se vor afla in acelasi semn zodiacal, la grade apropiate.

>> Asa cum va spuneam mai sus, este o perioada propice comunicarii, socializarii si nu statului cu noi insine. Ne vom simti mai confortabil printre oamenii care ne sunt dragi, cu care avem preocupari si interese comune, pe care ii respectam si pe care ii consideram “egalii” nostri. Vom fi mai comunicativi, mai creativi si vom simti nevoia sa ne exprimam intr-o maniera constructiva, simpla, clara, respectand in acelasi timp si opiniile interlocutorilor nostri. Schimburile de informatii si idei vor fi mult mai bogate si pot sta la baza acelor inceputuri despre care scriam in prima parte.
>> Sunt bine aspectate si activitatile comerciale (Mercur): vom fi mai interesati sa cumparam sau sa vindem diferite bunuri cu atat mai mult cu cat acestea au pentru noi si o valoare emotionala (Luna).
>> De asemenea, vom simti mai mult nevoia de a invata ceva nou, de a calatori, de a fi in miscare, de a face sport si, mai ales, de a evita cat mai mult monotonia sau rutina.

▪ Luna in Varsator va face un aspect armonios cu Jupiter (expansiune, abundenta, noroc) din Sagetator (sextil)

>> Per ansamblu, ne vom simti mai optimisti, mai fericiti si mai generosi. Indiferent de etapa pe care urmeaza sa o incepem, vom avea credinta (Jupiter) ca planurile noastre pot fi realizate, ca nu avem obstacole majore de trecut si ca nu suntem singuri pe noul drum. Din contra, ne vom simti sprijiniti in initiativele noastre si vom primi acel ajutor (relatia de sextil) de care avem nevoie, pentru a pune lucrurile in miscare.

▪ Mercur in sextil cu Jupiter din Sagetator

>> Relatia armonioasa dintre cele doua planete care aspecteaza Luna se produce inca din data de 3 februarie si sustine, asa cum spuneam mai sus, gandirea pozitiva, optimismul, generozitatea, abundenta care vor caracteriza capitolele noi pe care le vom scrie acum.

▪ Saturn din Capricorn in sextil cu Neptun din Pesti

>> Desi nu este impactata direct de Saturn sau Neptun, Luna noua are loc pe fundalul sextilului facut de acestia pe 31 ianuarie, ale carui efecte le vom simti pana spre jumatatea lunii februarie. Mai multe detalii cu privire la acest aspect gasiti in articolul anterior dar, in linii mari, este important sa retinem ca anumite vise sau dorinte ale noastre (Neptun) pot fi acum „ajutate” sa se transforme in realitate (Saturn), atata timp cat si noi vom pune umarul la treaba. Contextul astrologic este benefic asadar initierii unor proiecte noi iar trecerea de la stadiul de “speranta” la materializare se poate face pe nesimtite, cu pasi mici dar siguri.

Zile senine sa avem!

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………….
1.Varsator – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.
2. Capricorn – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine.
3. Sagetator – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Scorpion – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Balanta – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Fecioara – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
7. Leu – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
8. Rac – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Gemeni – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10. Taur – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Berbec – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Pesti – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *