INCEPE SEZONUL ECLIPSELOR! ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN
6 IANUARIE 2019

Duminica, 6 ianuarie 2019, in jurul orei 3, are loc o Eclipsa partiala de Soare / Luna noua in Capricorn (Soarele si Luna se vor afla la aprox. 15 grade in acest semn zodiacal).

☆☆☆☆ Despre Eclipse in general

– Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind acela de a ne “ghida” in calatoria spirituala pe care o vom parcurge in aceasta viata. Eclipsa de Soare (ca orice Luna noua dar avand efecte mult mai puternice si de durata) este asociata cu evenimente importante care apar in viata noastra: oameni si situatii noi, lucruri neobisnuite, avand rolul de a produce transformari semnificative si de a ne aduce mai aproape de drumul care ne este destinat.
– Imaginati-va ca inainte de a veni pe lume incheiem un fel de „contract” si suntem de acord, sa trecem prin anumite experiente necesare dezvoltarii noastre spirituale iar eclipsele ne ajuta tocmai sa realizam acest “program” si sa devenim astfel „cea mai buna versiune” a noastra.
– Ex. de transformari aduse de o eclipsa: decizia de a ne muta, de a ne schimba jobul, de a renunta la un anumit tipar comportamental, de a ne casatori, divorta etc.
– Efectele unei eclipse de Soare se simt incepand cu cateva saptamani inainte si dureaza aproximativ 6 luni dupa ce aceasta s-a produs.
– Bineinteles, cu cat ne traim viata mai constient si tinem cont de “indiciile” pe care le primim de-a lungul timpului, cu atat resimtim mai putin dramatic transformarile aduse de eclipse.
– Deoarece perioadele dintre acestea sunt destul de intense (va mai urma o eclipsa de Luna in a doua parte a lunii ianuarie), ar fi recomandat sa nu actionam impulsiv (desi tentatia poate fi mare) ci mai degraba sa ne gandim acum la ce dorim sa intreprindem si sa ne punem la punct planurile si strategiile.
– Va reamintesc ca eclipsele de Luna aduc rezultate, culminari in timp ce acelea de Soare reprezinta mai degraba setarea unor intentii.

☆☆☆☆ Eclipsele din 2019; Rac & Capricorn

In 2019 vom avea 5 eclipse:

▪ianuarie: Eclipsa partiala de Soare in Capricorn si de luna in Leu;
▪iulie: eclipsa de Soare in Rac si de luna in Capricorn;
▪decembrie: Eclipsa de Soare in Capricorn.

– Nodurile lunare sunt “responsabile” de producerea eclipselor si au o puternica incarcatura karmica. Asa cum va spuneam in articolele anterioare, odata cu mutarea in noiembrie 2018 a Nodului Nord al Lunii din Leu in Rac, respectiv a Nodului Sud din Varsator in Capricorn, pe axa Rac / Capricorn se vor produce majoritatea eclipselor din 2019, focusul fiind pe semnul Capricornului (care va gazdui trei dintre acestea), unde se gasesc si Saturn si Pluto. (In iulie 2018 a avut loc prima eclipsa in Rac dar nodurile erau inca pe axa Leu – Varsator).
– Cu alte cuvinte, in domeniile de viata din harta natala care stau sub semnul Racului si al Capricornului vom experimenta cele mai mari transformari din acest an, startul fiind dat de eclipsa din 6 ianuarie. Observati ce evenimente/ situatii/ oameni noi apar in viata voastra in perioada urmatoare deoarece de acest gen de experiente veti mai avea parte pe parcursul anului, Eclipsele urmand sa se produca in aceleasi domenii din viata voastra. Ca idee, ganditi-va la evenimentele majore care au avut loc intre 2000 – 2001 cand nodurile lunii au mai fost pe aceeasi axa.

☆☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Eclipsa de Soare din CapricorN

In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Eclipsa de Soare din Capricorn va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc eclipsa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Cei mai impactati de eclipsa: Capricornii, Racii, Berbecii si Balantele (Asc/zodie) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele sau Luna intre aprox. 10 – 20 grade Capricorn sau sunt nascuti intre datele de 1-11 (aceleasi zodii).

☆☆☆☆ Influente generale; Capricornul – energie si caracteristici:

**** Capricornul este guvernat de Saturn, zeul timpului (la romani; Cronos in mitologia grea) sau „lordul karmei” (rabdare, munca, disciplina, restrictii, efort). Dintre toate semnele zodiacale, Capricornul este cel care intelege cel mai bine (si cel mai devreme in viata) ca pentru a reusi trebuie sa dai dovada de rabdare si perseverenta, sa inaintezi cu pasi mici si fara a arde etapele, timpul fiindu-i cel mai bun aliat. Totodata, greutatile prin care trece de-a lungul vietii il fac sa inteleaga de timpuriu ca nimic nu se obtine peste noapte, fara efort sustinut sau fara sacrificiu iar acest lucru in loc sa il sperie, il intareste si il ambitioneaza. Capricornii iau viata cat se poate de in serios si de aici si aerul mai sobru sau chiar pesimist uneori.
**** Din relatia speciala cu timpul, rezulta si un talent deosebit de a planifica si organiza. Este un bun strateg, atent la detalii iar planurile sale sunt, de obicei, pe termen mediu spre lung;
**** Este un semn cardinal, care initiaza lucruri, proiecte; are calitati de leader si va cauta intotdeauna sa se afle in varf, printre cei mai buni, indiferent de domeniul in care activeaza. Cu toate acestea, respectul deosebit pentru istorie, traditie si cultura, pentru radacini si familie, pentru tot ce poarta amprenta timpului, il poate face de multe ori mai reticent la schimbare (fata de alte semne cardinale);
**** Este un semn de pamant, foarte ambitios, muncitor si practic, bine ancorat in realitate. Odata ce isi stabileste un obiectiv, va face tot ce tine de el pentru a-l realiza, pentru ca dincolo de satisfactia lucrului bine facut, Capricornul trebuie sa simta ca il merita;
**** Este clasic in gusturi, serios, sobru si respinge tot ce este vulgar, tipator, strident sau de calitate indoielnica. Fie ca vorbim de lucruri sau oameni;
**** Este o fire independenta, puternica, ce nu isi exteriorizeaza prea usor sau prea repede sentimentele (din nou, timpul!) si, de aceea, de multe ori este considerat ca fiind rece (Saturn) sau distant. Insa odata cucerit (prin fapte), se deschide si da dovada de sensibilitate si loialitate in relatiile cu cei dragi. In iubire este destul de selectiv si are nevoie, la randul sau de un partener loial si stabil, langa care sa simta ca poate sa creasca, fiind adeptul relatiilor de lunga durata, unde isi poate implini nevoia de siguranta emotionala si materiala.

Avand in vedere toate acestea, putem intui cum se vor desfasura inceputurile aduse de Eclipsa de Soare din Capricorn: vom fi dispusi sa depunem mai mult efort pentru a ne realiza obiectivele, vom fi interesati de acele situatii care ne pot aduce rezultate bune pe termen mai lung, vom fi mai seriosi, mai practici, vom respinge superficialul din viata noastra etc.

☆☆☆☆ Cum influenteaza ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca Eclipsa de Soare/Luna noua din Capricorn

**** Eclipsa si Nodul Sud din Capricorn

Asa cum va spuneam in prima parte, in functie de zona din harta natala a fiecaruia dintre noi unde va cadea eclipsa, vom incepe un capitol nou deoarece eclipsele de Soare sunt asociate cu noi inceputuri (fiind vorba de o Luna noua). In acelasi timp, faptul ca in eclipsa este implicat Nodul Sud al Lunii sugereaza faptul ca pentru a putea trai acel inceput, este necesar sa renuntam mai intai la anumite lucruri sau situatii care si-au atins scopul sau nu ne mai sunt necesare. Cu alte cuvinte sa facem intai curatenie si sa ne eliberam de vechi pentru a face loc noului. Asadar, daca anumite lucruri se vor incheia in perioada urmatoare sau daca anumiti oameni vor disparea din viata noastra, nu trebuie sa ne intristeze ci dimpotriva, sa o privim ca pe o oportunitate pentru ca vom putea umple ulterior spatiul gol ramas cu ceva mai apropiat de nevoile si aspiratiile noastre. Cu cat ne eliberam mai repede si din proprie initiativa de acele situatii care nu mai sunt benefice pentru noi sau cu cat acceptam mai repede ca anumite lucruri sau anumiti oameni trebuie sa plece din viata noastra si invatam ce avem de invatat din lectiile respective, cu atat ne va fi mai usor sa trecem la urmatorul capitol. Altfel, nu facem altceva decat sa ramanem blocati in trecut si sa repetam la nesfarsit aceleasi situatii.

**** Luna noua / Eclipsa in Capricorn in conjunctie cu Saturn (guvernatorul Capricornului, la aprox. 12 grade) si Pluto (la aprox. 21 grade).

Va fi o eclipsa puternica, intensa.
Saturn ne va pune fata in fata cu necesitatea de a face fata greutatilor si restrictiilor prin efort sustinut, rabdare si perseverenta si poate veni la pachet cu o atmosfera mai grea, mai apasatoare. Daca dorim sa avem rezultate, trebuie sa muncim in directia respectiva si sa nu ne asteptam la minuni. Sa fim cu picioarele pe pamant si sa ne setam realist obiectivele. Drumul poate fi mai anevoios si presarat cu anumite obstacole dar cei care se pregatesc temeinic, isi fac bine planurile, sunt perseverenti si nu se sperie de eventualele greutati, pot ajunge in varf. Aceasta poate fi lectia lui Saturn, pe care ar fi recomandat sa nu o uitam atunci cand ne scriem noile capitole.
In acelasi timp, Pluto este si el implicat in eclipsa (desi conjunctie nu este foarte stransa). Pluto simbolizeaza nevoia noastra profunda de transformare si de regenerare, in special a acelor parti la care poate nu avem curajul sau nu dorim intotdeauna sa privim, a tot ceea ce este intunecat, ascuns sau tabu in noi; obsesiile, fricile sau fobiile noastre. Inainte de a incepe o etapa noua vom vedea realitatea asa cum este, cu bune si cu rele, pentru ca doar fiind corecti cu noi insine ne putem realiza “programul” despre care scriam la inceput. Similar cu Nodul Sud care va indeparta ce nu mai ne este necesar, Pluto ne va ajuta sa scoatem la suprafata acele aspecte din viata noastra pe care le “tineam ascunse sub pres” si va inlatura tot ce este superficial, toxic sau invechit in acel domeniu. Din nou, subliniez importanta renuntarii la ego si a desprinderii de acele lucruri, situatii care nu mai au ce cauta in viata noastra. Procesul de transformare inceput acum va atinge punctul culminant in aprilie 2020, odata cu conjunctia Pluto-Saturn (conjunctie care a avut loc ultima data in 1982). Vor urma aproximativ doi ani in care vom demola vechile structuri din viata noastra, pentru a pune bazele unora noi, mai solide, in care vom munci mai mult pentru a ne realiza obiectivele, in care va trebui sa facem fata unor restrictii sau obstacole dar la sfarsitul carora vom putea spune ca ceea ce am realizat este cu adevarat temeinic si de durata. Iar startul acestui capitol nou se va da acum.

**** Neptun (Zeul marii; spiritualitate, idealism, visare, sacrificiu, arta, iluzii, deziluzii) in Pesti va fi in relatie armonioasa (sextil) cu Soarele si Luna noua/Eclipsa in Capricorn.

Aspectul armonios facut de Neptun cu aceasta eclipsa va aduce un aer pozitiv, optimist si “va imblanzi” intensitatea data de Saturn si Pluto. Vom fi mai creativi, mai aplecati catre spiritualitate, catre arta, mai dornici sa dam un sens vietii de zi cu zi. Inainte de a incepe un capitol nou, vom putea face mai usor pace cu trecutul si vom fi capabili sa iertam si sa trecem mai usor peste anumite situatii care ne-au ranit (daca este cazul). Vom avea mai multa incredere in ceea ce ne poate aduce viitorul si vom putea face planuri cu inima deschisa. Acolo unde Nodul sud sau Pluto vor face curatenie in viata noastra si vor indeparta ce este vechi, toxic, nepotrivit cu “programul” pe care il avem de realizat, Neptun ne va da speranta ca viitorul poate fi mai bun decat a fost trecutul si ne va ajuta sa il intampinam cu bucurie si optimism. In acelasi timp, este o perioada buna pentru a face gesturi frumoase, pentru a da dovada de compasiune fata de cei mai slabi decat noi, fata sau de cei aflati in situatii dificile (copii, batrani, oameni cu probleme de sanatate etc.).

Cu drag,
Kikiana

…………..
1.Capricorn – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.
2. Sagetator – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine.
3. Scorpion – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Balanta – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Fecioara – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Leu – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
7. Rac – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
8. Gemeni – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Taur – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10. Berbec – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Pesti – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Varsator – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *