JUPITER IN CAREU CU NEPTUN
13 IANUARIE 2019 „DESPRE ILUZII, DEZILUZII SI NECESITATEA DE A NE PASTRA SIMTUL REALITATII”

La mijlocul lunii ianuarie, in data de 13, Jupiter din Sagetator va face un aspect dinamic, tensionat (careu) cu Neptun din Pesti. Aspectul va fi simtit cel mai puternic o saptamana inainte/dupa ce acesta va avea loc si va fi reluat in iunie si in septembrie 2019, ceea ce inseamna ca situatiile prin care vom trece acum este posibil sa fie la randul lor reluate in vara, respectiv in toamna acestui an.

Cei mai impactati de acest careu: Sagetatorii, Pestii, Gemenii si Fecioarele (Soare,Asc, Luna).

Careul este un aspect conflictual, care necesita o rezolvare dar in care nu cunoastem toate elementele, nu detinem toate informatiile pentru a rezolva puzzle-ul. Pentru a „solutiona” situatia tensionata, este necesar sa actionam insa trebuie sa depunem putin mai mult efort in directia respectiva, sa avem un plan de rezerva, sa ne inarmam cu rabdare etc.

Pentru a intelege mai bine careul dintre Jupiter in Sagetator si Neptun in Pesti, este important sa intelegem care sunt „ariile” guvernate de cei doi jucatori de pe bolta cereasca.

☆☆☆☆ Jupiter in Sagetator

*** „Zeul zeilor” la romani, divinitatea suprema, stapanul Universului, (Zeus in mitologia greaca), Jupiter este asociat in astrologie cu notiuni ca expansiunea, dezvoltarea spirituala, cunoasterea inalta, sistemul de credinte si valori sau de justitie, strainatatea, abundenta, bogatia sau belsugul.
*** Jupiter este guvernatorul Sagetatorului (si guvernatorul traditional al Pestilor), prin urmare se afla „la el acasa” in acest semn zodiacal (intre nov. 2018 – dec. 2019), unde functioneaza in cele mai bune conditii si aduce cele mai mari beneficii.
*** In acele domenii din viata noastra asociate casei din harta natala unde Jupiter se afla in tranzit, ne vom simti mai fericiti si mai „norocosi”, pentru ca acolo vom primi mai multe oportunitati si ne vom putea bucura de mai multa „bogatie”. Daca am simtit ca nu avansam in domeniile respective, ca suntem cumva blocati, ca nu ni se ofera contextul potrivit, ca nu intalnim oamenii care sa ne ajute sau cu care sa ne asociem, ca nu reusim sa ne angajam sau sa crestem profesional, sa cunoastem un potential partener, sa calatorim sau sa facem anumite cursuri, sa gasim o modalitate de a ne creste veniturile etc….ei bine, Jupiter „va debloca” acele domenii si ne va ajuta sa ne recapatam increderea.
*** Cu Jupiter in Sagetator vom asista (la nivel global, dar si la nivel personal) la o mai mare deschidere catre orice forma de dezvoltare spirituala si cunoastere inalta (prin filozofie, religie etc.), la o mai mare aplecare catre studiu si invatatura, la o redefinire a sistemelor de credinte si valori, la o accentuare a nevoii de dreptate si libertate personala. Vom fi mai toleranti si mai deschisi fata de ceea ce este strain, diferit fata de noi (de la orientare religioasa, sexuala etc), ne vom dori mai mult sa calatorim (calatorii propriu-zise sau calatorii spirituale), din nevoia de a ne imbogati mintea si sufletul cu tot ceea ce „strainatatea” ne poate oferi.
Mai multe detalii despre Jupiter in Sagetator gasiti in articolul dedicat acestui topic.

☆☆☆☆ Neptun in Pesti

*** Neptun este Zeul marii si reprezinta in astrologie latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, idealizarea, sacrificiul de sine.
*** Este guvernatorul Pestilor si se va afla „acasa” in acest semn zodiacal intre 2011 – 2026 (miscarea sa fiind una foarte lenta).
*** Aspectele armonioase pe care le face Neptun contribuie la o crestere a creativitatii si a spiritualitatii, a nevoii de a intra in contact cu divinitatea (indiferent de ce intelege fiecare dintre noi prin acest concept), a sensibilitatii si a empatiei fata de ceilalti si a puterii de a ierta. Neptun ne poate face sa visam mai mult, sa speram sau sa ne depasim limitele; sa vedem binele in altii si sa ne dorim, la randul nostru, sa fim mai buni.
*** In acelasi timp, Neptun intr-o relatie tensionata cu alti jucatori de pe bolta cereasca are capacitatea de a „dizolva” granitele realitatii si de a ne face sa o privim cu „ochelari roz”. Putem crede ca tot ceea ce ni se spune este adevarat, fara sa existe neaparat si fapte care sa sustina afirmatiile sau promisiunile; auzim doar ce ne dorim; credem ca toti oamenii sunt buni si frumosi, ca orice este posibil; sau ne sacrificam pentru „o cauza nobila”, acolo unde cu greu putem vorbi de noblete. Pe scurt, putem sa visam si sa ne autoiluzionam iar trezirea sa ne aduca fata in fata cu o realitatea care sa ne dezamageasca.

☆☆☆☆ Cum ne poate influenta careul dintre Jupiter si Neptun

Va spuneam la inceputul articolului ca Jupiter este sinonim cu expansiunea, ca amplifica tot ce atinge, ca aspectul de careu este unul dinamic, tensionat si mai ales ca Neptun ne poate face sa nu vedem foarte clar realitatea, sa o idealizam.

Ceea ce inseamna ca:
*** putem fi foarte fericiti, exuberanti in aceasta perioada cu privire la un anumit domeniu din viata noastra, fara ca fericirea sa aiba la baza niste motive „reale” sau sa se bazeze pe niste situatii concrete, palpabile;
*** putem incepe un proiect, o relatie pentru ca ulterior sa realizam ca realitatea este diferita fata de ce credeam initial;
*** putem lua decizii in necunostinta de cauza, bazate pe entuziasm, fericire de moment;
*** putem idealiza situatii, oameni; putem proiecta asupra lor aspiratiile, visele noastre;
*** putem avea tendinta de a ne sacrifica pentru altii, fara ca acestia sa merite sau sa aprecieze sacrificiul nostru sau fara sa existe un motiv real pentru sacrificiul respectiv;
*** putem crede in aparitia unor solutii „miraculoase” pentru anumite probleme;
*** pentru unii dintre noi aspectul de careu ne poate accentua sensibilitatea, ne putem simti mai tristi, mai apatici, mai dezamagiti de anumite domenii din viata noastra.

☆☆☆☆ Un fel de concluzii

*** Vreau sa subliniez faptul ca toate cele de mai sus nu inseamna ca realitatea noastra nu este sau nu va fi una satisfacatoare, ci doar ca ochelarii roz pe care ii purtam acum ne pot face sa vedem aceasta realitate asa cum ne dorim si nu cum este ea de fapt. Si ca ar fi de dorit sa incercam, pe cat posibil, sa ne bazam pe fapte si nu pe intuitie, daca trebuie sa luam anumite decizii, pe ce se intampla concret in jurul nostru si nu pe vorbe, promisiuni, sperante sau proiectii. (Ar fi de preferat sa nu luam decizii majore acum, dar daca trebuie sa o facem, sa apelam mai mult la ratiune 😊)
*** Realitatea se poate dovedi ulterior chiar mai buna decat am sperat si tocmai de aceea este bine sa lasam timpul sa ne-o confirme si sa ne pastram intre timp o doza de scepticism, sa nu ne aruncam cu capul inainte.
*** In acelasi timp, daca ne simtim la polul opus, mai tristi sau mai lipsiti de energie, sa fim rabdatori si blanzi cu noi, sa nu ne judecam prea aspru, sa ne inconjuram de oameni dragi si sa ne axam pe activitati care ne pot ridica moralul (ex. activitati neptuniene legate de spiritualitate, meditatie, arta, muzica, film, teatru etc).

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *