SATURN IN SEXTIL CU NEPTUN
31 IANUARIE 2019 „DE LA VIS LA REALITATE NU-I DECAT UN PAS”

Pe 31 IANUARIE 2019, Saturn din Capricorn va face un aspect armonios (sextil) cu Neptun din Pesti. Aspectul este in curs de formare (il simtim deja in ultima parte a lunii ianuarie si va continua pana pe la jumatatea lunii februarie), fiind reluat in 18 iunie si in 9 noiembrie 2019. Ceea ce inseamna ca, la fel ca in cazul careului dintre Jupiter si Neptun despre care scriam intr-un articol anterior, efectele vor fi simtite pe o perioada mai lunga de timp.

☆☆☆☆ Aspectul de sextil

Doua planete aflate in sextil, precum Saturn si Neptun in cazul de fata, se afla intr-o relatie pozitiva, armonioasa, se sprijina si se pun reciproc in valoare. Daca in cazul careului vorbim de un conflict si de un efort mai mare care trebuie depus pentru a depasi anumite obstacole si pentru a realiza ceea ce ne dorim, in cazul sextilului contextul este unul favorabil si tot ceea ce trebuie sa facem este sa actionam in directia respectiva. Pe principiul „Dumnezeu ne da dar nu ne baga in traista”.
Pentru a intelege mai bine relatia de sextil dintre Saturn in Capricorn si Neptun in Pesti, este important sa intelegem care sunt „ariile” guvernate de cei doi jucatori de pe bolta cereasca si ce rezulta din aceasta interactiune.

☆☆☆☆ Saturn in Capricorn

Saturn este guvernatorul Capricornului, prin urmare este „la el acasa” in acest semn zodiacal (intre 2018 -2020), unde da cele mai bune rezultate. Zeu al timpului la romani (Cronos in mitologia grea), Saturn simbolizeaza in astrologie karma, relatia cu timpul si cu trecutul in general, rabdarea, munca, greutatile, restrictiile, lectiile de viata, “ceea ce trebuie sa facem”, dar si recompensele pe masura eforturilor depuse (in timp!).

Saturn vine sa ne invete ca, pentru a avea ceea ce ne dorim, va trebui („trebuie” fiind verbul sau preferat 😊):
*** sa ne facem cu atentie si rigurozitate planurile (pe termen mediu spre lung) si sa nu scapam din vedere detaliile;
*** sa dam dovada de rabdare si perseverenta in actiunile noastre;
*** sa nu renuntam usor / sa ne straduim sa depasim orice greutati ar putea aparea;
*** sa fim capabili de efort sustinut sau chiar de sacrificii, daca este cazul;
*** sa nu trisam si sa nu alegem „scurtaturile”;
*** sa inaintam mereu cu pasi mici si fara a arde etapele;
*** sa fim practici si bine ancorati in realitate.

☆☆☆☆ Neptun in Pesti

Neptun este Zeul marii si reprezinta latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, idealizarea, sacrificiul de sine. El este guvernatorul Pestilor si se va afla „acasa” in acest semn zodiacal intre 2011 – 2026.

Aspectele armonioase pe care le face Neptun cu alte planete pot contribui la o crestere a creativitatii si a spiritualitatii, a nevoii de a intra in contact cu divinitatea, a sensibilitatii si a empatiei, a puterii de a ierta. Neptun ne poate face sa visam mai mult, sa indraznim sa speram, sa ne depasim limitele. Sa vedem binele si sa ne dorim, la randul nostru, sa fim mai buni. In acelasi timp, intr-o relatie tensionata cu alti jucatori de pe bolta cereasca (asa cum se intampla in cazul careului facut cu Jupiter despre care spuneam la inceput) Neptun are capacitatea de a „dizolva” granitele realitatii, de a ne face sa o privim cu ochelari roz, de a ne face sa vedem si sa auzim doar ceea ne dorim etc. Pe scurt, Neptun ne poate face sa visam, sa credem in „minuni”, sa ne autoiluzionam, pentru ca ulterior trezirea la realitate sa fie una dezamagitoare.

☆☆☆☆ Cum putem beneficia de relatia armonioasa dintre Saturn si Neptun

Aspectul de sextil format de Saturn cu Neptun (aspect pozitiv, armonios) va evidentia acele caracteristici „pozitive” ale fiecaruia dintre cei doi jucatori de pe bolta cereasca. Bineinteles ca in functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Saturn si Neptun se vor afla in tranzit in anumite case astrologice si vor impacta cu precadere domeniile de viata asociate cu acestea dar, la nivel general, cu totii vom simti, intr-o mai mica sau mai mare masura aceste influente.
Cele mai impactate semne zodiacale sunt cele de pamant (mai ales Capricornii si apoi Taurii, Fecioarele) si cele de apa (Pestii si apoi Racii si Scorpionii).

*** Anumite vise sau dorinte ale noastre (Neptun) pot fi acum „ajutate” sa se transforme in realitate (Saturn), atata timp cat si actiunile noastre se vor indrepta in directia respectiva. Sa nu uitan ca Saturn functioneaza cu fapte si nu cu intentii, prin urmare este important sa facem tot ce tine de noi pentru a avea anumite rezultate, contextul astral fiind unul favorabil. De subliniat faptul ca ceea ce ne vom dori acum va fi fezabil, realizabil (nu vom visa „aiurea”) si vom avea si resursele necesare (Saturn) pentru a ramane ancorati in realitate si pentru a construi ce ne dorim.
*** Este o perioada foarte buna pentru tot ceea ce inseamna practici spirituale sau religioase, pentru activitati neptuniene legate de arta, cultura, muzica, film, desen etc., pentru meditatie (Neptun); si poate chiar vom fi surprinsi de seriozitatea (Saturn) cu care vom aborda aceste domenii 😊.
*** Este o perioada favorabila calatoriilor sau planurilor de calatorii; dar acestea vor avea la baza si o motivatie mai concreta, un scop anume (Saturn) si nu doar nevoia de odihna si relaxare;
*** Este o perioada potrivita si pentru a vindeca rani mai vechi, pentru a-i ierta pe cei care ne-au gresit, inclusiv pentru a ne ierta pe noi insine, pentru a trece peste diferite traume sau suferinte. Trebuie sa fim constienti insa ca vindecarea nu va veni „deodata” (Saturn = timp) si ca va trebui sa ne inarmam cu rabdare, cu blandete si, mai ales, cu vointa. Important este, inainte de orice, sa ne dorim sa ne vindecam, pentru ca nimeni nu ne poate ajuta fara voia noastra 😊. Sa facem introspectie, sa constientizam „problema” si apoi sa cautam ajutor, in noi insine sau in persoane de specialitate (terapeut, psiholog etc.).
*** Ne putem implica mai mult acum in acte de caritate, putem darui haine, alimente, bani, mancare celor care au nevoie; ne putem inscrie intr-o fundatie astfel incat actiunile noastre sa aiba un cadru „oficial” de desfasurare (Saturn);
*** Putem transforma un hobby, un act creativ, o pasiune intr-o activitate curenta, repetitiva (putem transforma, de exemplu, un hobby intr-un job);
*** Daca Saturn ne va ajuta sa punem bazele unei realitati solide pornind de la un simplu vis, Neptun „va indulci” eforturile pe care le vom depune pentru a atinge visul respectiv. Intr-o lume plina de obligatii si indatoriri (Saturn), Neptun ne va reaminti sa investim mai mult in sufletele noastre.

Zile linistite!

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *