LUNA PLINA IN GEMENI
23 NOIEMBRIE 2018 „CAND VORBELE POT SA RANEASCA”

In data de 23 noiembrie 2018 avem Luna plina in Gemeni (Luna in Gemeni se va afla in opozitie cu Soarele din Sagetator).

Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu din viata noastra si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii (initiate in iunie 2018, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) vor ajunge in faza de maturitate.

Luna plina va “lumina” acel domeniu din viata noastra unde va avea loc (in functie de harta natala), vom vedea rezultatele unor eforturi depuse anterior si, pe baza concluziilor la care vom ajunge, vom sti cum este mai bine sa actionam (ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta) in sectorul respectiv.

1. Luna plina in Gemeni – atmosfera generala

☆☆☆☆ In astrologie, Luna reprezinta emotiile noastre, universul nostru interior, zona de confort, legatura cu familia (si mai ales imaginea materna) sau, mai pe scurt, sentimentul de “acasa” (indiferent de cum definim fiecare dintre noi acest concept). Atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa momentul de Luna plina, recomandarea este sa nu luam decizii radicale deoarece exista riscul de a actiona mai degraba din impuls si de a nu fi foarte obiectivi.

☆☆☆☆ Modul in care simtim si reactionam la Luna plina este influentat de semnul zodiacal unde aceasta are loc si de caracteristicile sale, in cazul de fata de zodia Gemenilor:

▪ Acestia sunt un semn mutabil (adaptabil la schimbare), de aer (intelectual, rational), guvernat de Mercur (Hermes in mitologia greaca; mesagerul zeilor; indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata).
▪ Luna plina in Gemeni va accenta, asadar, pentru fiecare dintre noi, nevoia de a comunica, de a ne exprima, de a interactiona cu ceilalti iar efectele sale se vor simti chiar si in cazul acelora dintre noi care in mod obisnuit sunt ceva mai retinuti, mai introvertiti 😊.
▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

2. Mercur retrograd si Luna plina – plusuri si minusuri

☆☆☆☆ Avand in vedere ca Mercur este guvernatorul Gemenilor, merita mentionat inca de la inceput faptul ca in perioada 17 nov – 6 dec 2018, acesta se va afla in miscare aparent retrograda (in Sagetator).

▪ In aceasta perioada, ne putem confrunta cu o serie de neintelegeri, probleme, dificultati in domeniile guvernate de Mercur, despre care va spuneam mai sus (comunicare, informatii, gandire, calatorii, comert etc.). Acest lucru se explica prin faptul ca, aflandu-se mai aproape de Pamant, ii simtim influenta mult mai puternic si „manifestam o anumita graba” in activitatile legate de aceste domenii, graba care duce tocmai la aparitia unor incurcaturi.
▪ De exemplu, in acest interval de timp schimbul de informatii se intensifica, tragem concluzii sau facem interpretari fara a avea toate detaliile, nu avem la fel de multa rabdare sa ascultam ce ni se spune, ne grabim sa actionam… si rezultatele sunt pe masura 😀. De asemenea, ne putem grabi sa cumparam anumite lucruri, de care sa ne dam seama ulterior ca nu avem nevoie sau care nu ne mai plac, cheltuim exagerat etc. Din aceeasi categorie sunt si problemele, intarzierile legate de calatorii unde recomandarea deja clasica este de a verifica daca totul este in regula inainte de a pleca la drum, de la acte, la starea de functionare a masinii etc.
▪ Bineinteles, faptul ca Mercur este retrograd nu inseamna ca “nu trebuie” sa mai interactionam unii cu altii, ca nu mai putem calatori linistiti sau ca taiem de pe lista toate cumparaturile in aceasta perioada. Cu atat mai mult cu cat Mercur retrogradeaza de 3 sau 4 ori pe an, deci ar fi aproape imposibil 😅. Insa, atata timp cat suntem constienti ca avem acest potential de a actiona din impuls si de a judeca pripit lucrurile, tine doar de noi sa ne straduim un pic mai mult, sa ne temperam si sa fim mai atenti la detalii.

》》》 Avand in vedere toate acestea, ne putem astepta ca Luna plina in Gemeni sa ne gaseasca intr-adevar mai dornici de socializare, de a petrece timp cu cei dragi, de a calatori si de a afla lucruri noi. In acelasi timp, avand in vedere ca Mercur este retrograd si ca in aceasta perioada nu este neaparat de dorit sa initiem proiecte noi (sau, daca o facem, sa nu ne aruncam cu capul inainte), putem folosi mult mai intelept timpul pentru a relua poiecte deja incepute, pentru a le analiza dintr-un alt unghi, pentru a discuta situatii mai vechi si a le reevalua etc. Pentru ca acolo unde pana acum vedeam poate doar probleme, s-ar putea sa apara si solutiile 😊.

3. Cum influenteaza ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca Luna plina.
☆☆☆☆ Luna in Gemeni in opozitie cu Jupiter si cu Mercur R in Sagetator si in careu cu Marte in Pesti

In perioada cu Luna plina ne vom simti in largul nostru socializand, interactionand cu ceilalti iar emotiile vor fi “la vedere”. Ne vom exprima fara retineri, vom fi mai optimisti, mai joviali si mai generosi. In acelasi timp, putem exagera si ne putem concentra exclusiv pe nevoile noastre desi in aparenta facem opusul. Iar daca dorintele nu ne vor fi satisfacute sau daca cei din jur nu vor raspunde asa cum ne dorim la manifestarile noastre de afectiune, putem deveni irascibili si reactiona destul de aprins.

☆☆☆☆ MercurR in Sagetator in careu cu Marte si Neptun in Pesti si in conjunctie cu Jupiter in Sagetator.

▪ Comunicarea se va face intr-o maniera aparent deschisa, transparenta si destul de “vocala”. Spun “aparent deschisa” deoarece cu sau fara intentie, este posibil sa spunem (sau sa ni se spuna) anumite lucruri care nu sunt neaparat adevarate si pe care, totusi, sa le credem (sau sa fim crezuti). Cu alte cuvinte sa ne fie destul de dificil sa distingem realitatea de iluzie si fapta de imaginatie. In situatia in care trebuie sa luati anumite decizii, e de preferat sa verificati cu atentie informatiile primite si sa nu actionati impulsiv.
▪ In acelasi timp, vom fi destul de siguri pe noi, energici si vehementi in exprimare iar daca parerile nu ne vor coincide cu ale partenerilor de conversatie, situatia se poate aprinde destul de repede. Va recomand sa va ganditi de doua ori inainte de a face anumite afirmatii, daca ceva va deranjeaza si sa va alegeti cu grija cuvintele sau tonul.

☆☆☆☆ Marte in Pesti in careu cu Jupiter in Sagetator

▪ Vom simti nevoia sa actionam, poate chiar sa ne aruncam cu capul inainte, vom fi mai impulsivi si mai dornici de adrenalina. Pe cat posibil, ar fi bine sa evitam sa intram in conflicte inutile, sa nu ne sustinem cauzele pana-n panzele albe, generand tensiune si discutii aprinse doar pentru a arata ca avem dreptate,
▪ In schimb, putem folosi constructiv aceasta energie pentru a repara sau debloca acele situatii din trecut de care va spuneam mai devreme, pentru a gasi solutii unor probleme ce pareau poate de nerezolvat pentru ca nu au fost suficient analizate si, nu in ultimul rand, pentru a face macar o fapta buna, fara a astepta sa primim ceva in schimb (simbolistica Pestilor).
▪ In iubire/relatii de cuplu, atata timp cat reusim sa nu ne revarsam supararile si frustrarile pe partener si alegem sa traim constient (fara sa ne autoiluzionam), poate fi o perioada caracterizata de mult entuziasm si optimism, de pasiune si senzualitate 😊.

Zile frumoase si linistite sa avem! 💙
Cu drag,
Kikiana

………….
1. Gemeni – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii etc.
12. Rac – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate;
11. Leu – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de pretenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale; viziunea voastra despre viitor;
10. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
9. Balanta – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
8. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
7. Sagetator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
6. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
5. Varsator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
4. Pesti – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
3. Berbec – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
2. Taur- incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentr a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *