ECLIPSA DE LUNA IN LEU
21 IANUARIE 2019 „ASCULTA-TI INIMA, NU ORGOLIUL!”

Luni, 21 ianuarie 2019, in jurul orei 7, are loc o Eclipsa totala de Luna / Luna plina in Leu (Luna in Leu se va afla in opozitie cu Soarele din Varsator, la aproximativ 0 grade).

☆☆☆☆ Intro. Despre Eclipse in general

– Asa cum unii dintre voi stiti deja, eclipsele (de Soare sau de Luna) au un puternic caracter karmic si rolul de a ne “ghida”, pe fiecare dintre noi, in calatoria spirituala pe care o vom parcurge in aceasta viata. Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
– Eclipsa de Luna (ca orice Luna plina dar mult mai intensa si cu efecte mult mai puternice si de durata) este asociata cu incheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obtinerea unor rezultate in anumite domenii sau capitole din viata noastra. In functie de concluziile la care vom ajunge in perioada urmatoare, vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta in domeniile respective.
– Imaginati-va ca inainte de a veni pe lume incheiem un fel de „contract” si suntem de acord sa trecem prin anumite experiente necesare dezvoltarii noastre spirituale iar eclipsele ne ajuta tocmai sa realizam “programul” respectiv si sa devenim astfel „cea mai buna versiune” a noastra. Bineinteles, cu cat ne traim viata mai constient si tinem cont de “indiciile” pe care le primim de-a lungul timpului, cu atat vom resimti mai putin dramatic transformarile aduse de eclipse.
– Cateva exemple in acest sens sunt: decizia de a ne muta, de a ne schimba jobul, de a renunta la un anumit tipar comportamental, de a ne casatori, de a divorta etc.
– Efectele unei eclipse de Luna se simt incepand cu o saptamana – doua inainte ca aceasta sa se produca si dureaza aproximativ o luna dupa ce aceasta a avut loc.
– Deoarece ne aflam in plin sezon de eclipse (am inceput anul cu o Eclipsa partiala de Soare in Capricorn pe 6 ianuarie si continuam acum cu o Eclipsa de Luna in Leu), iar aceasta perioada este destul de intensa emotional, ar fi recomandat, pe cat posibil, sa nu actionam impulsiv in luna ianuarie (desi tentatia poate fi mare) si sa nu tragem pripit concluzii, cu atat mai mult cu cat ne aflam inca sub influenta careului facut de Jupiter cu Neptun (mai multe detalii pe acest topic puteti citi in articolul anterior).

☆☆☆☆ Eclipsele pe axa Leu – Varsator

– Eclipsa din 21 ianuarie este ultima care are loc pe axa Leu – Varsator si incheie sirul eclipselor care au avut loc in aceste semne zodiacale in ultimii aprox. doi ani, incepand cu primavara lui 2017 cand Nodul Nord a trecut in Leu iar Nodul Sud in Varsator.
– Nodurile lunare sunt “responsabile” de producerea eclipselor si au o puternica incarcatura karmica, contribuind la realizarea “programului” despre care scriam la inceputul articolului. O eclipsa intr-un semn zodiacal este mult mai puternica atunci cand Nodurile se gasesc pe axa respectiva (ex. eclipsa de Luna in Varsator de vara trecuta cu NS in Varsator /eclipsa de Soare in Capricorn de anul acesta, cu NS abia intrat in Capricorn).
– In cazul eclipsei in Leu din 21 ianuarie, desi Nodurile au trecut din noiembrie 2018 pe axa urmatoare (Rac-Capricorn – unde se vor produce majoritatea eclipselor din 2019), cred ca vom asista totusi la o eclipsa destul de intensa avand in vedere ca ea are loc chiar la inceputul Leului (sub un grad) iar Nodurile se gasesc la aprox. 26 grade in Rac – Capricorn (la finalul acestor semne). De retinut ca miscarea Nodurilor este (aproape intotdeauna) retrograda.
– In ultimii aprox. doi ani, in domeniile de viata din harta natala care stau sub semnul Leului si al Varsatorului, am experimentat probabil unele dintre cele mai mari transformari din viata noastra iar eclipsa din 21 ianuarie va reprezenta o culminare a acestei perioade.

Pentru a intelege mai bine efectele Eclipsei, va invit sa vedem care este impactul la nivel individual dar si la nivel general, precum si care sunt aspectele facute de Luna plina / eclipsa cu ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca (celelalte planete).

☆☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Eclipsa de Luna in Leu

In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Eclipsa de Luna din Leu va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc eclipsa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆☆ Care este atmosfera generala; Leu versus Varsator

a. Leu – energie si caracteristici:

– Este guvernat chiar de Soare, de unde si nevoia sa de baza de a straluci, de a iesi in evidenta, de a se face remarcat, de a conduce, de a fi in centrul atentiei, admirat, respectat si, nu in ultimul rand, iubit;
– Este un semn de foc, pasional, caruia ii place sa simta cu adevarat ca traieste, ca se bucura de fiecare moment, ca isi urmeaza pornirile inimii, ca iubeste;
– Este un semn fix, stabil, muncitor, perseverent (mai ales daca pune inima in ceea ce face si daca este apreciat pentru efortul depus).

b. Varsator – energie si caracteristici:
– Este tot un semn fix dar de aer (intelectual, rational) avandu-i ca guvernatori: traditional: pe Saturn (simbolizeaza karma, munca, greutatile, “ceea ce trebuie sa facem”, restrictiile, timpul, rabdarea, dar si recompensele pe masura eforturilor depuse) si modern: pe Uranus (independenta, adevarul, originalitatea, imprevizibilul, surprizele).

》》》Astfel, mult mai mult decat la o Luna plina obisnuita, va fi necesar, sa aducem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna in Leu, respectiv cea specifica Soarelui din Varsator, evitand, bineinteles, sa cadem intr-o extrema sau in cealalta.

– Asemenea unui nativ Leu, sa ne ascultam inima si sa facem tot ce tine de noi pentru “a straluci”: sa avem grija de nevoile noastre, sa facem acele lucruri care ne plac, care ne bucura si ne fac sa zambim; sa ne punem calitatile in valoare si sa ne inconjuram de oameni dragi, care ne iubesc si ne apreciaza. Bineinteles, avand grija sa nu dam dovada de orgoliu sau de egoism. O inima generoasa, ca aceea a unui Leu fericit, va tine intodeauna cont si de nevoile celor din jur, nu doar de ale sale. Iar marinimia, afectiunea, bunatatea, creativitatea sunt atribute esentiale ale acestui semn zodiacal de care putem “profita” acum.
– In acelasi timp, Soarele in Varsator vine sa ne reaminteasca faptul ca nu suntem singuri pe acest drum, ca nevoile noastre se regasesc in nevoile altor oameni, ca ego-ul nu are ce cauta acolo unde exista o cauza comuna si ca binele nostru este cu atat mai lesne de atins atata timp cat este parte dintr-un bine colectiv.

Cu Eclipsa de Luna in Leu va trebui sa punem in echilibru nevoile noastre cu ale celorlalti, inima cu intelectul / ratiunea, iubirea si atasamentul fata de cei dragi cu o anumita detasare emotionala sau cu un spirit mai independent etc.

☆☆☆☆ Cum influenteaza ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca Eclipsa de Luna /Luna plina din Leu

**** Luna in Leu in careu cu Uranus (adevar, independenta, adevar, originalitate, imprevizibil, surprize, socuri) la final de Berbec

Relatia dinamica, tensionata dintre Luna si Uranus ne poate da tendinta de a reactiona intr-o maniera impulsiva, fara sa stam prea mult pe ganduri, in special daca rezultatele pe care le vom obtine in aceasta perioada nu vor fi exact acelea pe care le asteptam sau daca anumite concluzii la care ajungem nu sunt chiar pe placul nostru. Este posibil sa ne simtim mai irascibili, mai tensionati si sa spunem sau sa facem lucruri “la nervi” (pe care sa le regretam ulterior). Cel putin in zilele urmatoare, sa rezistam tentatiei de a reactiona imediat, sa ne cantarim atent cuvintele si sa judecam mai mult inainte de a trece la fapte! In acelasi timp, daca sunt anumite situatii care nu corespund sub nicio forma adevarurilor noastre personale, daca ne-am simtit limitati, constransi, restrictionati de anumiti oameni sau de anumite imprejurari dar nu am putut sa rupem legaturile respective, Uranus ne va reda acum “libertatea” si curajul de a actiona si ne va readuce pe drumul nostru. Vom fi ceva mai putin toleranti cu cei care ne-au gresit si mai dornici sa ne aparam punctele de vedere sau chiar sa pornim la atac, daca situatia o cere. Dar pentru ca niciun conflict nu se termina fara “victime” (chiar daca e vorba doar de propriul ego ranit), sa ne alegem intelept “bataliile”.

**** Mercur (comunicare, gandire) in Capricorn in careu cu Uranus in Berbec

Asa cum reiese si din cele de mai sus, va trebui sa ne straduim putin pentru ca vorbele si gesturile noastre sa nu ii ia pe nepregatite pe ceilalti, sa tragem aer in piept inainte de a da vreo replica acida, adica sa ne mai temperam. Mai ales, sa intelegem ca un rezultat diferit de cel dorit nu inseamna obligatoriu un rezultat prost sau ca trebuie sa abandonam intregul proiect ci doar ca este necesar sa il privim dintr-o alta perspectiva. Iar acest lucru nu ar trebui sa ne fie deloc dificil pentru ca Uranus ne va da resursele necesare pentru a fi creativi si inventivi.

**** Marte (energie, determinare, impuls, sexualitate) in Berbec in careu cu Saturn (karma; greutati, obligatii, restrictii, munca, disciplina, efort) in Capricorn: 19 – 23 ianuarie

Chiar daca cei doi nu impacteaza direct Luna plina, relatia dinamica are loc exact pe 21 ianuarie, sporind tensiunea momentului. Acolo unde Marte ne indeamna sa actionam, sa luam atitudine si sa rezolvam anumite situatii, Saturn va interveni ca o bariera si va crea senzatia ca ne lovim de un zid, ca eforturile noastre nu au sanse de izbanda, ceea ce ne va face destul de irascibili. Putem insa depasi aceste momente cu rabdare si perseverenta, facand tot ce tine de noi pentru a ne atinge obiectivele dar lasand apoi lucrurile sa se desfasoare de la sine si asumandu-ne ca uneori, anumite lucruri este mai bine sa nu se intample dupa voia noastra.

**** Venus (iubire, frumusete) in Sagetator in careu cu Neptun (sensibilitate, spirit artistic, altruism, visare, iluzii, deziluzii in Pesti): 20-22 ianuarie si in conjunctie cu Jupiter (expansiune, abundenta): 21-23 ianuarie

Dincolo de atmosfera generala mai incarcata, mai intensa, in relatiile de iubire ne vom simti mai fericiti, mai optimisti si mai increzatori. Vom visa cu ochii deschisi si vom avea tendinta sa ne proiectam nevoile si aspiratiile asupra partenerilor. Ii vom vedea in culori mai luminoase, vom fi mai romantici si mai dispusi sa le trecem cu vederea anumite greseli (daca este cazul). Vom visa la o iubire ideala, de poveste si ne va fi destul de greu pe moment sa revenim cu picioarele pe pamant. Deoarece ulterior este posibil sa vedem intregul context printr-un filtru mult mai realist, curatat de iluziile neptuniene, ar fi recomandat sa nu facem declaratii sau gesturi foarte mari in aceste zile, ci doar sa ne bucuram de frumusetea momentului. La polul opus, Neptun poate scoate la iveala si anumite dezamagiri legate de viata de cuplu sau de potentiale iubiri, cu mentiunea ca acea conjunctie cu Jupiter ne va da totusi o doza de optimism care sa ne ajute sa trecem cu bine peste orice situatie mai putin placuta care ar putea sa apara.

Zile cu soare si zambete sa avem!
Cu drag,
Kikiana

…………..
1. Leu – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
2. Rac – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentr a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
3. Gemeni – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
4. Taur – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
5. Berbec – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
6. Pesti – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
7. Varsator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
8. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
9. Sagetator – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
10. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
11. Balanta – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
12. Fecioara – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *